1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is one-to-one marketing?

Wat is one-to-one marketing?

One-to-one marketing is een onderdeel van een CRM strategie. Het gaat hierbij om marketing gericht op één persoon of organisatie. Met een CRM systeem is er veel informatie over een bepaalde persoon of organisatie beschikbaar. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om persoonlijke aanbiedingen te doen, maar ook om de relatie mee te onderhouden en versterken. Dit is het tegenovergestelde van massamedia marketing, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van persoonlijke gegevens of een klantenbestand.

Waarom one-to-one marketing?

One-to-one marketing wordt voornamelijk gebruikt om loyaliteit op te bouwen onder de klanten. Deze loyaliteit kan opgebouwd worden door rekening te houden met de wensen en behoeftes van deze klant en dit gepersonaliseerd met ze te communiceren. Hierdoor sluiten de reclame uitingen goed aan en zal dit resulteren in een concurrentievoordeel ten opzichte van concurrenten die nog gebruik maken van massamedia marketing. Een voorbeeld van one-to-one marketing is bijvoorbeeld het versturen van een aanbieding wanneer een klant een product bij je heeft gekocht. Je spreekt deze klant aan bij zijn naam, zegt dat hij recent product X bij je heeft gekocht en geeft aan dat deze aanvullende producten hem misschien wel interesseren. Op deze manier maak je gebruik van gegevens die je al hebt van de klant, waardoor de aangeboden producten aansluiten bij wat hij al heeft en waarin hij dus geïnteresseerd is. Meer weten hierover? Lees dan ook eens ons blog wat CRM software voor de marketing binnen je bedrijf kan betekenen.

Zelf aan de slag met on-to-one marketing en CRM?

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products