1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is conversational commerce?

Wat is conversational commerce?

Onder de noemer conversational commerce vallen de gesprekken die klanten voeren met een bedrijf via een messaging app zoals WhatsApp of Facebook Messenger. Dit is een interface die gebruikers in staat stelt (complexe) taken te regelen via een dialoog met een ander persoon of een chatbot.

Deze chatgesprekken zullen in de toekomst steeds meer met een chatbot gaan plaatsvinden. Chatbots kunnen ook worden ingezet als hulpmiddel bij de klantenservice en kunnen helpen door vragen van klanten te beantwoorden met simpele en veelgestelde vragen. Zo nemen de chatbots de klantenservice werk uit handen.

Voordeel van gebruik messaging apps

Een groot voordeel van deze interfaces is dat ze inspelen op vaardigheden die gebruikers al bezitten. Omdat gebruikers als gewend zijn aan het gebruik van de messaging app, hoeft hun dus geen nieuw gedrag aangeleerd te worden. Het gaat bij conversational commerce dus om het bieden van gemak, personalisatie en het ondersteunen van beslissingsprocessen van de klant.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products