1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is Internet of Things?

Wat is Internet of Things?

De Internet of Things (IoT) is een cloud based netwerk waar alledaagse objecten aan kunnen worden verbonden. Denk aan machines, auto's, de thermostaat en de koelkast. Deze apparaten kunnen hun omgeving monitoren, statussen doorgeven, instructies ontvangen en zelf actie ondernemen op basis van de informatie die ze ontvangen. Momenteel zijn er tien miljard van deze objecten verbonden aan het IoT.

Een goed voorbeeld van hoe het IoT in de praktijk werkt, is de 'slimme koelkast'. Deze reguleert niet alleen nauwkeurig de temperatuur, maar bestelt bijvoorbeeld ook een nieuw pak melk wanneer deze op is. Ook geeft de koelkast een waarschuwing als je producten in je koelkast hebt staan waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Hoe zet bedrijfsleven Internet of Things in?

Ook in het bedrijfsleven wordt er steeds meer gebruikgemaakt van het IoT, want machines kunnen zeer nuttig worden ingezet. Deze machines namelijk 'praten' met elkaar zonder dat daar mensen aan te pas komen. Deze machines monitoren processen in bedrijven. Dit scheelt aanzienlijk in personeelskosten. Ook kunnen apparaten door middel van sensoren belangrijke data verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan 'path mapping': het in kaart brengen van de looproutes van winkelend publiek.

IoT zal ook het CRM-gebruik gaan beïnvloeden. Want met IoT sta je als bedrijf in constant contact met je klanten. De gegevens van klanten kunnen worden verzameld in het CRM systeem en gekoppeld worden aan het klantprofiel. Zo ontstaat er een betere segmentatie van het klantbestand, je kunt immers goed doelgroepen onderscheiden.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products