1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is e-CRM?

Wat is e-CRM?

e-CRM is het beheren van de relatie met de klanten via het internet en staat voor Electronic Customer Relation Management. De term e-CRM is zowel een manier van werken als een technologische ontwikkeling en werd voor het eerst gebruikt in de periode waarin bedrijven voor het eerst gebruik gingen maken van webbrowsers en het internet om relaties met hun klanten te beheren. Wanneer een bedrijf gebruik maakt van e-CRM gebeurt alles online via een interface. Via E-CRM wordt er een eenduidig beeld van de klanten in beeld gebracht die door CRM applicaties kan worden gebruikt.

Dataverzameling

Door met een e-CRM systeem te werken verzamel je aan de hand van software data over de klanten. Zo kunnen er gegevens worden verzameld over de wensen van de klant en kan je informatie verzamelen waar je met een persoonlijke benadering en reclame op kunt inspringen. Het doel is het optimaliseren van het klantcontact. Met een online systeem spring je in op de huidige ontwikkelingen en weet je alles over de klant om aan zijn vraag te voldoen. e-CRM is gekoppeld aan SaaS-technieken (Software as a Service). Met behulp van deze technieken blijft het systeem zich ontwikkelen.

Vergelijk verschillende CRM softwareprogramma's en vind het CRM systeem dat bij je past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products