Relatiebeheer software vergelijken

Eenvoudig de beste relatiebeheer software kiezen?

Dit is de beste CRM software voor het MKB. Vertel ons over je bedrijf en geef je gewenste functies aan. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste relatiebeheer programma's met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Benieuwd welke software het beste bij jouw situatie past? Download onze gratis CRM checklist en ontdek welke functies je echt nodig hebt.

100% customizable
E-mail integraties
Intuïtieve interface
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles-in-1-pakket
Koppeling met je tools
Nederlandse helpdesk
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
(0)
Snelle Implementatie
Alle klantkanalen
Grip op salespipeline
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Realtime samenwerken
Nederlandse helpdesk
Verhoog je omzet!
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
(0)
Drag-en-drop pipelines
Lead kwalificering
Email integraties
Proefperiode
21 dagen
Meer informatie
(0)
Gebruiksvriendelijk
Lokaal & betaalbaar
Aanpasbaar naar wensen
Proefperiode
3 maanden
Meer informatie
CRM en boekhouden in 1
Gratis in Exact Online
Incl. mobiele CRM app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Het beste relatiebeheersysteem voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste programma te kiezen. Aan de hand van 8 vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Vragen over relatiebeheer software?

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over relatiebeheer en software. Daarom vind je hieronder antwoord op de meestgestelde vragen.

Wat is relatiebeheer?

Relatiebeheer is een werkwijze waarbij het optimaliseren van alle contacten met klanten centraal staat. Relatiebeheer wordt doorgaans Customer Relationship Management (CRM) genoemd, maar ook wel als relatiemarketing of verkoopbeheersysteem.

Om het contact met de klanten nog beter te maken, kiezen ondernemers vaak voor relatiebeheer software. Met dit CRM relatiebeheersysteem wordt elke klant een gepaste waardepositie aangeboden op basis van haar of zijn wensen. Dit alles gebeurt op basis van de interacties die de klant het een bedrijf heeft gehad. Al deze informatie wordt centraal opgeslagen.

Waarom online relatiebeheer software?

Een relatiebeheersysteem heeft vele voordelen. Zo zorgt het voor betere acquisitie, tevreden klanten en meer aanwas van nieuwe klanten. Je blijft in control over verkoopprocessen binnen je bedrijf met overzicht over de laatste contacten, wat er is besproken en welke opvolging een klant nodig heeft. In een relatiebeheer systeem kun je ook makkelijk opnemen of een klant jarig is, of dat zijn dochter net haar diploma heeft gehaald. Kleine dingen die mogelijk een grote impact hebben op jouw bedrijf.

Relatiebeheer en management

Elke afdeling van jouw bedrijf profiteert dus van de voordelen. Het management kan met online relatiebeheer projecten opdelen. Hierdoor bewaar je het overzicht door grote projecten behapbaar te maken. Ook kun je gemakkelijk een weekplanning maken, waardoor je meer structuur krijgt.

En met de workflowmanagement-functie beheers en verbeter je de workflow en regel je dat de juiste informatie bij de juiste medewerker komt. Wanneer een workflow is beëindigd kun je vaststellen of deze effectief is verlopen. Zo kun je precies zien hoeveel tijd je spendeert aan een bepaalde workflow.

Software relatiebeheersysteem en marketing

Met een online relatiebeheer is het ook mogelijk om een marketingcampagne van A tot Z te organiseren. In het relatie beheersysteem kunnen de behoeften en de wensen van een klant worden ingevoerd, waardoor de marketingafdeling een veel beter beeld heeft van de klant en dus een effectievere campagne kan opzetten. Ook krijgen de medewerkers een betere leadgeneratie door terugkoppeling van resultaten en conversie van scorekansen.

Relatiebeheer en sales

Voor de verkoopafdeling is het heel handig om klanten te verdelen in verschillende categorieën. Hierop kunnen ze hun benadering van de klanten baseren. Met CRM relatiebeheer software kan dit, omdat het is voorzien van de functie ‘relaties categoriseren’. 

Verder vergroot je de effectiviteit van de salesafdeling doordat het relatie beheer systeem hen helpt te focussen op de meest winstgevende klanten en het kosteneffectief omgaan met onrendabele klanten. En last but not least: online relatiebeheer zorgt voor een gestroomlijnd follow-upproces door overzichtelijke workflows en de salesafdeling te herinneren aan vervolgafspraken.

Relatiebeheer en klantenservice

Ook de klantenservice plukt de vruchten van een relatie beheer systeem. Sommige CRM pakketten zijn namelijk voorzien van een ticketsysteem. Als een klant een vraag heeft, wordt in het relatiebeheersysteem een ‘ticket’ aangemaakt met een eventuele vraag of probleem. Deze kan vervolgens worden doorgestuurd naar de juiste afdeling of team. De medewerker kan gegevens van de klant inzien in het klantenbestand en bekijken of de klant eventuele voorgaande vragen heeft gehad en de vraag dus adequaat afhandelen.

Verder bevordert CRM relatiebeheer software de persoonlijke benadering van klanten omdat alle contactmomenten zijn opgeslagen. Hierdoor weet je altijd precies wat er tot nu toe is besproken met een klant en wanneer. Tot slot werkt ook de klantenservice effectiever met behulp van een relatie management systeem doordat elke de gemiddelde afhandeltijd kan worden gemeten en, waar nodig, verbeterd.

Hoe kies je het beste relatiebeheersysteem?

Er is een groot aanbod van relatiebeheersystemen op de markt. Ieder systeem biedt net wat andere toepassingen en functies, maar er is ook veel overlap tussen de systemen onderling. Bij Appwiki vind en selecteer je eenvoudig verschillende relatie management systeem. Alleen voordat je daarmee start, doe je er verstandig aan om eerst een lijst op te stellen van je wensen en je doelen. Voordat je relatiebeheer software vindt en selecteert, moet je al een scheiding maken door jezelf een aantal vragen te stellen:

  • Wat is het uiteindelijke doel van een relatiebeheer programma? Bijvoorbeeld sales genereren, inzicht krijgen in voortgang van projecten of je klantenservice verbeteren?
  • Welke functionaliteiten zijn voor jouw organisatie essentieel?
  • Welke bedrijfsprocessen moet het systeem faciliteren en ondersteunen?

Benieuwd welke functies en mogelijkheden voor jou handig zijn? Download onze gratis CRM checklist en ontdek in 8 vragen wat je nodig hebt en welk relatiebeheersysteem bij je past.

CRM tool checklist

Wat zijn de voordelen van een relatiebeheer app?

Veel ondernemers zijn regelmatig onderweg en je wilt klanten altijd en overal te woord staan. Een relatiebeheer app of CRM applicatie is dan ideaal, want je hebt de klantgegevens altijd bij de hand. Je vergeet nooit meer een afspraak waardoor je relatiebeheer altijd optimaal is en kunt eenvoudig in zien wat besproken is met een klant.

Hoe jouw relatiebeheer software vergelijken?

Nadat je jouw wensen hebt bepaald, kun je verder in het selectieproces. Appwiki biedt jou een uitgebreid overzicht van relatiebeheersystemen die je kunt verglijken. Door de filters te gebruiken, kun jij snel en gemakkelijk selectie maken met de beste relatiebeheer software. Filter op de functionaliteiten en toepassingen die jij wenst. Vervolgens kun je de 3 beste systemen toevoegen aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. Vergelijk de software vervolgens op prijs, functies en reviews!

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
27 januari 2021

Optimaal relatiebeheer voor nu en de toekomst

Crm

CRM relatiebeheer voor optimale klantrelaties Relatiebeheer is in veel bedrijven een ondergeschoven kindje. Zonde!

Lees meer 
7 januari 2021

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

tijd besparenWorkflowmanagementCrm
Products