1. Blog
 2. CRM relatiebeheer

Optimaal relatiebeheer voor nu en de toekomst

Relatiebeheer is in veel bedrijven een ondergeschoven kindje. Zonde! Want het beheren en optimaliseren van relaties met leads, klanten en leveranciers is essentieel voor het bestaansrecht van jouw onderneming. Maar hoe zorg je voor optimale relaties? Lees hier over de benodigdheden voor een goed relatiebeheer en het CRM van de toekomst.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

  Wat je nodig hebt voor relatiebeheer

  Relatiebeheer is niet tastbaar. Dat maakt het voor veel ondernemingen een moeilijk onderwerp. Toch hoeft dit niet zo te zijn. De juiste mix zorgt ervoor dat relatiebeheer elke onderneming het steuntje en duwtje in de rug geeft. Maar wat heb je nodig voor een goed relatiemanagement?

  De juiste houding en een duidelijke relatiebeheer strategie

  Relatiebeheer dringt door tot alle lagen van de organisatie. Tenminste, wanneer iedereen de juiste houding ten opzichte van CRM relatiebeheer aanneemt. Dit is direct één van de moeilijkste onderdelen van CRM implementatie.

  Is er onvoldoende draagvlak en vindt een gedeelte van het team relatiebeheer maar tijdrovend en onnodig? Dan kan nooit een optimale situatie voor het beheren van relaties ontstaan. Het is dus van essentieel belang dat alle afdelingen de voordelen (o.a. tijdbesparing, efficiency, betere service en meer sales kansen) kennen en en van deze relatiebeheer strategie overtuigd zijn. Maar met wilskracht alleen kom je er niet. Een duidelijke CRM strategie voor je CRM software is onmisbaar, wanneer je relatiebeheer tot een succes wilt maken. Ga dus in kaart brengen waarom je begint met relatiebeheer en wat je doelen zijn voor de korte en lange termijn.

  • Waarom is het belangrijk om jouw klanten te leren kennen?
  • Gebruik je de verzamelde informatie om je service zo goed mogelijk in te richten?
  • Wil je nieuwe mogelijkheden ontdekken en blootleggen?
  • Of richt je je vooral op het sociale element?

  De klant centraal is niet genoeg. Voor goed relatiebeheer heb je een plan nodig.

  Relatiebeheer software dat past bij je doelen

  Voer jouw relatiebeheer strategie uit in een CRM systeem dat past binnen je strategie. Zo bespaar je veel tijd en dus geld. Volgens ons is het beste CRM systeem voor elke onderneming een andere. Afhankelijk van je werkwijze, doel en team is er voor elke onderneming software te vinden die optimaal relatiebeheer mogelijk maakt.

  Vind jouw pakket door CRM systemen te vergelijken.

  CRM software vergelijken?

  CRM relatiebeheer van de toekomst

  Waar relatiebeheer vroeger bestond uit het beheersen van face-to-face contact, contact per post en per telefoon, is CRM tegenwoordig veel uitgebreider. De digitalisering en opkomst van Social Media heeft ervoor gezorgd dat consumenten vandaag de dag kritischer zijn dan ooit, sneller overstappen en slechte ervaringen snel delen met peers. Maar ook goede ervaringen en reviews worden online gedeeld.

  Meegroeien met deze ontwikkelingen is essentieel voor optimaal relatiebeheer. Alleen door mee te bewegen met de markt kun je een goede relatie met (potentiële) klanten opbouwen. Lees hieronder hoe het relatiebeheer van de toekomst eruit ziet en hoe je hierop inspeelt.

  Relatiebeheer software die met je meegroeit

  Dat relatiebeheer alleen is weggelegd voor grote ondernemingen is een misvatting. Er zijn verschillende CRM systemen beschikbaar die zich richten op kleine tot middelgrote organisaties. Deze software biedt in eerste instantie alle functionaliteiten die je nodig hebt om te beginnen met relatiebeheer. Maar het is belangrijk om verder te kijken.

  Veel CRM software is schaalbaar en uit te breiden met verschillende add-ons die het mogelijk maken om relatiebeheer mee te laten groeien met jouw onderneming. Let bij het aanschaffen van een pakket op deze mogelijkheden, zodat je ook in de toekomst kunt blijven werken in het CRM systeem voor relatiebeheer van jouw keuze. Dit bespaart je kosten voor het relatiebeheer en in de toekomst een hoop tijd. Mocht je organisatie verder uitgroeien dan is eventueel de integratie van je CRM met een ERP systeem interessant.

  Workshops en trainingen

  Relatiebeheer software heeft veel mogelijkheden. Zoveel zelfs, dat je zonder voldoende kennis maar een klein deel van de mogelijkheden benut. Het volgen van workshops en trainingen met je collega’s dragen bij aan optimale CRM.

  En vaak is één leermoment niet genoeg. Denk eens aan nieuwe werknemers die zullen moeten werken met het systeem en de vele veranderingen door doorlopende updates en veranderingen in de markt.

  Social CRM

  Niet meer heel nieuw, maar voor veel bedrijven wel een grote uitdaging: Social CRM. Als jouw (potentiële) klanten en contacten communiceren via Social Media, zul jij dit ook moeten doen. Maar hoe monitor en beheers je de social dialoog? Door een relatiebeheer oplossing te kiezen die hier ruimte voor biedt.

  Alleen op die manier praat je met klanten mee op LinkedIn, Facebook, Twitter en andere belangrijke online communicatiekanalen.

  CRM apps: relatiebeheer onderweg

  Relatiebeheer houdt niet op buiten de grenzen van het kantoor. Juist onderweg naar een belangrijke afspraak is het handig om toegang te hebben tot alle gegevens. Veel CRM oplossingen bieden daarom een CRM app aan bij hun pakket. Door gebruik te maken van deze app zorg je ervoor dat relatiebeheer niet alleen binnen het kantoor geïntegreerd raakt, maar in je gehele werkwijze.

  Gerelateerde artikelen

  10 november 2020

  Hoe CRM jouw sales een boost geeft

  Offerte Crm

  CRM software kan voor meer sales zorgen, lees gauw hoe! Een CRM systeem biedt je de mogelijkheid om je klantrelaties verder op te bouwen en te onderhouden.

  25 oktober 2022

  Wat zijn de beste CRM apps?

  Crm

  Wat zijn de beste CRM apps? Veel onderweg? Kies dan voor een CRM app!

  16 oktober 2022

  Wat zijn de CRM trends?

  Crm

  Wat zijn de CRM trends van nu? Tijd om de trends door te nemen.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products