Klantenbestand software vergelijken

Klantenbestand maken en beheren? Met deze klantenbestand software heb je alle klantinformatie op één plek. Vergelijk de software op prijs, functies en reviews.

World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie

Saleforce is hét toonaangevende CRM voor MKB en grote bedrijven. Eén van de meest geavanceerde CRM's met vele automation functies die je productiviteit verhogen. Zo verkoop je op jouw manier en bereik je klanten op hun manier.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Eenvoudig & gratis CRM
Intuïtieve interface
Alles-in-één CRM

HubSpot's gratis CRM maakt het beheren van je pipeline zeer makkelijk. Maximaliseer je efficiëntie met HubSpot, zodat je kunt concentreren op de groei van je bedrijf. (Website in het Engels)

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline

Met Gripp CRM heb je al je contacten bij de hand; klanten, leveranciers, leads. Met een duidelijk overzicht van orders, feedback en activiteiten ben je beter, sneller en effectiever voorbereid op vragen en zorgen van de klant.

Meer informatie
100% customizable
E-mail integraties
Intuïtieve interface

Een intuïtief CRM voor sales, relatiebeheer en samenwerking binnen teams. Breng al je klantprocessen samen en automatiseer workflows voor een optimale klantervaring. Eenvoudig te implementeren zonder IT hulp. Probeer nu gratis!

Meer informatie
Alles-in-1 pakket
100% realtime inzicht
Koppel je applicaties

Krijg realtime inzicht in jouw relaties, projecten en facturatie. En factureer tot wel 80% sneller. Met Simplicate CRM-software heb je voortaan één centrale plek voor al jouw klant- en projectinformatie. Probeer 14 dagen gratis.

Meer informatie
Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen

Meer gedaan, minder gedoe. 15.000 ondernemers en hun teams maken dagelijks gebruik van Teamleaders business software om makkelijk te facturen, offertes en planningen te maken. En dat alles op één plek.

Meer informatie
Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten

Altijd en overal zicht op uw relaties met de CRM software van Silvasoft. Mogelijkheid tot registreren eigen velden. Exporteren aan de hand van dynamische lijsten. Uitbreiding met sales / verkoopkansen registratie mogelijk.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

De beste klantenbestand software voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste systeem te kiezen. Aan de hand van 8 vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Klantenbestand software, wat is dat eigenlijk?

Klantenbestand software is een CRM waarmee je al het contact met je klanten overzichtelijk kunt bewaren en soepel kunt laten verlopen. Door dit programma wordt al het contact met je klanten centraal opgeslagen, waardoor je dit eenvoudig kunt inzien en gebruiken. Met al deze informatie kun je je klanten goed te woord staan, omdat je precies weet wat er allemaal met deze persoon is besproken. Daarnaast is het met een klantenbestand app mogelijk om nieuwe ontwikkelingen te ontdekken bij je klanten, waar je vervolgens je sales- en marketing activiteiten mee kunt sturen. Super makkelijk dus voor het klantebestand bijhouden.

Waarom een online klantenbestand in de cloud?

Een online klantenbestand maken wordt steeds populairder. Dit komt mede doordat de software steeds verder ontwikkelt. De functionaliteiten zijn steeds uitgebreider, waardoor het alsmaar interessanter is voor een onderneming om dit te gebruiken. Aan online klantenbestand software kun je bijvoorbeeld andere softwarepakketten koppelen, waardoor je je bedrijfsprocessen steeds efficiënter kunt uitvoeren. Doordat het in de cloud opgeslagen wordt, heb je ook nog eens altijd de actuele informatie tot je beschikking.

Hoe kies je het klantenbestand systeem dat bij jouw bedrijf past?

We kunnen ons voorstellen dat je wat hulp kunt gebruiken bij het kiezen van jouw klantenbestand systeem? Gebruik daarom onze gratis CRM tool checklist hieronder of bekijk eens onze top 10 van beste CRM software (eigen ervaring en beoordeling). Kun je dan nog niet kiezen? Onderstaande checklist helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste klantenbestand tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM checklist hieronder en start met een klantenbestand bijhouden.

CRM tool checklist

Welke voordelen heeft een online klantenbestand / klantenbeheer software of klantenbestand app?

Je kunt de klantervaring verbeteren

Doordat je alle gegevens van je klanten altijd bij de hand hebt, kun je deze zo goed mogelijk helpen. Je weet precies welke vragen je klant al eens heeft gehad, en weet daarom ook precies waar hij nog behoefte aan heeft. Door deze informatievoorziening kan je een individuele klant optimaal helpen. Hierdoor verbetert zijn ervaring met jouw onderneming.

Je data wordt veilig opgeslagen

Je data is nergens fysiek opgeslagen, maar staat veilig in de cloud. Mocht er dus bijvoorbeeld iets gebeuren op kantoor, blijven je gegevens veilig en toegankelijk. Dagelijks wordt hier automatisch een back-up van gemaakt, waardoor je nooit meer gegevens verliest.

Je kunt efficiënt werken

Het gebruik van klantenbestand software zorgt ervoor dat handmatige processen tot het minimum beperkt zijn. Met de software sla je klantcontact grotendeels automatisch op en kun je handmatig nog toevoegingen doen in eenvoudige velden, mocht dat nodig zijn. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar bepaalde gegevens en kost het bijhouden van klantgegevens nagenoeg geen tijd meer.

Een klantenbestand maken

Een klantenbestand maken is een essentiele stap voor elk bedrijf dat een duurzame relatie met zijn klanten wil opbouwen en onderhouden. Met een klantenbestand kun je eenvoudig contact opnemen met je klanten voor bijvoorbeeld nieuwsbriefen, aanbiedingen of updates. Daarnaast kun je gerichte marketing aanbieden en ook nog eens de beste klantenservice bieden. Wanneer een klant belt voor ondersteuning, dan biedt een klantenbestand snel toegang tot de nodige informatie, wat leidt tot een betere klantenservice. Een klantenbestand maken kan op verschillende manieren, waaronder ook een klantenbestand maken in Excel. Maar dit is veel werk en vergt veel tijd om alles bij te houden. Dat kan makkelijker met klantenbeheer software. 

Wat is het verschil tussen een online klantenbestand en Excel?

Klantbestand bijhouden? Naast een online CRM klantenbestand zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om je klantgegevens bij te houden, Excel is hier één van. Veel beginnende ondernemers gebruiken Excel, omdat dit gratis is. Het programma is in de opstartfase prima te gebruiken, omdat er dan nog weinig bijgehouden wordt.

Maar een nadeel van Excel is wel dat dit niet in de cloud beschikbaar is. Je bent afhankelijk van de computer of laptop waarop je het klantenbestand bijhoudt. Heb je deze computer een keer niet bij je? Dan beschik je ook niet over je klantgegevens.

Ook staan je gegevens hier minder veilig opgeslagen. Wordt je computer gestolen of gaat deze kapot? Dan zijn ook je gegevens weg. Naarmate je meer klantgegevens verzamelt, is het ook moeilijker om hier in te werken met meerdere personen. Je blijft dan het bestand naar elkaar sturen en hebt kans dat je bepaalde gegevens over het hoofd ziet.

Met online klantenbeheer software kun je gerust met meerdere personen tegelijk de gegevens raadplegen of bijwerken. Het wordt allemaal direct opgeslagen in de cloud, waardoor de gegevens altijd up-to-date zijn. Doordat alles online staat maakt het ook niet uit waar je bent. Zelfs onderweg kun je altijd je klanten te woord staan, omdat je door een eenvoudige app de gegevens kunt inzien en bewerken.

Wil je meer weten over een CRM systeem voor je klantenbestandbeheer of een CRM klantbestand app? Bekijk deze video!

Gratis een online klantenbestand maken?

Niet iedere onderneming heeft behoefte aan dezelfde functionaliteiten. Vandaar dat de meeste aanbieders van de software een gratis proefabonnement aanbieden waarmee je de software dertig dagen kunt uitproberen. Zo weet je precies hoe het programma werkt en of het bij je past. Maak gebruik van het filter en vind het klantenbestand en de klantenbeheer software dat past bij jouw organisatie.

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
25 oktober 2022

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm

Wat zijn de beste CRM apps? Veel onderweg? Kies dan voor een CRM app!

Lees meer 
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

tijd besparenWorkflowmanagementCrm
12 januari 2017

Wat CRM software doet voor mijn bedrijf: Marketing

Marketing automationCrm
Products