Klantenbestand software vergelijken

Klantenbestand maken en beheren? Met deze klantenbestand software heb je alle klantinformatie op één plek. Vergelijk de software op prijs, functies en reviews.

World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie

Saleforce is hét toonaangevende CRM voor MKB en grote bedrijven. Eén van de meest geavanceerde CRM's met vele automation functies die je productiviteit verhogen. Zo verkoop je op jouw manier en bereik je klanten op hun manier.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen

Meer gedaan, minder gedoe. 15.000 ondernemers en hun teams maken dagelijks gebruik van Teamleaders business software om makkelijk te facturen, offertes en planningen te maken. En dat alles op één plek.

Meer informatie
Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten

Altijd en overal zicht op uw relaties met de CRM software van Silvasoft. Mogelijkheid tot registreren eigen velden. Exporteren aan de hand van dynamische lijsten. Uitbreiding met sales / verkoopkansen registratie mogelijk.

Meer informatie
Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App

CRM is de basis voor een goede dienstverlening. Dankzij de volledige integratie met de ERP software van AFAS zit alles in een systeem. CRM Financieel Projecten/uren Ordermanagement HRM/Payroll

Meer informatie
Drag-and-drop pipeline
Volledig aanpasbaar
Geweldige mobiele app

Met Pipedrive stroomlijn en organiseer je je verkoop optimaal. Het geeft je overzicht op je sales pijplijn en automatiseert herhalende taken in je verkoopadministratie. Zo sluit je gemiddeld 28% meer deals in het eerste jaar!

Meer informatie

HubSpot

Eenvoudig & gratis CRM
Intuïtieve interface
Alles-in-één CRM

HubSpot's gratis CRM maakt het beheren van je pipeline zeer makkelijk. Maximaliseer je efficiëntie met HubSpot, zodat je kunt concentreren op de groei van je bedrijf. (Website in het Engels)

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Yoobi

E-mail koppeling
Agenda koppeling
API beschikbaar

Breng al je klantgegevens samen in één online tool en krijg grip op je leads, klanten, taken en projecten. Koppel je e-mail en plan taken en afspraken direct in je agenda. Integreer met de API voor écht naadloze leadopvolging.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

De beste klantenbestand software voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste systeem te kiezen. Aan de hand van 8 vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Klantenbestand software, wat is dat eigenlijk?

Klantenbestand software is een CRM waarmee je al het contact met je klanten overzichtelijk kunt bewaren en soepel kunt laten verlopen. Door dit programma wordt al het contact met je klanten centraal opgeslagen, waardoor je dit eenvoudig kunt inzien en gebruiken. Met al deze informatie kun je je klanten goed te woord staan, omdat je precies weet wat er allemaal met deze persoon is besproken. Daarnaast is het met een klantenbestand app mogelijk om nieuwe ontwikkelingen te ontdekken bij je klanten, waar je vervolgens je sales- en marketing activiteiten mee kunt sturen. Super makkelijk dus voor het klantebestand bijhouden.

Waarom een online klantenbestand in de cloud?

Een online klantenbestand maken wordt steeds populairder. Dit komt mede doordat de software steeds verder ontwikkelt. De functionaliteiten zijn steeds uitgebreider, waardoor het alsmaar interessanter is voor een onderneming om dit te gebruiken. Aan online klantenbestand software kun je bijvoorbeeld andere softwarepakketten koppelen, waardoor je je bedrijfsprocessen steeds efficiënter kunt uitvoeren. Doordat het in de cloud opgeslagen wordt, heb je ook nog eens altijd de actuele informatie tot je beschikking.

Hoe maak je eenvoudig een klantenbestand met software?

Het creëren van een klantenbestand met behulp van klantenbestand software is een gestructureerde en efficiënte manier om klantinformatie te beheren en te organiseren. En dit begint bij het kiezen voor een softwarepakket dat bij jouw wensen past. Maar heb je eenmaal een softwarepakket gevonden wat aansluit bij jullie wensen, dan kun je vrij eenvoudig beginnen met het invoeren van klantgegevens zoals naam, contactgegevens, aankoopgeschiedenis en eventuele notities. Veel softwarepakketten bieden ook de mogelijkheid om klanten te segmenteren op basis van verschillende criteria, zoals locatie, aankoopgedrag of demografische gegevens. Verzamel je klantgegevens? Houd dan rekening met het volgende:

  1. Zorg ervoor dat de beveiliging van de gegevens goed geregeld is. Een goed CRM systeem draagt hier aan bij. De gegevens staan veilig in de cloud opgeslagen. 
  2. Verzamel klantgegevens op een ethische wijze. Zorg ervoor dat de klant zich ervan bewust is dat je zijn of haar gegevens op slaat. Wees transparant en betrouwbaar hierin en werk alleen met toestemming. 
  3. Gebruik alleen de gegevens die je ook daadwerkelijk nodig hebt. Welke gegevens bieden toegevoegde waarde voor jouw bedrijf? 
  4. Maak regelmatig back-ups van de gegevens. 

Hoe kies je het klantenbestand systeem dat bij jouw bedrijf past?

We kunnen ons voorstellen dat je wat hulp kunt gebruiken bij het kiezen van jouw klantenbestand systeem? Gebruik daarom onze gratis CRM tool checklist hieronder of bekijk eens onze top 10 van beste CRM software (eigen ervaring en beoordeling). Kun je dan nog niet kiezen? Onderstaande checklist helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste klantenbestand tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM checklist hieronder en start met een klantenbestand bijhouden.

CRM tool checklist

Welke voordelen heeft een online klantenbestand / klantenbeheer software of klantenbestand app?

1. Je kunt de klantervaring verbeteren

Doordat je alle gegevens van je klanten altijd bij de hand hebt, kun je deze zo goed mogelijk helpen. Je weet precies welke vragen je klant al eens heeft gehad, en weet daarom ook precies waar hij nog behoefte aan heeft. Door deze informatievoorziening kan je een individuele klant optimaal helpen. Hierdoor verbetert zijn ervaring met jouw onderneming.

2. Je data wordt veilig opgeslagen

Je data is nergens fysiek opgeslagen, maar staat veilig in de cloud. Mocht er dus bijvoorbeeld iets gebeuren op kantoor, blijven je gegevens veilig en toegankelijk. Dagelijks wordt hier automatisch een back-up van gemaakt, waardoor je nooit meer gegevens verliest.

3. Je kunt efficiënt werken

Het gebruik van klantenbestand software zorgt ervoor dat handmatige processen tot het minimum beperkt zijn. Met de software sla je klantcontact grotendeels automatisch op en kun je handmatig nog toevoegingen doen in eenvoudige velden, mocht dat nodig zijn. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar bepaalde gegevens en kost het bijhouden van klantgegevens nagenoeg geen tijd meer.

Een klantenbestand maken

Een klantenbestand maken is een essentiele stap voor elk bedrijf dat een duurzame relatie met zijn klanten wil opbouwen en onderhouden. Met een klantenbestand kun je eenvoudig contact opnemen met je klanten voor bijvoorbeeld nieuwsbriefen, aanbiedingen of updates. Daarnaast kun je gerichte marketing aanbieden en ook nog eens de beste klantenservice bieden. Wanneer een klant belt voor ondersteuning, dan biedt een klantenbestand snel toegang tot de nodige informatie, wat leidt tot een betere klantenservice. Een klantenbestand maken kan op verschillende manieren, waaronder ook een klantenbestand maken in Excel. Maar dit is veel werk en vergt veel tijd om alles bij te houden. Dat kan makkelijker met klantenbeheer software. 

Wat is het verschil tussen een online klantenbestand en Excel?

Klantbestand bijhouden? Naast een online CRM klantenbestand zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om je klantgegevens bij te houden, Excel is hier één van. Veel beginnende ondernemers gebruiken Excel, omdat dit gratis is. Het programma is in de opstartfase prima te gebruiken, omdat er dan nog weinig bijgehouden wordt.

Maar een nadeel van Excel is wel dat dit niet in de cloud beschikbaar is. Je bent afhankelijk van de computer of laptop waarop je het klantenbestand bijhoudt. Heb je deze computer een keer niet bij je? Dan beschik je ook niet over je klantgegevens.

Ook staan je gegevens hier minder veilig opgeslagen. Wordt je computer gestolen of gaat deze kapot? Dan zijn ook je gegevens weg. Naarmate je meer klantgegevens verzamelt, is het ook moeilijker om hier in te werken met meerdere personen. Je blijft dan het bestand naar elkaar sturen en hebt kans dat je bepaalde gegevens over het hoofd ziet.

Met online klantenbeheer software kun je gerust met meerdere personen tegelijk de gegevens raadplegen of bijwerken. Het wordt allemaal direct opgeslagen in de cloud, waardoor de gegevens altijd up-to-date zijn. Doordat alles online staat maakt het ook niet uit waar je bent. Zelfs onderweg kun je altijd je klanten te woord staan, omdat je door een eenvoudige app de gegevens kunt inzien en bewerken.

Wil je meer weten over een CRM systeem voor je klantenbestandbeheer of een CRM klantbestand app? Bekijk deze video!

Gratis een online klantenbestand maken?

Niet iedere onderneming heeft behoefte aan dezelfde functionaliteiten. Vandaar dat de meeste aanbieders van de software een gratis proefabonnement aanbieden waarmee je de software dertig dagen kunt uitproberen. Zo weet je precies hoe het programma werkt en of het bij je past. Maak gebruik van het filter en vind het klantenbestand en de klantenbeheer software dat past bij jouw organisatie.

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
29 april 2024

CRM: van definitie tot implementatie

Crm

Wat is een CRM en wat zijn de voordelen? Hoe werkt de implementatie als ik met een CRM ga werken? Je leest er hier alles over.

Lees meer 
28 april 2024

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
27 februari 2024

Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

Marketing automationCrm
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

tijd besparenWorkflowmanagementCrm
30 mei 2017

Verschil tussen ERP en CRM

ErpCrm
Products