1. Blog
  2. Mobiel boekhouden? Doe je boekhouding in de cloud!
  1. Blog
  2. Mobiel boekhouden? Doe je boekhouding in de cloud!

Mobiel boekhouden? Doe je boekhouding in de cloud!

Boekhouding 11 februari 2016 Leestijd 5 minuten

We kunnen overal en altijd werken. En dankzij de cloud kunnen we nu ook altijd en overal boekhouden. Hallelujah! Want als ondernemer ben je veel onderweg en is eigenlijk geen week hetzelfde. Toch wil je graag dat je boekhouding in orde en je inzicht hebt in de prestatie van je bedrijf. Een mobiel boekhoudprogramma is uitermate geschikt. De vraag blijft hoe je dit efficiënt gaat inzetten.

Beter ondernemen door mobiel boekhouden

Met een mobiel boekhoudprogramma heb je gemakkelijk een overzicht en kun je dus beter ondernemen. Om te weten hoe het deze maand is gegaan hoef je niet meer te wachten tot je boekhouder aan het einde van het kwartaal alle bonnetjes heeft ingeboekt. Door online boekhouden weet je op elk moment je winst, het banksaldo, welke bedragen je nog moet betalen en wat je nog van klanten moet krijgen. Heerlijk, rust en controle.

Mobiel boekhouden maakt het gemakkelijk: maak een foto van ieder bonnetje

mobiel boekhoudenVoor een goede boekhouding zijn ze essentieel: de bonnetjes. Er zijn veel plekken waar je ze kunt bewaren: in je portemonnee, op een stapeltje, in je handtas en ga zo maar door. Dat zijn dus ook veel plekken waar je ze kwijt kunt raken. Gelukkig heeft nu bijna iedereen een smartphone in de zak waarmee je meteen een foto van het bonnetje kunt maken. Dan kan het papier meteen de prullenbak in en heb jij altijd een bewijs. In ieder boekhoudprogramma kun je een bestand uploaden en deze vervolgens weergeven, dus ook de foto's van je bonnetje. Daarnaast komen er steeds meer boekhoudprogramma's met een app die de bonnetjes (mits gefotografeerd) direct voor je klaar zetten om in te boeken. Daarna is het alleen nog de gegevens 1 keer in de week over kloppen. Wil jij een boekhoudpakket inclusief app? Je vindt ze hier!

Koppel je zakelijke bankrekening

Als een winkel hebt ligt het misschien anders, maar voor alle andere ondernemers: doe zakelijk niets met contant geld! Een kas laat geen papier spoor na en een papieren spoor is je vriend als het gaat om efficiënt boekhouden. Door alles met je zakelijk pin te betalen over te maken van je zakelijk rekening heb je de betalingen feitelijk al geregistreerd. Laat je ook door alle klanten op je zakelijke rekening betalen en je bent zo klaar met boekhouden. Veel rekeningen kun je namelijk direct aan een betaling koppelen. Weet je altijd hoe je er financieel voor staat.

Sneller schakelen met online boekhoudsoftware

Omdat je altijd de laatste stand in je online boekhoudprogramma hebt staan kun je sneller beslissen. Is er ruimte om een marketingcampagne te starten? Of loopt de omzet achter en moet je achter nieuwe klanten aan? Hoe lang doen klanten gemiddeld over om te betalen? Je schakelt snel met de informatie die je uit je boekhoudsoftware haalt.

Gemakkelijk mobiel boekhouden: een overzicht met rapportages

In ieder online boekhoudprogramma zit standaard de mogelijkheid om een BTW overzicht te maken, een winstrekening en vaak ook een balans. Daar heb je dus helemaal geen boekhoudkundige opleiding meer voor nodig! Dat doet een boekhoudprogramma allemaal voor je. Je kunt ook makkelijk periodes vergelijken en zo patronen herkennen. Wanneer moet je nieuwe klanten benaderen? Of kun je meer omzet uit je huidige klanten halen? Maakt een analyse van je kosten. Misschien heb je het niet door maar kun je makkelijk geld besparen.

Begin dus snel met online boekhouden en ervaar zelf het gemak! Vaak kun je een mobiel boekhoudpakket al gratis testen in een proefperiode. Zo weet je zeker dat mobiel boekhouden echt iets voor jou is.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

17 september 2018

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware?

Boekhouding Excel

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

14 januari 2019

5 tijdbesparende boekhouding tips die je niet mag missen

tijd besparen Boekhouding

Als ondernemer ben je veel tijd kwijt aan de boekhouding. Tijd die je liever in je zaak steekt. Het kan veel sneller. Lees in deze blog hoe.

2 januari 2019

De beste jaarafsluiting tips van 4 boekhouding experts

Boekhouding

De beste tips voor een goede jaarafsluiting van je boekhouding. Vier experts aan het woord, die jou op weg helpen met je boekhouding en de aangifte inkomstenbelasting.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products