mobiel_boekhouden

Flexibel boekhouden met een boekhoudprogramma op je mobiel

We kunnen overal en altijd werken. En dankzij de cloud kunnen we nu ook altijd en overal boekhouden. Hallelujah! Want als ondernemer ben je veel onderweg en is eigenlijk geen week hetzelfde. Toch wil je graag dat je boekhouding in orde en je inzicht hebt in de prestatie van je bedrijf. Een mobiel boekhoudprogramma is uitermate geschikt. De vraag blijft hoe je dit efficiƫnt gaat inzetten.

Beter ondernemen door mobiel boekhouden

Met een mobiel boekhoudprogramma heb je gemakkelijk een overzicht en kun je dus beter ondernemen. Om te weten hoe het deze maand is gegaan hoef je niet meer te wachten tot je boekhouder aan het einde van het kwartaal alle bonnetjes heeft ingeboekt. Door online boekhouden weet je op elk moment je winst, het banksaldo, welke bedragen je nog moet betalen en wat je nog van klanten moet krijgen. Heerlijk, rust en controle.

Mobiel boekhouden maakt het gemakkelijk: maak een foto van ieder bonnetje

mobiel boekhoudenVoor een goede boekhouding zijn ze essentieel: de bonnetjes. Er zijn veel plekken waar je ze kunt bewaren: in je portemonnee, op een stapeltje, in je handtas en ga zo maar door. Dat zijn dus ook veel plekken waar je ze kwijt kunt raken. Gelukkig heeft nu bijna iedereen een smartphone in de zak waarmee je meteen een foto van het bonnetje kunt maken. Dan kan het papier meteen de prullenbak in en heb jij altijd een bewijs. In ieder boekhoudprogramma kun je een bestand uploaden en deze vervolgens weergeven, dus ook de foto's van je bonnetje. Daarnaast komen er steeds meer boekhoudprogramma's met een app die de bonnetjes (mits gefotografeerd) direct voor je klaar zetten om in te boeken. Daarna is het alleen nog de gegevens 1 keer in de week over kloppen. Wil jij een boekhoudpakket inclusief app? Je vindt ze hier!

Koppel je zakelijke bankrekening

Als een winkel hebt ligt het misschien anders, maar voor alle andere ondernemers: doe zakelijk niets met contant geld! Een kas laat geen papier spoor na en een papieren spoor is je vriend als het gaat om efficiƫnt boekhouden. Door alles met je zakelijk pin te betalen over te maken van je zakelijk rekening heb je de betalingen feitelijk al geregistreerd. Laat je ook door alle klanten op je zakelijke rekening betalen en je bent zo klaar met boekhouden. Veel rekeningen kun je namelijk direct aan een betaling koppelen. Weet je altijd hoe je er financieel voor staat.

Sneller schakelen met online boekhoudsoftware

Omdat je altijd de laatste stand in je online boekhoudprogramma hebt staan kun je sneller beslissen. Is er ruimte om een marketingcampagne te starten? Of loopt de omzet achter en moet je achter nieuwe klanten aan? Hoe lang doen klanten gemiddeld over om te betalen? Je schakelt snel met de informatie die je uit je boekhoudsoftware haalt.

Gemakkelijk mobiel boekhouden: een overzicht met rapportages

In ieder online boekhoudprogramma zit standaard de mogelijkheid om een BTW overzicht te maken, een winstrekening en vaak ook een balans. Daar heb je dus helemaal geen boekhoudkundige opleiding meer voor nodig! Dat doet een boekhoudprogramma allemaal voor je. Je kunt ook makkelijk periodes vergelijken en zo patronen herkennen. Wanneer moet je nieuwe klanten benaderen? Of kun je meer omzet uit je huidige klanten halen? Maakt een analyse van je kosten. Misschien heb je het niet door maar kun je makkelijk geld besparen.

Begin dus snel met online boekhouden en ervaar zelf het gemak! Vaak kun je een mobiel boekhoudpakket al gratis testen in een proefperiode. Zo weet je zeker dat mobiel boekhouden echt iets voor jou is.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 624
Boekhouden

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Online marketeer
Geschreven door:
Anne Hoekman
Online marketeer

Anne is online marketeer bij Appwiki. Ze zorgt ervoor dat onze websites van de juiste informatie zijn voorzien en up to date zijn. Naast haar werk studeert Anne communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is ze gek op sporten en reizen. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar anne@appwiki.nl!

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products