Bonnen scannen en bewaren met deze 5 apps

Moet je nog regelmatig een aantal bonnen of facturen bij elkaar zoeken voordat je de BTW-aangifte doet als ondernemer? Niet nodig, want je kunt nu eenvoudig je BTW bonnetjes scannen en bewaren met een bonnen app. Dat scheelt jou veel zoekwerk en inscan werk.

Zo voorkom je dat:

 • Je bonnetjes kwijtraakt en dus extra BTW moet betalen
 • Je overzicht verliest over je uitgaven
 • Je boekhouding niet up-to-date is

Met een bonnetjes app scan je eenvoudig een bon of factuur door met je smartphone of tablet een foto ervan te maken. Met een scan en herken-functie kan de app vervolgens de bon of factuur automatisch verwerken in de administratie. Zo bespaar je niet alleen veel tijd maar bewaar je ook alle bonnen en facturen veilig online. 

We zetten hieronder een aantal handige apps op een rij om bonnen en facturen te scannen en bewaren. 

Arjan
Appwiki expert

  1. Exact

  MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

  Snel bonnen verwerken
  Bespaar 75% tijd
  Creditcard integratie

  Prijs: maandelijks €3,60
  Reviews: 8.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. e-Boekhouden.nl

  Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

  Bonnetjes verwerken
  Scan & herken via app
  15 maanden gratis

  Prijs: maandelijks €9,95
  Reviews: 9.4/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. SnelStart

  SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf je boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met jouw bedrijf! Al ruim 120.000 slimme ondernemers gingen je voor.

  Scan & herken via app
  Onbeperkt factureren
  30 dagen gratis

  Prijs: maandelijks €33,00
  Reviews: 9/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  4. Whitevision B.V.

  Automatiseer je administratie: bespaar tijd en krijg meer inzicht. Whitevision biedt software oplossingen om inkomende documenten snel en eenvoudig digitaal te verwerken. ✓ Ruim 26000 gebruikers ✓ Slimme & zelflerende software ✓ Koppelt met jouw ERP

  Ruim 26.000 gebruikers
  Zelflerende software
  Snelle implementatie

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  5. Gekko

  Gekko Basic is het gratis boekhoudpakket voor ZZP'ers. Je kan onbeperkt facturen sturen, bonnen scannen met de Gekko Bonnen app, offertes maken, je ritten bijhouden en je uren schrijven. Alles wat je als ZZP'er nodig hebt. Maak gratis gebruik van Gekko op www.getgekko.com.

  Gratis
  Makkelijk in gebruik
  Mobiele apps

  Prijs: Gratis
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews 

  Meer apps om bonnen en facturen te scannen en bewaren

  De bovenstaande apps zijn slechts een selectie uit alle bonnen apps die er zijn. Veel verschillende bedrijven, betekent ook veel verschillende apps die je kunt gebruiken om jouw bonnen in te scannen. Benieuwd welke aanbieders er nog meer zijn? Bekijk dan hier het complete overzicht. Vertel ons over je bedrijf en we maken alvast een voorselectie met de beste bonnetjes apps voor je bedrijf. Vergelijk vervolgens de beste 3 softwarepakketten met elkaar en ontdek de verschillen.

  Vergelijk alle bonnetjes apps

  Tips voor het gebruik van een bonnen app

  Hoe haal je het maximale uit de app en bespaar je zo veel mogelijk tijd? Hier vind je een aantal handige tips:

  Leer jezelf aan om direct bij ontvangst een foto te maken

  Als je jezelf dit aanleert, beperk je namelijk zo veel mogelijk de kans dat je alsnog bonnetjes vergeet of verliest. En daarmee is de kans dat je meer BTW of omzetbelasting moet betalen kleiner. 

  Overigens kun je bonnetjes direct weggooien nadat je er een foto van hebt gemaakt. De Belastingdienst staat namelijk toe dat je facturen en bonnen in een andere vorm opslaat dan je deze oorsponkelijk hebt ontvangen. Dit houdt in dat je het origineel niet hoeft te bewaren mits je de volgende regels toepast:

  • je neemt alle gegevens over
  • je zet de gegevens inhoudelijk correct over
  • je zorgt ervoor dat de gegevensdrager tijdens de hele bewaartermijn (7 jaar) toegankelijk is 
  • je kunt de gegevens binnen redelijke tijd inzichtelijk maken 
  • de controle van de gegevens is binnen redelijke tijd mogelijk

  Kortom, weggooien mag, maar zorg ervoor dat je de bon of factuur digitaal goed opslaat en eenvoudig kunt terugvinden.

  Sla je bonnen direct gestructureerd op in mappen

  Binnen de apps kun je vaak mappen aanmaken waarin je verschillende type bonnen en facturen kunt opslaan. Deel deze mappen direct in naar type uitgave (zoals auto/reiskosten, lunch/diner, kantoorartikelen, telefoon, internet etc.). Op deze manier kun je bonnen en facturen eenvoudig terugvinden. 

  Koppel de bonnen app aan de boekhouding

  Je kunt de bonnen app eenvoudig koppelen aan je boekhoudpakket. Zo verwerk je direct de uitgaven in je boekhouding zonder dat je opnieuw de gegevens hoeft over te typen. 

  Weten hoe?

  Ontdek in 10 vragen hoe je het beste boekhoudprogramma kiest voor het verwerken en scannen van bonnetjes en facturen. Download gratis en vrijblijvend onze checklist en kom erachter welk boekhoudprogramma het beste bij je past. 

  New call-to-action

  Veel bonnen en facturen? Gebruik, scan en herken

  Met een scan en herken-functie beperk je de tijd van het verwerken van bonnen en facturen aanzienlijk. Zo blijkt dat je al snel 60% van de tijd en kosten bespaart ten opzichte van het handmatig verwerken. Heb je dagelijks meerdere bonnen en facturen te verwerken? Dan kan een scan en herken-functie dus al snel uit.

  Gerelateerde artikelen

  5 januari 2024

  5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

  Scan & herken Bonnetjes Facturatie

  Met een scan en herken app bespaar je een hoop tijd op facturen scannen en boeken. Met de slimme OCR software worden de gegevens automatisch uitgelezen.

  30 december 2021

  7 beste apps om uitgaven bij te houden

  Bonnetjes

  Je uitgaven bijhouden met een app. Nooit meer rondslingerende bonnetjes, Door de uitgaven bij te houden in een app, verlies je nooit meer het overzicht van je uitgaven.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products