Bonnen scannen en bewaren met deze 5 apps

Moet je nog regelmatig een aantal bonnen of facturen bij elkaar zoeken voordat je de BTW-aangifte doet als ondernemer?

Niet nodig, want je kunt nu eenvoudig je BTW bonnetjes scannen en bewaren met een app.

Zo voorkom je dat:

  • je bonnetjes kwijtraakt en dus extra BTW moet betalen
  • je overzicht verliest over je uitgaven
  • je boekhouding niet up-to-date is

Met een app scan je eenvoudig een bon of factuur door met je smartphone of tablet een foto ervan te maken. Met een scan en herken-functie kan de app vervolgens de bon of factuur automatisch verwerken in de administratie. Zo bespaar je niet alleen veel tijd maar bewaar je ook alle bonnen en facturen veilig online. 

We zetten hieronder een aantal handige apps op een rij om bonnen en facturen te scannen en bewaren. 

Arjan
Arjan
Appwiki expert

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Bonnetjes verwerken
Gratis Helpdesk
Gratis voor starters!

Prijs: Gratis
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. Rompslomp.nl

Rompslomp is hét meest eenvoudige boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl

Bonnetjes? Foto maken!
UBL Ready
Online schoenendoos

Prijs: maandelijks €5,00
Reviews: 9.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. Bizcuit

Bizcuit automatiseert het hele betalingsproces. Je factuur wordt in drie stappen geboekt, geaccordeerd en direct betaald vanuit je administratie. Met Bizcuit creëren wij een volledig geautomatiseerde betalingsflow.

Integratie met Minox
Veilig autoriseren
Fingerprint scanning

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Bekijk reviews 

4. Gekko

Kleine ondernemers hebben andere behoeftes dan grote bedrijven als het aankomt op de administratie. Gekko maakt boekhouden simpel. Geen complexe functies of ingewikkelde boekhoudtermen. Een gratis online boekhoudpakket dat alles heeft voor de kleine ondernemer. Meld je aan op www.getgekko.com om het gratis zelf te proberen.

Gratis
Makkelijk in gebruik
Mobiele apps

Prijs: Gratis
Reviews: geen
Bekijk reviews 

5. Zoho

Wanneer je voor Zoho kiest, krijg je meer dan een enkel product. Je krijgt de toewijding van Zoho voor het continu verfijnen en verbeteren van jouw gebruikservaring. Zoho biedt waardevolle software waar je als klant graag voor wilt betalen. Veel van de producten zijn ontwikkeld om aan de eigen behoeften te voldoen, Zoho draait volledig op de eigen software. Met Zoho Expense automatiseer je onkostendeclaraties. Registreer uitgaven waar je ook bent en dien een volledig rapport in met je smartphone. Voorkom verwarring over toegestane uitgaven of bestedingslimieten. Zo zorg je dat het onkostenbeheer van je bedrijf wordt gehandhaafd.

Handige analysetool
Importeer kaart
Eenvoudig in gebruik

Prijs: vanaf €0,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

Meer apps om bonnen en facturen te scannen en bewaren

De bovenstaande apps is slechts een selectie uit alle bonnen apps. Benieuwd welke aanbieders er nog meer zijn? Bekijk dan hier het complete overzicht. Vertel ons over je bedrijf en we maken alvast een voorselectie met de beste bonnetjes apps voor je bedrijf. Vergelijk vervolgens de beste 3 softwarepakketten met elkaar en ontdek de verschillen. 

 

Vergelijk alle bonnetjes apps

Tips voor het scannen en bewaren van bonnetjes en facturen

Hoe haal je het maximale uit de app en bespaar je zo veel mogelijk tijd? Hier vind je een aantal handige tips:

Leer jezelf aan om direct bij ontvangst een foto te maken

Als je jezelf dit aanleert, beperk je namelijk zo veel mogelijk de kans dat je alsnog bonnetjes vergeet of verliest. En daarmee is de kans dat je meer BTW of omzetbelasting moet betalen kleiner. 

Overigens kun je bonnetjes direct weggooien nadat je er een foto van hebt gemaakt. De Belastingdienst staat namelijk toe dat je facturen en bonnen in een andere vorm opslaat dan je deze oorsponkelijk hebt ontvangen. Dit houdt in dat je het origineel niet hoeft te bewaren mits je de volgende regels toepast:

  • je neemt alle gegevens over
  • je zet de gegevens inhoudelijk correct over
  • je zorgt ervoor dat de gegevensdrager tijdens de hele bewaartermijn (7 jaar) toegankelijk is 
  • je kunt de gegevens binnen redelijke tijd inzichtelijk maken 
  • de controle van de gegevens is binnen redelijke tijd mogelijk

Kortom, weggooien mag, maar zorg ervoor dat je de bon of factuur digitaal goed opslaat en eenvoudig kunt terugvinden.

Sla je bonnen direct gestructureerd op in mappen

Binnen de apps kun je vaak mappen aanmaken waarin je verschillende type bonnen en facturen kunt opslaan. Deel deze mappen direct in naar type uitgave (zoals auto/reiskosten, lunch/diner, kantoorartikelen, telefoon, internet etc.). Op deze manier kun je bonnen en facturen eenvoudig terugvinden. 

Koppel de app aan de boekhouding

Je kunt de bonnen app eenvoudig koppelen aan je boekhoudpakket. Zo verwerk je direct de uitgaven in je boekhouding zonder dat je opnieuw de gegevens hoeft over te typen. 

Weten hoe?

Ontdek in 10 vragen hoe je het beste boekhoudprogramma kiest voor het verwerken van bonnetjes en facturen. Download gratis en vrijblijvend onze checklist en kom erachter welk boekhoudprogramma het beste bij je past. 

New call-to-action

Veel bonnen en facturen? Gebruik scan en herken

Met een scan en herken-functie beperk je de tijd van het verwerken van bonnen en facturen aanzienlijk. Zo blijkt dat je al snel 60% van de tijd en kosten bespaart ten opzichte van het handmatig verwerken. Heb je dagelijks meerdere bonnen en facturen te verwerken? Dan kan een scan en herken-functie dus al snel uit.

Gerelateerde artikelen

14 mei 2019

7 beste apps om uitgaven bij te houden

Bonnetjes

Je uitgaven bijhouden met een app. Nooit meer rondslingerende bonnetjes, Door de uitgaven bij te houden in een app, verlies je nooit meer het overzicht van je uitgaven.

20 augustus 2018

5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

Scan & herken Bonnetjes Facturatie

Met een scan en herken app bespaar je een hoop tijd op facturen scannen en boeken. Met de slimme OCR software worden de gegevens automatisch uitgelezen.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products