Kleisteen

(9)

Online administratie van factureren tot handel

Boekhouden | Urenregistratie | Voorraadbeheer | Facturatie | Offerte | Werkbonnen
screenshot Kleisteen

Over Kleisteen

Online boekhouden voor MKB, ook geschikt voor meerdere medewerkers (rollen en rechten- systeem, facturen autoriseren). Veel functionaliteit, oa projecten, uren. Extra opties voor accountants en administratiekantoren, zoals electronisch klantendossier, kantoor-uren registratie, via gratis beheer-portal. Goede (voornamelijk online) helpdesk.

Platformen

Android iOS Windows (mobile) Safari Internet Explorer Mozilla Firefox Google Chrome
Functionaliteiten

Boekhouden

UBL ready
Mobiele app beschikbaar
BTW overzicht
BTW verlegd factureren
Facturen opstellen
Offerte opstellen
Betalingsherinnering opstellen
Debiteurenbeheer
Inkoopfacturen inboeken
Scan & herken
Vreemde valuta
Bankkoppeling
Bankafschriften importeren
Urenregistratie
Voorraadbeheer

Urenregistratie

Mobiele app beschikbaar
Facturen opstellen
Offerte opstellen
Projecten aanmaken
Rapportage per project
Rapportage per klant
Rapportage per activiteit
Rapportage per gebruiker

Facturatie

UBL ready
Offerte opstellen
Inkoopfacturen inboeken
Vreemde valuta
Bankkoppeling
Bankafschriften importeren
Eigen logo
Factuur als PDF verzenden
Betalingsherinneringen
Boekhouding
Urenregistratie
Prijzen

Boekhouden

maandelijks € 17,50

Proefperiode: 1 maand
30 dagen gratis
Bekijk prijzen

Urenregistratie

maandelijks € 15,00

Proefperiode:
30 dagen gratis

Voorraadbeheer

maandelijks € 45,00

Proefperiode: maanden
1 maand gratis
Bekijk prijzen

Facturatie

maandelijks € 17,50

Proefperiode: 30 dagen
verloopt automatisch
Bekijk prijzen

Koppelingen

Kleisteen heeft automatische koppelingen met de volgende software:

ING
ING
Bunq
Bunq
Triodos Bank
Triodos Bank
Mijnwebwinkel
Mijnwebwinkel
Webwinkel

Het oordeel van Appwiki

Review scores

Opstarten

Gebruiksgemak

Support

Eindoordeel

Pluspunten

 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding: veel functionaliteiten voor lage prijs
 • Periodiek factureren mogelijk
 • Compleet pakket voor projectadministratie: efficiënte workflow van offerte tot factuur
 • Compleet pakket voor boekhouding detailhandel: product administratie/voorraadbeheer mogelijk
 • Duidelijke prijsstelling
 • Starters eerste jaar 50% korting
 • Juiste balans in vakjargon in de functies zodat de tool intuïtief werkt voor jou als ondernemer en de financiële professional waar je mee samenwerkt
 • iDEAL-koppeling toe te voegen aan facturen, de helpdesk kan dit verzorgen

Minpunten

 • Klantenservice geeft voorkeur aan mailcontact, ze antwoorden snel en zijn voor nood ook telefonisch bereikbaar
 • Automatische bankkoppeling nog niet met elke bank mogelijk. Zelf inladen bankafschrift gaat erg snel, dus dit hoeft geen dealbreaker te zijn
 • Urenregistratie kent geen timer functie of koppeling met agenda, maar de mobiele app faciliteert je hierin uitstekend

Opstarten

Na aanmelding voor Kleisteen ontvang je direct een mail met daarin een link naar de startersgids. De basisinstellingen zijn daarmee binnen een uur gedaan, ook voor iemand zonder enige boekhoudkundige ervaring. Mocht je er niet uitkomen, biedt de tool de mogelijkheid voor een gratis startconsult en/of een workshop. Het is soms even zoeken naar de juiste werkwijze, maar deze is steeds snel gevonden.

Er zijn vele handleidingen beschikbaar en ook de tool zelf geeft je nuttige feedback over je acties. Je raakt daarom snel vertrouwd met Kleisteen en kan binnen een dag up and running zijn. Een startershandleiding voor het inboeken van verkoopfacturen zou het opstarten helemaal compleet hebben gemaakt. Gezien Kleisteen functies bevat voor zowel een handels- als diensten administratie moet je even bekend raken met het verkoop-menu.

Gebruiksgemak

Kleisteen heeft een zakelijke, overzichtelijke, professionele interface. Het uitschuifbare menu is even wennen, maar dit blijkt een aanpasbare instelling te zijn. Het kost je hooguit een uurtje om helemaal gewend te raken aan de lay-out en buttons in Kleisteen, want de handleidingen en helpdesk faciliteren je uitstekend. Daarna begint de tool voor je te werken en biedt het je direct veel gebruiksgemak. Kleisteen is verrassend compleet voor zijn lage maandprijs. Door de geïntegreerde uren- en project module is er een efficiënte workflow mogelijk van offerte tot factuur, inclusief duidelijk overzicht in de projectstatus.

Er zijn uitgebreide rapportage mogelijkheden op detail-en bedrijfsniveau. Ook voor de product administratie biedt Kleisteen vele mogelijkheden, zoals inkoop, artikel- en voorraadbeheer. Via de browser van je mobiele telefoon functioneert Kleisteen als handige mobiele app. Zo heb jij 24/7 inzicht in je administratie en kan je het invoeren van je inkoopfacturen en uren versnellen.

Klein minpuntje is dat je niet op je pc en je mobiel tegelijk ingelogd kan zijn. Ook zou de interface nog moderner kunnen, met bijvoorbeeld gekleurde buttons, waardoor je bij het opstarten helemaal geen handleiding of de helpdesk nodig zou hebben. Het voorgaande zijn echter geen dealbreakers. Al met al is Kleisteen een erg goede, volwassen tool met vele mogelijkheden voor een lage maandprijs.

Support

Kleisteen geeft de voorkeur aan support via de e-mail, maar heeft wel een telefoonnummer beschikbaar in geval van nood. Het lukt mij niet zelfstandig een factuur aan te maken en te versturen en hiervoor benader ik de helpdesk per e-mail. Binnen een uur heb ik een uitgebreid antwoord op mijn vraag in mijn mailbox, zelfs op zaterdag, waarna ik gelijk weer verder kan. Ik blijk in het verkoopscherm voor product administratie te werken, terwijl ik een factuur wil aanmaken voor diensten. Nu ik in het juiste menu werk blijkt een factuur snel en eenvoudig aangemaakt en verstuurd.

Eindoordeel

Kleisteen is een zakelijke, volwassen boekhoudtool, welke veel gebruiksgemak kan bieden voor starters, ZZP’ers en MKB’ers met een bedrijf tot rond de 20 personen. Het is opgezet vanuit de missie een eenvoudig en betaalbaar boekhoudpakket te zijn. Deze missie maken ze zeker waar. Het is verrassend compleet voor de lage maandprijs, met een uitgebreide uren-, facturen- en projectmodule. Ook voor de product administratie biedt Kleisteen veel mogelijkheden.

De tool werkt snel, goed en professioneel. Ook zonder enige boekhoudkundige ervaring kan je snel van start in Kleisteen. De tool is begrijpelijk opgezet en met enige hulp van de handleidingen en helpdesk is je boekhouding snel up and running. Daarna werkt de tool voor je en biedt het vele moderne mogelijkheden om je boekhouding te versnellen en te vereenvoudigen.

Er is een goede balans tussen vereenvoudiging van de functies voor jou als ondernemer en het tevens behouden van boekhoudkundige functies. Zo is de tool zowel voor jou als de financial waarmee je samenwerkt intuïtief.

9 beoordelingen

  100% geverifieerd
9.4
100% zou deze app aanbevelen

Kleisteen reviews

Erwin Gaffel 21 juni 2017 om 20:57
Ik zou deze app aanbevelen
Ik besteed als ZZP'er veel tijd aan mijn klanten en heb dus (;-)) niet zoveel tijd voor mijn eigen dingen. Kort maar krachtig en efficiënt is dus het motto als het gaat om mijn eigen administratie. Daar ben ik, dankzij Kleisteen ZZP'er. niet veel langer dan een uurtje per maand mee bezig. De BTW aangifte is een kwestie van minuten per kwartaal en één keer per jaar de jaarstukken maken kost niet meer dan een halve dag. En als je dan iets moet boeken, als de inkoop van een auto inclusief desinvestering en verkoop van de inruiler, dan staat de helpdesk altijd klaar met heldere tips en adviezen. De software is goed zelf lerend, is intuïtief met een zeer lage leercurve. Ik ben goed thuis in pakketten als Exact en SAP maar ben blij dat er voor mijzelf Kleisteen is.
Stephan van Zon 21 november 2016 om 17:52
Ik zou deze app aanbevelen
Dit pakket is eenvoudig en gebruiksvriendelijk en heeft alle aspecten die een ZZP-er nodig heeft. Denk hierbij aan snel meerdere facturen achter elkaar verwerken, een uren registratie en een BTW aangifte. Ik help zelf diverse ZZP-ers met de boekhouding en daarvoor is Kleisteen ideaal. Ja kan makkelijk meekijken en uitleg geven als ze vragen hebben.
Nic-Jan Schrier 12 november 2016 om 17:52
Ik zou deze app aanbevelen
Voor mijn nieuwe administratiekantoor heb ik heel veel software onderzocht en getest voordat ik ook echte keuze heb gemaakt. Het gebruikersgemak, het gegeven dat het een online softwarepakket was dat ook nog eens heel erg volledig is en qua prijs - kwaliteit ver uit stak boven de concurrentie, heeft mij redelijk snel overtuigd om voor Kleisteen te kiezen. Al mijn klanten stappen allemaal probleemloos en met een korte toelichting over op Kleisteen en zijn zonder uitzondering bijzonder tevreden. Dat dan achteraf ook nog eens blijkt dat er een hele goede organisatie achter zit met fijne mensen die de tijd voor je nemen indien dat nodig is (Men zegt al snel.......ga niet te lang naar iets zoeken maar vraag het ons.......) is gewoon helemaal geweldig. Alle complimenten voor Kleisteen software en de mensen die er achter zitten. Top.
Herman Smit 4 november 2016 om 17:52
Ik zou deze app aanbevelen
Heel erg tevreden, echt een aanrader. Gemakkelijk in gebruik, ook voor minder boekhoudkundigen. Online verwerking, nooit meer een backup maken, geen installatie nodig op een eigen pc. Digitale archivering van kostenfacturen, direct gekoppeld aan de boeking. Snelle en efficiënte ondersteuning van helpdesk. Heldere workshop voor gebruikers, deze is gratis voor accountants en administratiekantoren. Lage kosten per maand, 1e 2 maanden gratis, per maand opzegbaar. Mijn kantoor is een erg tevreden gebruiker vanaf 2013. Tientallen klanten maken ook al jaren gebruik van Kleisteen en zijn heel erg tevreden. HS Finance - Belastingadvies en Administraties
Sef Maessen 4 november 2016 om 17:52
Ik zou deze app aanbevelen
Inmiddels heb ik een jaar of 10 ervaring met Kleisteen bij een 20 tal klanten en ik ben erg tevreden. een zeer compleet boekhoudprogramma voor een hele nette prijs . Ik heb ervaring met veel verschillende pakketten, zoals onder andere Exact en Afas , maar ook met Reeleezee en Moneybird bijvoorbeeld. Kleisteen is voor mij het meest aantrekkelijk. Je moet wel liefst iets van boekhouden snappen. Dan biedt Kleisteen heel veel flexibiliteit en mogelijkheden voor eigen invulling.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products