1. Boekhouding
  2. Administratiekantoor

Boekhoudprogramma voor je administratiekantoor?

De beste boekhoudsoftware voor jouw administratiekantoor? Geef hieronder je wensen aan en vergelijk de beste pakketten op prijs, reviews en functies. Of vergelijk direct de software top 3 voor administratiekantoren en boekhouders!

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor administratiekantoren en boekhouders. Vertel ons over je administratiekantoor en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste pakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Benieuwd naar de mogelijkheden van software? Download onze gratis automatiseringsgids voor de accountancy.

#1 Boekhoudsoftware
Online samenwerken
Uitstekende helpdesk

Actie: Onbeperkt administraties aanmaken en beheren voor al uw klanten. Werk veilig online samen. Trustpilotbeoordeling: 9,3! Open vandaag uw gratis account!

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Online samenwerken
Gratis Helpdesk

Alles in 1 software voor administratiekantoren! Eenvoudig online samenwerken. 1e administratie is gratis. Maak nu een account aan!

Meer informatie
Scherp geprijsd
Online samenwerken
Service management

Visma eAccounting is het meest complete boekhoudprogramma voor Administratiekantoren. Onbeperkt boekhouden & factureren, eenvoudig samenwerken met cliënten & inclusief practice-managementtool. Meer info?

Meer informatie
Slimme automatisering
Realtime inzicht
Digitaal gemak

Met No hands Accounting voer je administratieve taken efficiënter uit en bespaar je eenvoudig veel tijd. Kijk samen met je klant naar realtime data, geef meer inzicht en verhoog de klanttevredenheid dankzij digitaal gemak.

Meer informatie
Makkelijk boekhouden
Betrouwbare software
Eerste 30 dagen gratis

De complete administratie van je klant doen, of alleen adviseren en controleren? Met SnelStart Accountant neem jij de rol aan die bij jou en jouw kantoor past. Start met een gratis proefperiode van 30 dagen!

Meer informatie
Makkelijk & Compleet
Boekhouden wordt leuk!
Handige mobiele app

Rompslomp.nl is het complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
Met Scan & Herken
CRM & Bankkoppeling
Complete oplossing

AFAS SB+ is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers en ZZP'ers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudprogramma's voor jouw administratiekantoor

Een boekhoudprogramma voor een administratiekantoor moet voldoen aan hoge eisen. De boekhoudprogramma's in het bovenstaande overzicht zijn speciaal ingericht op de specifieke wensen van een administratiekantoor.

Zo kun je in deze boekhoudsoftware eenvoudig samenwerken met klanten, online adminsitraties beheren en financiele rapportages delen. Vergelijk de aanbieders op prijs, functies en reviews en vind het beste boekhoudprogramma voor jouw administratiekantoor.

Een administratiekantoor heeft behoefte aan uitgebreide boekhoudsoftware

Als een administratiekantoor weet je alles van boekhouden. Daarbij hoort een zeer professioneel programma. Want een boekhoudprogramma administratiekantoor moet aan hoge eisen voldoen. Je voert namelijk vaak een gedeelte of de gehele boekhouding van je klanten uit. Dat betekent dat de eisen aan software administratiekantoor anders kunnen zijn dan een software die een willekeurig bedrijf zelf gebruikt.

Tip: ga je net met een administratiekantoor beginnen? Hier vind je een aantal handige tips en tools hoe je efficient nieuwe klanten werft, jouw kantoor onderscheidt in de markt en hoe je de beste tools kiest voor jouw kantoor.

Je wilt een programma hebben waar de boekhouding van verschillende klanten in gedaan kan worden en het moet efficiënt en snel werken. Want de boekhoudsoftware administratiekantoor moet je juist helpen je klanten nog beter van dienst te zijn. Zodat je de gedane investering terug kunt winnen.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma's voor een administratiekantoor?

Naast de basisfuncties als een grootboekrekening, balans en winst- en verliesrekening zijn er diverse andere handige functies. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheden om samen te werken met klanten. Bijvoorbeeld met de Belastingdienst, omdat je namelijk vele aangiftes zal moeten versturen. Daarnaast is het ook handig dat je met het programma financiele gegevens kunt delen en klanten via een app hun bonnetjes en facturen kunnen aanleveren.

Wanneer je een keuze voor software administratiekantoor moet maken is het goed ook hierop te letten, omdat het je namelijk nog meer tijd kan besparen en daarmee ook geld.

Waarom online boekhoudsoftware voor administratiekantoren?

Voor een administratiekantoor bestaan er vele online boekhoudprogramma's die heel goed werken. Ze automatiseren het administratieve werk voor een groot deel en kunnen ook beschikken over allerlei extra functies zoals koppelingen met de Belastingdienst.

Als administratiekantoor kun je veel taken automatiseren met diverse handige functies. Denk aan:

Hierdoor kan het programma best duur lijken in aanschaf zijn. Maar zet je deze investering tegenover de tijdwinst, dan heb je dit heel snel weer terugverdiend.

Online boekhouden is ideaal voor een administratiekantoor

Vooral voor een administratiekantoor kan online boekhouden dan ook een goede keuze zijn. Je hoeft niets meer te downloaden en je kunt werken vanuit welk apparaat dan ook. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met een bepaald besturingssysteem.

Naast deze goede toegankelijkheid zijn de automatiseringsmogelijkheden van online software voor administratiekantoren eindeloos. De automatisering van de administraties van je klanten gaat veel verder bij online software dan offline software. Administraties kunnen zelfs tegenwoordig grotendeels beheert worden aan de hand van algoritmes (ook wel robotic accounting genoemd). De accountant heeft dan alleen een controlerende functie. Dit scheelt tijd, waardoor de accountants zich steeds meer kunnen focussen op (financieel) advies.

Een ander voordeel is dat je verschillende software voor een administratiekantoor tijdelijk gratis kunt proberen. Zo weet je of het online boekhoudprogramma goed werkt voor je kantoor en je klanten.

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
22 juli 2022

Boekhouden met een open-source boekhoudprogramma?

Boekhouding

Ben jij op zoek naar een open source boekhoudpakket? Bekijk dan hier de voor- en nadelen zodat je een goede keuze maakt.

Lees meer 
19 juli 2022

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
7 juli 2022

De jaarrekening deponeren doe je zo

Boekhouding
18 juli 2021

Eenvoudig de wettelijke rente berekenen

Zelf boekhoudenBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products