1. Boekhouding
  2. Administratiekantoor

Boekhoudprogramma voor je administratiekantoor?

De beste boekhoudsoftware voor jouw administratiekantoor? Geef hieronder je wensen aan en vergelijk de beste pakketten op prijs, reviews en functies. Of vergelijk direct de software top 3 voor administratiekantoren en boekhouders!

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor administratiekantoren en boekhouders. Vertel ons over je administratiekantoor en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste pakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Benieuwd naar de mogelijkheden van software? Download onze gratis automatiseringsgids voor de accountancy.

#1 Boekhoudsoftware
Online samenwerken
Uitstekende helpdesk

Actie: Onbeperkt administraties aanmaken en beheren voor al uw klanten. Werk veilig online samen. Trustpilotbeoordeling: 9,3! Open vandaag uw gratis account!

Meer informatie
Makkelijk boekhouden
Betrouwbare software
Eerste 30 dagen gratis

Minder piekdrukte aan het eind van elk kwartaal? Met SnelStart Accountant kun je uitgebreid boekhouden, sneller administraties verwerken en eenvoudig online samenwerken. Voor een vast bedrag per maand en de eerste 30 dagen gratis.

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Online samenwerken
Gratis Helpdesk

Alles in 1 software voor administratiekantoren! Eenvoudig online samenwerken. 1e administratie is gratis. Maak nu een account aan!

Meer informatie
Scherp geprijsd
Online samenwerken
Service management

Visma eAccounting is het meest complete boekhoudprogramma voor Administratiekantoren. Onbeperkt boekhouden & factureren, eenvoudig samenwerken met cliënten & inclusief practice-managementtool. Meer info?

Meer informatie
Betrouwbaar Boekhouden
Starters Gratis
MKB Proof Award 2022

Smart online boekhouden met Informer! Eenvoudig factureren, snelle btw-aangifte en boekhoudhulp vanuit de Belastingdienst. Met de Informer app werk jij je administratie altijd en overal bij m.b.v. robots! Voor starters, ZZP & MKB.

Meer informatie
Betrouwbaar/Makkelijk
Slimme automatisering
220+ koppelingen

550.000+ organisaties vertrouwen voor de cijfers op Exact. De boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen, hierdoor bespaar je tot 73% tijd. De slimme software werkt altijd en overal en is eenvoudig te koppelen.

Meer informatie
Compleet en eenvoudig
Uitstekende support
5/5 appwiki score

Een toegankelijk boekhoudpakket dat uitblinkt in online en offline service. Probeer voordelig dankzij de gratis proefmaand en voordelige kickstart korting.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudprogramma's voor jouw administratiekantoor

Een boekhoudprogramma voor een administratiekantoor moet voldoen aan hoge eisen. De boekhoudprogramma's in het bovenstaande overzicht zijn speciaal ingericht op de specifieke wensen van een administratiekantoor.

Zo kun je in deze boekhoudsoftware eenvoudig samenwerken met klanten, online adminsitraties beheren en financiele rapportages delen. Vergelijk de aanbieders op prijs, functies en reviews en vind het beste boekhoudprogramma voor jouw administratiekantoor.

Een administratiekantoor heeft behoefte aan uitgebreide boekhoudsoftware

Als een administratiekantoor weet je alles van boekhouden. Daarbij hoort een zeer professioneel programma. Want een boekhoudprogramma administratiekantoor moet aan hoge eisen voldoen. Je voert namelijk vaak een gedeelte of de gehele boekhouding van je klanten uit. Dat betekent dat de eisen aan software administratiekantoor anders kunnen zijn dan een software die een willekeurig bedrijf zelf gebruikt.

Tip: ga je net met een administratiekantoor beginnen? Hier vind je een aantal handige tips en tools hoe je efficient nieuwe klanten werft, jouw kantoor onderscheidt in de markt en hoe je de beste tools kiest voor jouw kantoor.

Je wilt een programma hebben waar de boekhouding van verschillende klanten in gedaan kan worden en het moet efficiënt en snel werken. Want de boekhoudsoftware administratiekantoor moet je juist helpen je klanten nog beter van dienst te zijn. Zodat je de gedane investering terug kunt winnen.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma's voor een administratiekantoor?

Naast de basisfuncties als een grootboekrekening, balans en winst- en verliesrekening zijn er diverse andere handige functies. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheden om samen te werken met klanten. Bijvoorbeeld met de Belastingdienst, omdat je namelijk vele aangiftes zal moeten versturen. Daarnaast is het ook handig dat je met het programma financiele gegevens kunt delen en klanten via een app hun bonnetjes en facturen kunnen aanleveren.

Wanneer je een keuze voor software administratiekantoor moet maken is het goed ook hierop te letten, omdat het je namelijk nog meer tijd kan besparen en daarmee ook geld.

Waarom online boekhoudsoftware voor administratiekantoren?

Voor een administratiekantoor bestaan er vele online boekhoudprogramma's die heel goed werken. Ze automatiseren het administratieve werk voor een groot deel en kunnen ook beschikken over allerlei extra functies zoals koppelingen met de Belastingdienst.

Als administratiekantoor kun je veel taken automatiseren met diverse handige functies. Denk aan:

Hierdoor kan het programma best duur lijken in aanschaf zijn. Maar zet je deze investering tegenover de tijdwinst, dan heb je dit heel snel weer terugverdiend.

Online boekhouden is ideaal voor een administratiekantoor

Vooral voor een administratiekantoor kan online boekhouden dan ook een goede keuze zijn. Je hoeft niets meer te downloaden en je kunt werken vanuit welk apparaat dan ook. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met een bepaald besturingssysteem.

Naast deze goede toegankelijkheid zijn de automatiseringsmogelijkheden van online software voor administratiekantoren eindeloos. De automatisering van de administraties van je klanten gaat veel verder bij online software dan offline software. Administraties kunnen zelfs tegenwoordig grotendeels beheert worden aan de hand van algoritmes (ook wel robotic accounting genoemd). De accountant heeft dan alleen een controlerende functie. Dit scheelt tijd, waardoor de accountants zich steeds meer kunnen focussen op (financieel) advies.

Een ander voordeel is dat je verschillende software voor een administratiekantoor tijdelijk gratis kunt proberen. Zo weet je of het online boekhoudprogramma goed werkt voor je kantoor en je klanten.

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
16 december 2022

Alles over de BTW-aangifte doen

BelastingAdministratieBoekhouding

Alles wat je moet weten over BTW-aangifte doen voor ZZP'ers. Een complete gids.

Lees meer 
8 december 2022

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

AdministratieFacturatieBoekhouding
29 november 2022

Hoe moet je de administratie bewaren en beheren?

AdministratieBoekhouding
19 juli 2022

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products