Boekhoudprogramma's voor ZZP'ers vergelijken

Vergelijk ZZP boekhoudprogramma's op functies, prijzen en reviews

Online boekhouden als ZZP’er wil je zo goed mogelijk doen. Maar welk boekhoudprogramma past nu het beste bij je? Welke verschillende onlin boekhoudprogramma;s zijn er voor ZZP? En zijn er verschillen met programma’s voor het MKB? Appwiki helpt!

Hieronder vind je alle boekhoudprogramma's voor ZZP'ers, zodat je de boekhoudsoftware kiest die bij jouw onderneming past. Bekijk alle voor- en eventuele nadelen en maak een keuze zodat je gemakkelijk zelf je administratie kunt bijhouden.

Het complete boekhoudprogramma overzicht voor ZZP'ers

De boekhoudprogramma vergelijker werkt erg eenvoudig. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de drie beste boekhoudpakketten en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

  #1 Boekhoudsoftware
  Belastingdienst erkend
  Helpdesk, Cursus & App

  Actie: 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend! Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket voor ZZP'ers in de zakelijke dienstverlening. Geen boekhoudkennis vereist. Vraag nu uw gratis startersaccount aan en profiteer!

  (912)
  Ga naar website
  Meer informatie
  Gratis en vrijblijvend
  Gratis helpdesk
  Belastingdienst-Link

  Hét boekhoudpakket voor Zzp'ers. Maak hier je gratis account aan en start direct!

  (1)
  Ga naar website
  Meer informatie
  100% voor ZZP'ers
  Makkelijk & Compleet
  Maak gratis je account

  Rompslomp.nl is hét complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

  (61)
  Ga naar website
  Meer informatie
  Speciaal voor zzp'ers
  Gebruiksvriendelijk
  Super Voordelig

  DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. En nog eens heel compleet, met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Boekhouden zonder boekhouder!

  (15)
  Ga naar website
  Meer informatie
  #1 Gebruiksvriendelijk
  Uitstekende helpdesk
  Met bankkoppeling

  Visma eAccounting is het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ZZP'ers. Onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer eAccounting 30 dagen gratis!

  (288)
  Ga naar website
  Meer informatie
  ZZP Totaaloplossing
  4x als beste getest!
  Gratis Opstartservice

  Dé Alles-in-Eén oplossing voor ZZP'ers! Je volledige ZZP-Administratie onder één dak. 100% ZZP-proof, gebruiksvriendelijk en gratis persoonlijke Opstartservice. Probeer MoneyMonk 30 dagen gratis!

  (219)
  Ga naar website
  Meer informatie
  Persoonlijke service
  Voor iedere branche
  300+ koppelingen

  Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf gratis!

  (2)
  Ga naar website
  Meer informatie
  Appwiki logo

  We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

  De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
  Bedrijfsvorm
  Branche
  Medewerkers
  Hoe boekhouden?
  Aanvullingen
  BTW-aangifte
  Bankmutaties
  Inkomsten & uitgaven
  Extra functies
  Bekijk resultaten
  Jouw vergelijking
  0
  Vergelijk

  Ook interessant voor jou:

  Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

  Hoe vind je een ZZP boekhoudprogramma dat bij jou past?

  Appwiki brengt de gegevens van de Nederlandse boekhoudprogramma's voor ZZP'ers bij elkaar op één plek. Zo weet je zeker dat je altijd een boekhoudpakket kiest dat het beste bij je past. Gebruik de gratis keuzehulp en maak eenvoudig een persoonlijke top 3 van de beste ZZP boekhoudprogramma's.

  Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de kosten voor boekhouding als ZZP’er. Veel boekhoudprogramma’s voor ZZP' ers bieden een gratis variant zodat jij kunt testen of het gekozen ZZP boekhoudpakket bij je past. Daarnaast kun je de investering in een online boekhoudprogramma makkelijk terugverdienen, omdat jij jouw ZZP administratie automatiseert. Zo wordt online boekhouden voor ZZP'ers een makkie.

  Eerst meer weten over online boekhouden als ZZP' er? Hieronder vind je informatie over de volgende onderwerpen:

  Waarom online​ boekhouden als ZZP’er?

  Als ZZP’er ben je vanuit de Belastingdienst verplicht om je boekhouding en administratie bij te houden. En nee, dit zijn twee verschillende zaken. Online boekhouden ZZP betekent dat je gemakkelijk jouw kosten en baten inzichtelijk hebt en jouw financiële administratie bijhoudt. Het beste online boekhoudprogramma ZZP brengt jou veel voordelen. Appwiki licht je deze graag toe. 

  De boekhouding is altijd en overal toegankelijk

  Door het internet kun je nu overal je ZZP administratie bijwerken. Dus waar je je ook ter wereld bevindt, je kunt overal online boekhouden als ZZP’er. Bovendien heb je jouw boekhoudpakket voor ZZP vak direct bij de hand, aangezien je jouw telefoon vaak aan boekhoudsoftware ZZP kunt koppelen. Waar je vroeger uren zat te zwoegen om alle bonnetjes in de administratie te krijgen, hoef je nu alleen een foto met je smartphone te maken en te uploaden in je boekhoudpakket dankzij boekhoudprogramma apps.

  Integratie met andere bedrijfssoftware

  ZZP boekhoudsoftware heeft als grote voordeel dat het kan worden gekoppeld met de apps die je al gebruikt voor de administratie. Zo kun je eventueel koppelen met je facturatieprogramma of debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. 

  Heb je een fysieke winkel dan kun je zelfs je kassa software koppelen aan je boekhoudprogramma. En heb je een webshop, dan is het mogelijk om je webshop software te koppelen aan je boekhoudsoftware. Met een boekhoudprogramma ZZP ervaar je dus een heleboel gemak. Zo wordt online boekhouden ZZP bijna een leuk karwei. 

  Je bespaart tijd met automatisering

  Niet alleen hoef je geen berekeningen meer uit je hoofd te doen, je hoeft ook geen bonnetjes bij elkaar te zoeken om je administratie kloppend te maken. Met een bankkoppeling laad je bijvoorbeeld de transactie van je zakelijke rekening in en je bent al zo'n beetje klaar. Je hoeft niet meer steeds alle gegevens in te voeren. 

  Tijd is geld. Onthoud dus dat hoe langer jij bezig bent met het opzetten van jouw ZZP administratie, hoe meer geld het jou kost. 

  Je gegevens worden veilig bewaard

  Als je zelf een boekhoudprogramma aanschaft en dit als programma koopt, betekent het dat je jouw administratie en boekhouding zelf moet beveiligen. Je hebt dus zelf een server nodig waarin je jouw data veilig opslaat. Als ZZP’er online boekhouden betekent dat je deze verantwoordelijkheid niet draagt.

  De software aanbieders draaien regelmatig back-ups zodat je boekhouding altijd goed bewaard blijft. Daarnaast beschikken zij over goed beveiligde servers waardoor je gegevens veilig zijn voor hackers. Online boekhouden voor ZZP betekent dat jouw gegevens veilig worden bewaard.

  Je hebt inzicht en toezicht

  Met een online boekhoudprogramma heb je als ZZP’er altijd en overal inzicht in de inkomsten en uitgaven. Je kunt eenvoudig rapportages maken van de voortgang en stand van zaken binnen je administratie. Indien je gebruik maakt van je accountant of boekhouder kan deze ook gemakkelijk meekijken in jouw boekhouding. Dat scheelt hem of haar tijd en jou dus geld! Bovendien kan hij je veel beter van advies voorzien en behoeden voor verkeerde beslissingen, aangezien alle informatie voorhanden is. 

  Wat zijn alternatieven voor online boekhouden?

  Alternatieven voor een online boekhoudprogramma zijn offline programma’s die je op de computer moet installeren of een boekhouding in Excel. Offline programma’s zijn niet altijd geschikt voor een Mac en daarnaast niet overal toegankelijk. Bovendien hebben we hierboven al geschreven dat je dan zelf verantwoordelijk bent voor het beveiligen van jouw bijgehouden boekhouding. 

  Alleen via je eigen computer heb je toegang. Daarnaast loop je het risico dat wanneer je computer het begeeft ook je boekhouding weg is. Een Excel boekhouding kan daarentegen nog prima voldoen zolang je slechts een paar factureren per maand verstuurt. Zodra je als ZZP’er echter meer facturen verstuurt kan een online boekhoudpakket ZZP al uit door de tijd die je hiermee bespaart. Online boekhouden is dus in veel gevallen de beste optie om je administratie en boekhouding te beheren.

  Hoe eenvoudig is online boekhouden als ZZP' er?

  Online boekhouden voor de ZZP is niet altijd makkelijk. Sommige pakketten zijn enorm uitgebreid, terwijl andere pakketten juist te beperkt zijn. Belangrijk is om een goed boekhoudpakket te gebruiken die aansluit bij al je eisen en wensen. Op deze manier is online boekhouden als ZZP'er ook minder vervelend.

  Online boekhoudsoftware is dus een goed instrument voor ZZP’ers om de administratie op orde te hebben zodat je meer tijd voor andere zaken hebt. Benieuwd hoe je meer grip krijgt op je ZZP administratie en boekhouding? Bekijk de onderstaande video van de Kamer van Koophandel.

  Het beste boekhoudprogramma voor ZZP'ers

  Nu horen we je denken: ‘Wat is dan het beste ZZP boekhoudprogramma?’ Als ZZP’er stel je andere eisen aan een boekhoudpakket dan een groot bedrijf. Dat is logisch. Een boekhoudprogramma ZZP ziet er dan ook anders uit. Voor jou als zelfstandige is vooral urenregistratie (i.v.m. het urencriterium van de Belastingdienst en de eventuele voordelen die je hiermee kunt krijgen) en debiteuren- en crediteurenbeheer (de facturen die je klanten jou betalen en de facturen die jij nog moet betalen) belangrijk. 

  Als je veel onderweg bent, is het handig als het programma flexibel is en goed aansluit op je werkwijze. Je wilt immers dat je niet afhankelijk bent van een bepaalde plaats of plek om jouw boekhouding bij te houden. 

  Waar moet ik opletten bij boekhoudsoftware selectie? 

  Iedere ZZP’er heeft andere eisen en wensen wat betreft een boekhoudprogramma ZZP. Je wilt altijd het beste voor jouw ZZP onderneming. Dan wil je ook het beste boekhoudprogramma ZZP. Appwiki helpt je bij het maken van een keuze voor het boekhoudprogramma voor ZZP. 

  • Wil je online facturen naar je klanten sturen en opstellen? 
   Als je dit wil, raden wij aan een facturatie module erbij te nemen of te checken of het boekhoudprogramma facturen kan opstellen. 
  • Ben je veel onderweg of wil je altijd en overal inzicht in je boekhouding?
   Dan raden wij aan om een boekhoudpakket inclusief app te kiezen. Zo heb je altijd en overal inzicht in je boekhouding ook als je onderweg bent. 
  • Werk je samen met een boekhouder?
   Wanneer je samenwerkt met je boekhouder is het aan te raden om een pakket te nemen waarbij er een handige meekijkfunctie is. Zo kan je boekhouder eenvoudig meekijken en jou van het beste advies voorzien. 
  • Wil je betalingsherinneringen kunnen sturen?
   Kies dan voor een debiteurenbeheer module zodat jouw niet betalende klanten automatisch een herinnering van betaling ontvangen. 
  • Welke rapportage mogelijkheden heb je nodig?
   Wanneer je ook realtime inzicht of eenvoudig te exporteren rapporten wil, is het handig om te checken of de pakketten ook deze mogelijkheden hebben.

  Kies het beste boekhoudprogramma voor ZZP'ers

  Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudpakket het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om het beste ZZP boekhoudprogramma voor jou te kiezen.
  Je krijgt inzicht in:

  • welke manier van boekhouden het beste is
  • hoe je BTW aangifte wil doen
  • hoe je bankmutaties wil verwerken
  • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
  • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
  • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

  Download gratis en vrijblijvend onze boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma bij je past.

  Download gratis

  Is een boekhoudprogramma alleen geschikt voor ZZP'ers?

  Boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Heb je een eenmanszaak, of ben je een ZZP’ers, MKB’ers, stichting, vereniging? Of werk je bij een administratiekantoor, accountantskantoor, of een andere bedrijfsvorm. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier en kan razendsnel.

  Boekhoudpakket gratis proberen?

  Heb je een keuze uit de hierboven genoemde boekhoudpakketten kunnen maken? Maak dan je eigen software top 3 en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit. Veel aanbieders hanteren namelijk een proefperiode van 30 dagen om de software gratis te testen. Je zit nergens aan vast wanneer je besluit niet met het boekhoudprogramma verder te werken.

  Na de proefperiode blijven je gegevens bewaard of je kunt ze exporteren naar Excel en later importeren in een ander boekhoudpakket. Daardoor loop je nooit het risico dat je voor een langere periode vast zit aan een ZZP boekhoudpakket dat toch niet goed bevalt.

  Relevante artikelen

  brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
  4 maart 2020

  De administratie voor MKB

  AdministratieBoekhouding

  Een boekhouder MKB, heb je het nodig? En zijn er überhaupt verschillen tussen een boekhouder voor het MKB of een boekhouder voor ZZP?

  Lees meer 
  4 maart 2020

  Boekhouder MKB, wel of niet inschakelen?

  AdministratieBoekhouding
  24 februari 2020

  De 10 beste boekhoudpakketten voor ZZP

  AdministratieBoekhouding
  30 november 2019

  Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

  Boekhouding
  25 juli 2019

  Administratie bijhouden als zzp'er?

  AdministratieBoekhouding
  Products