Boekhoudprogramma's voor ZZP'ers vergelijken

Het complete boekhoudprogramma overzicht voor zzp'ers

Hieronder vind je alle boekhoudprogramma's voor zzp'ers. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste boekhoudpakketten en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. Hulp nodig bij het bepalen van je wensen? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welke boekhoudsoftware bij je past.

#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Helpdesk, Cursus & App

Actie: Nu 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend voor startende ZZP'ers. Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket. Geen boekhoudkennis nodig om te starten met e-Boekhouden.nl. Vraag nu uw gratis account aan!

(870)
Ga naar website
Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Hét boekhoudpakket voor Zzp'ers. Maak hier je gratis account aan en start direct!

(1)
Ga naar website
Meer informatie
100% voor ZZP'ers
Makkelijk & Compleet
Maak gratis je account

Rompslomp.nl is hét complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

(61)
Ga naar website
Meer informatie
ZZP Totaaloplossing
4x als beste getest!
Gratis Opstartservice

Dé Alles-in-Eén oplossing voor ZZP'ers! Je volledige ZZP-Administratie onder één dak. 100% ZZP-proof, gebruiksvriendelijk en gratis persoonlijke Opstartservice. Probeer MoneyMonk 30 dagen gratis!

(206)
Ga naar website
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Visma eAccounting is het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ZZP'ers. Onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer eAccounting 30 dagen gratis!

(277)
Ga naar website
Meer informatie
Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Super Voordelig

DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. En nog eens heel compleet, met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Boekhouden zonder boekhouder!

(15)
Ga naar website
Meer informatie
Compleet verzorgd
Altijd inzicht
Geen verrassingen

Kies als zelfstandige voor compleet verzorgd boekhouden. Jij levert de facturen en bonnetjes aan, wij doen de rest! Zo houd jij tijd over voor hetgeen je écht leuk vindt.

(19)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Jacqueline

Hoe vind je het beste boekhoudprogramma als zzp'er?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download de checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Een ZZP boekhoudprogramma dat bij jou past

Appwiki brengt de gegevens van de Nederlandse boekhoudprogramma's voor zzp'ers bij elkaar op één plek. Gebruik de gratis keuzehulp en maak eenvoudig een persoonlijke top 3 van de beste ZZP boekhoudprogramma's. Probeer gratis diverse administratie programma's uit. Zo wordt online boekhouden voor ZZP'ers een makkie. 

Waarom online​ boekhouden als ZZP’er?

 • De boekhouding is altijd en overal toegankelijk
  Door het internet kun je nu overal je ZZP administratie bijwerken. Waar je vroeger uren zat te zwoegen om alle bonnetjes in de administratie te krijgen, hoef je nu  alleen een foto met je smartphone te maken en te uploaden in je boekhoudpakket.
 • Integratie met andere bedrijfssoftware
  Boekhoudsoftware heeft als grote voordeel dat het kan worden gekoppeld met de apps die je al gebruikt voor de administratie. Zo kun je eventueel koppelen met je facturatieprogramma of debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. Daarnaast als je een fysieke winkel hebt kun je je kassa software koppelen aan je boekhoudprogramma. En heb je een webshop, dan is het mogelijk om je webshop software te koppelen aan je boekhoudsoftware. 
 • Je bespaart tijd met automatisering
  Met een bankkoppeling laad je bijvoorbeeld de transactie van je zakelijke rekening in en je bent al zo'n beetje klaar. Je hoeft niet meer steeds alle gegevens in te voeren. Daarnaast kan je met een uitgaven app, heel gemakkelijk bonnetjes scannen en invoeren met je smartphone. Zo raak je nooit meer bonnetjes kwijt en kun je declaraties gemakkelijk verwerken. 
 • Je gegevens zijn veilig bewaard
  De software aanbieders draaien regelmatig back-ups zodat je boekhouding altijd goed bewaard blijft. Daarnaast beschikken zij over goed beveiligde servers waardoor je gegevens veilig zijn voor hackers.
 • Je hebt inzicht en toezicht
  Met een online boekhoudprogramma heb je als ZZP’er altijd en overal inzicht in de inkomsten en uitgaven. Je kunt eenvoudig rapportages maken van de voortgang en stand van zaken binnen je administratie. Ook je accountant of boekhouder kan meekijken in jouw boekhouding. Dat scheelt hem tijd (en jou dus geld) en hij kan je veel beter van advies voorzien en behoeden voor verkeerde beslissingen. 

Wat zijn alternatieven voor online boekhouden?

Alternatieven voor een online boekhoudprogramma zijn offline programma’s die je op de computer moet installeren of een boekhouding in Excel. Offline programma’s zijn niet altijd geschikt voor een Mac en daarnaast niet overal toegankelijk. Alleen via je eigen computer heb je toegang. Daarnaast loop je het risico dat wanneer je computer het begeeft ook je boekhouding weg is. Een Excel boekhouding kan daarentegen nog prima voldoen zolang je slechts een paar factureren per maand verstuurd. Zodra je als ZZP’er echter meer facturen verstuurd kan een online boekhoudpakket al uit door de tijd die je hiermee bespaart. Online boekhouden is dus in veel gevallen de beste optie om je administratie en boekhouding te beheren.

Online boekhouden voor ZZP

Online boekhouden voor de ZZP is niet altijd makkelijk. Sommige pakketten zijn enorm uitgebreid, terwijl andere pakketten juist te beperkt zijn. Belangrijk is om een goed boekhoudpakket te gebruiken die aansluit bij al je eisen en wensen. Op deze manier is online boekhouden als ZZP'er ook minder vervelend.

Online boekhoudsoftware is dus een goed instrument voor ZZP’ers om de administratie op orde te hebben zodat je meer tijd voor andere zaken hebt. Benieuwd hoe je meer grip krijgt op je ZZP administratie en boekhouding? Bekijk de onderstaande video van de Kamer van Koophandel

Het beste boekhoudprogramma ZZP

Wat is dan het beste ZZP boekhoudprogramma? Als ZZP’er stel je andere eisen aan een boekhoudpakket dan een groot bedrijf. Een boekhoudprogramma ZZP ziet er dan ook anders uit. Voor jou als zelfstandige is vooral urenregistratie (i.v.m. het urencriterium van de Belastingdienst) en debiteuren- en crediteurenbeheer (de facturen die je klanten jou betalen en de facturen die jij nog moet betalen) belangrijk. En omdat je veel onderweg bent, is het handig als het programma flexibel is en goed aansluit op je werkwijze. Zo zou een mobiele app van het boekhoudpakket best handig zijn.

Waar moet ik opletten bij boekhoudsoftware selectie? 

 • Wil je online facturen naar je klanten sturen en opstellen? 
  Als je dit wil, raden wij aan een facturatie module erbij te nemen of te checken of het boekhoudprogramma facturen kan opstellen. 
 • Ben je veel onderweg of wil je altijd en overal inzicht in je boekhouding?
  Dan raden wij aan om een boekhoudpakket inclusief app te kiezen. Zo heb je altijd en overal inzicht in je boekhouding ook als je onderweg bent. 
 • Werk je samen met een boekhouder?
  Wanneer je samenwerkt met je boekhouder is het aan te raden om een pakket te nemen waarbij er een handige meekijkfunctie is. Zo kan je boekhouder eenvoudig meekijken en jou van het beste advies voorzien. 
 • Wil je betalingsherinneringen kunnen sturen?
  Kies dan voor een debiteurenbeheer module zodat jouw niet betalende klanten automatisch een herinnering van betaling ontvangen. 
 • Welke rapportage mogelijkheden heb je nodig?
  Wanneer je ook realtime inzicht of eenvoudig te exporteren rapporten wil, is het handig om te checken of de pakketten ook deze mogelijkheden hebben.

Kies het beste boekhoudprogramma voor ZZP'ers

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudpakket het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om het beste zzp boekhoudprogramma voor jou te kiezen.

Je krijgt inzicht in:

 • welke manier van boekhouden het beste is
 • hoe je BTW aangifte wil doen
 • hoe je bankmutaties wil verwerken
 • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
 • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
 • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis en vrijblijvend onze boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma bij je past.

Download gratis

Is een boekhoudprogramma alleen geschikt voor ZZP'ers?

Boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Heb je een eenmanszaak, of ben je een ZZP’ers, MKB’ers, stichting, vereniging? Of werk je bij een administratiekantoor, accountantskantoor, of een andere bedrijfsvorm. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier en kan razendsnel.

Boekhoudpakket ZZP gratis proberen?

Heb je een keuze uit de hierboven genoemde boekhoudpakketten kunnen maken? Maak dan je eigen software top 3 en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit. Veel aanbieders hanteren namelijk een proefperiode van 30 dagen om de software gratis te testen. Je zit nergens aan vast wanneer je besluit niet met het boekhoudprogramma verder te werken. Na de proefperiode blijven je gegevens bewaard of je kunt ze exporteren naar Excel en later importeren in een ander boekhoudpakket. Daardoor loop je nooit het risico dat je voor een langere periode vast zit aan een ZZP boekhoudpakket dat toch niet goed bevalt.

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
2 december 2019

Robotic Accounting: de ontwikkelingen en trends op een rij

Boekhouding

Robotic accounting: hoe staan we ervoor? Robotic accounting zingt al een tijdje rond in de boekhoudwereld. Het robotiseren van simpele, handmatige handelingen begint dan ook serieus te worden.

Lees meer 
Products