Boekhoudprogramma's voor ZZP'ers vergelijken

Appwiki brengt de gegevens van de Nederlandse boekhoudprogramma's voor ZZP'ers bij elkaar op één plek. Zo weet je zeker dat je altijd een boekhoudpakket kiest dat het beste bij je past. Gebruik de gratis keuzehulp en maak eenvoudig een persoonlijke top drie van de beste ZZP boekhoudprogramma's.

Eerst meer weten over online boekhouden als ZZP' er? Hieronder vind je informatie om de beste keuze te maken voor een boekhoudprogramma ZZP dat bij jouw bedrijf past. Als ZZP’er heb je geen keuze. Je zult je boekhouding en administratie moeten bijhouden. Dat kan je doen door dit op verschillende manieren bij te houden. Veel startende ZZP'ers gaan eerst zelf aan de slag met het bijhouden van de boekhouding in Excel.

In het begin heb je wellicht nog niet zoveel klanten en kun je het handmatig nog bijhouden. Toch zul je zodra je als ZZP’er groeit, moeite kunnen krijgen om je boekhouding zelf bij te houden zonder hulp. En die hulp kan uit verschillende hoeken komen. Als ZZP'er kun je kiezen om geheel zelfstandig de boekhouding te doen met een online programma. Daarnaast kun je ook kiezen voor een boekhoudprogramma met meekijkfunctie, de hybride vorm. Bij de hybride vorm doet de boekhouder de laatste controles. Daarnaast is er ook nog een totaaloplossing. Dit is een online oplossing voor het geheel uitbesteden van je boekhouding.

Hoe jij jouw boekhouding ook wilt bijhouden is aan jou. Onderschat echter niet wat en hoeveel je moet vastleggen voor een kloppende boekhouding van jouw onderneming.

Als ZZP’er wil je het boekhoudprogramma dat het beste bij jouw onderneming past. Maak via Appwiki je eigen persoonlijke top drie pakketten en kies uiteindelijk het boekhoudprogramma ZZP dat geschikt is. Vergelijk de verschillende online boekhoudingprogramma's  voor ZZP via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Online boekhouden voor ZZP’ers

Online boekhouden voor de ZZP is niet altijd makkelijk. Sommige boekhoudprogramma’s voor ZZP zijn enorm uitgebreid, terwijl andere pakketten juist erg beperkt zijn. Belangrijk is om een goed boekhoudpakket te gebruiken die aansluit bij al je eisen en wensen. Op deze manier is online boekhouden als ZZP'er ook minder vervelend. Je zult ontdekken dat in de basis ontdekken dat de verschillende boekhoudprogramma’s

Benieuwd hoe je meer grip krijgt op je ZZP administratie en boekhouding? Bekijk de onderstaande video van de Kamer van Koophandel.

Een online boekhoudprogramma ZZP is dus een goed instrument om de administratie op orde te hebben en te blijven bijhouden. Op die manier houd je tijd over voor andere zaken.

Nu horen we je denken: ‘Wat is dan het beste ZZP boekhoudprogramma?’ Als ZZP’er stel je andere eisen aan een boekhoudpakket dan een groot bedrijf. Dat is logisch. Een boekhoudprogramma ZZP ziet er dan in de basis ook anders uit. Voor jou als zelfstandige is vooral urenregistratie en debiteuren- en crediteurenbeheer belangrijk.

Uren houd je bij om te voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst en de eventuele voordelen die je hiermee kunt krijgen. Het debiteuren- en crediteurenbeheer gaat over de facturen die je klanten jou betalen en de facturen die jij nog moet betalen.

Een goede verwerking en verantwoording hiervan is ontzettend belangrijk om succes te hebben als ondernemer.

Een ander groot voordeel van online boekhouden is dat je de facturen digitaal kunt versturen. In je online administratie verwerk je de facturen en deze stuur je snel en gemakkelijk naar jouw klanten. Dit levert je veel op, namelijk:

 • Tijd
 • Geld
 • Gemak

Geld besparen is sowieso een groot goed onder ondernemers. Online boekhouden voor ZZP hoeft niet duur te zijn. De meeste boekhoudsoftware leveranciers leveren een boekhoudprogramma waarbij je kunt inloggen via een internetbrowser. Groot voordeel is dat je niets hoeft te installeren op je computer. Je kunt overal ter wereld waar jij een beveiligde verbinding met het internet hebt jouw boekhouding bijhouden voor je eenmanszaak.

Als ZZP’er wil je het boekhoudprogramma dat het beste bij jouw onderneming past. Maak via Appwiki je eigen persoonlijke top drie pakketten en kies uiteindelijk het boekhoudprogramma ZZP dat geschikt is. Vergelijk de verschillende online boekhoudingprogramma's  voor ZZP via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Als je veel onderweg bent, is het handig als het programma flexibel is en goed aansluit op je werkwijze. Als ZZP’er heb je immers het voordeel dat je veel vrijheid en zelfstandigheid hebt. Je wilt immers dat je niet afhankelijk bent van een bepaalde plaats of plek om jouw boekhouding bij te houden.

Grootste voordeel van online boekhouding ZZP

Het grootste voordeel van een online boekhoudpakket ZZP is dat je overal en altijd toegang hebt tot het programma en je gegevens, want deze staan opgeslagen in de cloud. Of je nu een Mac gebruikt, een Android-tablet, een Windows-pc of een Linux-computer, je logt in op je online administratie, zodat je overal en altijd toegang hebt tot je gegevens en het programma. Zelfs als je in de trein zit en onderweg bent naar een afspraak. Bovendien hebben veel leveranciers ook een boekhouding applicatie ontwikkeld die te gebruiken is met een smartphone of tablet. Op deze manier kun je onderweg altijd de ZZP boekhouding bijhouden en verwerken. Zo kan je ook je boekhouding bijwerken op je smartphone of tablet met een mobiele app.

Voor elke ZZP’er is het aan te raden om je te verdiepen in de mogelijkheden en voordelen die een boekhoudprogramma jou kan bieden bij het bijhouden en opzetten van je administratie. Voordelen als:

 • Snelle implementatie en snel up and running
 • Snelle en elektronische BTW-aangifte in 3 minuten
 • Inspelen op tegenslagen en voorspellen hoe het verder financieel gaat
 • Koppelingen met je urenregistratie voorkomen dat je gewerkte uren vergeet te noteren
 • Automatische eenvoudige betalingsherinneringen per e-mail versturen is mogelijk
 • Integratie met andere bedrijfssoftware zodat je je gehele administratie gekoppeld hebt en automatiseert
 • Alle gegevens veilig online opgeslagen, zodat als er wat gebeurd met je tablet of computer je alle gegevens zo terug kan halen.
 • Automatisch betalingen verwerken. Door een koppeling te maken met je bank, worden dagelijks de betalingen automatisch verwerkt in je boekhouding.

Het beste boekhoudprogramma ZZP kiezen

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudpakket het beste bij je past. Iedere ZZP’er heeft andere eisen en wensen wat betreft een boekhoudprogramma ZZP.  Geen bedrijf is immers hetzelfde, dus waarom zou het boekhoudprogramma dat wel zijn? Appwiki helpt je bij het maken van een keuze voor het boekhoudprogramma voor ZZP.

Om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt raden wij aan om de verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken. Zorg ervoor dat je bij de vergelijking altijd de volgende vragen in je achterhoofd houdt zodat je het beste programma kiest voor jouw onderneming.

 • Wil je online facturen naar je klanten sturen en opstellen?
  Als je dit wil, raden wij aan een facturatiemodule erbij te nemen of te checken of het boekhoudprogramma facturen kan opstellen.
 • Ben je veel onderweg of wil je altijd en overal inzicht in je boekhouding?
  Dan raden wij aan om een boekhoudpakket inclusief app te kiezen. Zo heb je altijd en overal inzicht in je boekhouding ook als je onderweg bent.
 • Werk je samen met een boekhouder?
  Wanneer je samenwerkt met je boekhouder is het aan te raden om een pakket te nemen waarbij er een handige meekijkfunctie is. Zo kan je boekhouder eenvoudig meekijken en jou van het beste advies voorzien.
 • Wil je betalingsherinneringen kunnen sturen?
  Kies dan voor een debiteurenbeheer module zodat jouw niet betalende klanten automatisch een herinnering van betaling ontvangen.
 • Welke rapportage mogelijkheden heb je nodig?
  Wanneer je ook realtime inzicht of eenvoudig te exporteren rapporten wil, is het handig om te checken of de pakketten ook deze mogelijkheden hebben.

Ook jouw boekhoudsoftware voor ZZP kun je online regelen. Zelf boekhouden als ZZP’er gaat een stuk sneller online. Je krijgt immers snel de handvatten om alles in te vullen en je boekhoudkundige verplichtingen als eenmanszaak na te komen.

Als ZZP’er wil je het boekhoudprogramma dat het beste bij jouw onderneming past. Maak via Appwiki je eigen persoonlijke top drie pakketten en kies uiteindelijk het boekhoudprogramma ZZP dat geschikt is. Vergelijk de verschillende online boekhoudingprogramma's  voor ZZP via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Is een boekhoudprogramma alleen geschikt voor ZZP'ers?

Boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Heb je een eenmanszaak, of ben je een ZZP’er, MKB’er, stichting, vereniging? Of werk je bij een administratiekantoor, accountantskantoor, of een andere bedrijfsvorm. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier bij Appwiki en kan razendsnel.

Heb je een eerste selectie kunnen maken en heb je de verschillende boekhoudprogramma's ZZP met elkaar vergeleken? Maak dan je eigen software top drie en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit. Veel aanbieders hanteren namelijk een proefperiode van 30 dagen om een boekhoudprogramma ZZP gratis te testen.

Je zit nergens aan vast wanneer je besluit niet met het boekhoudprogramma verder te werken en hebt geen onnodige kosten gemaakt.

Na de proefperiode blijven je gegevens bewaard of je kunt ze exporteren naar Excel en later importeren in een ander boekhoudpakket. Daardoor loop je nooit het risico dat je voor een langere periode vast zit aan een ZZP boekhoudpakket dat toch niet goed bevalt.

Vergelijk de verschillende boekhoudpakketten via Appwiki en maak zelf de keuze voor het beste boekhoudprogramma voor jouw ZZP-onderneming. We helpen je graag bij de selectie van het pakket dat het beste bij jouw bedrijf past.

Als ZZP’er wil je het boekhoudprogramma dat het beste bij jouw onderneming past. Maak via Appwiki je eigen persoonlijke top drie pakketten en kies uiteindelijk het boekhoudprogramma ZZP dat geschikt is. Vergelijk de verschillende online boekhoudingprogramma's  voor ZZP via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Veelgestelde vragen

✅  Waarom online boekhouden als ZZP’er?

Online boekhouden voor ZZP betekent dat jij vanaf elke locatie waar jij werkt jouw boekhouding kunt inzien, aanpassen en opsturen. Met een online boekhouding programma voor ZZP weet jij zeker dat jij aan de laatste eisen van de Belastingdienst voldoet. 

✅  Wat is het verschil tussen een boekhouding voor ZZP en MKB

In de basis zit er geen verschil tussen een boekhoudprogramma voor ZZP en een boekhoudprogramma voor MKB. Als ZZP-ondernemer heb je echter vaak minder functionaliteiten nodig dan een ondernemer in het MKB. Hierdoor kan het zijn dat een boekhouding programma voor ZZP makkelijker is dan een boekhouding programma voor het MKB.

✅. Hoe kun je een boekhoudprogramma het beste vergelijken?

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom kun je als ZZP’er de boekhouding programma’s het beste vergelijken via een online vergelijker. Vertel Appwiki over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt om jouw boekhouding bij te houden. Dankzij de filters krijg je de drie beste boekhoudpakketten voor ZZP die jij met elkaar kunt gaan vergelijken. 

Products