Boekhoudprogramma's voor zzp'ers vergelijken?

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers. Personaliseer de lijst met de filters en vergelijk op prijs, functies en reviews. Zo vind je het boekhoudpakket dat bij je past!

#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Deskundige helpdesk

Een ongekend eenvoudig boekhoudpakket voor zzp'ers. Maak gebruik van boekhouden, offertes, factureren, urenregistratie en de gratis app. Nú maar liefst 15 maanden gratis! Profiteer van deze unieke actie en start direct!

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Hét boekhoudpakket voor Zzp'ers. Online boekhouden, factureren, rittenregistratie en meer. Maak een gratis account aan en probeer gratis uit!

Meer informatie
Persoonlijke support
Makkelijk & compleet
Maak gratis je account

Rompslomp.nl is hét complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden van je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Super voordelig

DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. En nog eens heel compleet, met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Boekhouden zonder boekhouder!

Meer informatie
Win tijd
Eenvoudig factureren
220+ koppelingen

Meer dan 550.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op Exact. De boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen, hierdoor bespaar je 90% tijd. De slimme software werkt altijd en overal en is eenvoudig te koppelen.

Meer informatie
Goede ondersteuning
Snel up and running
Onbeperkt factureren

Visma eAccounting is het slimme online boekhoudpakket voor zzp'ers. Eenvoudig boekhouden & onbeperkt factureren. Handige app & goede ondersteuning. Probeer 30 dagen! Voor starters eerste jaar gratis!

Meer informatie
Met Scan & Herken
CRM & Bankkoppeling
Complete oplossing

Slim boekhouden als ondernemer of zzp’er? Met AFAS SB+ als boekhoudsoftware kan het. Minder administratie, meer tijd voor je werk.

Meer informatie
Snel uur naar factuur
Inzicht urencriterium
1-klik btw-aangifte!

Als je op uur- of projectbasis werkt is MoneyMonk voor jou de beste keuze. Met handige video's en telefonische support. Probeer zonder betaalgegevens, met persoonlijke opstartservice.

Meer informatie
Gebruiksvriendelijk
Bespaar tijd en geld
Altijd & overal

Als zzp'er ben je het liefst zo min mogelijk bezig met je boekhouding. Daarom maken we jouw boekhouding real easy. We laten je de boekhouding doen waar en wanneer je dat wilt. Ook zonder boekhoudkennis! Bespaar tijd en geld.

Meer informatie
Betrouwbaar Boekhouden
Meeste reviews
MKB Proof Award 2021

Smart online boekhouden met Informer! E-factureren via Peppol, directe btw aangifte + betaling en boekhoudhulp van de Belastingdienst. Met de Informer app werk jij je administratie altijd en overal bij! Voor starters, ZZP & MKB.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Vind eenvoudig jouw oplossing met de boekhouding keuzehulp

De beste boekhoudsoftware voor zzp'ers?

Bekijk onze expertreviews..

Onze experts hebben diverse boekhoudpakketten onder de loep genomen. Hieronder vind je een aantal reviews en meer informatie van deze aanbieders.

e-Boekhouden.nl

Bekijk review

Visma eAccounting

Visma eAccounting

Bekijk review

Moneymonk boekhoudprogramma voor ZZP

MoneyMonk

Bekijk review

DigiBTW review

DigiBTW

Bekijk review

Twinfield review

Twinfield

Bekijk review

Exact Online review

Exact Online

Bekijk review

Hoe vind je het beste boekhoudprogramma als zzp'er?

Het beste boekhoudprogramma ZZP is het programma dat bij jouw onderneming past. Jij bent alles binnen jouw bedrijf. Jij bent de ondernemer, de marketing manager, maar ook de financiële man (of vrouw). Dat betekent dat jij door de systemen die je gebruikt ontzorgt wilt worden. Je wilt nieuwe klanten werven, omzet groei meemaken en ondernemen.

Maar ook jouw administratie bijhouden is daarbij een belangrijk onderdeel. De Belastingdienst verplicht je hier immers toe. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP kies jij een programma dat niet alleen rekening houdt met het feit dat je een ZZP’er bent, maar ook die je de bijpassende functionaliteiten biedt.

Appwik expert

Het ZZP boekhoudprogramma die bij je past?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welke boekhoudsoftware bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download checklist

Waarom kiezen voor een ZZP boekhoudprogramma?

Als ZZP’er heb je geen keuze. Je zult je boekhouding zzp en administratie moeten bijhouden. Dat kan je doen door dit op verschillende manieren bij te houden. Veel startende ZZP'ers gaan eerst zelf aan de slag met het bijhouden van de boekhouding in Excel, maar ontgroeien het snel. In het begin heb je wellicht nog niet zoveel klanten en kun je het handmatig nog bijhouden. Toch zul je zodra je als ZZP’er groeit, moeite kunnen krijgen om je boekhouding zelf bij te houden zonder hulp. En die hulp kan uit verschillende hoeken komen.

Als ZZP'er kun je kiezen om geheel zelfstandig de boekhouding te doen met een online programma. Daarnaast kun je ook kiezen voor een boekhoudprogramma met meekijkfunctie, de hybride vorm. Bij de hybride vorm doet de boekhouder de laatste controles. Daarnaast is er ook nog een totaaloplossing. Dit is een online oplossing voor het geheel uitbesteden van je boekhouding.

Hoe jij jouw boekhouding ook wilt bijhouden is aan jou. Onderschat echter niet wat en hoeveel je moet vastleggen voor een kloppende boekhouding van jouw onderneming.

Een ZZP boekhoudprogramma is een systeem waarmee jij op een laagdrempelige manier jouw boekhouding als ZZP’er kunt bijhouden. Dit systeem houdt er namelijk rekening mee dat jij als ZZP’er alle zaken zelf moet doen. Online boekhouden voor de ZZP is niet altijd makkelijk. Belangrijk is om een goed boekhoudpakket te gebruiken die aansluit bij al je eisen en wensen. Op deze manier is boekhouden ook minder vervelend.

Benieuwd hoe je meer grip krijgt op je ZZP administratie en boekhouding? Bekijk de onderstaande video van de Kamer van Koophandel.

Als ZZP’er wil je het boekhoudprogramma dat het beste bij jouw onderneming past. Maak via Appwiki je eigen persoonlijke top drie pakketten en kies uiteindelijk het boekhoudprogramma ZZP dat geschikt is. Vergelijk de verschillende online boekhoudingprogramma's voor ZZP via de Appwiki vergelijker.

Een online boekhoudprogramma ZZP is dus een goed instrument om de administratie op orde te hebben en te blijven bijhouden. Op die manier houd je tijd over voor andere zaken. Nu horen we je denken: ‘Wat is dan het beste ZZP boekhoudprogramma?’ Als ZZP’er stel je andere eisen aan een boekhoudpakket dan een groot bedrijf. Dat is logisch. Een boekhoudprogramma ZZP ziet er dan in de basis ook anders uit als een programma voor het MKB. Dit heeft in de basis te maken met de gebruiksvriendelijkheid van een ZZP boekhoudprogramma. 

Ook interessant voor zzp'ers:

Ontzorging en eenvoud

Je wilt als ZZP’er ontzorgd worden. Dat houdt in dat je een boekhoudprogramma wilt die jou helpt met eenvoudig boekhouden. Een eenvoudig boekhoudprogramma zzp houdt in dat je geholpen wordt met het opstellen, versturen en verantwoorden van facturen. Gemak dient hierbij echt de mens. Daarnaast zul je jouw BTW aangifte moeten verzorgen. Hiervoor moet je alle bonnen die je hebt overhandigen. Uiteraard is dat niet het enige dat je moet verantwoorden binnen je administratie programma zzp. Hoe handig is het als je deze gegevens allemaal met een druk op de knop naar boven kunt halen?

Een ZZP boekhoudprogramma biedt je die druk op de knop.

Ook je inkomstenbelasting doe je jaarlijks. Hiervoor is het handige als je jouw administratie hebt bijgehouden je jouw boekhouding programma zzp daarvoor kunt inzetten. Het zelf doen van jouw boekhouding kan zeker, een boekhoudprogramma voor ZZP zorgt er daarbij voor dat je geen onnodige risico’s loopt op boetes. Immers, je bent geen boekhouder en hebt waarschijnlijk ook niet de ambitie om dit te worden. Maar een kloppende boekhouding en administratie is wel een must en een boekhoudprogramma ZZP helpt je hierbij.

Wat gebruiken andere zzp'ers voor hun boekhouding?

Waar moet je rekening mee houden?

Voor jou als zelfstandige is vooral urenregistratie en debiteuren- en crediteurenbeheer belangrijk. Uren houd je bij om te voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst en de eventuele voordelen die je hiermee kunt krijgen. Koppelingen met je urenregistratie voorkomen dat je gewerkte uren vergeet te noteren. Het debiteuren- en crediteurenbeheer gaat over de facturen die je klanten jou betalen en de facturen die jij nog moet betalen.

Een goede verwerking en verantwoording hiervan is ontzettend belangrijk om succes te hebben als ondernemer.

Een ander groot voordeel van online boekhouden met behulp van een boekhoudprogramma ZZP is dat je de facturen digitaal kunt versturen. In je online administratie verwerk je de facturen en deze stuur je snel en gemakkelijk naar jouw klanten. Dit levert je veel op, namelijk:

  • Tijd
  • Geld
  • Gemak

Bovendien hebben veel leveranciers ook een boekhouding zzp applicatie ontwikkeld die te gebruiken is met een smartphone of tablet. Op deze manier kun je onderweg ook nog voor jouw bedrijf aan de slag. Zo kan je ook je boekhouding bijwerken op je smartphone of tablet met een mobiele app. Waar je je ook bevindt.

Onderweg ZZp boekhouden met app

Sowieso kun je als ZZP ondernemer wel wat handvatten en hulp gebruiken als je jouw boekhouding aan het doen bent. Het beste boekhoudprogramma ZZP is het systeem dat bij jouw bedrijf past, maar ook een die koppelingen met andere systemen legt.

Koppelingen maken, gebruiksvriendelijk en support

Denk aan een koppeling met de bank, je urenregistratie tool die we hierboven al zeiden of de manier dat je direct bonnen in kunt scannen. Voor elke ZZP’er is het aan te raden om je te verdiepen in de mogelijkheden en voordelen die een boekhoudprogramma jou kan bieden bij het bijhouden en opzetten van je administratie.

Voordelen als:

  • Snelle implementatie en snel up and running
  • Snelle en elektronische BTW-aangifte in 3 minuten
  • Inspelen op tegenslagen en voorspellen hoe het verder financieel gaat
  • Automatische eenvoudige betalingsherinneringen per e-mail versturen is mogelijk
  • Integratie met andere bedrijfssoftware zodat je je gehele administratie gekoppeld hebt en automatiseert
  • Alle gegevens veilig online opgeslagen, zodat als er wat gebeurd met je tablet of computer je alle gegevens zo terug kan halen.
  • Automatisch betalingen verwerken. Door een koppeling te maken met je bank, worden dagelijks de betalingen automatisch verwerkt in je boekhouding.

Het beste boekhoudprogramma ZZP is een programma dat gebruiksvriendelijk is en jou de handvatten biedt die je nodig hebt. Bekijk de verschillende reviews over de pakketten en ontdek welke het beste bij jouw bedrijf past.

Vergelijk ZZP boekhoudprogramma's

Als ZZP’er wil en kun je veel zelf doen, maar je wilt vaak toch even de bevestiging dat je goed bezig bent. Een boekhoudprogramma ZZP biedt je vaak een handige meekijkfunctie voor bijvoorbeeld je boekhouder. Deze kan de ingewikkelde vragen voor je beantwoorden en de final check doen voordat je jouw verantwoording aflegt bij de Belastingdienst. Met een goed boekhoudprogramma eenmanszaak kun je bovendien vaak bouwen op de supportafdeling van het systeem. Zij kunnen de minder ingewikkelde vragen rondom de tool en het systeem voor jou beantwoorden. Zo weet je zeker dat jij altijd jouw administratie goed bijhoudt en geen onnodige risico’s loopt.

Appwiki tip! Zet niet direct je hele administratie in één programma, maar vraag een of twee proefaccounts aan en test een aantal belangrijke basishandelingen. Zo test je eerst de verschillende systemen en functionaliteiten en kun je kijken of het boekhoudprogramma ZZP bij jou past of dat een ander meer geschikt is. Vergelijk de systemen en ontdek of je een proefperiode kunt krijgen.

Wat kost een boekhoudprogramma zzp?

Een goede en logische vraag die elke ondernemer zich zal afvragen. Een relatief eenvoudige vraag, maar niet met een eenvoudig antwoord. De kosten van een boekhoudprogramma ZZP is namelijk afhankelijk van een aantal factoren en functionaliteiten. We spraken hierboven al dat een boekhoudprogramma ZZP handig is als deze ook koppelingen kan maken met de bank, met een urenregistratie tool of andere zaken. Hoe meer van deze koppelingen je nodig hebt, hoe duurder het pakket kan worden. We zeggen hier bewust KAN. Dat is namelijk niet in beton gegoten, want geen bedrijf is hetzelfde en daarmee ook de verschillende aanbieders niet.

Gratis boekhouden ZZP in Excel

Gratis boekhoudprogramma zzp gebruiken?

Als starter kun je gebruikmaken van een gratis boekhoudprogramma. Dan krijg je bijvoorbeeld een jaar gratis, zodat jij jouw organisatie kunt opbouwen. Na een jaar zou je de kosten van een boekhoudprogramma moeten kunnen dragen, omdat je anders in de basis geen bestaansrecht hebt als ondernemer. Als ZZP’er kun je daarom over het algemeen niet gratis boekhouden. Wel kun je gebruikmaken van gratis proefperiodes en kies je daarmee voor een goedkoop boekhoudprogramma ZZP. Op die manier kun jij ontdekken of het geteste programma ook het beste boekhoudprogramma ZZP voor jouw onderneming is. Na de proefperiode blijven je gegevens bewaard of je kunt ze exporteren naar Excel en later importeren in een ander boekhoudpakket. Daardoor loop je nooit het risico dat je voor een langere periode vast zit aan een ZZP boekhoudpakket dat toch niet goed bevalt.

Waar moet je beginnen?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudpakket het beste bij je past. Iedere ZZP’er heeft andere eisen en wensen wat betreft een boekhoudprogramma ZZP.  Geen bedrijf is immers hetzelfde, dus waarom zou het boekhoudprogramma dat wel zijn? Appwiki helpt je bij het maken van een keuze voor het boekhoudprogramma voor ZZP. Heb je jouw administratie opgezet en de keuze gemaakt om zelf te gaan boekhouden? Dan ben je klaar voor de volgende stap, het kiezen van een boekhoudprogramma dat bij jou past!

Om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt raden wij aan om de verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken. Vergelijk de verschillende boekhoudpakketten via Appwiki en maak zelf de keuze voor het beste boekhoudprogramma voor jouw ZZP-onderneming. We helpen je graag bij de selectie van het pakket dat het beste bij jouw bedrijf past.

Als ZZP’er wil je het boekhoudprogramma dat het beste bij jouw onderneming past. In het blogartikel lees jij wat de beste boekhoudpakketten voor ZZP zijn. Ontdek welke het beste bij jouw bedrijf past en vergelijk de verschillende systemen met elkaar.

Ontdek de top 10 pakketten voor ZZP

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
22 juli 2022

Boekhouden met een open-source boekhoudprogramma?

Boekhouding

Ben jij op zoek naar een open source boekhoudpakket? Bekijk dan hier de voor- en nadelen zodat je een goede keuze maakt.

Lees meer 
19 juli 2022

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
7 juli 2022

De jaarrekening deponeren doe je zo

Boekhouding
18 juli 2021

Eenvoudig de wettelijke rente berekenen

Zelf boekhoudenBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Veelgestelde vragen boekhouding zzp

✅  Waarom online boekhouden als zzp’er?

Online boekhouding ZZP betekent dat jij vanaf elke locatie waar jij werkt jouw boekhouding kunt inzien, aanpassen en opsturen. Met een online boekhouding programma voor ZZP weet jij zeker dat jij aan de laatste eisen van de Belastingdienst voldoet. 

✅  Wat is het verschil tussen een boekhouding voor ZZP en MKB

In de basis zit er geen verschil tussen een boekhoudprogramma voor ZZP en een boekhoudprogramma voor MKB. Als ZZP-ondernemer heb je echter vaak minder functionaliteiten nodig dan een ondernemer in het MKB. Hierdoor kan het zijn dat een boekhouding programma voor ZZP makkelijker is dan een boekhouding programma voor het MKB.

✅. Hoe kun je een boekhoudprogramma het beste vergelijken?

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom kun je als ZZP’er de boekhouding programma’s het beste vergelijken via een online vergelijker. Vertel Appwiki over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt om jouw boekhouding bij te houden. Dankzij de filters krijg je de drie beste boekhoudpakketten voor ZZP die jij met elkaar kunt gaan vergelijken. 

Products