Boekhoudprogramma's voor ZZP'ers vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met boekhoudsoftware die bij je ZZP bedrijf past. Probeer gratis en vrijblijvend. Of bekijk hieronder het meest complete overzicht met ZZP boekhoudprogramma's.

Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen

Het complete boekhoudprogramma overzicht voor zzp'ers

Hieronder vind je alle boekhoudprogramma's voor zzp'ers. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste boekhoudprogramma's en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

Ook interessant voor jou:

Jacqueline

Wil jij ZZP'en als een pro?

Lees ons gratis ebook. Wij geven je praktische tips op het gebied van organisatieprincipes, zakelijke tactieken, tools en workflows. Groei verder als ZZP'er!

Download het ebook

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Iris
Iris
Appwiki expert

Vind het ZZP boekhoudprogramma dat bij jou past

Appwiki brengt de gegevens van de Nederlandse boekhoudprogramma's voor zzp'ers bij elkaar op één plek. Gebruik de gratis keuzehulp en maak eenvoudig een persoonlijke top 3 van de beste ZZP boekhoudprogramma's. Probeer gratis diverse administratie programma's uit. Zo wordt online boekhouden voor ZZP'ers een makkie. 

Waarom online​ boekhouden als ZZP’er?

 • De boekhouding is altijd en overal toegankelijk
  Door het internet kun je nu overal je ZZP administratie bijwerken. Waar je vroeger uren zat te zwoegen om alle bonnetjes in de administratie te krijgen, hoef je nu  alleen een foto met je smartphone te maken en te uploaden in je boekhoudpakket.
 • Integratie met andere bedrijfssoftware
  Boekhoudsoftware heeft als grote voordeel dat het kan worden gekoppeld met de apps die je al gebruikt voor de administratie. Zo kun je eventueel koppelen met je facturatieprogramma of debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. Daarnaast als je een fysieke winkel hebt kun je je kassa software koppelen aan je boekhoudprogramma. En heb je een webshop, dan is het mogelijk om je webshop software te koppelen aan je boekhoudsoftware. 
 • Je bespaart tijd met automatisering
  Met een bankkoppeling laad je bijvoorbeeld de transactie van je zakelijke rekening in en je bent al zo'n beetje klaar. Je hoeft niet meer steeds alle gegevens in te voeren. Daarnaast kan je met een uitgaven app, heel gemakkelijk bonnetjes scannen en invoeren met je smartphone. Zo raak je nooit meer bonnetjes kwijt en kun je declaraties gemakkelijk verwerken. 
 • Je gegevens zijn veilig bewaard
  De software aanbieders draaien regelmatig back-ups zodat je boekhouding altijd goed bewaard blijft. Daarnaast beschikken zij over goed beveiligde servers waardoor je gegevens veilig zijn voor hackers.
 • Je hebt inzicht en toezicht
  Met een online boekhoudprogramma heb je als ZZP’er altijd en overal inzicht in de inkomsten en uitgaven. Je kunt eenvoudig rapportages maken van de voortgang en stand van zaken binnen je administratie. Ook je accountant of boekhouder kan meekijken in jouw boekhouding. Dat scheelt hem tijd (en jou dus geld) en hij kan je veel beter van advies voorzien en behoeden voor verkeerde beslissingen. 

Wat zijn alternatieven voor online boekhouden?

Alternatieven voor een online boekhoudprogramma zijn offline programma’s die je op de computer moet installeren of een boekhouding in Excel. Offline programma’s zijn niet altijd geschikt voor een Mac en daarnaast niet overal toegankelijk. Alleen via je eigen computer heb je toegang. Daarnaast loop je het risico dat wanneer je computer het begeeft ook je boekhouding weg is. Een Excel boekhouding kan daarentegen nog prima voldoen zolang je slechts een paar factureren per maand verstuurd. Zodra je als ZZP’er echter meer facturen verstuurd kan een online boekhoudpakket al uit door de tijd die je hiermee bespaart. Online boekhouden is dus in veel gevallen de beste optie om je administratie en boekhouding te beheren.

Online boekhouden voor ZZP

Online boekhouden voor de ZZP is niet altijd makkelijk. Sommige pakketten zijn enorm uitgebreid, terwijl andere pakketten juist te beperkt zijn. Belangrijk is om een goed boekhoudpakket te gebruiken die aansluit bij al je eisen en wensen. Op deze manier is online boekhouden als ZZP'er ook minder vervelend.

Online boekhoudsoftware is dus een goed instrument voor ZZP’ers om de administratie op orde te hebben zodat je meer tijd voor andere zaken hebt. Benieuwd hoe je meer grip krijgt op je ZZP administratie en boekhouding? Bekijk de onderstaande video van de Kamer van Koophandel

Het beste boekhoudprogramma ZZP

Wat is dan het beste ZZP boekhoudprogramma? Als ZZP’er stel je andere eisen aan een boekhoudpakket dan een groot bedrijf. Een boekhoudprogramma ZZP ziet er dan ook anders uit. Voor jou als zelfstandige is vooral urenregistratie (i.v.m. het urencriterium van de Belastingdienst) en debiteuren- en crediteurenbeheer (de facturen die je klanten jou betalen en de facturen die jij nog moet betalen) belangrijk. En omdat je veel onderweg bent, is het handig als het programma flexibel is en goed aansluit op je werkwijze. Zo zou een mobiele app van het boekhoudpakket best handig zijn.

Waar moet ik opletten bij boekhoudsoftware selectie? 

 • Wil je online facturen naar je klanten sturen en opstellen? 
  Als je dit wil, raden wij aan een facturatie module erbij te nemen of te checken of het boekhoudprogramma facturen kan opstellen. 
 • Ben je veel onderweg of wil je altijd en overal inzicht in je boekhouding?
  Dan raden wij aan om een boekhoudpakket inclusief app te kiezen. Zo heb je altijd en overal inzicht in je boekhouding ook als je onderweg bent. 
 • Werk je samen met een boekhouder?
  Wanneer je samenwerkt met je boekhouder is het aan te raden om een pakket te nemen waarbij er een handige meekijkfunctie is. Zo kan je boekhouder eenvoudig meekijken en jou van het beste advies voorzien. 
 • Wil je betalingsherinneringen kunnen sturen?
  Kies dan voor een debiteurenbeheer module zodat jouw niet betalende klanten automatisch een herinnering van betaling ontvangen. 
 • Welke rapportage mogelijkheden heb je nodig?
  Wanneer je ook realtime inzicht of eenvoudig te exporteren rapporten wil, is het handig om te checken of de pakketten ook deze mogelijkheden hebben.

Is een boekhoudprogramma alleen geschikt voor ZZP'ers?

Boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Heb je een eenmanszaak, of ben je een ZZP’ers, MKB’ers, stichting, vereniging? Of werk je bij een administratiekantoor, accountantskantoor, of een andere bedrijfsvorm. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier en kan razendsnel.

Boekhoudpakket ZZP gratis proberen?

Heb je een keuze uit de hierboven genoemde boekhoudpakketten kunnen maken? Maak dan je eigen software top 3 en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit. Veel aanbieders hanteren namelijk een proefperiode van 30 dagen om de software gratis te testen. Je zit nergens aan vast wanneer je besluit niet met het boekhoudprogramma verder te werken. Na de proefperiode blijven je gegevens bewaard of je kunt ze exporteren naar Excel en later importeren in een ander boekhoudpakket. Daardoor loop je nooit het risico dat je voor een langere periode vast zit aan een ZZP boekhoudpakket dat toch niet goed bevalt.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products