Kilometerregistratie software vergelijken

Eenvoudig de beste kilometerregistratie software kiezen?

Dit is de beste kilometerregistratie software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de top 3 beste software met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

e-Boekhouden.nl

Perfect voor ZZP'ers
Gratis voor starters
4,5 op Trustpilot
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Cartracker

(0)
Geen Dure Inbouwkosten
Test 30 Dagen Gratis
Maandelijks Opzegbaar
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Gekeurd voor ZZP & MKB
Automatisch in uw Mail
9+ Klantenbeoordeling
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 4,49  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Registreren via GPS
Eenvoudig & Innovatief
Gratis Mobiele App
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 4,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Efficiëntere planning
Fiscusproof
Uitgebreide rapportage
Proefperiode
geen
Prijs
€ 8,50  per maand
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Gratis te gebruiken
Auto Rittenregistratie
Download rapportages
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 2,99  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Gratis
Makkelijk in gebruik
Mobiele apps
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Medewerkers
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Kilometerregistratie: vergelijk op prijs, reviews en functies

Wil je eenvoudig je kilometerregistratie bijhouden? Bij Appwiki selecteer en vind je de beste kilometerregistratie of rittenregistratie met de handige selectietool. Filter hieronder eenvoudig op de voor jou belangrijke functies en vind de software die bij jou past.

Stappenplan: Hoe kies ik de beste kilometerregistratie software? 

Volg het stappenplan 'Hoe kies ik de beste kilometerregistratie software' en kom erachter welk kilometerregistratie pakket het beste bij jouw onderneming past. Wil je al direct een keuze maken uit de verschillende kilometerregistratie software, klik dan in het filter hierboven en zoek het beste pakket!

Klik terug naar boven!

Stap 1: Wat is kilometerregistratie software?

Laten we beginnen bij het begin: wat is kilometerregistratie? Bij kilometerregistratie gaat het om het bijhouden van de kilometers die jij en je medewerkers rijden, buiten de zakelijke kilometers om. Het is belangrijk om de kilometer administratie bij te houden, want wanneer je met een auto van de zaak ook privé rijdt kan dit extra kosten met zich meebrengen.. 

Kilometerregistratie software 

Tegenwoordig kan je gemakkelijk km administratie bijhouden door het gebruik van kilometerregistratie software. Verschillende apps zijn hiervoor beschikbaar zodat je gemakkelijker je kilometerregistratie op orde hebt. In de volgende stappen leggen we je uit waarom het bijhouden van kilometerregistratie essentieel is, welke opties jij hebt als ondernemer en wat er verder komt kijken bij het maken van een sluitende kilometerregistratie.

Stap 2: Waarom kilometers bijhouden?

Waarom moet je nu precies een correcte km registratie bijhouden? Als eerste is het limiet van de Belastingdienst voor privé kilometers 500 km. Op dit aantal zit je al snel, dus is het slim om de kilometers die je maakt nauwkeurig bij te houden. De Belastingdienst kan je kilometeradministratie altijd opvragen. Op het verkeerd houden van de km registratie staan strenge boetes. Je km administratie moet dit onweerlegbaar kunnen aantonen. Vermijdbare kosten zijn onnodige kosten. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om als bedrijfsleider te weten wat je wagenpark doet. Alleen zo kun je een goede inschatting maken van je (nodige) kosten. Hoe correcter je inschatting, hoe efficiënter je onderneming. Goede afspraken, maken trouwens goede vrienden. Dat is niet alleen belangrijk voor de fleet manager, maar ook voor alle bestuurders.

Is het je nog niet helemaal duidelijk wat kilometerregistratie is en waarvoor je het kan gebruiken? In deze korte video leggen we het nog even eenvoudig uit.

Stap 3: Wat moet je vermelden in kilometerregistratie?

Nu je op de hoogte bent waarom het belangrijk is om je kilometers bij te houden, ben je vast ook geïnteresseerd in wat je precies moet vermelden. 

Volgens de Belastingdienst zijn de volgende punten essentieel:

 • Het automerk
 • Het autotype
 • Het kenteken van de auto
 • De periode waarin de auto onder jouw beschikking valt
 • De ritgegevens 

De ritgegevens bestaan uit de enkele reisafstand tussen twee adressen. Voor elke rit (heen of terug) vermeld je dus het aantal afgelegde kilometers. Daarbij geef je ook aan wat het doel van de verplaatsing is. Hierbij ben je ook verplicht aan te geven wanneer je een ongebruikelijke of langere route hebt genomen. De Belastingdienst gaat er namelijk vanuit dat je de kortste route neemt. Daarnaast worden de datum, de vertrekplaats en de plek van aankomst telkens genoteerd. De stand van de kilometerteller wordt daarbij bijgehouden. Dat geldt zowel bij aanvang als aan het einde van elke rit. Zo toont je km registratie aan hoeveel kilometers je rijdt voor welke doeleinden. 

Rittenregistratie bewaren?

Wat verder nog belangrijk is om te weten, rittenregistratie moet zeven jaar bewaard worden. Op ieder moment moet je de gegevens kunnen tonen. Er is dus genoeg waar je op moet letten bij kilometeradministratie, daarom is het handig om dit nauwkeurig bij te houden met speciale kilometerregistratie software. 

Stap 4: Welke manieren zijn er om je kilometers bij te houden?

Er bestaan verschillende manieren om je kilometers bij te houden. Je kunt het via de meer traditionele manieren doen zoals op papier of via Excel, of je kan je kilometers online via een software pakket bijhouden. Er zijn grofweg vier manieren om je kilometers bij te houden.

Kilometers bijhouden op papier

Je kunt de kilometers bijhouden door een template op papier te maken en deze in de auto(’s) te leggen. Hierbij moet je dan voor elke rit alle informatie handmatig opschrijven. Hoewel deze manier rechtsgeldig is, moet je wel beschikken over een ijzeren discipline. Daarnaast is een foutje snel gemaakt omdat het veel tijd kost.

Kilometers bijhouden in Excel

Een veelgebruikte manier om je uren bij te houden is via Excel. Dit is al een stuk gemakkelijker dan het bijhouden op papier, maar het kost nog steeds veel werk. Omdat het handmatig moet worden ingevoerd is het ook foutgevoelig. Daarnaast is het niet mogelijk om kilometers bij te houden als je onderweg bent. Na een lange dag werk moet je dan nog de discipline opbrengen om je kilometers bij te houden.  

Kilometerregistratie software

Een derde manier van kilometers bijhouden is kilometeradministratie software. Hierbij worden je kilometers gemakkelijk bijgehouden. Hierdoor hoef je zelf maar een beperkt aantal gegevens in te vullen en daardoor is het minder foutgevoelig dan handmatig op papier of Excel de ritten bijhouden. Software zorgt voor vrijwel automatische km registratie. Daarnaast wordt het door de leverancier up to date gehouden, zo heb je er als ondernemer weinig werk van.   

Kilometerregistratie app

De laatste manier van kilometers bijhouden is via een rittenregistratie app. Naast de voordelen van kilometerregistratie software, is een kilometerregistratie app ook mobiel. Zo kan er gebruik worden gemaakt van gps kilometerregistratie, zodat je zelf niks hoeft in te vullen. Dus een groot voordeel is dus dat al die vervelende, repetitieve taken je uit handen worden genomen met een correctheid die de menselijke fout haast uitschakelt. Deze nauwkeurigheid is erg belangrijk voor een correcte inschatting van je kosten en baten als ondernemer of bestuurder. Er is altijd een veilige werkomgeving. Er is altijd een correcte back-up. Er zijn altijd de juiste updates. En jij kunt altijd en overal beschikken over en ingrijpen in deze informatie. 

Stap 5: Wat zijn de voordelen van kilometeradministratie?

Online kilometeradministratie software heeft vele voordelen. De belangrijkste twee voordelen zijn dat het accuraat en efficiënt is. We sommen alle voordelen hier even voor je op:

 • Groot gebruiksgemak, mobiel, flexibel en tijdbesparend 
 • Volledige automatisering, dus geen papierwerk
 • Geen tot lage opstartkosten, geen extra kosten, het vermijdt onnodige vervoerskosten
 • De software vermijdt wettelijke valkuilen, vormfouten, onjuistheden en onnodige kosten
 • Je krijgt een beter en nauwkeuriger inzicht in je bedrijfsactiviteiten

Stap 6: Welke kilometerregistratie software is geschikt voor mijn bedrijf?

Als ondernemer ben je natuurlijk altijd op zoek naar administrative tools die het beste bij jouw bedrijf passen. Dus nu je al deze informatie hebt doorgenomen horen we jou al denken: ‘welke kilometerregistratie past het beste bij mijn bedrijf?’ 

Kilometerregistratie software selecteren

Verschillende leveranciers bieden kilometerregistratie software aan, maar waar moet je op letten bij het vinden van de juiste kilometerregistratie software? Hieronder leggen we de belangrijkste punten voor je uit. Ben je specifiek opzoek naar kilometerregistratie voor ZZP’ers? Lees dan onze blog over rittenregistratie ZZP. Verder helpt de handige zoekmachine je met het selecteren van de juiste km registratie.

De belangrijkste punten waar je op moet letten zijn:

 • Hoeveel wordt er gebruik gemaakt van kilometerregistratie? Waar je kan volstaan met een simpel pakket wanneer je weinig zakelijke auto’s voor privé gebruikt, is het wellicht handig om naar grotere systemen te kijken wanneer dit niet zo is. 
 • Hoeveel werknemers heeft jouw bedrijf? Deze vraag hangt een beetje samen met de vorige, maar het is van belang te weten hoe groot je bedrijf is. Wie maakt er gebruik van kilometerregistratie en hoe? Uitgebreide kilometerregistratie apps kunnen bijvoorbeeld nauwkeurig inzicht geven in het gebruik van zakelijke auto’s.
 • Hoe ziet de toekomst eruit? Als je verwacht nog veel te groeien, is het misschien handig ook na te denken over een passende kilometeradministratie. Hoe meer personeel hoe omslachtiger de kilometerregistratie en hoe handiger een uitgebreid software pakket. Zo kan je eenvoudig doorgroeien zonder dat dit administratieve problemen met zich mee brengt. 

Stap 7: Eenvoudig de juiste software kiezen

Inmiddels een idee wat belangrijk is voor jouw bedrijf? Appwiki helpt je graag om de juiste software te kiezen. Dat kan tegenwoordig namelijk best een hele zoektocht zijn. Elke onderneming is anders en dat geldt ook voor elke km administratie app. En hoe verzeker je jezelf van de kwaliteit van je software? Appwiki heeft op beide vragen een antwoord gevonden. 

 1.  Wij bieden je enkel de beste software van het moment aan. De kwaliteit is dus in alle gevallen verzekerd. Dat weten we dankzij de vakkundige beoordelingen van gespecialiseerde gebruikers. 
 2.  Je kan terecht bij onze handige zoekmachine, in de linkerkolom van de pagina. Zo kun je je keuzes verder verfijnen. Is je onderneming klein of groot? Moet je software mobiel zijn of niet? Maken er veel of weinig medewerkers gebruik van? Hoe rapporteer je aan overheden en partners? Ons handige selectie filter laat geen vraag onopgelost. Zo kom jij in geen tijd bij de app die het beste bij jouw activiteiten past.

Stap 8: Kilometerregistratie gratis proberen?

Inmiddels overtuigd van het nut van online kilometerregistratie? Check dan de top 10 kilometerregistratie software. Heb je nog twijfels over de kosten of overtuig je liever jezelf? Maak dan zeker gebruik van gratis testperiodes. Online kilometerregistratie hoeft namelijk niet per se veel geld te kosten. Sommige van deze apps kun je vandaag de dag namelijk gratis gebruiken. Anderen rekenen lage eenmalige kosten of overzichtelijke abonnementskosten aan.

Ja, ik wil verschillende kilometerregistratie software vergelijken en de beste selecteren!

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
19 juni 2024

Inkoopfacturen inboeken: hoe verwerk je inkoopfacturen?

Facturatie

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat? In dit artikel leggen we uit wat een inkoopfactuur is en geven we je handige tips om inkoopfacturen in te boeken.

Lees meer 
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste rittenregistratie software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste kilometerregistratie apps toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products