Kilometerregistratie: vergelijk op prijs, reviews en functies

Wil je eenvoudig je kilometerregistratie bijhouden? Bij Appwiki selecteer en vind je de beste kilometerregistratie met de handige selectietool. Filter hieronder eenvoudig op de voor jou belangrijke functies en vind de software die bij jou past.

De voordelen van een kilometerregistratie app

Online kilometeradministratie heeft vele voordelen. We sommen ze hier even voor je op:

Eenvoudige kilometerregistratie met de app

Hoe ziet je km registratie eruit?

De traditionele kilometeradministratie is een Excel sheet of een soortgelijk bestandstype waarop netje het aantal kilometers van je wagenpark genoteerd staan. Voor elke rit (heen of terug) vermeld je het aantal afgelegde kilometers en het doel van de verplaatsing. Daarnaast worden de datum, de vertrekplaats en de plek van aankomst telkens genoteerd. De stand van de kilometerteller wordt daarbij bijgehouden. Dat geldt zowel bij aanvang als aan het einde van elke rit. Zo toont je km registratie aan hoeveel kilometers je rijdt voor welke doeleinden. Naast deze essentiële gegevens worden verder ook nog het kenteken, het type en het merk van het voertuig in kwestie vermeld, samen met de periode(s) waarin je als bestuurder over dit voertuig beschikt.

Waarom een kilometeradministratie bijhouden?

Waarom moet je nu precies een correcte km registratie bijhouden? Wel, in eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om als bedrijfsleider te weten wat je wagenpark doet. Alleen zo kun je een goede inschatting maken van je (nodige) kosten. Hoe correcter je inschatting, hoe efficiënter je onderneming. Goede afspraken maken trouwens goede vrienden. Dat is niet alleen belangrijk voor de fleet manager, maar ook voor alle bestuurders. Verder is het natuurlijk ook een feit dat de Belastingdienst je kilometeradministratie altijd kan opvragen. Op het verkeerd houden van de km registratie staan strenge boetes. Als bestuurder mag je bijvoorbeeld niet meer dan een maximaal toegelaten aantal privékilometers rijden met je bedrijfswagen. Je km administratie moet dit onweerlegbaar kunnen aantonen. Vermijdbare kosten zijn onnodige kosten.

Hoe helpt een app?

Een correcte km administratie bijhouden leverde vroeger best veel papierwerk op. Maar deze tijd is gelukkig voorbij. De volledige administratie kan nu automatisch en mobiel dankzij de handige kilometerregistratie app. Je kilometers en kosten worden nauwkeuriger bijgehouden dan ooit. En wat nog het beste is: al die vervelende, repetitieve taken worden je uit handen genomen met een correctheid die de menselijke fout haast uitschakelt. Deze nauwkeurigheid is erg belangrijk voor een correcte inschatting van je kosten en baten als ondernemer of bestuurder. Er is altijd een veilige werkomgeving. Er is altijd een correcte back-up. Er zijn altijd de juiste updates. En jij kunt altijd en overal beschikken over en ingrijpen in deze informatie. Dat alles kan dus met een kilometerregistratie app. En dat hoeft niet per se veel geld te kosten. Sommige van deze apps kun je vandaag de dag zelfs gratis gebruiken. Anderen rekenen een lage eenmalige kost of overzichtelijke abonnementenkosten aan.

Eenvoudig de juiste software kiezen

Ben je overtuigd van de app? Wil je jouw kilometerregistratie graag in de cloud regelen? Dan helpt Appwiki je graag om de juiste software te kiezen. Dat kan tegenwoordig namelijk best een hele zoektocht zijn. Elke onderneming is anders en dat geldt ook voor elke km administratie app. En hoe verzeker je jezelf van de kwaliteit van je software? Appwki heeft op beide vragen een antwoord gevonden. Ten eerste bieden wij je enkel de beste software van het moment aan. De kwaliteit is dus in alle gevallen verzekerd. Dat weten we dankzij de vakkundige beoordelingen van gespecialiseerde gebruikers. Overtuig je liever jezelf? Maak dan zeker gebruik van gratis testperiodes. Ten tweede kun je terecht bij onze handige zoekmachine, in de linkerkolom van de pagina. Zo kun je je keuzes verder verfijnen. Is je onderneming klein of groot? Moet je app mobiel zijn of niet? Maken er veel of weinig medewerkers gebruik van? Hoe rapporteer je aan overheden en partners? Onze zoeker laat geen vraag onopgelost. Zo kom jij in geen tijd bij de app die het beste bij jouw activiteiten past.

Products