1. Boekhouding
  2. Accountantskantoor

Boekhoudprogramma voor je accountantskantoor?

De beste boekhoudsoftware voor jouw situatie? Geef hieronder je wensen aan en vergelijk de beste pakketten op prijs, reviews en functies. Of vergelijk direct de software top 3 voor accountants!

Boekhoudprogramma overzicht voor accountants

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor accountantskantoren. Vertel ons over je kantoor en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Benieuwd naar de mogelijkheden van software? Download onze gratis automatiseringsgids voor accountants.

Persoonlijke service
Professioneel
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf vanaf 0,-.

Meer informatie
#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Uitstekende helpdesk

De e-Boekhouden.nl accountancyregeling: Onbeperkt administraties aanmaken en beheren voor al uw klanten. De 1e administratie is altijd gratis! Beoordeling: 9,3! Open vandaag uw account en probeer gratis!

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Online samenwerken
Uitstekende helpdesk

Alles in 1 software voor accountants! Boekhouden, factureren, scan & herken. Eenvoudig en onbeperkt administraties aanmaken en beheren. Open gratis uw account!

Meer informatie
Robotic Accounting
Gratis starten
Optimaal samenwerken

MUIS Robotic Accounting is hét online platform voor accountants. | Robotic Accounting | Accountancydashboard | Gratis starten | Bankkoppeling | Btw | 100% Factuurherkenning | Optimale samenwerking | Live koppelingen | Realtime app

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Alles-in-één
Dagelijks opzegbaar
Binnen één dag online

Kies de accountancy software voor kleinere zelfstandigen inclusief CRM, fiscaal, financieel & klantboekhouding en je bent in één dag en zonder eenmalige kosten, klaar om de klant maximaal van dienst te kunnen zijn!

Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

Meer informatie
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met het boekhoudprogramma Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en Belgi!

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudsoftware voor accountants: eenvoudig administraties beheren

Een goed boekhoudprogramma voor een accountantskantoor? Wat is het meest belangrijk?

Voorop staat natuurlijk een goede dienstverlening voor al je klanten. Dit begint met een goed boekhoudprogramma, zodat je de boekhouding van klanten efficient kunt beheren. 

Tip: ga je net met een accountantskantoor beginnen? Bekijk hier een aantal handige tips en tools hoe je efficient nieuwe klanten werft, jouw kantoor onderscheidt in de markt en hoe je de beste tools kiest voor jouw kantoor.

Met een online boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor accountants zorg je voor een kwalitatieve en efficiente dienstverlening voor je klanten. De boekhoudsoftware voor accountantskantoren hebben uitgebreide rapportage mogelijkheden en beschikken over vele automatiseringsfuncties. Denk aan:

Deze maken het beheer van meerdere administraties veel efficienter waardoor je brutowinst stijgt.

Welke functies moet het boekhoudprogramma hebben?

Een goed boekhoudprogramma voor de accountant moet heel flexibel zijn. Want je wilt namelijk niet afhankelijk zijn van een bepaalde computer om de boekhouding van je klanten te kunnen doen.

Daarnaast wil je je klanten goed informeren over de financiële staat van hun bedrijf. Het liefst wil je dat ook kunnen doen wanneer je je zakelijke computer niet voor je hebt.

Naast flexibiliteit moet een accountant een beeld van een bedrijf kunnen weergeven. Hiervoor zijn goede rapportagemogelijkheden in het programma van essentieel belang.

Want je wilt je klanten een situatieschets van hun bedrijf kunnen geven zodat er op tijd een ingreep gedaan kan worden, indien nodig.

Online of offline boekhoudprogramma als accountant?

Of je een offline of online boekhoudprogramma aanschaft voor je kantoor hangt voor een gedeelte af van voorkeur en misschien ook wel ervaring. Want met beide varianten kan je goed en efficiënt boekhouden voor je klanten. Waar wel een verschil ontstaat, is de flexibiliteit.

Offline software voor een accountantskantoor moet je installeren op een computer. Dus je kunt alleen met die bepaalde computer de boekhouding voor je klanten uitvoeren. Wanneer je buiten kantoor werkt kan dit een probleem opleveren. Het voordeel is wel dat je niet afhankelijk bent van een internetverbinding. Dat maakt dat je altijd in het boekhoudprogramma kunt werken maar niet overal. 

Automatiseren van klantprocessen

Bovendien heeft online software veel meer mogelijkheden op het gebied van automatisering. Het is eenvoudiger om diverse klantprocessen van je kantoor te automatiseren door bijvoorbeeld verschillende processen met elkaar te integreren. Denk aan integratie van boekhouding, CRM en projectmanagement.

Klantadministraties automatiseren met robotic accounting

Maar ook de automatisering van de administraties van je klanten gaat veel verder bij online software. Administraties kunnen tegenwoordig grotendeels beheert worden aan de hand van algoritmes (ook wel robotic accounting genoemd). De accountant heeft dan alleen een controlerende functie. Dit scheelt tijd, waardoor de accountants zich steeds meer kunnen focussen op (financieel) advies.

Meer weten over de automatiseringsfuncties met robotic accounting? Hier vind je meer informatie over de werking en voordelen van robotic accounting.

Met online boekhoudsoftware voor accountants ben je altijd bereikbaar

Zoals gezegd, zowel met een online als offline boekhoudpakket zijn de mogelijkheden om een goede boekhouding te voeren voor je klanten heel groot. Beiden hebben mogelijkheden om samen te werken en allerlei gegevens uit te wisselen. Het grootste verschil dat online boekhouden heeft met offline is het feit dat je geen programma hoeft te installeren. Hierdoor is het mogelijk om te boekhouden vanuit verschillende soorten apparaten.

Daarnaast maakt het meestal ook niet uit van welk besturingssysteem je gebruikmaakt. Dit betekent een grote flexibiliteit, wat erg handig is. Zo kun je de boekhouding van een klant waar en wanneer dan ook raadplegen. Waardoor je een hoge mate van service aan je klanten kunt leveren, die ze zeker zullen waarderen.

Maar het grootste voordeel van online pakketten is de mogelijkheid voor automatisering van processen. Zowel binnen je eigen kantoor als de administraties van je klanten. De hoeveelheid tijd die je als kantoor hiermee kunt besparen is aanzienlijk. Tijd die je dan in het (nog) beter bedienen van je klanten kunt steken!

Gratis en vrijblijvend software advies voor accountantskantoren

Ben je al zover om een boekhoudprogramma te kiezen? Laat één van onze experts voor je op zoek gaan naar 3 geschikte oplossingen. 

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang binnen no time jouw boekhoudsoftware top 3 speciaal voor jouw accountantskantoor. 

Products