1. Boekhouding
  2. Accountantskantoor

Boekhoudprogramma voor je accountantskantoor?

De beste boekhoudsoftware voor jouw situatie? Vul hieronder je bedrijfstype, aantal medewerkers en branche in. Wij stellen vervolgens jouw top 3 samen.

Boekhoudprogramma overzicht voor accountants

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor accountantskantoren. Vertel ons over je kantoor en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Benieuwd naar de mogelijkheden van software? Download onze gratis automatiseringsgids voor accountants.

Meer tijd voor advies
Werk online samen
Dé nr.1 software

Voer administratieve taken veel efficiënter uit, hou meer tijd over voor proactief advies en creëer nieuwe kansen om extra diensten aan te bieden met Exact Online. Hét pakket voor accountants- & administratiekantoren.

(2086)
Ga naar website
Meer informatie
Robotic Accounting
Gratis starten
Optimaal samenwerken

MUIS Robotic Accounting is hét online platform voor accountants. | Robotic Accounting | Accountancydashboard | Gratis starten | Bankkoppeling | Btw | 100% Factuurherkenning | Optimale samenwerking | Live koppelingen | Realtime app

(0)
Ga naar website
Meer informatie
35+ jaar ervaring
Gratis ondersteuning
Vanaf € 15.- per maand

Wil je als mkb'er of zzp'er makkelijk kunnen boekhouden? Veilig en snel online boekhouden doe je met één van de verschillende pakketten van SnelStart. 67.000 ondernemers gingen je al voor. Probeer SnelStart gratis!

(157)
Ga naar website
Meer informatie
#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Op zoek naar een compleet en eenvoudig online boekhoudpakket? Velen gingen u al voor. Bij e-Boekhouden.nl heeft u geen boekhoudkennis nodig, iedereen kan het! ACTIE: 15 maanden gratis! > Maak nu uw gratis account aan!

(777)
Ga naar website
Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk

Online boekhouden voor Starters, ZZP'ers & MKB'ers! Boekhouden in begrijpelijke taal en zonder gedoe! All-in-one: Facturatie, Bankkoppeling & Btw-aangifte, inclusief iOS en Android App! Probeer MoneyMonk Gratis!

(173)
Ga naar website
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

(252)
Ga naar website
Meer informatie
Supermakkelijk
Boekhouden wordt leuk!
Start GRATIS

Met hét meest eenvoudige boekhoudprogramma: Rompslomp.nl heb je alles om zelf je complete boekhouding te doen. Van facturen maken tot het bekijken van je balans, meer heb je niet nodig! Slimme ondernemers kiezen voor Rompslomp.nl

(61)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudsoftware voor accountants: eenvoudig administraties beheren

Een goed boekhoudprogramma voor een accountantskantoor? Wat is het meest belangrijk?

Voorop staat natuurlijk een goede dienstverlening voor al je klanten. Dit begint met een goed boekhoudprogramma, zodat je de boekhouding van klanten efficient kunt beheren. 

Met een online boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor accountants zorg je voor een kwalitatieve en efficiente dienstverlening voor je klanten. De boekhoudsoftware voor accountantskantoren hebben uitgebreide rapportage mogelijkheden en beschikken over vele automatiseringsfuncties. Denk aan automatische bankkoppeling, e-facturatie (UBL) en Elektronische IB/Vpb aangifte. Deze maken het beheer van meerdere administraties veel efficienter waardoor je brutowinst stijgt.

Welke functies moet het boekhoudprogramma hebben?

Een goed boekhoudprogramma accountant moet heel flexibel zijn. Want je wilt namelijk niet afhankelijk zijn van een bepaalde computer om de boekhouding van je klanten te kunnen doen.

Daarnaast wil je je klanten goed informeren over de financiële staat van hun bedrijf. Het liefst wil je dat ook kunnen doen wanneer je je zakelijke computer niet voor je hebt.

Naast flexibiliteit moet een accountant een beeld van een bedrijf kunnen weergeven. Hiervoor zijn goede rapportagemogelijkheden in het programma van essentieel belang.

Want je wilt je klanten een situatieschets van hun bedrijf kunnen geven zodat er op tijd een ingreep gedaan kan worden, indien nodig.

Online of offline boekhoudprogramma als accountant?

Of je een offline of online boekhoudprogramma aanschaft voor je kantoor hangt voor een gedeelte af van voorkeur en misschien ook wel ervaring. Want met beide varianten kan je goed en efficiënt boekhouden voor je klanten. Waar wel een verschil ontstaat, is de flexibiliteit.

Offline software voor een accountantskantoor moet je installeren op een computer. Dus je kunt alleen met die bepaalde computer de boekhouding voor je klanten uitvoeren. Wanneer je buiten kantoor werkt kan dit een probleem opleveren. Het voordeel is wel dat je niet afhankelijk bent van een internetverbinding. Dat maakt dat je altijd in het boekhoudprogramma kunt werken.

Met online boekhoudsoftware voor accountants ben je altijd bereikbaar

Zoals gezegd, zowel met een online als offline boekhoudpakket zijn de mogelijkheden om een goede boekhouding te voeren voor je klanten heel groot. Beiden hebben uitgebreide mogelijkheden om samen te werken en allerlei gegevens uit te wisselen. Het grootste verschil dat online boekhouden heeft met offline is het feit dat je geen programma hoeft te installeren. Hierdoor is het mogelijk om te boekhouden vanuit verschillende soorten apparaten.

Daarnaast maakt het meestal ook niet uit van welk besturingssysteem je gebruikmaakt. Dit betekent een grote flexibiliteit, wat erg handig is. Zo kun je de boekhouding van een klant waar en wanneer dan ook raadplegen. Waardoor je een hoge mate van service aan je klanten kunt leveren, die ze zeker zullen waarderen.

Ontvang jouw accountant software top 3!

Ben je al zover om een boekhoudprogramma te kiezen? Laat één van onze experts voor je op zoek gaan naar 3 geschikte oplossingen. 

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang binnen no time jouw boekhoudsoftware top 3 speciaal voor jouw accountantskantoor. 

Products