Reeleezee

(172)

Supporter van ondernemers - Boekhouden met of zonder jouw accountant - Web & App

Boekhouden | Facturatie | Urenregistratie
screenshot Reeleezee
screenshot Reeleezee
screenshot Reeleezee
screenshot Reeleezee
screenshot Reeleezee
Reeleezee Video

Eenvoudig bedrijfssoftware kiezen?

Download de gratis checklist software selectie en vind de beste bedrijfssoftware voor jou!

Over Reeleezee

Al sinds 2002 helpt Reeleezee tienduizenden ondernemers de boekhouding real easy te maken en is het uitvinder van online boekhouden. Je gehele boekhouding automatisch up-to-date met web & app. Waar je ook bent. Reeleezee biedt alle service en support die jij nodig hebt. Dat maakt Reeleezee: supporter van ondernemers. Start 30 dagen gratis!

Platformen

Android iOS Windows (mobile) Safari Internet Explorer Mozilla Firefox Google Chrome
Functionaliteiten

Boekhouden

UBL ready
Mobiele app beschikbaar
BTW overzicht
Elektronische BTW aangifte
BTW verlegd factureren
Elektronische IB/Vpb aangifte
Facturen opstellen
Offerte opstellen
Betalingsherinnering opstellen
Debiteurenbeheer
Inkoopfacturen inboeken
Scan & herken
Vreemde valuta
Bankkoppeling
Bankafschriften importeren
Urenregistratie
Voorraadbeheer

Facturatie

UBL ready
Mobiele app beschikbaar
Offerte opstellen
Inkoopfacturen inboeken
Vreemde valuta
Bankkoppeling
Bankafschriften importeren
Eigen logo
Factuur als PDF verzenden
Bijlagen bij factuur voegen
Periodieke facturatie
Offerte omzetten in factuur
iDEAL integratie
BTW aangifte overzicht
Betalingsherinneringen
Boekhouding
Urenregistratie
Prijzen

Boekhouden

maandelijks € 25,00

Proefperiode: 30 dagen
30 dagen gratis

Facturatie

maandelijks € 7,50

Proefperiode: 30 dagen
30 dagen gratis

Koppelingen

Reeleezee heeft automatische koppelingen met de volgende software:

CCV Shop
CCV Shop
Webwinkel
Exact
Exact
Boekhouden, Facturatie, Urenregistratie (+17)
Mijnwebwinkel
Mijnwebwinkel
Webwinkel
Cashr
Cashr
Boekhouden, Facturatie, Kassa
WeFact
WeFact
Facturatie
AFAS Software
AFAS Software
Boekhouden, Salarisadministratie, HRM (+8)
Lightspeed
Lightspeed
Webwinkel, Kassa, Voorraadbeheer (+3)
Payt B.V.
Payt B.V.
Debiteurenbeheer
MplusKASSA
MplusKASSA
Kassa
Shoptrader
Shoptrader
Webwinkel
Shoxl
Shoxl
Webwinkel
Mollie
Mollie
PSP
ING
ING
Regiobank
Regiobank
ABN AMRO
ABN AMRO
SNS Bank
SNS Bank
Knab
Knab
Triodos Bank
Triodos Bank
Rabobank
Rabobank
Woocommerce
Woocommerce
Webwinkel, Website maken
Klippa
Klippa
Bonnetjes, Declaraties, Scan en herken
Hubl
Hubl
Scan en herken
Zenvoices
Zenvoices
Scan en herken
Simple Simon
Simple Simon
Werkbonnen
Declaree
Declaree
Declaraties, Bonnetjes, Rittenregistratie (+1)
SRXP
SRXP
Declaraties
SharpSpring
SharpSpring
Marketing automation
Salesforce
Salesforce
Marketing automation, Sales
unTill Nederland
unTill Nederland
Kassa
Nmbrs
Nmbrs
Verlof en verzuim
CaseWare
CaseWare
Rapportage
Visionplanner
Visionplanner
Rapportage
Easylon
Easylon
Salarisadministratie
Loket.nl
Loket.nl
Teamleader
Teamleader
Facturatie, CRM, Urenregistratie (+4)
Shopify
Shopify
Webwinkel
Gripp
Gripp
Urenregistratie, CRM, Facturatie (+3)

Het oordeel van Appwiki

Review scores

Opstarten

Gebruiksgemak

Support

Eindoordeel

Pluspunten

 • Heldere prijzen voor starter tot groot MKB: voor startende ondernemers 50% in het eerste jaar, 30 dagen proefperiode en entreekorting voor nieuwe klanten in het eerste jaar
 • Speelse, overzichtelijke lay-out
 • Zeer uitgebreid qua functionaliteiten voor complete administratie (incl. boekhouding, offertes, facturen en urenregistratie), waaronder iDEAL integratie, Scan & Boek, Auto Collect standaard en een nieuwe mobiele app.
 • Periodiek factureren mogelijk
 • Factuursjablonen zijn modern en heel eenvoudig te personaliseren
 • Handige app (Reeleezee Mobile) waarmee je altijd en overal overzicht in je financiën hebt. Je bewaart al je facturen, bonnen, BTW overzichten en banktransacties op één plek.
 • Makkelijke samenwerking met je accountant mogelijk.
 • Eenvoudig uit te breiden met Cashr module voor een efficiënte kassa administratie (geïntegreerd met je boekhouding). Ideaal voor retail, webshop of horeca.
 • Veel koppelingen mogelijk via het App Center, zoals voor je webshop of om andere bedrijfsprocessen te optimaliseren.
 • Uitgebreide support mogelijkheden: van 09:00-21:00 uur per telefoon, mail of chat.

Minpunten

 • Periodiek factureren niet standaard inbegrepen in modules, maar af te sluiten tegen meerprijs.
 • Uren registreren niet mogelijk via timer of agenda-integratie. Urenregistratie is nu nog alleen in de webversie beschikbaar. Binnenkort komt kilometer- en urenregistratie wel beschikbaar in de app.

Opstarten

Met Reeleezee ben je heel snel up and running, ook zonder enige boekhoudkennis. De tool is er volledig op ingericht om jou als ondernemer te ondersteunen bij de setup. Er is een breed scala aan hulpmiddelen in de vorm van behulpzame kennismakingsvideo’s, stap-voor-stap handleidingen en een opstartwizard. 

Reeleezee helpt je op weg met een speciale online kennisbank waarin je per onderwerp uitleg krijgt over de verschillende functionaliteiten per onderwerp. Tevens vind je hier diverse handige instructievideo’s over hoe je bijvoorbeeld een eerste factuur kunt maken in de app. Daarnaast kun je hier diverse webinars volgen.

Hierna kan je direct beginnen met het uitvoeren van je administratie. De informatie buttons die overal in de tool zijn opgenomen begeleiden je tijdens het gebruik desgewenst verder bij het uitvoeren van je administratie.

Het instellen van de wat meer technische functies zoals de automatische bankkoppeling kost iets meer tijd. Niet omdat het ingewikkeld is, integendeel zelfs, na kort zoeken vind ik via de digitale kennisbank een nuttige handleiding op de website van Reeleezee, waarmee de koppeling heel eenvoudig te realiseren blijkt.

Gebruiksgemak

Reeleezee heeft een speelse, moderne en overzichtelijke layout, waarbij de verschillende onderdelen van het boekhouden in een originele map structuur zijn weergegeven. De tool heeft een logische opbouw, zodat je snel je weg weet te vinden. Door het gebruik van symbolen in plaats van knoppen met tekst blijft de tool rustig en overzichtelijk. Het is wel even wennen aan de symbolen, maar daarna werkt het snel en intuïtief.

De moderne vormgeving maakt werken met Reeleezee makkelijk en leuk. Facturen zien er in een handomdraai gestyled uit, een offerte is met één klik omgezet in een factuur en het invoerscherm voor uren is heel overzichtelijk.

Reeleezee beschikt over alle moderne boekhoudfuncties waarmee je je boekhouding kunt versnellen, zoals een mobiele app (Reeleezee Mobile). De app biedt je alle functies van de webversie in een overzichtelijke vorm op je mobiele telefoon. Denk bijvoorbeeld aan het registreren, scannen en automatisch verwerken van uitgaven (zoals bonnetjes) in je boekhouding.Ook inzicht in de staat van je financiën is 24/7 te verkrijgen via Reeleezee Mobile. Hierdoor is het ook mogelijk eenvoudig uren te registreren met je smartphone. Er zijn in de tool uitgebreide rapportagemogelijkheden opgenomen, zowel op detail- als bedrijfsniveau.

Daarnaast kun je belasting (BTW, ICP) aangifte en betaling doen vanuit Reeleezee met de geïntegreerde btw-aangifte functie. Je verstuurt je btw-aangifte met 1 druk op de knop vanuit je administratie. Je hoeft dus niet meer apart in te loggen op de site van de Belastingdienst. 

Support

De uitgebreide handleidingen in de tool boden me de antwoorden op het grootste deel van mijn vragen, waardoor het benaderen van de helpdesk niet nodig was voor de inrichting van mijn boekhouding. Ik heb de telefonische support om 7 uur ’s avonds benaderd met een vraag over het activeren van de urenregistratie module. Ik kon in een voicemail een terugbelverzoek plaatsen en ben een uur later teruggebeld door een vriendelijke en vakkundige medewerker.

Eindoordeel

Reeleezee is in 2002 opgezet vanuit de missie om boekhouden ‘real-easy’ te maken voor jou als ondernemer. En daar zijn ze zeker in geslaagd. De goede handleidingen, vakkundige telefonische helpdesk en moderne interface bieden je alles wat je nodig hebt om als ondernemer zelf je boekhouding in te richten en uit te voeren. Boekhoudkundige kennis is hiervoor niet nodig.

De speelse vormgeving en moderne functionaliteiten van Reeleezee sluiten volledig aan op hun doelgroep: de ondernemende ZZP’er en MKB’er die zelf de touwtjes in handen wil hebben op het gebied van zijn boekhouding. Er is aandacht voor vormgeving, met mooie factuurlayouts en intuïtieve sjablonen voor bijvoorbeeld urenregistratie. Reeleezee app en web maakt je boekhouding 24/7 toegankelijk en efficiënt. Door de modulaire prijsstelling en uitbreidingsmodules voor uren- en kassa administratie groeit het pakket met je bedrijf mee.

172 beoordelingen

  100% geverifieerd
0

Reeleezee reviews

Gerda 12 januari 2019 om 10:42
Ik zou deze app aanbevelen
Heel gemakkelijk in het gebruik. Zonder boekhoudkennis kun je zelf je boekhouding doen en binnen 1 seconde de aangifte doorgestuurd naar de belastingdienst.
Social SX 12 januari 2019 om 20:01
Ik zou deze app aanbevelen
De boekhouding, na het een en ander in te stellen, Real-easy voor elkaar. Daarnaast een prima klantenservice die graag meehelpt en meedenkt.
Flow Risen 2 januari 2019 om 09:03
Ik zou deze app aanbevelen
Prima ervaring met Reeleezee. Snel en overzichtelijk mijn boekhouding op orde.
Mathieu Philip 20 januari 2019 om 19:20
Het werkt ongelooflijk slecht. Bij alles wat je in het programma doet moet je erg goed opletten of het wordt opgeslagen, het liefst 3x opslaan want met 1x opslaan werkt het meestal niet en kun je volledig opnieuw beginnen met waar je mee bezig was. En de interface lijkt wel in elkaar gezet te zijn door een kleuter.
Klaas Runia 19 januari 2019 om 22:03
Deze review gaat over Reeleezee Mobile. De andere versies zijn vrijwel niet meer te gebruiken op moderne internetbrowsers. Reeleezee mobile is een product in ontwikkeling waar logischerwijs nog veel aan te verbeteren valt. Een paar dingen kunnen echter eenvoudig verbeterd worden en zullen de gebruikersvriendelijkheid sterk doen toenemen. Toch wordt dit niet gedaan. Een voorbeeld_ Het vasthouden van groeperingskeuzes en sorteringen in lijst weergaves. Al talloze keren vermeld tijdens telefoongesprekken en emails, maar er zijn schijnbaar belangrijkere dingen dan het inbouwen van iets simpels als persistente weergaven van lijsten van gegevens. Het maakt niet uit welke overzichten_ Abonnementen, Facturen, Offertes etc vallen allemaal weer terug op de standaard A-Z weergave wanneer je een item open klikt en weer terug gaat. Bij Abonnementen is het zelfs niet eens mogelijk om te groeperen op klant. BLOED IRRITANT. Ik verwacht dat een modern product als Reeleezee minimaal tijdens de sessie mijn keuzes onthoud. Nu moet ik (voorbeeld) van 19 abonnementen de contactpersoon wijzigen op deze manier_ 1. Kies abonnementen; 2. Sorteer op klant (Nu standaard op nummer, wordt verder nergens gebruikt!). Daadwerkelijk sorteren kost overigens nog twee klikken in een dialoog; 3. Scroll naar / klik op klant abonnement (Goed onthouden welke ik al gedaan heb); 4. Wijzig de benodigde gegevens; 5. Klik op de kruis om het abonnement te sluiten; Volgende, ga terug naar stap 1. ONWERKBAAR. Waarom kan ik niet door de abonnementen (Geldt ook voor andere items) bladeren (Vorige / volgende)? Waarom geen groepsweergave? Ik moet vaak werken in de gegevens van n klant (Ik weet dat ik kan zoeken, maar dat moet ook elke keer opnieuw als ik terug kom in de lijst). Er zijn zoveel zaken die nog niet goed zijn maar het zou voor de eerste graads beleving al heel veel schelen als de zaken die de gebruiksvriendelijkheid negatief benvloeden opgelost zouden worden. Ik ben al ruim 8 jaar klant maar voel de behoefte naar een ander pakket over te stappen groeien!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products