1. Facturatie
  2. Factuur app

Factuur app: altijd en overal factuur maken

Overal eenvoudig factureren? Vergelijk en probeer gratis de beste factuurprogramma's met mobiele app.

#1 in Factureren!
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren

Een compleet facturatieprogramma! Maak, beheer en verstuur je facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer in eigen huisstijl en laat klanten direct betalen via iDeal.

Ga naar website
#1 volgens accountants
Handige dashboards
Probeer 1 maand gratis

Een compleet online facturatieprogramma voor Ondernemers? Ja, dat bestaat! Met AFAS SB maak je niet alleen gemakkelijk offertes en facturen, maar wordt ook je btw-aangifte een makkie. Gebruiksvriendelijke en compleet!

Ga naar website
Van uur tot factuur
Debiteuren overzicht
Koppel je boekhouding

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.

Ga naar website
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Ga naar website
Makkelijk boekhouden
Onbeperkt factureren
30 dagen gratis

In minder tijd je administratie gedaan, zonder kennis van boekhouden? Het kan met SnelStart. Onbeperkt offertes en facturen sturen. Je btw-aangifte is zo gedaan. En dat voor een vast bedrag per maand + de eerste 30 dagen gratis.

Ga naar website
Tot 85% tijdbesparing
Met boekhoudkoppeling
Financiële rapportages

Bespaar tot wel 85% tijd op je facturatie met Simplicate software. Koppel je boekhoudpakket, en genereer automatisch facturen die je met één druk op de knop verstuurd. En real-time bijgewerkt worden in je boekhouding.

Ga naar website
Betalingsherinneringen
Voorraadbeheer
9.7/10 (300+ reviews)

Facturen versturen in uw eigen huisstijl. Inclusief periodieke facturatie, betalingsherinneringen, product- en voorraadbeheer en meer!

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste facturatie apps voor:

Appwik expert

De beste factuur app voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om de beste facturatie app voor zzp'ers te kiezen. Aan de hand van deze vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Ben je als ondernemer veel onderweg? Dan wil je eenvoudig facturen kunnen sturen zonder een computer te raadplegen. Met een factuur app kun je altijd en overal facturen maken op je smartphone. Bij Appwiki vind je een overzicht van alle apps voor facturatie.

Vergelijk welke factuur app het beste bij de wensen en behoeftes van jouw bedrijf past. We delen graag alles over de mogelijkheden van een factuur app met je. Zodat jij daarna gemakkelijk een keuze kunt maken voor een factuur app. 

Wat is een factuur app?

Wanneer je ZZP’er, MKB’er, een stichting of een vereniging bent, moet je elke maand factureren voor de geleverde goederen en diensten. Een factuur is een ander woord voor rekening. Een factuur sturen is verplicht wanneer je producten of diensten aan een onderneming, stichting of vereniging levert.

Facturatie zorgt er niet alleen voor dat je betaald krijgt voor geleverde goederen en diensten, maar is ook essentieel voor de belastingaangifte. Voor de btw-aangifte heb je de inkoopfacturen en verkoopfacturen van afgelopen kwartaal nodig. Ook heb je facturen nodig voor de aangifte inkomstenbelasting.

Factuur app gebruiken voor onderweg

Facturen sturen is altijd weer een klus, waar veel ondernemers tegenop zien. Maar het moet wel gebeuren. Je bent namelijk verplicht om de bedrijfsadministratie bij te houden. Ook volgt er zonder factuur geen betaling. Sommige ondernemers gebruiken gratis software zoals Word en Excel voor het maken van facturen.

Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door met een online factuurprogramma te werken. Dit scheelt veel tijd en daardoor ook geld. Sommige factuurprogramma’s beschikken ook over een factuur app.

Een factuur app is een mobiele applicatie waarmee je een factuur kunt maken voor je geleverde goederen en diensten. Hierdoor kun altijd en overal factureren, ideaal wanneer je veel onderweg bent. Zo kun je de verspilde tijd tijdens de file nuttig gebruiken. Een factuur app kun je openen op je smartphone of tablet. Wanneer je de factuur app hebt gedownload, kun je eenvoudig en snel aan de slag, waar je ook bent. 

Zolang je een internetverbinding hebt kun je altijd en overal checken hoe de facturatie ervoor staat. Zit je in de trein of heb je even tijd tussen de afspraken door? Besteed deze tijd nuttig door de facturatie app te raadplegen. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je tijd en kun je je de rest van de week focussen op andere taken zonder dat je over facturatie na hoeft te denken.

Met een factuur app kun je ook eenvoudig verschillende functies met elkaar koppelen, bijvoorbeeld de de koppeling met je webshop, boekhoudprogramma of urenregistratiesysteem. Zo vind je alles op één plek terug, wel zo overzichtelijk. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de boekhouder.

Functionaliteiten factuur app

Dat je met een factuur app facturen kunt sturen is duidelijk, maar wist je dat een factuur app over handige functionaliteiten beschikt? Deze functionaliteiten zorgen ervoor dat het nog makkelijker is om je bedrijfsadministratie overzichtelijk te houden. Ook worden betalingen van inkoopfacturen en verkoopfacturen hierdoor nog makkelijker en sneller gedaan.

Veel factuur apps beschikken over functionaliteiten en koppelingen, zoals urenregistratie, boekhouding en het opstellen van een offerte. Door voor een factuur app te kiezen met meerdere koppelingen houdt je je bedrijfsadministratie overzichtelijk. Je kunt dan niet alleen altijd en overal facturen bijhouden, maar ook je uren, boekhouding en offertes opstellen.

Een factuur app beschikt ook over de volgende functionaliteiten.

Periodieke facturatie

Deze functie geeft je de mogelijkheid om je klanten gemakkelijk periodiek te factureren. Periodiek factureren houdt in dat je bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks factureert. Door deze functie in te stellen bij een factuurprogramma, zal de factuur automatisch worden gestuurd op de door jou ingestelde datum. Hierdoor zullen er geen facturen aan je aandacht ontsnappen. Als je bijvoorbeeld abonnementen verkoopt kun je hiermee je facturatieproces volledig automatiseren.

Factuur app functionaliteiten

iDeal integratie

Maak het je klanten nog makkelijker om te betalen door een iDeal betaallink toe te voegen aan een factuur. Op deze manier kunnen klanten met slechts één klik de betaling voldoen. Een fijne service naar je klanten toe en jij hebt de betaling sneller binnen, win-win.

PayPal integratie

Wanneer je ook klanten in het buitenland hebt, is een integratie met PayPal een geschikte functie. iDeal wordt binnen Nederland gebruikt, maar PayPal is een betalingsmiddel waarmee klanten over de hele wereld kunnen afrekenen. Met deze integratie wordt er ook automatisch een link meegestuurd met je factuur, zodat klanten via die link direct kunnen betalen. Dit zorgt ervoor dat je je geld sneller binnen hebt.

Medium kiezen

Bij verschillende factuur apps kun je zelf aangeven via welk medium je de factuur wilt versturen. Je kunt de factuur natuurlijk via de mail versturen, maar ook via apps zoals WhatsApp, Slack of Skype. Zo weet je zeker dat jouw factuur niet ergens onderaan in een mailbox belandt. Het is bewezen dat betalingen sneller worden voldaan als ze via een van deze media worden verstuurd.

De beste factuur app voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende facturatie apps via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's met een app

Kosten factuur app

De kosten zijn voor niet elke factuur app hetzelfde. Vaak betaal je voor de functionaliteiten. Hoe meer functionaliteiten, hoe duurder de factuur app wordt. Zorg daarom dat je eerst in kaart brengt welke functionaliteiten je nodig hebt, zodat je niet voor functies gaat betalen die je niet gebruikt.

Vaak is een factuur app onderdeel van een factuurprogramma. Je betaalt dan niet alleen voor de factuur app, maar voor het hele facturatiepakket. Je kunt de facturatie software dan niet alleen via de app raadplegen, maar ook via een browser op je laptop of computer. Ook beschikt een factuurprogramma vaak over andere functies, zoals een koppeling met een boekhoudprogramma of urenregistratiesysteem.

Gratis factuur app?

Er zijn verschillende factuur apps op de markt, waaronder een gratis factuur app. Afhankelijk van jouw eisen en wensen, kan een gratis factuur app voldoende zijn voor de facturatie van jouw bedrijf.

Betaal nooit voor iets wat je niet gaat gebruiken. Veel softwareleveranciers bieden een proefperiode aan van 14 of 30 dagen om zo de software gratis te kunnen testen. Zo weet je zeker dat het programma gebruiksvriendelijk werkt en voldoet aan al je wensen en eisen.

De beste factuur app voor jouw bedrijf

Je overweegt om een factuur app te installeren voor het bijhouden van je facturatie. Dit betekent dat je zo min mogelijk tijd wilt besteden aan het maken en sturen van facturen. Je wilt dan ook vast weinig tijd kwijt zijn aan het vinden van de juiste factuur app. Bij Appwiki snappen we dat en helpen je daarom om binnen een paar minuten de beste factuur app voor jouw bedrijf te vinden.

Je wilt er dan ook niet meer tijd aan besteden dan nodig. Met een factuur app kan je in een paar minuten je facturatie bijhouden. Je bent niet afhankelijk van een laptop, maar hebt alleen je smartphone of tablet nodig.

Zo heb je altijd en overal toegang tot je facturatie en worden je facturen altijd op tijd verstuurd.

Verwacht je een betaling, maar blijft deze uit? Je checkt dan via een factuur app eenvoudig of de betalingstermijn is verstreken en een herinnering is met één klik verstuurd.

Hoe vind je de beste factuur app voor jouw bedrijf? Bedenk eerst goed over welke functionaliteiten de factuur app moet beschikken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iDeal integratie, het inboeken van inkoopfacturen of de mogelijkheid om zelf een medium te kiezen. Zo weet je precies op welke functionaliteiten je de verschillende factuur apps moet filteren en krijg je een overzicht van factuur apps die geschikt zijn voor jouw bedrijf. Maak je persoonlijke top drie en vergelijk de factuur programma's met apps via de Appwiki vergelijker.

De beste facturatie apps voor jou:

De beste factuur app voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende facturatie apps via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's met een app

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
5 augustus 2023

Hou grip op de zaak met de beste business apps

Uitgelicht

Op vakantie ondernemen en grip op de zaak houden? Het kan met business apps!

Lees meer 

Veelgestelde vragen

✅   Kan ik een factuur app gebruiken om facturen te maken?

Een factuur app is ideaal wanneer je onderweg of tussen afspraken door facturen wilt maken en sturen of inzicht wil in je facturatie. Je bent daardoor niet meer afhankelijk van een laptop, maar kan de factuur app op je smartphone of tablet raadplegen. Je kunt je facturatie vaak zowel op je laptop of mobiel raadplegen, een factuurprogramma beschikt vaak over een factuur app. Zo kun je afwisselen tussen verschillende apparaten en kies je zelf wat op dat moment voor jou het beste werkt.

✅   Beschikt elk factuurprogramma over een factuur app?

Niet elk factuurprogramma beschikt over een mobiele factuur app. Via de Appwiki vergelijker kun je zien welke factuurprogramma’s ook geïnstalleerd kunnen worden op een smartphone of tablet. Door je eigen top drie samen te stellen vind je de factuur app die bij jouw bedrijf past.

✅   Wat is het voordeel van een factuur app?

Het belangrijkste voordeel van een factuur app is de optie om op elk moment een factuur te kunnen sturen. Heb je een internetverbinding? Dan kun je gelijk aan de slag. Zit je even in de trein of heb je een paar minuten de tijd tussen afspraken door? Open de factuur app en werk je facturatie eenvoudig bij. Daarnaast is de kans dat je een factuur vergeet te maken of sturen een stuk kleiner en wordt de factuur vaak sneller betaald.

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products