1. Facturatie
  2. Factuur app

Factuur app: altijd en overal factuur maken

Overal eenvoudig factureren? Vergelijk en probeer gratis de beste factuurprogramma's met mobiele app.

500.000 gingen je voor
Onbeperkt factureren
Beste support: 8,4!

Een compleet facturatieprogramma! Maak, beheer en verstuur je facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer in eigen huisstijl en laat klanten direct betalen via iDeal. 15 maanden gratis voor starters.

Ga naar website
Makkelijk boekhouden
Onbeperkt factureren
30 dagen gratis

In minder tijd je administratie gedaan, zonder kennis van boekhouden? Het kan met SnelStart. Onbeperkt offertes en facturen sturen. Je btw-aangifte is zo gedaan. En dat voor een vast bedrag per maand + de eerste 30 dagen gratis.

Ga naar website
Klaar in 60 seconden
Directe betalingslinks
Meerdere munteenheden

Finom's facturatie tools zorgen ervoor dat u sneller betaald wordt. Maak in een paar seconden professionele facturen aan met aanpasbare sjablonen, bereken automatisch de btw en verstuur automatische betalingsherinneringen.

Ga naar website
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Ga naar website
#1 volgens accountants
Handige dashboards
Probeer 1 maand gratis

Een compleet online facturatieprogramma voor Ondernemers? Ja, dat bestaat! Met AFAS SB maak je niet alleen gemakkelijk offertes en facturen, maar wordt ook je btw-aangifte een makkie. Gebruiksvriendelijke en compleet!

Ga naar website
Betalingsherinneringen
Voorraadbeheer
9.7/10 (300+ reviews)

Facturen versturen in uw eigen huisstijl. Inclusief periodieke facturatie, betalingsherinneringen, product- en voorraadbeheer en meer!

Ga naar website
Offertes en facturen
Voor uren en producten
Factureer in huisstijl

Met enkele simpele handelingen is een factuur zo gemaakt en direct per e-mail (als PDF en UBL) verstuurd. DigiBTW biedt facturatie- en boekhoudsoftware speciaal voor zzp'ers. Incl. facturatie, uren- en rittenregistratie en meer!

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste facturatie apps voor:

Appwik expert

De beste factuur app voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om de beste facturatie app voor zzp'ers te kiezen. Aan de hand van deze vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Met een factuur app (mobiele facturatie app) kun je altijd en overal facturen maken en versturen vanaf je smartphone of tablet. Ideaal voor ZZP’ers en MKB’ers die veel onderweg zijn, want je hebt je administratie altijd bij de hand. Vergelijk gratis de beste facturatie apps en ontdek welke oplossing het beste bij jouw bedrijf past.

Waarom een facturatie app gebruiken?

  • Altijd en overal factureren: Maak direct na oplevering van een klus of tijdens een afspraak een factuur, waar je ook bent. Je hoeft niet te wachten tot je op kantoor bent, zodat je sneller factureert en niets vergeet.
  • Tijdsbesparing en gemak: Met een goede facturatie app automatiseer je veel invoer. Gegevens van klanten of producten worden vaak hergebruikt, waardoor je veel sneller klaar bent dan met handmatige facturen in Word/Excel. Volgens onderzoek scheelt dit al gauw 50% in tijd​. 
  • Minder fouten: Een app genereert foutloze factuurnummers, berekent bedragen (zoals btw) automatisch en zorgt dat verplichte factuurgegevens niet ontbreken. Zo voorkom je administratieve fouten.
  • Snellere betalingen: Voeg eenvoudig een betaallink toe (bijv. via iDEAL of PayPal) zodat klanten met één klik kunnen betalen. Ook kun je direct na de vervaldatum een herinnering sturen, bijvoorbeeld via WhatsApp of e-mail, wat bewezen leidt tot sneller betalen​. 
  • Altijd inzicht in je administratie: Je hebt real-time zicht op openstaande en betaalde facturen via de app. Alle facturen staan overzichtelijk op één plek, vaak samen met andere onderdelen van je administratie (zoals offertes, uitgaven en urenregistratie). Dit geeft rust en overzicht – ook je boekhouder kan er eventueel eenvoudig bij als dat nodig is.

Factuur app gebruiken voor onderweg

Belangrijke functionaliteiten van een facturatie app

Dat je met een facturatie app facturen kunt maken en versturen is duidelijk. Maar deze apps bieden meestal nog veel meer handige functies om je bedrijfsadministratie efficiënter en overzichtelijker te houden. Veel facturatie apps beschikken over extra functionaliteiten of koppelingen, zoals urenregistratie, boekhouding en het opstellen van offertes, zodat je meerdere administratieve processen vanuit één app kunt regelen​. Hieronder bespreken we een aantal belangrijke features die je in de meeste goede facturatie apps zult tegenkomen:

Periodieke facturatie

Veel ondernemers hebben terugkerende facturen, bijvoorbeeld voor abonnementen of maandelijkse diensten. Met periodieke facturatie automatiseert de app dit proces. Je stelt één keer in hoe vaak en op welke datum een factuur verstuurd moet worden (wekelijks, maandelijks, per kwartaal, etc.). De facturatie app genereert en verstuurt vervolgens automatisch op die interval de factuur naar je klant. Zo hoef je niet telkens handmatig terugkerende facturen aan te maken en loopt de facturatie nooit achter. Je voorkomt dat facturen vergeten worden en zorgt dat je inkomstenstroom regelmatig blijft. Deze functie is ideaal als je bijvoorbeeld abonnementen verkoopt of diensten in abonnementsvorm aanbiedt – de app neemt het tijdrovende werk uit handen en alles gaat op tijd de deur uit​.

iDEAL-integratie

Maak het je klanten nóg makkelijker om je factuur te betalen door een iDEAL-betaallink toe te voegen. Bij veel facturatie apps kun je bij het maken van de factuur direct een betaalverzoek genereren. De klant ontvangt dan een factuur met een klikbare iDEAL-link of QR-code. Via die link kan de factuur meteen online voldaan worden via de vertrouwde bankomgeving. Dit is een fijne service voor je klanten én zorgt ervoor dat jij je geld sneller binnen hebt – een echte win-win. Je hoeft niet meer te wachten tot de klant zelf handmatig het bedrag overmaakt; de drempel om te betalen wordt aanzienlijk verlaagd​.

Voor jou betekent dit een betere cashflow, omdat rekeningen eerder betaald worden. Vooral voor ondernemers die direct na hun werk betaald willen krijgen, is deze functie onmisbaar. Het opzetten van iDEAL in de app is doorgaans eenvoudig: meestal hoef je alleen je bankgegevens of een payment provider te koppelen, wat je in enkele minuten geregeld hebt​.

PayPal-integratie

Heb je ook klanten in het buitenland of werk je veel online? Dan is een PayPal-integratie een handige functie. In Nederland is iDEAL de standaard, maar internationaal wordt PayPal veel gebruikt als betaalmethode. Met een facturatie app die PayPal ondersteunt, kun je een PayPal-betaallink meesturen op je factuur. Je buitenlandse klanten kunnen dan via PayPal direct betalen in hun eigen valuta of met hun PayPal-saldo. Ook dit versnelt de betaling, omdat je klanten een laagdrempelige manier krijgen om af te rekenen. Net als bij iDEAL wordt er automatisch een link of knop toegevoegd aan je digitale factuur. De klant klikt daarop en kan meteen afrekenen, zonder extra stappen. Dit is vooral handig als je in andere landen zaken doet of bijvoorbeeld digitale producten/diensten levert. Jij hebt je geld sneller binnen en je hoeft geen ingewikkelde internationale betaalprocessen op te tuigen​.

Versturen via verschillende kanalen

Naast e-mail bieden veel facturatie apps de mogelijkheid om je factuur via verschillende kanalen te versturen. Denk aan het direct delen van de factuur of betaalverzoek via WhatsApp, Slack, SMS of zelfs via een bericht op LinkedIn. Zo weet je zeker dat jouw klant de factuur opmerkt, en niet dat hij ongelezen onderin een overvolle mailbox blijft. Bovendien is het gebleken dat facturen die via een persoonlijker kanaal worden gestuurd vaak sneller worden betaald​. 

Je kunt in de app meestal eenvoudig een medium kiezen: selecteer bijvoorbeeld de WhatsApp-optie, kies de contactpersoon en de app verstuurt een bericht met de factuurgegevens of betaallink. Dit is handig wanneer je weet dat jouw klant op een bepaald platform actiever is. Deze multikanaal-benadering verhoogt de kans op snelle betaling en toont je flexibiliteit naar de klant toe.

Automatische betalingsherinneringen

Een veelgebruikte functie in facturatie apps is het automatisch versturen van betalingsherinneringen. Je stelt hierbij in na hoeveel dagen (bijvoorbeeld direct na het verstrijken van de betalingstermijn, of een week later) de app een herinneringsmail of -bericht moet sturen als de factuur nog niet betaald is. Dit bespaart je de moeite van handmatig debiteuren nabellen of schrijven. Vaak kun je de toon en inhoud van de herinnering zelf instellen, van een vriendelijke reminder tot een meer formele aanmaning na verloop van tijd. Sommige apps bieden ook meerdere opvolgingsstappen: eerst een herinnering, later automatisch een tweede herinnering of aanmaning. Door deze automation hoef je er niet voortdurend bovenop te zitten – de app doet het voor je. Je behoudt wel het overzicht, want je ziet in één oogopslag in de app welke facturen herinnerd zijn en welke nog openstaan. Uit ervaring blijkt dat zulke geautomatiseerde herinneringen het aantal laattijdige betalingen flink terugdringen​. Veel ondernemers vinden dit een van de meest waardevolle functies van een facturatie app: je krijgt sneller betaald zonder steeds zelf achter klanten aan te hoeven gaan.

Factuur app functionaliteiten

Kosten van een facturatie app

De kosten van een facturatie app kunnen variëren per aanbieder en hangen vaak samen met de functionaliteiten die worden geboden. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider het pakket aan functies, des te hoger de prijs van de software. Betaal dus niet voor dingen die je niet nodig hebt. Bedenk vooraf goed welke functies voor jouw onderneming essentieel zijn, zodat je een pakket kiest dat daarbij aansluit. Heb je bijvoorbeeld alleen basisfacturatie nodig, dan volstaat een eenvoudig (en goedkoop) abonnement. Heb je behoefte aan uitgebreide koppelingen (bijvoorbeeld met je boekhouding of voorraadbeheer), dan kijk je naar een pakket dat dat biedt – ook al is dat misschien wat duurder.

Een facturatie app staat meestal niet op zichzelf; vaak is het onderdeel van een volledig facturatieprogramma of boekhoudpakket. Je betaalt dan voor het totale softwarepakket, inclusief de webapplicatie en alle functies, én krijgt daarbij toegang tot de mobiele app. Het voordeel hiervan is dat je naast de app ook via je laptop of PC je facturatie kunt doen met dezelfde software. Daarnaast beschikken zulke pakketten vaak over extra’s zoals een koppeling met je boekhoudprogramma of urenregistratiesysteem. Je krijgt dus een complete oplossing voor je administratie. Dit is handig, maar bedenk wel dat als jij bepaalde modules niet gebruikt, je daar mogelijk toch voor betaalt in een all-in pakket. Stel daarom eerst jouw wensenlijst op, zodat je gericht kunt vergelijken.

Gratis facturatie app?

Vraag je je af of er ook gratis facturatie apps zijn? Die zijn er zeker. Er zijn verschillende aanbieders met een freemium-model of speciale gratis versie voor kleine gebruikers. Afhankelijk van jouw eisen en bedrijfsomvang kan zo’n gratis facturatie app voldoende zijn. Vaak gelden er dan beperkingen – bijvoorbeeld een maximum aantal facturen per maand of minder functionaliteiten – maar voor startende ondernemers of zzp’ers met een klein klantenbestand kan dit prima werken. Betaal nooit voor iets wat je niet gebruikt: als een gratis app in jouw behoefte voorziet, is dat mooi meegenomen. En groeit je bedrijf, dan kun je meestal upgraden naar een betaalde versie met meer mogelijkheden.

Ter illustratie: e-Boekhouden.nl biedt nieuwe starters 15 maanden gratis facturatie en boekhouding aan​. Ook andere software, zoals Ficsus of Rompslomp, hebben gratis pakketten of proefperiodes voor basisgebruik. Maak hier gebruik van om te kijken of de app prettig werkt voor jou. Vrijwel alle aanbieders – betaald of gratis – bieden sowieso een proefperiode van bijvoorbeeld 14 of 30 dagen aan. Daarmee kun je de software uitgebreid testen, vaak met alle functies ontgrendeld. Zo ontdek je of het programma gebruiksvriendelijk is en aan al je wensen voldoet, zonder direct kosten te maken. Pas als het bevalt, ga je over tot een abonnement. Deze aanpak raden we iedereen aan: probeer gerust meerdere tools vrijblijvend uit voordat je de beste kiest​.

 

De beste factuur app voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende facturatie apps via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's met een app

De beste facturatie app voor jouw bedrijf

Je overweegt om een facturatie app te gaan gebruiken voor het bijhouden van je facturen. Dat betekent dat je zo min mogelijk tijd wilt besteden aan het maken en versturen van facturen – logischerwijs wil je dan ook niet onnodig veel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste app. Welke facturatie app past het beste bij jouw bedrijf? Appwiki helpt je om dit binnen enkele minuten te achterhalen​.

Allereerst is het belangrijk te bepalen wat je precies nodig hebt. Niet elke ondernemer heeft dezelfde wensen, dus denk van tevoren na over de criteria die voor jou van belang zijn.

Waar let je op bij het kiezen van een facturatie app? Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Welke functionaliteiten heb ik écht nodig? Maak een lijstje van must-haves. Bijvoorbeeld: offertes kunnen opstellen via de app, een iDEAL/PayPal integratie voor snelle betalingen, het kunnen inboeken van inkoopfacturen (uitgaven) naast verkoopfacturen, of de mogelijkheid om facturen via verschillende kanalen (e-mail, WhatsApp, post) te versturen​. Filter de opties op basis van deze essentiële functies, zodat je alleen apps overhoudt die aan je eisen voldoen.
  • Hoe gebruiksvriendelijk is de app? Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Wat voor de één intuïtief is, vindt de ander omslachtig. Gebruik de gratis proefperiodes om te ervaren hoe prettig de interface werkt. Kun je snel een factuur maken zonder handleiding? Zijn de menu’s duidelijk en is alles ook op een klein smartphone-scherm goed te bedienen? Dit is belangrijk, want een app die je niet graag gebruikt, belandt al snel ongebruikt op je telefoon.
  • Welke kosten en ondersteuning passen bij mij? Kijk niet alleen naar de maandelijkse prijs, maar ook naar wat je daarvoor krijgt. Heb je aan een gratis variant genoeg of is een betaalde optie het waard voor jouw bedrijf? En check gelijk de klantenservice: is er snelle support (chat/telefoon) als er iets misgaat? Bij problemen is het fijn als je direct geholpen wordt, zeker als de facturatie stil ligt. Dit soort “zachtere” factoren kunnen de doorslag geven als je tussen twee apps twijfelt.

Heb je jouw eisen op een rijtje, dan kun je gericht vergelijken. Appwiki maakt dit eenvoudig: maak je eigen persoonlijke top 3 van facturatie apps en vergelijk ze op alle belangrijke punten. Via onze vergelijker kun je filteren op prijs, functies, reviews en meer. Zo vind je binnen no-time de oplossing die het beste bij jou past. Tip: Download ook onze gratis checklist met aandachtspunten voor het kiezen van de beste facturatie app – aan de hand van praktische vragen ontdek je waar je op moet letten, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

Vergelijk direct: Benieuwd welke tool het beste bij jouw situatie past? Gebruik de Appwiki vergelijkingstool om de beste factuur programma’s met een app te vinden​. Met een paar klikken stel je jouw top 3 samen en kun je offertes aanvragen of direct een proefperiode starten. Probeer het zelf en vind de facturatie app die perfect aansluit bij jouw bedrijf!

 

De beste facturatie apps voor jou:

De beste factuur app voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende facturatie apps via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's met een app

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
5 augustus 2023

Hou grip op de zaak met de beste business apps

Uitgelicht

Op vakantie ondernemen en grip op de zaak houden? Het kan met business apps!

Lees meer 

Veelgestelde vragen

✅   Kan ik een factuur app gebruiken om facturen te maken?

Een factuur app is ideaal wanneer je onderweg of tussen afspraken door facturen wilt maken en sturen of inzicht wil in je facturatie. Je bent daardoor niet meer afhankelijk van een laptop, maar kan de factuur app op je smartphone of tablet raadplegen. Je kunt je facturatie vaak zowel op je laptop of mobiel raadplegen, een factuurprogramma beschikt vaak over een factuur app. Zo kun je afwisselen tussen verschillende apparaten en kies je zelf wat op dat moment voor jou het beste werkt.

✅   Beschikt elk factuurprogramma over een factuur app?

Niet elk factuurprogramma beschikt over een mobiele factuur app. Via de Appwiki vergelijker kun je zien welke factuurprogramma’s ook geïnstalleerd kunnen worden op een smartphone of tablet. Door je eigen top drie samen te stellen vind je de factuur app die bij jouw bedrijf past.

✅   Wat is het voordeel van een factuur app?

Het belangrijkste voordeel van een factuur app is de optie om op elk moment een factuur te kunnen sturen. Heb je een internetverbinding? Dan kun je gelijk aan de slag. Zit je even in de trein of heb je een paar minuten de tijd tussen afspraken door? Open de factuur app en werk je facturatie eenvoudig bij. Daarnaast is de kans dat je een factuur vergeet te maken of sturen een stuk kleiner en wordt de factuur vaak sneller betaald.

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products