Boekhoudsoftware voor starters

Vergelijk de top 3 beste boekhoudsoftware voor starters. Of bekijk hieronder het meest complete boekhoudprogramma overzicht voor startende ondernemers!

Bekijk alle aanbieders van boekhoudpakketten voor starters

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers en starters. Veel aanbieders hebben een gratis en vrijblijvende proefperiode. Gebruik het filter en selecteer de functies die je nodig hebt. Maak een top 3, vergelijk deze 3 boekhoudpakketten met elkaar en probeer ze gratis uit. Hulp nodig? Download dan de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudpakket het beste bij je past.  

#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Helpdesk, Cursus & App

Actie: 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend! Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket voor ondernemers. Geen boekhoudkennis vereist. Maak nu uw gratis startersaccount aan en profiteer!

(870)
Ga naar website
Meer informatie
Gratis voor starters
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Online boekhouden, factureren, rittenregistratie en nog veel meer. Het pakket voor de Zzp'er! Maak hier een gratis account aan.

(1)
Ga naar website
Meer informatie
Speciaal voor Starters
Gratis Opstartservice
Telefonische Helpdesk

Eénvoudig Online Boekhouden speciaal voor Startende Ondernemers. Als Starter ontvang je 50% korting, Gratis Opstartservice en uitstekende Support! Alles voor een vliegende Start als Ondernemer. Probeer MoneyMonk 30 dagen gratis!

(206)
Ga naar website
Meer informatie
BTW-aangifte versturen
Financiële rapportages
Real-time samenwerken

Exact staat klaar voor startende accountants en administratiekantoren. Exact Essentials is no-nonsense boekhouden: de basis voor boekhouden en administratiebeheer. Administreren, BTW-aangifte, real-time samenwerken en rapportages!

(2086)
Ga naar website
Meer informatie
Uitgebreid
Professioneel
Slim samenwerken

Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf vanaf 0,-.

(2)
Ga naar website
Meer informatie
Speciaal voor starters
Gratis support
30 dagen testperiode

SnelStart biedt eenvoudig boekhouden, offertes maken, factureren en btw-aangifte in verschillende pakketten. Een compleet boekhoudpakket al vanaf € 10,- per maand! Ontdek het gemak van SnelStart en bekijk welk pakket bij jou past!

(169)
Ga naar website
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Visma eAccounting is het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor starters. Onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Nú 1 jaar GRATIS voor starters!

(277)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Jouw ideale boekhoudpakket voor starters kiezen?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Online boekhouden als starter? 

Net gestart met een bedrijf? Dan is het tijd om aan de administratie te denken. Gelukkig doe je dat tegenwoordig heel eenvoudig online. Met een boekhoudprogramma in de cloud heb je met een paar klikken je administratie op orde. Een goede boekhouding is ook voor starters van belang. Zo is het namelijk verplicht je boekhouding tot 7 jaar te bewaren. Met een administratieprogramma heb je de boekhouding veilig online opgeslagen.

Boekhouden in Excel of met een administratieprogramma

Veel ondernemers beginnen met het bijhouden van hun administratie in Excel. Logisch, want Excel is gratis en in het begin kun je het op die manier nog wel overzien. Maar wist jij ook dat je in Excel heel snel fouten maakt? Niet zo professioneel dus. Wil je graag meer klanten en naamsbekendheid? Dan kun je beter kiezen voor een foutloze administratie. Dat doe je heel gemakkelijk met een online boekhoudprogramma.

Daarnaast kost het administreren in een boekhoudpakket veel minder tijd. Zo kan jij aan de slag met wat er echt toe doet. 

Meer weten over het opzetten en bijhouden van je boekhouding?

Veel startende ondernemers hebben de volgende vragen:

  • Hoe zet je eenvoudig een boekhouding op?
  • Welke checks moet je regelmatig doen?
  • Wat zijn de belastingregeltjes?
  • En hoe bespaar je op een boekhouder?

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus gratis!

Download gratis

Voordelen online boekhouding voor starter

Een online boekhouding heeft voor iedereen vele voordelen. Zo ook voor starters. Wij hebben ze voor jou even op een rijtje gezet. 

  1. Je bespaart tijd. Met een online boekhoudprogramma hoef je maar een aantal dingen zelf in te vullen en de rest gaat automatisch. Bij de meeste pakketten kun je zelfs met een paar drukken op de knop een hele analyse krijgen over de belangrijkste cijfers.  
  2. Online boekhouden is overzichtelijk. Met een boekhoudprogramma heb je als starter een goed overzicht over je administratie omdat alle data opgeslagen staat in een systeem. Je hoeft geen gegevens meer bij elkaar te zoeken. Daarnaast filter je eenvoudig de informatie. Zo kan je super efficiënt werken.
  3. Je kan altijd en overal je boekhouding bijhouden. De naam zegt het eigenlijk al: een online boekhoudprogramma vind je in de cloud. Geen zware systemen die alleen op bepaalde computers kunnen draaien. Iedere werknemer kan altijd en overal inloggen, mits er internet is. Zo ben je altijd op de hoogte van je financiële situatie. 
  4. Koppel je boekhouding met andere software. Wanneer je gebruik maakt van een online boekhoudprogramma heb je vaak de mogelijkheid om je andere software eraan te koppelen. Zo hoef je de gegevens maar een keer in te voeren en heb je direct een overzicht in allerlei gebieden. Koppel je boekhoudsoftware bijvoorbeeld met je facturatie, offerte en debiteurenbeheer.
  5. Je gegevens zijn veilig opgeslagen. Wanneer je boekhouding in de cloud staat hoef je deze nooit op te slaan, dit gaat automatisch. Ook over de veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. De aanbieders van boekhoudsoftware doen er alles aan om jouw gegevens te beveiligen. Zo is er het keurmerk Zeker-Online dat garandeert dat de software goed beveiligd is. Andere aanbieders besteden de beveiliging uit aan gespecialiseerde bedrijven. Jouw gegevens staan dus veilig online.

Boekhouding app voor starters

Ben je veel onderweg? Of wil je simpelweg ook op je smartphone of tablet je administratie kunnen bijwerken? Een boekhouding app is dan zeker een goed idee. Zo kan jij nog even snel tussendoor je administratie doen. Een boekhoud app zorgt dus voor flexibiliteit, maar daarnaast ook voor tijdbesparing. 

Gratis boekhoudsoftware voor starters

Speciaal voor starters zijn veel boekhoudprogramma’s gratis te proberen. Met een proefperiode van een aantal weken tot een aantal maanden kan jij als starter helemaal gratis en vrijblijvend een boekhoudprogramma gebruiken. Test verschillende boekhoudpakket gratis uit en kijk welke het beste bij jouw bedrijf past.

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
2 december 2019

Robotic Accounting: de ontwikkelingen en trends op een rij

Boekhouding

Robotic accounting: hoe staan we ervoor? Robotic accounting zingt al een tijdje rond in de boekhoudwereld. Het robotiseren van simpele, handmatige handelingen begint dan ook serieus te worden.

Lees meer 
Products