Hoe wil je gaan boekhouden?


De beste manier van boekhouden voor jou hangt af van je kennis van boekhouden en je budget. In slechts drie stappen helpen we je naar een persoonlijke top 3.

1. Je wensen

Wij inventariseren je wensen en vertalen deze naar de functies die je nodig hebt.

Hoe wil je de BTW-aangifte doen?

Hoe jij de BTW-aangifte doet, bepaalt hoeveel tijd en geld je eraan kwijt bent. Over het algemeen geldt: hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten van het boekhoudpakket en boekhouder.

Welke bank gebruik je voor zakelijk?

Je kunt je bank koppelen met je boekhoudpakket. Met deze koppeling verwerk je betalingen automatisch en bespaar je tijd.

Hoe wil je betalingen verwerken?

Hoe meer je de verwerking van betalingen automatiseert, hoe meer tijd je bespaart. Pakketten die een automatische bankkoppeling bieden, zijn soms iets duurder.

Inkomsten en uitgaven bijhouden

Je kunt de inkomsten en uitgaven op verschillende manieren in je boekhoudprogramma verwerken.

Contante betalingen

Als je veel contante betalingen doet of ontvangt, adviseer ik een online kasboekfunctie. Zo verwerk je contante betalingen direct in je online boekhouding.

Bonnetjes verwerken

Houd je administratie van bonnetjes eenvoudig op orde door direct een foto te maken met een app. Leden maken bijvoorbeeld een foto van een bonnetje en slaan deze direct op in de boekhoudsoftware. De penningmeester controleert en verwerkt ze in het pakket.

Vreemde valuta verwerken

Met een vreemde valutafunctie kun je facturen opmaken, scans van verkoopfacturen aanleveren, bankrekeningen aanleggen en afschriften importeren in vreemde valuta. Het boekhoudpakket rekent de valuta automatisch om volgens de dagkoersen.

Inkoopfacturen verwerken

Ontvang je veel inkoopfacturen? Dan bespaar je met een scan en herken als starter of ZZP'er veel tijd. Ook hier geldt: de meerprijs van deze functie kan snel uit bij een gemiddeld uurtarief.

Wil je gebruikmaken van een mobiele app?

Veel aanbieders hebben ook een gratis mobiele app. Naast je computer, heb je via je telefoon of tablet ook eenvoudig toegang tot je boekhouding.

Wat voor smartphone of tablet heb je?

(Meerdere antwoorden mogelijk)

Appwiki expert

Als startende ondernemer heb je vaak een beperkt budget. Bovendien is jouw boekhouding eenvoudig en daarmee jouw BTW-aangifte ook. Heb je genoeg kennis in huis om zelf handmatig BTW-aangifte te doen? Dan bespaar je geld op een boekhouder of een duurder boekhoudpakket.

2. Alles-in-1 of slim samenwerken?

Veel boekhoudprogramma's kunnen meer dan alleen boekhouden. Door verschillende processen in één pakket te integreren kun je voordelen behalen. Kies hier wat jouw ideale boekhoudprogramma ook voor jou moet automatiseren.

3. Slim samenwerken?

Vertel ons welke software je al gebruikt. Dan zoeken wij de software voor jou die hiermee het beste samenwerkt.

Foto Appwiki expert

Boekhoudsoftware kun je koppelen met andere software die je gebruikt. Door deze koppeling kun je vaak nog meer handelingen en taken automatiseren of processen met elkaar integreren.

Jouw persoonlijke top 3

Bekijk resultaten

Jouw persoonlijke top 3

Bekijk resultaten
Products