1. Blog
 2. De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

Boekhouding 14 september 2018 Leestijd 5 minuten

De BTW aangifte doen is voor veel ondernemers niet de leukste taak. Gelukkig kan dit veel makkelijker, sneller en leuker. Het enige wat je nodig hebt, is een boekhouding app.

Sterker nog, het is dan mogelijk om je BTW aangifte in 3 minuten te doen! In dit blog vind je alle tools en informatie om de BTW-aangifte wel leuker en makkelijker te maken.

Ik zet een aantal geschikte boekhouding apps op een rij. Daarnaast vertel ik je hoe je de beste app kiest in 5 eenvoudige stappen. En tot slot, vind je hoe je snel de BTW aangifte doet met een app. 

Laten we snel beginnen...

Arjan

Arjan

Appwiki expert

  De beste boekhouding apps op een rij (update: januari 2019)

  Hieronder vind je de vijf boekhouding apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

  1. e-Boekhouden.nl Starter / ZZP’er 15 maanden gratis! (Best getest)

  Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van uw onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, automatische bankkoppelingen en meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

  #1 Boekhoudsoftware
  Belastingdienst erkend
  Helpdesk, Cursus & App

  Prijs: Gratis
  Proefperiode: 15 maanden gratis en vrijblijvend voor startende zzp'ers. Daarna €7,95. Wordt niet automatisch verlengd!
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Myfinance.nl Speciaal voor ZZP'ers! | Probeer GRATIS

  Probeer GRATIS zonder verplichtingen! Myfinance is speciaal ontwikkeld om als ZZP'er zelf te boekhouden. Ook als je net start is ons pakket de beste keuze. Myfinance staat voor gebruiksvriendelijk én veilig online boekhouden! Daarnaast kies jij of je met of zonder hulp van ons of je eigen boekhouder wil boekhouden. Start gratis!

  Makkelijk & Compleet
  Ideaal voor Starters
  Uitstekende service

  Prijs: maandelijks €9,00
  Proefperiode: Tot 30 dagen
  Reviews: 9.3/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. MoneyMonk Volledige ZZP-boekhouding in 1! Probeer Gratis!

  Start 2019 met een goede administratie! All-in-One: Project Management & Online boekhouden! Klanten waarderen ons om onze eenvoud en fantastische support. Je kan met ons mailen, chatten en bellen. Persoonlijk, daar houden we van. Hulp nodig? We helpen je graag op weg. Start gratis!

  4x als beste getest
  Speciaal voor ZZP'ers!
  Telefonische Helpdesk

  Prijs: maandelijks €10,00
  Proefperiode: 30 dagen gratis
  Reviews: 9.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  4. DigiBTW Super voordelig, super eenvoudig. Probeer Gratis!

  Online boekhouden speciaal voor zzp'ers. Het meest gebruiksvriendelijke en voordeligste systeem. Zelf boekhouden, zonder boekhouder. Zonder beperkingen, compleet met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Probeer gratis.

  Speciaal voor zzp'ers
  Gebruiksvriendelijk
  Voordelig

  Prijs: maandelijks €10,00
  Proefperiode: 1 maand gratis
  Reviews: 10/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  5. Visma eAccounting De meest gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware

  Visma eAccounting is het meest complete online boekhoudpakket. Boekhouden én factureren is altijd onbeperkt. Voor maar €15 per maand heb je je boekhouding en facturatie geregeld, inclusief mobiele app, gebruiksvriendelijke software en uitstekende klantenservice. Maak vrijblijvend een gratis account aan en probeer het zelf!

  #1 Gebruiksvriendelijk
  Uitstekende helpdesk
  Met bankkoppeling

  Prijs: maandelijks €15,00
  Proefperiode: Ja, 30 dagen / 1 jaar gratis voor starters
  Reviews: 8.6/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Complete overzicht boekhouding apps

  Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk hier het complete overzicht met boekhoudpakketten. Filter hier vervolgens op de functie mobiele app beschikbaar.

  Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

  Eenvoudig de beste boekhoud app kiezen?

  BTW-aangifte doen kan dus veel sneller, makkelijker en dus leuker. Met een boekhouding app hou je de boekhouding eenvoudig bij en up-to-date. Zo bespaar je 95% van de tijd die je nodig hebt voor de BTW-aangifte.

  Maar hoe vind je de boekhouding app die bij jouw administratie past? Wij hebben een stappenplan ontwikkelt waarmee je eenvoudig de beste boekhouding app kiest.

  1. Vertel ons over je bedrijf

  We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

  2. Jouw wensenlijst

  Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de software die je nu gebruikt nemen we mee.

  3. Bekijk je persoonlijke top 3

  Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste administratie apps voor jou.

  4. Probeer de beste apps

  Probeer gratis en vrijblijvend jouw app top 3. Door meerdere boekhouding apps te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

  5. Evalueer en maak je keuze

  Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, het gebruiksgemak en de support. Kies dan de app die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki een boekhouding app kiezen eenvoudig.

  Appwik expert

  Gratis checklist: het beste boekhoudprogramma kiezen

  Met 10 vragen die je als ZZP'er moet stellen om het juiste boekhoudprogramma te kiezen. Met deze checklist weet je zeker dat jouw boekhoudprogramma voldoet aan je wensen zonder dat je te veel betaalt.

  Download checklist

  Snel BTW aangifte doen met een app

  Herken je dit? Je wilt BTW aangifte doen maar eerst moet je de boekhouding nog bijwerken:

  • bonnetjes en facturen bij elkaar zoeken
  • controleren welke facturen je het afgelopen kwartaal hebt verstuurd
  • controleren van betalingen in je bankomgeving
  • de verschillende BTW tarieven checken (gaat het om 0%, 6% of 21% BTW tarief?)
  • de BTW bij elkaar optellen in het BTW overzicht
  • en je bent zover om in te loggen bij de Belastingdienst

  Bedenk eens hoeveel tijd je bespaart als je dit niet meer hoeft te doen.

  Maar hoe? De sleutel hiervoor is een boekhoudprogramma met mobiele app. 

  Nooit meer bonnetjes zoeken 

  Met een app maak je namelijk eenvoudig een foto van bonnetjes en facturen. Je boekhoud app slaat deze automatisch op in je boekhoudpakket. Nadat je een foto hebt gemaakt kun je meteen het papieren bonnetje weggooien; de Belastingdienst erkent de digitale versie ook als bon. Benieuwd naar de beste scan en herken apps om papieren bonnetjes te verwerken? Lees hier onze blog met de beste scan en herken apps.

  Kortom, leer jezelf aan om meteen na ontvangst, een foto van een bonnetje te maken en je raakt nooit meer een bonnetje kwijt.

  Je boekhouding up-to-date

  Als je voor het doen van BTW aangifte nog de boekhouding bij werkt, is dit te laat. 

  Zorg dat je de boekhouding regelmatig bijhoudt. Dit betekent dat je in ieder geval één keer per week je facturen, bonnetjes en betalingen moet verwerken. Zo hou je inzicht in je kosten, omzet en winst.

  Werk je administratie op gezette tijden bij. Dit voorkomt dat je op het laatste moment nog een hoop moet verwerken voor je BTW-aangifte!

  Maar hoe doe je dit snel en efficiënt?

  Door handelingen te automatiseren met een online boekhoudprogramma. Denk aan:

  En hiervoor hoef je geen boekhoudexpert te zijn. Veel tools helpen je vanzelf op weg of hebben een prima support afdeling die je helpen boekhouden. 

  Zo bespaar je enorm op een boekhouder: gemiddeld 900 euro per jaar. En heb je wel graag dat hij meekijkt? Dat kan vaak met een gratis meekijkfunctie. 

  Kant-en-klaar BTW-overzicht

  Als je de boekhouding regelmatig bijwerkt, vind je in je boekhoudprogramma een kant-en-klaar BTW-overzicht. De software rekent dus zelf uit wat voor bedrag jij moet afdragen aan de Belastingdienst of hoeveel je terugkrijgt. Het enige wat je hoeft te doen is het overzicht controleren en versturen.

  Bonus tip: BTW-aangifte met één druk op de knop

  Zelfs het inloggen op de ondernemersomgeving van de Belastingdienst kun je besparen. Neem dan boekhoudsoftware met een elektronisch BTW aangifte functie. Je koppelt dan eenmalig de software met de Belastingdienst. Vervolgens kun je rechtstreeks vanuit de software de BTW aangifte versturen met één druk op de knop.

  Maak je boekhouding sneller en makkelijker met een app

  BTW-aangifte doen kan dus veel sneller, makkelijker en dus leuker. Met een boekhouding app hou je de boekhouding eenvoudig bij en up-to-date. Zo bespaar je 95% van de tijd die je nodig hebt voor de BTW-aangifte.

  Bekijk hier het complete overzicht met boekhouding apps

  Het beste boekhoudprogramma kiezen als ZZP'er

  Hoe vind je het juiste boekhoudprogramma met de functies die je echt nodig hebt? Er zijn een aantal checks die je hierbij helpen. Zo weet je zeker dat jouw boekhoudprogramma voldoet aan je wensen zonder dat je teveel betaalt. 

  Download de checklist!

  Na het invullen van je gegevens ontvang je direct de gratis checklist.

  Gerelateerde artikelen

  31 januari 2019

  Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware?

  Boekhouding Excel

  Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

  1 maart 2019

  Zelf boekhouden of boekhouding uitbesteden?

  Boekhouding

  Alles over het kiezen van een boekhoudprogramma Een ordelijke boekhouding is essentieel voor je bedrijf. Het maakt niet uit of je net begint met ondernemen of al een doorgewinterde ondernemer bent, a...

  14 januari 2019

  5 tijdbesparende boekhouding tips die je niet mag missen

  tijd besparen Boekhouding

  Als ondernemer ben je veel tijd kwijt aan de boekhouding. Tijd die je liever in je zaak steekt. Het kan veel sneller. Lees in deze blog hoe.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products