5 online betaalsystemen voor webwinkels

Als webwinkel eigenaar wil je klanten een ruim assortiment aan online betaalsystemen bieden. Klanten die niet kunnen afrekenen met het gewenste online betaalsysteem breken de bestelling sneller af. Hoe meer betaalmethoden je aan jouw klanten biedt, hoe groter de kans dat zij de bestelling ook daadwerkelijk afronden.

Dit wil jij toch ook? Je wilt je klanten de beste service bieden. Kies daarom voor een uitgebreid betaalsysteem, ook wel payment service provider (PSP) genoemd, voor je webshop. Op die manier bied je jouw klanten de meest eenvoudige manier om af te rekenen en jouw producten en diensten zonder frustratie te kunnen kopen.

Online betaalsystemen webshops

Een online betaalsysteem bied je als ondernemer veel voordelen. De allerbelangrijkste voordelen zijn:

 • Betaalproces wordt digitaal afgehandeld
 • Compleet aanbod van online betalingssystemen
 • Eenvoudige installatie en integratie in de meeste webshopsoftware

De webshop betalingssystemen voordelen lichten we onderaan deze blog nog wat meer toe.

Om je op weg te helpen hebben wij hieronder alvast de 5 beste online betaalsystemen op een rijtje gezet.

Arjan
Appwiki expert

  1. CM.com

  De missie van CM.com is om het leven gemakkelijker, veiliger en mooier te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat technologie bestaat om het leven van mensen te verbeteren. Ze willen bijdragen aan het ontwikkelen van technologieën die de samenleving ten goede komen.

  QR-codes & betaallinks
  Apple Pay & WeChat Pay
  Géén aansluitkosten

  Prijs: vanaf €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  2. Eenvoudig Online Betalen

  Als onafhankelijke aanbieder van betaaloplossingen, bieden wij u de optimale betaalservice aan voor uw bedrijfsmodel. Of u nu een online winkel hebt of over het algemeen uw klanten willen voorzien van eenvoudige en veilige betalingsmogelijkheden – wij bieden u alle gangbare betaalmethodes aan.

  Alle betaalmethodes
  Eenvoudig & veilig
  Volledig gratis

  Prijs: Gratis
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  3. Stripe

  Stripe is een Payment Service Provider die je eenvoudig integreert met je website of applicatie. Klanten betalen vervolgens online en je accepteert de betaling eenvoudig via je app of website.

  Eenvoudige integratie
  Ruim aanbod
  Online betalen

  Prijs: vanaf €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  4. PayPro

  Paypro is een betaaldienstverlener en maakt het voor jou eenvoudig om producten te verkopen. In slechts enkele stappen heb je PayPro geïnstalleerd en kunnen klanten afrekenen. De betaling ontvang je in de meeste gevallen direct.

  Snel en makkelijk
  Duidelijke tarieven
  Altijd veilig betaalt

  Prijs: vanaf €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  5. Mollie

  Mollie maakt betalingen beter voor iedereen. Spendeer geen weken meer aan papierwerk of compliance procedures. En verlies geen conversies meer omdat je de favoriete betaalmethode van je klanten niet ondersteunt, of, nog erger, omdat ze zich niet veilig voelen. Onze producten en API zijn compleet, intuïtief en veilig, voor verkopers, consumenten en developers.

  Geen verborgen kosten
  Geen opzegtermijn
  Eenvoudige installatie

  Prijs: Gratis
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  Meer online webshop betalingssystemen

  In de lijst hierboven staan de vijf beste betaalsystemen. Benieuwd welke betaalsystemen voor webshops er nog meer zijn? Bekijk alle betaalsystemen voor webshops of maak gebruik van de selectietool. Vertel ons over je bedrijf en wij maken eenvoudig een voorselectie. Je kunt vervolgens eenvoudig een persoonlijke top drie maken. Vergelijk de online betaalsystemen met elkaar en vind de beste app voor jou.

  Alle betaalsystemen vergelijken?

  Voordelen van online betaalsystemen voor je webshop

  Naast het grote voordeel dat je het jouw klanten makkelijk maakt om af te rekenen met de betaalmethode van hun keuze, zijn er nog veel meer voordelen van het aanbieden van verschillende betaalmethoden.

  Directe koppeling webwinkel software en webshop betaalsystemen

  De meeste betalingssystemen bieden een eenvoudige koppeling aan met de meeste webwinkelsoftware. Je kunt dus eenvoudig en snel van start met het betaalsysteem in je webshop.

  Internationaal opereren

  In Nederland wordt iDeal vaak gebruikt als betaalmethode, maar bij onze zuiderburen is BanContact populair. Met een betaalsysteem heb je zelf in de hand welke betaalmethoden je aan je klanten biedt. Zeker als je internationale ambities hebt, wordt de markt waarin je opereert opeens een stuk groter ;).

  Nieuwe betaalmethoden aanbieden aan jouw webshop

  Als webshopeigenaar denk je misschien niet meteen aan het aanbieden van Payconiq of Tikkie. Via Payconiq betalen klanten met hun smartphone via een QR-code. Tikkie is een app waarmee je eenvoudig een betalingsverzoek naar vrienden of familie stuurt. Tikkie is helemaal ingeburgerd in Nederland en gebruikers rekenen hier graag mee af. Door gebruik te maken van een Payment Service Provider, of online betaalsysteem, heb je meestal zelf de keuze welke betaalmethode je wilt aanbieden. 

  Achteraf betalen met online betaalsysteem

  Klanten die pas willen betalen nadat zij de bestelling hebben ontvangen en eventueel uitgeprobeerd, kun je met het online betaalsysteem aanbieden om achteraf te betalen. Betaalmethoden zoals Klarna en Afterpay vallen onder de service van sommige online webshop betaalsystemen. Jij regelt de levering van de bestellingen en Klarna of Afterpay regelt de betaling met de klant. Het webshop betaalsysteem maakt dit zeer eenvoudig en zorgt voor de juiste integraties. 

  Gerelateerde artikelen

  12 januari 2024

  7 beste payment service providers

  Psp

  Wil je online betalingen kunnen ontvangen vanuit je webshop of facturen? Dit kan tegenwoordig razendsnel door middel van de beste payment service providers. Bekijk hier de beste 7 payment providers.

  29 december 2023

  5 handige apps voor online betaalmethoden

  Psp

  Ontdek de voordelen door het aanbieden van verschillende online betaalmethoden. Wij zetten 5 handige apps voor online betaalmogelijkheden voor je op een rij.

  14 december 2017

  5 belangrijke vragen over payment service providers

  Psp

  De meest gestelde vragen over payment service providers lees je hier!

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products