5 online betaalsystemen voor webwinkels

Als webwinkel eigenaar wil je klanten een ruim assortiment aan online betaalsystemen bieden. Klanten die niet kunnen afrekenen met het gewenste online betaalsysteem breken de bestelling sneller af. Hoe meer betaalmethoden je aan jouw klanten biedt, hoe groter de kans dat zij de bestelling ook daadwerkelijk afronden.

Dit wil jij toch ook? Je wilt je klanten de beste service bieden. Kies daarom voor een uitgebreid betaalsysteem, ook wel payment service provider (PSP) genoemd, voor je webshop. 

De voordelen van betalingssystemen:

  • Betaalproces wordt online afgehandeld
  • Compleet aanbod van online betalingssystemen
  • Eenvoudige installatie en integratie in de meeste webshopsoftware

Om je op weg te helpen hebben wij hieronder alvast de 5 beste online betaalsystemen op een rijtje gezet.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

1. MultiSafepay

MultiSafepay biedt betaaloplossingen voor de e-commerce branche. Verhoog je sales door de meest gekozen lokale en internationale betaaloplossingen aan te bieden in het land van verkoop. Ook biedt MultiSafepay ook opties voor achteraf betalen, zoals de eigen oplossing Betaal na Ontvangst of Klarna.

Alle betaalmethoden
Mobiel betalen
Online management tool

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Bekijk reviews 

2. Mollie

Mollie maakt betalingen beter voor iedereen. Spendeer geen weken meer aan papierwerk of compliance procedures. En verlies geen conversies meer omdat je de favoriete betaalmethode van je klanten niet ondersteunt, of, nog erger, omdat ze zich niet veilig voelen. Onze producten en API zijn compleet, intuïtief en veilig, voor verkopers, consumenten en developers.

Geen verborgen kosten
Geen opzegtermijn
Eenvoudige installatie

Prijs: Gratis
Reviews: geen
Bekijk reviews 

3. CardGate B.V.

CardGate is payment service provider die verschillende betaalmogelijkheden ondersteunt. Wij helpen je bepalen wat bij je webshop past en ondersteunen je bij de installatie. Cardgate regelt en registreert alle betalingen op je webshop.

Veilig en makkelijk
Eenvoudig installeren
Scherpe tarieven

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Bekijk reviews 

4. Icepay

Betaalplatform Icepay maakt de aanschaf van producten en diensten makkelijk. Icepay biedt naast online betalingsmogelijkheden ook pinapparaten en apps.

20 betaalmethoden
Uitgebreide rapportage
Gratis testaccount

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Bekijk reviews 

5. Sisow

Sisow is een Nederlandse payment service provider en biedt diverse diensten en online betaaloplossingen. Sisow werkt met een all-in prijs wat betekent dat er geen aansluitkosten worden gerekend of abonnementsprijzen.

Geen abonnementskosten
Geen opstartkosten
Gratis support

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Bekijk reviews 

Meer online betalingssystemen

In de lijst hierboven staan de 5 beste betaalsystemen. Benieuwd welke betaalsystemen voor webshops er nog meer zijn? Bekijk alle betaalsystemen voor webshops of maak gebruik van de selectietool. Vertel ons over je bedrijf en wij maken eenvoudig een voorselectie. Je kunt vervolgens eenvoudig een persoonlijke top 3 maken. Vergelijk de online betaalsystemen met elkaar en vind de beste app voor jou.

Alle betaalsystemen vergelijken?

Voordelen van online betaalsystemen voor je webshop

Naast het grote voordeel dat je het jouw klanten makkelijk maakt om af te rekenen met de betaalmethode van hun keuze, zijn er nog veel meer voordelen van het aanbieden van verschillende betaalmethoden.

Directe koppeling webwinkel software en betaalsystemen

De meeste betalingssystemen bieden een eenvoudige koppeling aan met de meeste webwinkelsoftware. Je kunt dus eenvoudig en snel van start met het betaalsysteem in je webshop.

Internationaal opereren

In Nederland wordt iDeal vaak gebruikt als betaalmethode, maar bij onze zuiderburen is BanContact populair. Met een betaalsysteem heb je zelf in de hand welke betaalmethoden je aan je klanten biedt. Zeker als je internationale ambities hebt, wordt de markt waarin je opereert opeens een stuk groter ;).

Nieuwe betaalmethoden aanbieden

Als webshopeigenaar denk je misschien niet meteen aan het aanbieden van Payconiq of Tikkie. Via Payconiq betalen klanten met hun smartphone via een QR-code. Tikkie is een app waarmee je eenvoudig een betalingsverzoek naar vrienden of familie stuurt. Tegenwoordig kun je ook eenvoudig met Tikke afrekenen. Door gebruik te maken van een payment service providers, of online betalingssysteem, heb je meestal zelf de keuze welke betaalmethode je wilt aanbieden.

Achteraf betalen

Klanten die pas willen betalen nadat zij de bestelling hebben ontvangen en eventueel uitgeprobeerd, kun je aanbieden om achter te betalen. Betaalmethoden zoals Klarna en Afterpay vallen onder de service van sommige online betaalsystemen. Jij regelt de levering van de bestellen en Klarna of Afterpay regelt de betaling met de klant.

Gerelateerde artikelen

5 november 2018

5 handige apps voor online betaalmethoden

Psp

Ontdek de voordelen door het aanbieden van verschillende online betaalmethoden. Wij zetten 5 handige apps voor online betaalmogelijkheden voor je op een rij.

12 juni 2018

7 beste payment service providers

Psp

Wil je online betalingen kunnen ontvangen vanuit je webshop of facturen? Dit kan tegenwoordig razendsnel door middel van de beste payment service providers. Bekijk hier de beste 7 payment providers.

14 december 2017

5 belangrijke vragen over payment service providers

Psp

De meest gestelde vragen over payment service providers lees je hier!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products