Begin met online boekhouden

Maak jouw administratie slimmer, sneller en flexibeler

Maak je eigen software top 3 en vergelijk!

VERGELIJK EN PROBEER

Maak je eigen software top 3 en vergelijk!

VERGELIJK EN PROBEER

Eenvoudig de boekhoudsoftware vinden die bij je past 

Wij brengen de gegevens van de belangrijkste Nederlandse boekhoudsoftware leveranciers bij elkaar. Met een gratis selectietool maak je eenvoudig een persoonlijke shortlist met software die bij je wensen past. Vergelijk op functies, prijs en reviews zodat jij makkelijk de beste online administratie software vindt. 

Boekhoudsoftware voor starters

Met boekhoudsoftware heb je als starter genoeg aan een basiskennis van boekhouden. Begin dus eenvoudig aan je boekhouding met boekhoudsoftware.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor starters

 

Boekhoudsoftware voor ZZP’ers

Van schoonmaker tot kok. Van boekhouder tot aannemer. De boekhouding doen moet iedereen. Met goede software heb je de boekhouding zo op orde.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor ZZP’ers

 

Boekhoudsoftware voor MKB'ers

Wat voor onderneming je ook hebt, met boekhoudsoftware voor het MKB heb je altijd inzicht in je financiële situatie. Zo werkt iedereen snel en super efficiënt. 

Bekijk alle boekhoudsoftware voor MKB bedrijven

 

Boekhoudsoftware voor stichting of vereniging

Maak het jezelf makkelijk met een goed boekhoudpakket. Kies bijvoorbeeld voor een boekhoudpakket met ledenadministratie of debiteurenbeheer. Zo automatiseer je een groot deel van je administratie en dat bespaart jou tijd.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor stichtingen 
Bekijk alle boekhoudsoftware voor verenigingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over online boekhoudsoftware...

Wat is boekhoudsoftware?

Boekhoudsoftware is een programma waarmee je jouw boekhouding automatiseert. Het is een hulpmiddel om je financiële gegevens in te voeren in een boekhoudsysteem en op orde te houden. Het opstellen van een balans en een resultatenrekening gaat ook automatisch in je boekhouding software. Zo heb je gemakkelijk de hele financiële administratie op orde.

Check dit filmpje voor meer informatie over boekhoudsoftware

Wat zijn de basisfuncties van een boekhoudsysteem?

  • Overzicht in de grootboekadministratie. Met online boekhouding heb je altijd overzicht over je resultatenrekening, je balans en je cashflow.
  • Afschrijvingen. Met een boekhoudpakket hou je automatisch je afschrijvingen van je vaste activa bij.
  • Inkomende rekeningen invoeren. Met een administratieprogramma heb je een centrale verzamelbak van alle inkomende rekeningen en bonnetjes.
  • Integratie met internetbankieren. Afschrijvingen en betalingen kunnen meteen via de software uitgevoerd worden.
  • Kostenoverzicht. Met de software zorg je voor overzicht in je kosten. Het boekhoudprogramma brengt zelfs onderscheid aan in de soorten kosten.
  • Btw-aangifte en belastingaangifte. Een boekhoudsysteem houdt al jouw financiële gegevens bij. De maandelijkse btw-aangifte en de jaarlijkse inkomstenbelasting zijn een fluitje van een cent.

Wat zijn de extra functies van administratie software?

  • Urenregistratie. Als zzp'er dien je aan een bepaald urencriterium te voldoen. Een boekhoudpakket kan je deze handigheid bieden.
  • Budgetbeheer. Er zijn boekhoudpakketten waarmee je budgetten kunt instellen voor een specifieke periode. De kosten worden automatisch afgeschreven.
  • Voorraadbeheer. Als je een webshop hebt, is een voorraadbeheer een uitmuntend goed idee. Zo heb je altijd overzicht over wat je in huis hebt. Daarnaast kan je bestellijsten opstellen en met gemak je voorraden aanvullen.
  • Veel boekhoudpakketten bieden koppelingen. Zodoende kan jij jouw financiële administratie koppelen aan andere software.de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, de kassa of een webwinkel

Voordelen van boekhoud software

Boekhouding software wordt wijdverspreid gebruikt door ondernemers. Dat is niet vreemd ook. Met administratie software komt een eind aan de frustratie rondom boekhouden.  

Een van de voordelen van het gebruik van boekhouding software is dat het tijd en geld bespaard. Waarom? Omdat de boekhouding software veel administratieve taken van je overneemt, zo houd jij meer tijd en dus geld over. 

Daarnaast maakt een administratieprogramma het mailen van facturen en aanmaningen heel eenvoudig. Binnen een mum van tijd staan de facturen (of aanmaningen) klaar om verstuurd te worden. Dat kan omdat een administratie software een email functie heeft. Zo kun je met één druk op de knop of zelfs automatisch een factuur of herinnering sturen. Zo worden facturen vaker op tijd betaald. 

Ook kan je makkelijk (financiële) informatie delen met een administratieprogramma. Administratie software biedt je de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te melden. Daarnaast zijn er ook diverse boekhoudprogramma's die een zogenoemde meekijkaccount hebben, zodat een accountant of boekhouder mee kan kijken.

Nog een handig voordeel: je hebt geen zware systeemeisen. Voor het gebruiken van een boekhoudprogramma heb je vaak alleen een browser nodig, zoals Google Chrome, Firefox of Internet Explorer. Daarnaast maakt het ook niet uit wat voor device je hebt. Of je nou in een Linux, Windows, Android of Mac omgeving werkt, een boekhoudsoftware is van alle markten thuis.

Lees meer over de voordelen van online boekhouden
 

Is boekhoudsoftware veilig? 

Het antwoord op deze vraag is heel simpel: ja. Online boekhoudsoftware is over het algemeen beter beveiligd dan offline boekhoudprogramma’s. Dit komt doordat online   administratie software leveranciers moeten voldoen aan strenge eisen. Zo is er bijvoorbeeld het Keurmerk Zeker-Online. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van veilige verbindingen en mogen ze de gegevens niet doorspelen aan andere partijen. 

Lees hier meer over de veiligheid van cloud software.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van boekhouding software?

1. Let bij het kiezen van de juiste boekhoudsoftware op welke functionaliteiten je echt nodig hebt. Ben je ZZP'er? Dan zijn functies zoals facturering en een meekijkaccount handige functionaliteiten. Voor de grotere en complexere bedrijven zijn functionaliteiten zoals salaris, automatische opmaak van de jaarlijkse rekening, consolidatie en vreemde valuta essentiële functionaliteiten.

2. Boekhoudsysteem passend bij jouw andere software
Daarnaast is het belangrijk dat het selecteren van het juiste boekhoudpakket aansluit bij de software die je gebruikt. Gebruik je Magento voor je webshop of Backoffice? Zoek boekhouding software op dat aansluit op jouw systeem. Dit scheelt een hoop frustratie. Wil je checken of je jouw software kunt koppelen met een nieuw programma, kijk dan in ons App-center. 

3. Aantrekkelijke prijs van administratie software
Natuurlijk essentieel let op de prijs. Zorg ervoor dat je niet meer geld uitgeeft dan nodig is. Bij Appwiki kan je eenvoudig diverse boekhoudsoftware vergelijken. Daarnaast kan je zelfs vaak een administratieprogramma gratis testen! Zo vind je zeker de beste boekhoudsoftware.

Meer weten over boekhoudsoftware kiezen? Je leest het hier.

Kan ik gratis boekhoudsoftware gebruiken? 

Op internet zijn er diverse gratis proefabonnementen voor administratieprogramma's te vinden. Deze programma's kun je vaak de eerste maand gratis gebruiken. Na een maand heb je de keuze om door te gaan met het programma. Maar er bestaat ook volledig gratis boekhoudsoftware voor startende ondernemers. Deze boekhoudsoftware kun je als starter gedurende het eerste ondernemersjaar volledig gratis gebruiken met alle functionaliteiten. Na het eerste jaar betaal je wel een maandbedrag voor het boekhoudsysteem.

Lees hier meer over gratis boekhoudsoftware

Wie zijn wij?

Appwiki is dé advieswebsite op het gebied van bedrijfssoftware, gevestigd in het hart van Groningen. Het Appwiki-team is jong, gedreven en gaat iedere dag voor het beste resultaat om ondernemers te helpen.

Meer over ons.

Hoe verdienen wij?

Het gebruik van onze selectietool is helemaal gratis. Wanneer jij op één van de aanbieders klikt, ontvangen wij een daarvoor een vergoeding. Zo zorgen wij dat de hele website voor jou optimaal is en blijft!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Met behulp van onze zelfontwikkelde selectietool maken wij het voor jou eenvoudig mogelijk om de beste bedrijfssoftware te selecteren. Zo wordt jouw onderneming slimmer, sneller en flexibeler.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar hallo@appwiki.nl.

Products