Boekhoudsoftware pakketten vergelijken

Je wilt als ondernemer het beste boekhoudpakket of je nu MKB bent of ZZP, stichting, vereniging of multinational. Maar ga je het zelf doen of ga je het uitbesteden? En als je het zelf doet, wat kun je dan het beste gebruiken? Boekhoudsoftware biedt uitkomst voor veel ondernemers. Het biedt je de vrijheid van het bijhouden en verantwoorden, zonder dat het ingewikkeld wordt.

Maar hoe kies je? Welke verschillende boekhoudprogramma’s zijn er allemaal die je met elkaar kunt vergelijken? En hoe weet je nu eigenlijk wat je nodig hebt? Overlaad jezelf met informatie en kies daarna het boekhoudpakket dat het beste bij jou bedrijf past. Kies een boekhoudpakket MKB als je een MKB-ondernemer bent. Kies er een die veel ervaring heeft met stichtingen.

Wat je moet bijhouden verschilt niet zoveel, maar de manier waarop wel!

Zeker weten dat je het beste boekhoudpakket kiest dat bij jouw onderneming past? Vergelijk de verschillende boekhoudsoftware pakketten met elkaar en maak je eigen persoonlijke top drie van favorieten via Appwiki!

Vergelijk boekhoudprogramma's

Wat is boekhoudsoftware?

Boekhoudsoftware is een programma waarmee je jouw boekhouding automatiseert. Het is een hulpmiddel om je financiële gegevens in te voeren in een boekhoudsysteem en op orde te houden. Het opstellen van een balans en een resultatenrekening gaat ook automatisch in je boekhouding software. Zo heb je gemakkelijk de hele financiële administratie op orde.

Je kunt met een online boekhoudpakket in principe alle boekhoudkundige handelingen sneller doen of zelfs helemaal automatiseren. Binnen je boekhouding houdt je de dagboeken bij. Een goed boekhoudpakket geeft je de handvatten en mogelijkheden om dit op een goede manier te doen.

Boekhoudsoftware en boekhoudpakket wat is het en hoe werkt het?

Belangrijkste functies boekhoudsoftware pakketten

Met een boekhoudprogramma kun jij ervoor zorgen dat je jouw boekhouding automatiseert. een pakket heeft hierbij een paar belangrijke functies.

 • Overzicht in de grootboekadministratie. Met online boekhouding heb je altijd overzicht over je resultatenrekening, je balans en je cashflow
 • Afschrijvingen. Met een boekhoudpakket hou je automatisch je afschrijvingen van je vaste activa bij
 • Inkomende rekeningen invoeren. Met een administratieprogramma heb je een centrale verzamelbak van alle inkomende rekeningen en bonnetjes
 • Integratie met andere systemen. Veel boekhoudpakketten bieden koppelingen. Zodoende kan jij jouw financiële administratie koppelen aan andere software. Zoals de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, de kassa, een bank of een webwinkel.
 • Kostenoverzicht en budgetbeheer. Met de software zorg je voor overzicht in je kosten. Het boekhoudprogramma brengt zelfs onderscheid aan in de soorten kosten. Er zijn boekhoudpakketten waarmee je budgetten kunt instellen voor een specifieke periode.
 • Btw-aangifte en IB belastingaangifte. Een boekhoudsysteem houdt al jouw financiële gegevens bij. De maandelijkse btw-aangifte en de jaarlijkse inkomstenbelasting zijn een fluitje van een cent.
 • Urenregistratie. Als zzp'er dien je aan een bepaald urencriterium te voldoen. Een boekhoudpakket kan je deze handigheid bieden.

Welke functies jij nodig hebt is jouw keuze! Jouw wensen en eisen zijn de leidraad. Als MKB ondernemer wil je andere functionaliteiten en het beste boekhoudprogramma MKB dat er is. Als ZZP’er heb je weer andere eisen.

Zeker weten dat je het beste boekhoudpakket kiest dat bij jouw onderneming past? Vergelijk de verschillende boekhoudsoftware pakketten met elkaar en maak je eigen persoonlijke top drie van favorieten via Appwiki!

Vergelijk boekhoudprogramma's

Hoe werkt een boekhoudpakket precies?

Administratie software MKB is in de basis niet heel anders dan de programma’s voor ZZP’ers of andere ondernemingen. Een boekhoudprogramma vereenvoudigt boekhouden doordat bepaalde waarden of getallen alleen nog maar hoeven te worden ingevuld. Overzichten, kosten, baten en belastingen worden in een keer uitgerekend. Dat scheelt aanzienlijk veel tijd en uitzoekwerk. Iets dat je als ondernemer helemaal niet wilt doen.

Als ondernemer wil jij je bezighouden met ondernemen. Niet met het opzetten en bijhouden van je administratie.

Uiteraard kun je als MKB’er een financiële afdeling aan het werk zetten. Toch zul je dan zelf nog vaak in de boekhouding duiken, omdat je wilt weten welke kosten je hebt gemaakt in een bepaalde periode tegenover de inkomsten. Dat is logisch, je wilt inzicht in jouw bedrijf. Of je nu zelf de boekhouding bijhoudt of deze hebt uitbesteed. Een goed boekhoudpakket is altijd welkom!

Groot bijkomend voordeel is dat de betere boekhoudpakketten ook koppelen met andere bedrijfssoftware (of hebben zelf een dergelijke functionaliteit). Met een online boekhoudprogramma MKB exporteer je bovendien eenvoudig belangrijke gegevens en overzichten vanuit jouw boekhouding of administratie. Een jaarrekening opstellen gaat zo sneller en eenvoudiger.

Ook alles omtrent de btw wordt automatisch gegenereerd. Geen gedoe meer met overzichten in Excel, waar niet iedereen mee overweg kan. Alle belangrijke financiële gegevens zijn beschikbaar wanneer je ze nodig hebt. Vaak zelfs met een druk op de knop gevonden. Het loont dus om je te verdiepen in het beste boekhoudpakket dat bij jouw onderneming past.

De voordelen van online boekhoudsoftware

Doordat je jouw boekhouding automatiseert geniet je als ondernemer van veel voordelen. Boekhouding software wordt wijdverspreid gebruikt door ondernemers. Dat is niet vreemd ook. Met een boekhoudpakket online komt er een eind aan de frustratie rondom boekhouden. 

Het gebruik van boekhouding software betekent dat het tijd en geld bespaart. Waarom? Omdat de boekhouding software veel administratieve taken van je overneemt, zo houd jij meer tijd en dus geld over. Online boekhouden kent veel voordelen, maar sommigen zullen niet voor elke ondernemer een voordeel zijn. Geen bedrijf is immers hetzelfde dus de boekhouding software voordelen ook niet.

Zeker weten dat je het beste boekhoudpakket kiest dat bij jouw onderneming past? Vergelijk de verschillende boekhoudsoftware pakketten met elkaar en maak je eigen persoonlijke top drie van favorieten via Appwiki!

Vergelijk boekhoudprogramma's

Welke online boekhoudprogramma oplossingen zijn er?

Het aanbod van het aantal boekhoudoplossingen is enorm. Er komen ook steeds nieuwe boekhoudprogramma's bij. Bij Appwiki snappen we dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet, daarom geven wij je alle informatie en kun je eenvoudig de verschillende boekhoudsoftware pakketten met elkaar vergelijken.

Een van de zaken die je moet overwegen om het beste boekhoudprogramma MKB te vinden is de geschiktheid voor je bedrijfsvorm, maar ook voor de omvang van je organisatie en het opnemen van eventuele dochterbedrijven. Wanneer het bedrijf wat groter is, dan is de kans aanwezig dat er al van (diverse) bedrijfssoftware gebruik wordt gemaakt, bijvoorbeeld een CRM systeem waarin je klantgegevens bijhoud. Een HRM systeem voor gegevens van je medewerkers of denk aan ERP software.

Dergelijke software overlapt met sommige functionaliteiten binnen een boekhoudpakket. Dat is iets om op te letten. Tegelijkertijd moet integratie tussen de betreffende softwarepakketten natuurlijk ook mogelijk zijn. De administratie software MKB moet wel kunnen ‘praten’ met je andere software.

Daarnaast moet een boekhoudpakket bij jouw soort onderneming passen.

 • Boekhoudsoftware voor ZZP’ers. Als ZZP’er kun je niet ‘leunen’ op je financiële afdeling en zul je de boekhouding ZZP dus zelf moeten doen. Met goede software heb je de boekhouding zo op orde.
 • Boekhoudsoftware voor MKB'ers. Met boekhoudsoftware voor het MKB heb je altijd inzicht in je financiële situatie. Zo werkt iedereen snel en super efficiënt. Bekijk alle boekhoudsoftware voor MKB bedrijven.
 • Boekhoudsoftware voor stichtingen en verenigingen. Bij dergelijke ondernemingen heb je te maken met ledenadministratie of debiteurenbeheer. handig dus als je dit ook in je boekhoudpakket hebt zitten. Bekijk alle boekhoudsoftware voor stichtingen en die voor verenigingen.
 • Boekhoudsoftware voor starters. Met boekhoudsoftware heb je als starter genoeg aan een basiskennis van boekhouden. Begin dus eenvoudig aan je boekhouding met boekhoudsoftware. Bekijk alle boekhoudsoftware voor starters

Appwiki tip: Starters kunnen bij diverse aanbieders volledig gratis de online boekhoudsoftware gebruiken. Dit gratis account kun je dan (afhankelijk van de aanbieder) 12 tot 15 maanden gebruiken. Daarna betaal je pas de normale prijs.

De kosten van boekhoudsoftware pakketten

Hoe groter en uitgebreider je boekhoudpakket MKB of ZZP is, hoe hoger de kosten zijn. Niet voor niets hameren wij er bij Appwiki op dat je de verschillende boekhoudsoftware met elkaar moet vergelijken. Daarmee kun je het beste boekhoudprogramma MKB kiezen en weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Maar hoe vind je de software die bij jouw bedrijf past en die ervoor zorgt dat je niet te veel kosten maakt? Volg deze vijf simpele stappen en je bent al een eind op weg om te ontdekken waaruit de kosten voor boekhouding bestaan. En onthoud een goed boekhoudpakket zorgt ervoor dat jij tijd en geld bespaart dus is de investering vaak dubbel en dwars waard. Om ervoor te zorgen dat de kosten niet te hoog worden, kun je rekening houden met zaken als je bedrijfsvorm (ZZP of MKB maakt een verschil), jouw wensen en eisen en het boekhoudpakket dat daar het beste bij past.

Kosten van boekhoudsoftware pakketten

Kan ik gratis boekhoudsoftware uitproberen?

Er zijn diverse gratis proefabonnementen voor administratieprogramma's te vinden. Deze programma's kun je vaak 14 tot 30 dagen gratis gebruiken. Na deze proefperiode heb je de keuze om door te gaan met het programma.

Maar er bestaat ook gratis boekhoudsoftware voor startende ondernemers. Deze boekhoudsoftware kun je als starter gedurende de eerste 12 tot 15 maanden volledig gratis gebruiken met alle functionaliteiten. Na het eerste jaar betaal je wel een maandbedrag voor het boekhoudsysteem.

Ben je toch niet tevreden na je gratis proefperiode, dan zoek je verder naar een ander boekhoudpakket MKB dat wel goed bij je past.

Zeker weten dat je het beste boekhoudpakket kiest dat bij jouw onderneming past? Vergelijk de verschillende boekhoudsoftware pakketten met elkaar en maak je eigen persoonlijke top drie van favorieten via Appwiki!

Vergelijk boekhoudprogramma's

Het beste MKB boekhoudpakket vinden voor jouw onderneming

Wat is voor jou het beste boekhoudpakket? Het vinden van een geschikt boekhoudprogramma MKB kan behoorlijk wat tijd kosten. Welke functionaliteiten wil je dat het programma kan en wat wil je ermee voor nu en in de toekomst? Welke functionaliteiten heb je nodig en welke kun je eigenlijk binnen jouw onderneming wel missen?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welke boekhoudsoftware pakket het beste bij je past. Met onze vergelijk tool kun je ervoor zorgen dat het beste boekhoudpakket voor jouw bedrijf kiest. Je kunt de boekhoudsoftware met elkaar vergelijken op:

 • Functies
 • Prijzen
 • Reviews
 • Integraties

In onderstaand filmpje laten we zien hoe je de boekhoudsoftware met elkaar vergelijkt.

Een boekhoudpakket vereenvoudigt en automatiseert de boekhouding. Dat betekent dat ook iemand die geen financieel expert is de boekhouding kan doen. Ook accountants en financieel experts doen hun voordeel met een boekhoudpakket. Het controleren van gegevens gaat namelijk een stuk gemakkelijker als je gebruikt maakt van een boekhoudpakket MKB. Vergelijk de boekhoudpakketten via Appwiki en ontdek welk boekhoudsoftware pakket het beste bij jouw bedrijf past. Wij helpen je graag met het ontdekken van de beste boekhouding software mogelijkheden.

Administratie opzetten stappenplan

Boekhouding eenvoudig opzetten

Als je net start met je bedrijf is het verplicht om een boekhouding op te zetten. Maar waar moet je beginnen? Hier vind je een stappenplan en handige tips.

Bekijk stappenplan

Administratie bijhouden tips

Boekhouding efficient bijhouden

Ok, je hebt een boekhouding, maar als je niet oppast kost het bijhouden je veel tijd. Wat moet je bijhouden, hoe doe je dit efficient en wat heb je hiervoor nodig? Ontdek het hier.

Bekijk tips en tools

Administratie software overzicht

Boekhoudprogramma vergelijken

Voor het bijhouden van je boekhouding heb je het juiste gereedschap nodig. Daarom vind je hier een compleet overzicht met software aanbieders die je financiele administratie ondersteunen.

Bekijk overzicht

Veelgestelde vragen over online boekhoudsoftware

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhoudsoftware.

✅  Wat is boekhouding software?

Boekhoudsoftware is een programma waarmee je jouw boekhouding automatiseert. Het is een hulpmiddel om je financiële gegevens in te voeren in een boekhoudsysteem en om deze op orde te houden. Met boekhoudsoftware heb jij jouw financiële administratie eenvoudig en geautomatiseerd op orde. Met boekhoudsoftware kun jij slim boekhouden en houd je tijd over.

✅  Wat kun je met boekhoudsoftware?

Met een goed online boekhoudsoftware programma kun jij alle boekhoudkundige handelingen doen die bij jou boekhouding horen. Met boekhoudsoftware doe jij deze alleen sneller en automatisch. Met boekhoudsoftware krijg jij overzicht in de grootboekadministratie, krijg je inzicht in afschrijvingen en kun jij inkomende rekeningen invoeren en afhandelen.

✅  Welke verschillende boekhouding software pakketten zijn er?

Er zijn veel verschillende boekhouding pakketten voor. Je kunt kiezen uit online pakketten of offline boekhouding pakketten. Daarnaast heb je ook open-source pakketten waarmee je zelf je boekhouding pakket gaat bouwen in open source code of via een Api. 

✅  Zit er een verschil in boekhouding pakketten voor ZZP of MKB?

Boekhouding pakketten voor MKB of ZZP verschillen niet zoveel van elkaar. Zowel een MKB’er als een ZZP’er moet een kloppende boekhouding overhandigen aan de Belastingdienst. Een boekhoudingspakket voor ZZP kan eenvoudiger zijn dan een boekhouding pakket voor MKB, maar dat hoeft niet.

✅ Welke voordelen heeft boekhoudsoftware?

Met boekhoudsoftware kun je snel facturen maken en deze delen met jouw financiële administratie, boekhouder of accountant. Je bespaart tijd en geld en heb zelf het inzicht. De voordelen van online boekhouden met een boekhoud software pakket zijn groot.

Products