Boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk de 3 beste boekhoudsoftware pakketten op prijs, functies en reviews. Probeer ze gratis en vrijblijvend. Of bekijk hieronder het complete boekhoudsoftware overzicht.

Boekhoudsoftware keuzehulp

Boekhoudsoftware overzicht

Eenvoudig de software vinden die bij je past? Met deze handige tool maak je snel je eigen shortlist. Vergelijk vervolgens de pakketten op prijs, functies en reviews.

Bekijk complete overzicht

Boekhoudsoftware reviews

Boekhoudsoftware (expert)reviews

Onze experts hebben een aantal aanbieders uitgebreid getest. Hier vind je de bevindingen en meer informatie over deze aanbieders.

Bekijk reviews

Hoe vind je geschikte boekhoudsoftware voor jouw bedrijf?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt per bedrijf welke boekhoudsoftware het beste bij je past.

Maar hoe vind je de software die bij jouw bedrijf past? Volg deze 5 simpele stappen:

1. Jouw bedrijf: De leveranciers richten zich met verschillende pakketten op specifieke bedrijfsvormen en bedrijfsgrootte zoals ZZP'er, starters en MKB met personeel. Door te filteren op je bedrijfsvorm en bedrijfsgrootte maak je al een voorselectie van de pakketten die bij je passen. 

2. Jouw wensenlijst: Inventariseer je wensen en bedrijfsprocessen en vertaal deze naar de functies die je nodig hebt. Hulp hierbij nodig? Gebruik onze keuzehulp.

3. Bekijk je persoonlijke top 3: Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je nu al gebruikt, maak je een persoonlijke top 3 van de beste software.

4. Probeer de beste oplossingen: Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze: Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. 

De bovenstaande stappen kun je eenvoudig doorlopen met de onderstaande vergelijktool. Je vergelijkt in het overzicht alle Nederlandse boekhoudsoftware op prijs, functies en reviews!

Bekijk het complete boekhoudsoftware overzicht

Boekhoudsoftware vergelijken? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle Nederlandse software voor een online boekhouding. Benieuwd hoe je het beste boekhoudsysteem kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welke software het beste bij je past.

500.000 gingen u voor
Belastingdienst Erkend
Deskundige helpdesk

Een ongekend eenvoudig boekhoudpakket voor zzp'ers. Maak gebruik van boekhouden, offertes, factureren, urenregistratie en de gratis app. Nú maar liefst 15 maanden gratis! Profiteer van deze unieke actie en start direct!

Meer informatie
Betrouwbaar Boekhouden
Starters Gratis
MKB Proof Award 2022

Smart online boekhouden met Informer! Eenvoudig factureren, snelle btw-aangifte en boekhoudhulp vanuit de Belastingdienst. Met de Informer app werk jij je administratie altijd en overal bij m.b.v. robots! Voor starters, ZZP & MKB.

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

Meer informatie
Onbeperkt factureren
Eenvoudig in gebruik
Persoonlijke support

In minder tijd je administratie gedaan, zonder kennis van boekhouden? Het kan met SnelStart. Onbeperkt offertes en facturen sturen. Je btw-aangifte is zo gedaan. En dat voor een vast bedrag per maand + de eerste 30 dagen gratis.

Meer informatie
Betrouwbaar/Makkelijk
Slimme automatisering
220+ koppelingen

550.000+ organisaties vertrouwen voor de cijfers op Exact. De boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen, hierdoor bespaar je tot 73% tijd. De slimme software werkt altijd en overal en is eenvoudig te koppelen.

Meer informatie
Compleet en eenvoudig
Uitstekende support
5/5 appwiki score

Een toegankelijk boekhoudpakket dat uitblinkt in online en offline service. Probeer voordelig dankzij de gratis proefmaand en voordelige kickstart korting.

Meer informatie
Persoonlijke service
Consultancy en service
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield Boekhouden onderscheidt zich door rijke functionaliteit, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Probeer het zelf gratis!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Bekijk de beste boekhoudsoftware voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Wat kan ik met een boekhoudsysteem?

Je kunt met een online administratieprogramma in principe alle boekhoudkundige handelingen sneller doen of zelfs helemaal automatiseren. 

Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste functies:

 • Overzicht in de grootboekadministratie. Met online boekhouding heb je altijd overzicht over je resultatenrekening, je balans en je cashflow
 • Afschrijvingen. Met een boekhoudpakket hou je automatisch je afschrijvingen van je vaste activa bij
 • Inkomende rekeningen invoeren. Met een administratieprogramma heb je een centrale verzamelbak van alle inkomende rekeningen en bonnetjes
 • Integratie met internetbankieren. Afschrijvingen en betalingen kunnen meteen via de software uitgevoerd worden
 • Kostenoverzicht. Met de software zorg je voor overzicht in je kosten. Het boekhoudprogramma brengt zelfs onderscheid aan in de soorten kosten
 • Btw-aangifte en IB belastingaangifte. Een boekhoudsysteem houdt al jouw financiële gegevens bij. De maandelijkse btw-aangifte en de jaarlijkse inkomstenbelasting zijn een fluitje van een cent

Wat is boekhoudsoftware?

Boekhoudsoftware is een programma waarmee je jouw boekhouding automatiseert. Het is een online account om je financiële gegevens in te voeren en op orde te houden. Wanneer je deze gegevens goed invoert en bijhoudt zorgt de software automatisch voor de financiele inzichten en overzichten, zoals een btw overzicht, balans en een resultatenrekening. Zo heb je altijd up-to-date inzicht van je hele financiële administratie.

Slim boekhouden? Bekijk deze video voor een paar handige tips:

Appwik expert

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware als zzp'er?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download checklist

Welke voordelen heeft boekhoudsoftware?

Boekhouding software wordt wijdverspreid gebruikt door ondernemers. Dat is niet vreemd ook. Met administratie software komt een eind aan de frustratie rondom boekhouden.  

Een van de voordelen van het gebruik van boekhouding software is dat het tijd en geld bespaart. Waarom? Omdat de boekhouding software veel administratieve taken van je overneemt, zo houd jij meer tijd en dus geld over. 

Snel facturen maken

Daarnaast maakt een administratieprogramma het mailen van facturen en aanmaningen heel eenvoudig. Binnen een mum van tijd staan de facturen (of aanmaningen) klaar om verstuurd te worden. Dat kan omdat een administratie software een email functie heeft. Zo kun je met één druk op de knop of zelfs automatisch een factuur of herinnering sturen. Zo worden facturen vaker op tijd betaald. 

Ook kan je makkelijk (financiële) informatie delen met een administratieprogramma. Administratie software biedt je de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te melden. Daarnaast zijn er ook diverse boekhoudprogramma's die een zogenoemde meekijkaccount hebben, zodat een accountant of boekhouder mee kan kijken.

Makkelijk online boekhouden

Nog een handig voordeel: je hebt geen zware systeemeisen. Voor het gebruiken van een boekhoudprogramma heb je vaak alleen een browser nodig, zoals Google Chrome, Firefox of Internet Explorer. Daarnaast maakt het ook niet uit wat voor device je hebt. Of je nou in een Linux, Windows, Android of Mac omgeving werkt, een boekhoudsoftware is van alle markten thuis.

Lees meer over de voordelen van online boekhouden

Wat zijn de extra functies van administratie software?

 • Urenregistratie. Als zzp'er dien je aan een bepaald urencriterium te voldoen. Een boekhoudpakket kan je deze handigheid bieden.
 • Budgetbeheer. Er zijn boekhoudpakketten waarmee je budgetten kunt instellen voor een specifieke periode. De kosten worden automatisch afgeschreven.
 • Voorraadbeheer. Als je een webshop hebt, is een voorraadbeheer een uitmuntend goed idee. Zo heb je altijd overzicht over wat je in huis hebt. Daarnaast kan je bestellijsten opstellen en met gemak je voorraden aanvullen.
 • Veel boekhoudpakketten bieden koppelingen. Zodoende kan jij jouw financiële administratie koppelen aan andere software.de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, de kassa of een webwinkel

Wat staat er in boekhoudsoftware?

Met boekhoudsoftware hou je de volgende zaken bij.

Kasboek

In het kasboek houd je als ondernemer bij wat er in en uit je kas gaat. Dit lijkt misschien in de basis op het bankboek dat we hieronder verder toelichten, maar dat is niet zo. In het kasboek staan al je contante opnamen en uitgaven. Daar waar er dus geen bank aan te pas is gekomen en je dus ‘in kas’ hebt. Vandaar de naam kasboek. 

Inkoopboek

Het inkoopboek bevat alles dat je inkoopt. Alle facturen hiervan verwerk je tot een kloppend inkoopboek. Op basis van binnenkomst - dus de data van inkoop - verwerk je ze in je boekhouding. Met goede boekhouding software hoef je hier niet zelf achteraan en kun je zelfs wat inkoopfacturen door elkaar zetten. 

Het boekhoudsysteem zet ze weer op de juiste volgorde voor je. Scheelt je weer onnodig uitzoekwerk als je een inkoopfactuur ineens tegenkomt. Gewoon inboeken en klaar. 

Verkoopboek 

Het verkoopboek is de tegenhanger van het inkoopboek. Hier komt alles wat je verkoopt en niet inkoopt. Deze facturen log je allemaal in het verkoopboek. Veel ondernemers betalen hun facturen overigens niet direct. Door deze onder een klant te boeken met een debiteurennummer weet jij dankzij de boekhouding software wat je nog van welke klant aan omzet krijgt. 

Bankboek

Geen kas, maar alle inkomsten en uitgaven die je via de bank hebt geregeld houd je bij in je bankboek. Met goede boekhouding software wordt dit automatisch bijgehouden en hoef je dus niet handmatig je bankafschriften door. 

Memoriaal

In het memoriaal worden incidentele boekingen verwerkt. Als ondernemer kan het voorkomen dat je soms wat privé betaalt in plaats van dat je dit vanaf je zakelijke rekening betaalt. Deze inkoopfactuur staat dan wel op je bedrijfsnaam, maar de kosten zijn niet van je zakelijke rekening afgeschreven. Hiervoor kun je het memoriaal gebruiken, zodat je ‘niet kloppende’ boekhouding weer klopt. 

Boekhoudsoftware keuzehulp

Welke online boekhoudoplossingen zijn er?

Het aanbod van het aantal boekhoudoplossingen is enorm. Er komen ook steeds nieuwe boekhoudprogramma's bij. Bij Appwiki proberen we alle aanbieders te bundelen op één website. Je vindt op onze site niet alle aanbieders, maar wel een groot aanbod. Je kunt kiezen uit de grote bekende namen. Uiteraard hebben we ook de kleinere aanbieders opgenomen in ons aanbod.

Hieronder vind je een overzicht van de diverse aanbieders per bedrijfsvorm:

Boekhoudsoftware voor starters

Met boekhoudsoftware heb je als starter genoeg aan een basiskennis van boekhouden. Begin dus eenvoudig aan je boekhouding met boekhoudsoftware.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor starters

 

Tip: Starters kunnen bij diverse aanbieders volledig gratis de online boekhoudsoftware gebruiken. Dit gratis account kun je dan (afhankelijk van de aanbieder) 12 tot 15 maanden gebruiken. Daarna betaal je pas de normale prijs. 

 

Boekhoudsoftware voor ZZP’ers

Van schoonmaker tot kok. Van boekhouder tot aannemer. De boekhouding doen moet iedereen. Met goede software heb je de boekhouding zo op orde.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor ZZP’ers

 

Boekhoudsoftware voor MKB'ers

Wat voor onderneming je ook hebt, met boekhoudsoftware voor het MKB heb je altijd inzicht in je financiële situatie. Zo werkt iedereen snel en super efficiënt. 

Bekijk alle boekhoudsoftware voor MKB bedrijven

Boekhoudsoftware voor stichtingen

Maak het jezelf makkelijk met een goed boekhoudpakket. Kies bijvoorbeeld voor een boekhoudpakket met ledenadministratie of debiteurenbeheer. Zo automatiseer je een groot deel van je administratie en dat bespaart jou tijd.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor stichtingen

 

Boekhoudsoftware voor verenigingen

Ook voor verengingen gelden andere ‘regels’ dan voor de ‘normale’ bedrijven. Zo heb je niet te maken met alleen werknemers (al dan niet vrijwillig) maar ook met leden. Kies bijvoorbeeld voor een boekhoudpakket met ledenadministratie of debiteurenbeheer. Zo automatiseer je een groot deel van je administratie en dat bespaart jou tijd.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor verenigingen

De beste boekhoudsoftware van dit moment:

Hoe kies ik de beste boekhoudsoftware?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welke boekhoudsoftware het beste bij je past. Doorloop in ieder geval de onderstaande stappen om tot een goede oplossing te komen.

1. Welke functies heb je nodig?

Bedenk van tevoren bijvoorbeeld:

 • hoe je BTW aangifte wil doen
 • hoe je bankmutaties wil verwerken
 • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
 • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
 • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Ben je ZZP'er? Dan zijn functies zoals facturering en een meekijkaccount voor je boekhouder handige functionaliteiten. Voor de grotere en complexere bedrijven zijn functionaliteiten zoals salaris, automatische opmaak van de jaarlijkse rekening, consolidatie en vreemde valuta essentiële functionaliteiten.

Hulp nodig? Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om de beste boekhoudsoftware voor jou te kiezen.

2. Boekhoudsysteem integreren met jouw andere software?

Daarnaast is het belangrijk dat het selecteren van het juiste boekhoudpakket aansluit bij de software die je gebruikt. Gebruik je Magento voor je webshop of Backoffice? Zoek de boekhouding software die aansluit op jouw systeem. Op deze manier kun je mutaties van bijvoorbeeld voorraad en betalingen direct verwerken in je boekhouding. 

3. Wat gaat het kosten?

Natuurlijk essentieel let op de prijs. Zorg ervoor dat je niet meer geld uitgeeft dan nodig is. Bij Appwiki kan je eenvoudig diverse boekhoudsoftware vergelijken. Daarnaast kan je zelfs vaak een administratieprogramma gratis testen! 

Hoe kun je boekhoudsoftware vergelijken?

Met onze vergelijktool kun je diverse programma eenvoudig naast elkaar vergelijken op:

 • functies
 • prijzen
 • reviews
 • integraties

In onderstaand filmpje laten we zien hoe je de boekhoudsoftware met elkaar vergelijkt. 

Wat is de best beoordeelde boekhoudsoftware?

Onze experts hebben diverse boekhoudpakketten onder de loep genomen. Hieronder vind je een aantal reviews en meer informatie van deze aanbieders.

Exact Online review

Exact Online

Bekijk review

e-Boekhouden.nl

Bekijk review

Visma eAccounting

Visma eAccounting

Bekijk review

Twinfield review

Twinfield

Bekijk review

Moneymonk review

Moneymonk

Bekijk review

DigiBTW review

DigiBTW

Bekijk review

Veelgestelde vragen over online boekhoudsoftware

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhoudsoftware.

✅ Wat is boekhouding software?

Boekhoudsoftware is een programma waarmee je jouw boekhouding automatiseert. Het is een hulpmiddel om je financiële gegevens in te voeren in een boekhoudsysteem en om deze op orde te houden. Met boekhoudsoftware heb jij jouw financiële administratie eenvoudig en geautomatiseerd op orde. Met boekhoudsoftware kun jij slim boekhouden en houd je tijd over.

✅ Wat kun je met boekhoudsoftware?

Met een goed online boekhoudsoftware programma kun jij alle boekhoudkundige handelingen doen die bij jou boekhouding horen. Met boekhoudsoftware doe jij deze alleen sneller en automatisch. Met boekhoudsoftware krijg jij overzicht in de grootboekadministratie, krijg je inzicht in afschrijvingen en kun jij inkomende rekeningen invoeren en afhandelen.

✅ Welke voordelen heeft boekhoudsoftware?

Met administratiesoftware voor jouw boekhouding komt er een eind aan de frustratie rondom boekhouden. Met boekhoudsoftware kun je snel facturen maken en deze delen met jouw financiële administratie, boekhouder of accountant. ZZP’ers kunnen de urenregistratie bijhouden via boekhoudsoftware en als webshop heb je de mogelijkheid voor voorraadbeheer.

Is boekhoudsoftware veilig?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel: ja. Online boekhoudsoftware is over het algemeen beter beveiligd dan offline boekhoudprogramma’s. Dit komt doordat online administratie software leveranciers moeten voldoen aan strenge eisen.

Zo is er bijvoorbeeld het Keurmerk Zeker-Online. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van veilige verbindingen en mogen ze de gegevens niet doorspelen aan andere partijen. 

Lees hier meer over de veiligheid van cloud software

Kan ik gratis boekhoudsoftware uitproberen? 

Er zijn diverse gratis proefabonnementen voor administratieprogramma's te vinden. Deze programma's kun je vaak 14 tot 30 dagen gratis gebruiken. Na deze proefperiode heb je de keuze om door te gaan met het programma.

Maar er bestaat ook volledig gratis boekhoudsoftware voor startende ondernemers. Deze boekhoudsoftware kun je als starter gedurende de eerste 12 tot 15 maanden volledig gratis gebruiken met alle functionaliteiten. Na het eerste jaar betaal je wel een maandbedrag voor het boekhoudsysteem.

Lees hier meer over gratis boekhoudsoftware

Administratie opzetten stappenplan

Boekhouding eenvoudig opzetten

Als je net start met je bedrijf is het verplicht om een boekhouding op te zetten. Maar waar moet je beginnen? Hier vind je een stappenplan en handige tips.

Bekijk stappenplan

Administratie bijhouden tips

Boekhouding efficient bijhouden

Ok, je hebt een boekhouding, maar als je niet oppast kost het bijhouden je veel tijd. Wat moet je bijhouden, hoe doe je dit efficient en wat heb je hiervoor nodig? Ontdek het hier.

Bekijk tips en tools

Administratie software overzicht

Boekhoudprogramma vergelijken

Voor het bijhouden van je boekhouding heb je het juiste gereedschap nodig. Daarom vind je hier een compleet overzicht met software aanbieders die je financiele administratie ondersteunen.

Bekijk overzicht

De beste boekhoudsoftware voor het MKB:

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
16 december 2022

Alles over de BTW-aangifte doen

BelastingAdministratieBoekhouding

Alles wat je moet weten over BTW-aangifte doen voor ZZP'ers. Een complete gids.

Lees meer 
8 december 2022

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

AdministratieFacturatieBoekhouding
29 november 2022

Hoe moet je de administratie bewaren en beheren?

AdministratieBoekhouding
19 juli 2022

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products