Boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk de 3 beste boekhoudsoftware pakketten op prijs, functies en reviews. Probeer ze gratis en vrijblijvend. Of bekijk hieronder het complete boekhoudsoftware overzicht.

Bekijk het complete boekhoudsoftware overzicht

Boekhoudsoftware vergelijken? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle Nederlandse software voor een online boekhouding. Benieuwd hoe je het beste boekhoudsysteem kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welke software het beste bij je past.

Slim samenwerken
> 40 jaar ervaring
Van Nederlandse bodem

Unit4 Bedrijfssoftware is dé leverancier van administratieve software oplossingen voor meer dan 3.000 accountants en 100.000 ondernemers. Met Unit4 Bedrijfssoftware heb je echt alles onder controle! Probeer 30 dagen gratis.

(114)
Ga naar website
Meer informatie
Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Op zoek naar een compleet en eenvoudig online boekhoudpakket? Velen gingen u al voor. Bij e-Boekhouden.nl heeft u geen boekhoudkennis nodig, iedereen kan het! ACTIE: 15 maanden gratis! > Maak nu uw gratis account aan!

(912)
Ga naar website
Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

(1)
Ga naar website
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

(288)
Ga naar website
Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk

Online boekhouden voor Starters, ZZP'ers & MKB'ers! Boekhouden in begrijpelijke taal en zonder gedoe! All-in-one: Facturatie, Bankkoppeling & Btw-aangifte, inclusief iOS en Android App! Probeer MoneyMonk Gratis!

(219)
Ga naar website
Meer informatie
Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Voordelig

DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. En nog eens heel compleet, met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Boekhouden zonder boekhouder!

(15)
Ga naar website
Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf gratis!

(2)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Bekijk de beste boekhoudsoftware voor:

Iris

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware als zzp'er?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download de checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Vragen over online boekhoudsoftware?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhoudsoftware.

Het vinden van de juiste boekhoudsoftware is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersnel boekhoudsoftware vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geef ik je antwoord op al jouw vragen over boekhoudsoftware. Verder leg ik uit hoe je binnen een paar minuten het juiste boekhoudprogramma vindt.

Wat kan ik met een boekhoudsysteem?

Je kunt met een online administratieprogramma in principe alle boekhoudkundige handelingen sneller doen of zelfs helemaal automatiseren. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste functies:

 • Overzicht in de grootboekadministratie. Met online boekhouding heb je altijd overzicht over je resultatenrekening, je balans en je cashflow
 • Afschrijvingen. Met een boekhoudpakket hou je automatisch je afschrijvingen van je vaste activa bij
 • Inkomende rekeningen invoeren. Met een administratieprogramma heb je een centrale verzamelbak van alle inkomende rekeningen en bonnetjes
 • Integratie met internetbankieren. Afschrijvingen en betalingen kunnen meteen via de software uitgevoerd worden
 • Kostenoverzicht. Met de software zorg je voor overzicht in je kosten. Het boekhoudprogramma brengt zelfs onderscheid aan in de soorten kosten
 • Btw-aangifte en belastingaangifte. Een boekhoudsysteem houdt al jouw financiële gegevens bij. De maandelijkse btw-aangifte en de jaarlijkse inkomstenbelasting zijn een fluitje van een cent

Wat is boekhoudsoftware?

Boekhoudsoftware is een programma waarmee je jouw boekhouding automatiseert. Het is een hulpmiddel om je financiële gegevens in te voeren in een boekhoudsysteem en op orde te houden. Het opstellen van een balans en een resultatenrekening gaat ook automatisch in je boekhouding software. Zo heb je gemakkelijk de hele financiële administratie op orde.

Check dit filmpje voor meer informatie over boekhoudsoftware:

  Welke voordelen heeft boekhoudsoftware?

  Boekhouding software wordt wijdverspreid gebruikt door ondernemers. Dat is niet vreemd ook. Met administratie software komt een eind aan de frustratie rondom boekhouden.  

  Een van de voordelen van het gebruik van boekhouding software is dat het tijd en geld bespaard. Waarom? Omdat de boekhouding software veel administratieve taken van je overneemt, zo houd jij meer tijd en dus geld over. 

  Snel facturen maken

  Daarnaast maakt een administratieprogramma het mailen van facturen en aanmaningen heel eenvoudig. Binnen een mum van tijd staan de facturen (of aanmaningen) klaar om verstuurd te worden. Dat kan omdat een administratie software een email functie heeft. Zo kun je met één druk op de knop of zelfs automatisch een factuur of herinnering sturen. Zo worden facturen vaker op tijd betaald. 

  Ook kan je makkelijk (financiële) informatie delen met een administratieprogramma. Administratie software biedt je de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te melden. Daarnaast zijn er ook diverse boekhoudprogramma's die een zogenoemde meekijkaccount hebben, zodat een accountant of boekhouder mee kan kijken.

  Makkelijk online boekhouden

  Nog een handig voordeel: je hebt geen zware systeemeisen. Voor het gebruiken van een boekhoudprogramma heb je vaak alleen een browser nodig, zoals Google Chrome, Firefox of Internet Explorer. Daarnaast maakt het ook niet uit wat voor device je hebt. Of je nou in een Linux, Windows, Android of Mac omgeving werkt, een boekhoudsoftware is van alle markten thuis.

  Lees meer over de voordelen van online boekhouden

  Wat zijn de extra functies van administratie software?

  • Urenregistratie. Als zzp'er dien je aan een bepaald urencriterium te voldoen. Een boekhoudpakket kan je deze handigheid bieden.
  • Budgetbeheer. Er zijn boekhoudpakketten waarmee je budgetten kunt instellen voor een specifieke periode. De kosten worden automatisch afgeschreven.
  • Voorraadbeheer. Als je een webshop hebt, is een voorraadbeheer een uitmuntend goed idee. Zo heb je altijd overzicht over wat je in huis hebt. Daarnaast kan je bestellijsten opstellen en met gemak je voorraden aanvullen.
  • Veel boekhoudpakketten bieden koppelingen. Zodoende kan jij jouw financiële administratie koppelen aan andere software.de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, de kassa of een webwinkel

  Welke online boekhoudoplossingen zijn er?

  Het aanbod van het aantal boekhoudoplossingen is enorm. Er komen ook steeds nieuwe boekhoudprogramma's bij. Bij Appwiki proberen we alle aanbieders te bundelen op één website. Je vindt op onze site niet alle aanbieders, maar wel een groot aanbod. Je kunt kiezen uit de grote bekende namen. Uiteraard hebben we ook de kleinere aanbieders opgenomen in ons aanbod.

  Hieronder vind je een overzicht van de diverse aanbieders per bedrijfsvorm:

  Boekhoudsoftware voor starters

  Met boekhoudsoftware heb je als starter genoeg aan een basiskennis van boekhouden. Begin dus eenvoudig aan je boekhouding met boekhoudsoftware.

  Bekijk alle boekhoudsoftware voor starters

  Boekhoudsoftware voor ZZP’ers

  Van schoonmaker tot kok. Van boekhouder tot aannemer. De boekhouding doen moet iedereen. Met goede software heb je de boekhouding zo op orde.

  Bekijk alle boekhoudsoftware voor ZZP’ers

  Boekhoudsoftware voor MKB'ers

  Wat voor onderneming je ook hebt, met boekhoudsoftware voor het MKB heb je altijd inzicht in je financiële situatie. Zo werkt iedereen snel en super efficiënt. 

  Bekijk alle boekhoudsoftware voor MKB bedrijven

  Boekhoudsoftware voor stichting of vereniging

  Maak het jezelf makkelijk met een goed boekhoudpakket. Kies bijvoorbeeld voor een boekhoudpakket met ledenadministratie of debiteurenbeheer. Zo automatiseer je een groot deel van je administratie en dat bespaart jou tijd.

  Bekijk alle boekhoudsoftware voor stichtingen 
  Bekijk alle boekhoudsoftware voor verenigingen

  Is boekhoudsoftware veilig?

  Het antwoord op deze vraag is heel simpel: ja. Online boekhoudsoftware is over het algemeen beter beveiligd dan offline boekhoudprogramma’s. Dit komt doordat online administratie software leveranciers moeten voldoen aan strenge eisen. Zo is er bijvoorbeeld het Keurmerk Zeker-Online. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van veilige verbindingen en mogen ze de gegevens niet doorspelen aan andere partijen. 

  Lees hier meer over de veiligheid van cloud software.

  Hoe kies ik de beste boekhoudsoftware?\

  Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welke boekhoudsoftware het beste bij je past. Doorloop in ieder geval de onderstaande stappen om tot een goede oplossing te komen.

  1. Bepaal eerst welke functies je nodig hebt
  Ben je ZZP'er? Dan zijn functies zoals facturering en een meekijkaccount voor je boekhouder handige functionaliteiten. Voor de grotere en complexere bedrijven zijn functionaliteiten zoals salaris, automatische opmaak van de jaarlijkse rekening, consolidatie en vreemde valuta essentiële functionaliteiten.

  2. Boekhoudsysteem passend bij jouw andere software
  Daarnaast is het belangrijk dat het selecteren van het juiste boekhoudpakket aansluit bij de software die je gebruikt. Gebruik je Magento voor je webshop of Backoffice? Zoek boekhouding software op dat aansluit op jouw systeem. Dit scheelt een hoop frustratie. Wil je checken of je jouw software kunt koppelen met een nieuw programma, kijk dan in ons App-center. 

  3. Aantrekkelijke prijs van administratie software
  Natuurlijk essentieel let op de prijs. Zorg ervoor dat je niet meer geld uitgeeft dan nodig is. Bij Appwiki kan je eenvoudig diverse boekhoudsoftware vergelijken. Daarnaast kan je zelfs vaak een administratieprogramma gratis testen! Zo vind je zeker de beste boekhoudsoftware.

  Hulp nodig? Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om de beste boekhoudsoftware voor jou te kiezen. Je krijgt inzicht in:

  • welke manier van boekhouden het beste is
  • hoe je BTW aangifte wil doen
  • hoe je bankmutaties wil verwerken
  • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
  • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
  • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

  Download gratis

  Hoe kun je boekhoudsoftware vergelijken?

  In onderstaand filmpje laten we zien hoe je eenvoudig boekhoudsoftware met elkaar vergelijkt. 

  Kan ik gratis boekhoudsoftware uitproberen? 

  Op internet zijn er diverse gratis proefabonnementen voor administratieprogramma's te vinden. Deze programma's kun je vaak de eerste maand gratis gebruiken. Na een maand heb je de keuze om door te gaan met het programma. Maar er bestaat ook volledig gratis boekhoudsoftware voor startende ondernemers. Deze boekhoudsoftware kun je als starter gedurende het eerste ondernemersjaar volledig gratis gebruiken met alle functionaliteiten. Na het eerste jaar betaal je wel een maandbedrag voor het boekhoudsysteem.

  Lees hier meer over gratis boekhoudsoftware

  De beste boekhoudsoftware voor jou:

  Unit4 Bedrijfssoftware

  114 reviewsMeer informatie

  Relevante artikelen

  rawpixel-658248-unsplash.jpg
  20 februari 2020

  9 voordelen van online boekhouden op een rij

  Boekhouding

  Als ondernemer kom je er niet onderuit; je moet een sluitende boekhouding voeren. Een online boekhoudprogramma zou hiervoor een goede investering zijn. Maar hoe goed zijn online programma’s nu echt?

  Lees meer 
  30 november 2019

  Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

  Boekhouding
  25 juli 2019

  Administratie bijhouden als zzp'er?

  AdministratieBoekhouding
  Products