Boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk de 3 beste boekhoudsoftware pakketten op prijs, functies en reviews. Probeer ze gratis en vrijblijvend. Of bekijk hieronder het complete boekhoudsoftware overzicht.

Boekhoudsoftware keuzehulp

Boekhoudsoftware overzicht

Eenvoudig de software vinden die bij jou past? Met deze handige tool maak je snel je eigen shortlist. Vergelijk vervolgens de pakketten op prijs, functie en reviews.

Bekijk complete overzicht

Boekhoudsoftware reviews

Boekhoudsoftware (expert)reviews

Onze experts hebben een aantal aanbieders uitgebreid getest. Hier vind je de bevindingen en meer informatie over deze aanbieders.

Bekijk reviews

Bekijk het complete boekhoudsoftware overzicht

Boekhoudsoftware vergelijken? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle Nederlandse software voor een online boekhouding. Benieuwd hoe je het beste boekhoudsysteem kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welke software het beste bij je past.

Wil je alles weten over boekhoudsoftware, welke systemen er zijn en welke het beste bij jouw bedrijf past? Lees dan verder en ontdek het zelf:

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware?

In boekhoudsoftware heb je veel verschillende opties en pakketten. Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt voor boekhoudsoftware die bij jouw bedrijf past, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Vergelijk dan de verschillende boekhouding software pakketten die er zijn en kies de beste drie voor jouw bedrijf. We helpen je graag!

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Op zoek naar een compleet en eenvoudig online boekhoudpakket? Velen gingen u al voor. Bij e-Boekhouden.nl heeft u geen boekhoudkennis nodig, iedereen kan het! ACTIE: 15 maanden gratis! > Maak nu uw gratis account aan!

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

Meer informatie
Geen boekhoudkennis
Makkelijk & Compleet
Bespaar tijd & geld!

Rompslomp.nl is hét complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
Foutloze administratie
Incl. bankkoppeling
Gratis ondersteuning

Maak je administratie vele malen efficiënter. Automatiseer je dagelijkse taken en werk direct samen met je accountant. Breng alles samen in één online tool zodat je overzicht en grip op je financiën hebt. Probeer Unit4 30d gratis!

Meer informatie
Alles in 1 pakket
Inclusief facturatie
Slechts €10,- p.m.

DigiBTW is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige boekhoudpakket, speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is alles in 1 (incl. facturatie, boekhouden en btw-aangifte) voor slechts €10 per maand. Probeer het gratis!

Meer informatie
Betaalbaar
Uitgebreid
Al 15 jaar online!

Uitgebreid, makkelijk en betaalbaar. Ook met bonnetjes uploaden, onbeperkt online facturen, urenregistratie, projectbeheer, voorraadbeheer. Makkelijk samenwerken met uw boekhouder. Keurmerk betrouwbaar boekhouden

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Bekijk de beste boekhoudsoftware voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Wat is boekhoudsoftware?

Boekhoudsoftware is een programma waarmee je jouw boekhouding kunt bijhouden en automatiseren. Het is een hulpmiddel om je financiële gegevens in te voeren in een boekhoudsysteem en op orde te houden. Het opstellen van een balans en een resultatenrekening gaat ook automatisch in je boekhouding software. Zo heb je gemakkelijk de hele financiële administratie op orde. 

Vanuit de Belastingdienst ben je verplicht om je boekhouding bij te houden. Veel ondernemers kiezen ervoor om dit uit te besteden aan een boekhouder. Dat is echter niet altijd nodig. Je kunt het veelal ook zelf doen als je maar de juiste boekhoudsoftware tot je beschikking hebt. Met boekhouding software kun je zelf de boekhouding oppakken en een eventuele nacontrole door de boekhouder of fiscaal jurist laten uitvoeren. Het hebben van goede boekhoudsoftware kan je veel tijd en gemak opleveren als ondernemer. Jij wilt je als ondernemer immers bezighouden met ondernemen. 

Wij kunnen ons echter voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhoudsoftware. Het vinden van de juiste boekhoudsoftware is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersnel boekhoudsoftware vinden dat op je lijf is geschreven. 

 

Hier geef ik je antwoord op al jouw vragen over boekhoudsoftware. Verder leg ik uit hoe je binnen een paar minuten het juiste boekhoudprogramma vindt.

In onderstaande video vind je allemaal informatie over boekhoudsoftware en welke dingen je er allemaal mee kunt doen:

Appwik expert

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware als zzp'er?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download checklist

Wat kan ik met een boekhoudsysteem?

Je kunt met een online administratieprogramma in principe alle boekhoudkundige handelingen sneller doen of zelfs helemaal automatiseren. Om je boekhouding goed bij te houden dien je je aan een aantal vaststaande zaken te houden. Dat wordt ook wel het boekhouding dagboek genoemd. Hierin bevinden zich vijf boeken. Deze vijf boeken bestaan uit een kasboek, inkoopboek, verkoopboek, bankboek en memoriaal.

Met een boekhoudsysteem en de juiste boekhouding software kun jij dit automatisch bijhouden. Laten we de boeken even kort toelichten. 

  Kasboek

  In het kasboek houd je als ondernemer bij wat er in en uit je kas gaat. Dit lijkt misschien in de basis op het bankboek dat we hieronder verder toelichten, maar dat is niet zo. In het kasboek staan al je contante opnamen en uitgaven. Daar waar er dus geen bank aan te pas is gekomen en je dus ‘in kas’ hebt. Vandaar de naam kasboek. 

  Inkoopboek

  Het inkoopboek bevat alles dat je inkoopt. Alle facturen hiervan verwerk je tot een kloppend inkoopboek. Op basis van binnenkomst - dus de data van inkoop - verwerk je ze in je boekhouding. Met goede boekhouding software hoef je hier niet zelf achteraan en kun je zelfs wat inkoopfacturen door elkaar zetten. 

  Het boekhoudsysteem zet ze weer op de juiste volgorde voor je. Scheelt je weer onnodig uitzoekwerk als je een inkoopfactuur ineens tegenkomt. Gewoon inboeken en klaar. 

  Verkoopboek 

  Het verkoopboek is de tegenhanger van het inkoopboek. Hier komt alles wat je verkoopt en niet inkoopt. Deze facturen log je allemaal in het verkoopboek. Veel ondernemers betalen hun facturen overigens niet direct. Door deze onder een klant te boeken met een debiteurennummer weet jij dankzij de boekhouding software wat je nog van welke klant aan omzet krijgt. 

   Bankboek

   Geen kas, maar alle inkomsten en uitgaven die je via de bank hebt geregeld houd je bij in je bankboek. Met goede boekhouding software wordt dit automatisch bijgehouden en hoef je dus niet handmatig je bankafschriften door. 

   Memoriaal

   In het memoriaal worden incidentele boekingen verwerkt. Als ondernemer kan het voorkomen dat je soms wat privé betaalt in plaats van dat je dit vanaf je zakelijke rekening betaalt. Deze inkoopfactuur staat dan wel op je bedrijfsnaam, maar de kosten zijn niet van je zakelijke rekening afgeschreven. Hiervoor kun je het memoriaal gebruiken, zodat je ‘niet kloppende’ boekhouding weer klopt. 

   Bovenstaande dagboeken zul je verplicht moeten bijhouden binnen je boekhouding en administratie. Daarnaast heeft het hebben van boekhoudsoftware voor jouw bedrijf en een goed systeem ook nog andere belangrijke functies, zoals: 

   • Overzicht in de grootboekadministratie. Met online boekhouding heb je altijd overzicht over je resultatenrekening, je balans en je cashflow.
   • Afschrijvingen. Met een boekhoudpakket hou je automatisch je afschrijvingen van je vaste activa bij.
   • Inkomende rekeningen invoeren. Met een administratieprogramma heb je een centrale verzamelbak van alle inkomende rekeningen en bonnetjes.
   • Integratie met internetbankieren. Afschrijvingen en betalingen kunnen meteen via de software uitgevoerd worden.
   • Kostenoverzicht. Met de software zorg je voor overzicht in je kosten. Het boekhoudprogramma brengt zelfs onderscheid aan in de soorten kosten.
   • Btw-aangifte en belastingaangifte. Een boekhoudsysteem houdt al jouw financiële gegevens bij. De maandelijkse btw-aangifte en de jaarlijkse inkomstenbelasting zijn een fluitje van een cent.

   Boekhoudsoftware keuzehulp

   Welke voordelen heeft boekhoudsoftware?

   Boekhouding software wordt door steeds meer ondernemers gebruikt. Dat is niet vreemd ook. Met administratiesoftware komt een eind aan de frustratie rondom boekhouden.  Je kunt het systeem immers voor je laten werken! Niets voor niets overwegen de ondernemers die het nog niet gebruiken om ook boekhoudsoftware te kopen. 

   Een van de voordelen van het gebruik van boekhouding software is dat het tijd en geld bespaard. Waarom? Omdat de boekhouding software veel administratieve taken van je overneemt en automatiseert. Zo houd jij als ondernemer meer tijd en dus geld over. Tijd en geld die je beter in ondernemen kunt steken, in plaats van in boekhouden. Met goede boekhouding software ben je goed geholpen als ondernemer. De voordelen van boekhouding software zijn groot! 

   1. Snel facturen maken

   Een administratie programma maakt het mailen van facturen en aanmaningen heel eenvoudig. Binnen een mum van tijd staan de facturen (of aanmaningen) klaar om verstuurd te worden. Dat kan omdat een administratie software een email functie heeft. Zo kun je met één druk op de knop of zelfs automatisch een factuur of herinnering sturen. Zo worden facturen vaker op tijd betaald. 

   Bovendien is het vanwege de koppeling aan je klanten gemakkelijk te zien welke klanten je nog moeten betalen en hoeveel zij je nog verschuldigd zijn. Boekhoudsoftware maakt het eenvoudig om snel facturen te maken. 

   2. Informatie delen 

   Naast dat je eenvoudig facturen kunt maken en versturen kun je met boekhouding software ook makkelijk (financiële) informatie delen. Bijvoorbeeld met een administratieprogramma dat je voor je bedrijf gebruikt. Boekhoudsoftware biedt je de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te melden. 

   Daarnaast zijn er ook diverse boekhoudprogramma's die een zogenoemde meekijk account hebben. Handig als je alsnog je accountant of boekhouder mee wilt laten kijken. Zo weet je zeker dat je jaarlijkse afrekening en boekhouding dankzij de software helemaal kloppend is. Je accountant of boekhouder heeft immers mee kunnen kijken.

   3. Makkelijk online boekhouden

   Nog een handig voordeel: je hebt geen zware systeemeisen nodig. Je doet namelijk alles oline. Boekhoudsoftware kun je dus overal gebruiken. Voor het gebruiken van een boekhoudprogramma heb je vaak alleen een browser nodig, zoals Google Chrome, Firefox of Internet Explorer. Daarnaast maakt het ook niet uit wat voor device je hebt. Of je nou in een Linux, Windows, Android of Mac omgeving werkt, een boekhoudsoftware is van alle markten thuis en werkt zolang jij met jouw device toegang hebt tot het internet. Waar ter wereld of als je net in de trein zit en nog wat laatste zaken wilt checken. 

   Makkelijk online boekhouden

   Je administratie is een belangrijk onderdeel binnen je boekhouding. Administratie software en boekhoudsoftware maakt je leven als ondernemer een stuk makkelijker en eenvoudiger. Binnen de verschillende boekhouding software vind je vaak nog extra functies, zoals:

   • Urenregistratie. Als ZZP’er dien je aan een bepaald urencriterium te voldoen. Een boekhoudpakket kan je deze handigheid bieden indien je deze verantwoording dus moet afleggen. Ook als je met contracturen werkt kan dit een handige tool innen boekhoudsoftware zijn voor jouw bedrijf.
   • Budgetbeheer. Er zijn boekhoudpakketten waarmee je budgetten kunt instellen voor een specifieke periode. De kosten worden automatisch afgeschreven en met de gemaakte werkzaamheden verrekend. Een zeer handige functionaliteit!
   • Voorraadbeheer. Als je een webshop hebt, is een voorraadbeheer een uitmuntend goed idee. Zo heb je altijd overzicht over wat je in huis hebt. Daarnaast kan je bestellijsten opstellen en met gemak je voorraden aanvullen. Zo weet je zeker dat zowel online als offline alles klopt en overeenkomt.
   • Veel boekhoudpakketten bieden koppelingen. Zodoende kan jij jouw financiële administratie koppelen aan andere software.de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, de kassa of een webwinkel

   Welke online boekhoudoplossingen zijn er?

   Het aanbod van boekhouding software is enorm. Er komen ook steeds nieuwe boekhoudprogramma's bij. Wij willen jou ontzorgen en bieden jou alle informatie aan over de verschillende boekhoudsoftware aanbieders die er zijn. Wij bundelen een groot deel van de aanbieders op één website. 

   Je vindt op onze site niet alle aanbieders, maar wel een groot aanbod. Je kunt kiezen uit de grote bekende namen. Uiteraard hebben we ook de kleinere aanbieders opgenomen in ons aanbod. Wij helpen je graag met het vergelijken van de verschillende boekhouding software pakketten. Maak je eigen top drie en vergelijk de top drie met elkaar om voor jouw bedrijf de beste te kiezen. 

   Voor elke bedrijfsvorm heb je weer andere boekhouding software. Een ZZP’er heeft immers andere eisen - ook vanuit de Belastingdienst - dan de MKB-ondernemer. Door jezelf in de verschillende leveranciers te verdiepen en te ontdekken wat je nodig hebt, maak je een veel betere keuze. Hieronder vind je een overzicht van de diverse aanbieders per bedrijfsvorm. 

   Wij maken hierbij onderscheid tussen de starters, ZZP’ers, MKB’ers, stichtingen en verenigingen.
    

   De beste boekhoudsoftware van dit moment:

   Boekhoudsoftware voor starters

   Met boekhoudsoftware heb je als starter genoeg aan een basiskennis van boekhouden. Begin dus eenvoudig aan je boekhouding met boekhoudsoftware. Ook voor starters zijn er verschillende pakketten, dus kijk goed waar je wel of geen behoefte aan hebt. 

   Een extra tip. Je bent misschien nu een starter, maar als het goed is ga je groeien. Boekhouding software die met je bedrijf mee kan groeien is dan geen overbodige luxe.

   Bekijk alle boekhoudsoftware voor starters

   Boekhoudsoftware voor ZZP’ers

   Van schoonmaker tot kok. Van boekhouder tot aannemer. Als ZZP’er moet je de boekhouding doen net als iedereen. Als ZZP’er is het belangrijk dat je zonder financiële afdeling alsnog je boekhouding en administratie op orde hebt. Zoals we hierboven ook al schetsen is het voor en ZZP’er bovendien verplicht om je urenregistratie goed bij te houden. 

   Boekhouding software voor ZZP’ers hebben hiervoor de tooling. Met goede software heb je de boekhouding zo op orde.

   Bekijk alle boekhoudsoftware voor ZZP'ers

   Boekhoudsoftware voor MKB'ers

   Wat voor onderneming je ook hebt, met boekhoudsoftware voor het MKB heb je altijd inzicht in je financiële situatie. Kies het beste boekhouding software pakket dat bij jouw MKB-onderneming past. Of je nu in het midden segment opereert of toch nog wat kleiner bent. Met het juiste programma kan iedereen snel en super efficiënt werken. 

   Bekijk alle boekhoudsoftware voor MKB bedrijven

   Boekhoudsoftware voor stichtingen 

   Een stichting heeft andere belastingplichtigen dan ‘normale’ bedrijven. Hierdoor kan je boekhouding er ook anders uitzien en kun je er als ondernemer best wat moeite mee hebben. Maak het jezelf makkelijk met een goed boekhoudpakket dat ook goed te gebruiken is voor jouw stichting. 

   Bekijk alle boekhoudsoftware voor stichtingen

   Boekhoudsoftware voor verenigingen

   Ook voor verengingen gelden andere ‘regels’ dan voor de ‘normale’ bedrijven. Zo heb je niet te maken met alleen werknemers (al dan niet vrijwillig) maar ook met leden. Kies bijvoorbeeld voor een boekhoudpakket met ledenadministratie of debiteurenbeheer. Zo automatiseer je een groot deel van je administratie en dat bespaart jou tijd.

   Bekijk alle boekhoudsoftware voor verenigingen

   Veilig online met boekhoudsoftware

   Online boekhoudsoftware is over het algemeen beter beveiligd dan offline boekhoudprogramma’s. Dit komt doordat online administratie software leveranciers moeten voldoen aan strenge eisen. Zo is er bijvoorbeeld het Keurmerk Zeker-Online. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van veilige verbindingen en mogen ze de gegevens niet doorspelen aan andere partijen. Cloud software zoals de meeste boekhoudpakketten is hartstikke veilig. 

   Besluit je niet in de cloud te gaan werken, maar zelf je boekhoudpakket aan te schaffen dan ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Boekhouding software kan je veel ellende schelden. Jij bent niet verantwoordelijk voor de opslag van de data. Deze wordt beveiligd opgeslagen door de leverancier en je systeem wordt vaak automatisch geupdate. Zaken waar je je over het algemeen liever niet druk over maakt als ondernemer. 

   De beste boekhoudsoftware kiezen

   Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welke boekhoudsoftware het beste bij je past. Hierbij ben je aan de ene kant afhankelijk van de boekhouding software leveranciers. Aan de andere kant heb je zelf jouw wensen en eisen. Om de beste boekhoudsoftware te kopen voor jouw bedrijf, kun je het beste de verschillende systemen met elkaar vergelijken. 

   Doorloop in ieder geval de onderstaande drie stappen om tot een goede oplossing te komen. Dan weet je snel genoeg welke boekhoudsoftware je moet kopen voor jouw bedrijf.

   1. Bepaal eerst welke functies je nodig hebt

   Ben je ZZP'er? Dan zijn functies zoals facturering en een meekijk account voor je boekhouder handige functionaliteiten. Uiteraard is ook niet elke ZZP’er hetzelfde, dus bedenk wat jij nodig hebt!

   Voor de grotere en complexere bedrijven zijn functionaliteiten binnen de boekhoudsoftware essentieel. Denk hierbij aan functionaliteiten zoals:

   • Salaris
   • Automatische opmaak van de jaarlijkse rekening
   • Consolidatie 
   • Vreemde valuta

   Niet elk boekhoudsoftware systeem zal deze functionaliteiten hebben dus in stap een zullen er al wat eenvoudige boekhoudprogramma’s wellicht afvallen. 

   2. Boekhoudsysteem passend bij jouw andere software

   Als ondernemer heb je veel verschillende software pakketten en systemen die je gebruikt. Dan is het wel handig en net zo efficiënt als die systemen ook aansluiting vinden met het door jouw gekozen boekhoudsoftware systeem. 

   Gebruik je Magento voor je webshop of Backoffice? Zoek boekhouding software op die aansluit op jouw systeem. Dit scheelt een hoop frustratie. Bedenk ook of je nog andere systemen zou willen koppelen zoals een ERP systeem of je CRM. Bedenk daarbij ook waarom je dit wilt koppelen, want soms zijn twee losse systemen net zo handig als dat je alles gekoppeld hebt. 

   Wil je checken of je jouw boekhoudsoftware kunt koppelen met een nieuw programma? Kijk dan in ons App-center of neem contact met ons op. We helpen je graag bij het kiezen van het juiste systeem. 

   3. Aantrekkelijke prijs van administratie software

   Goedkoop is duurkoop, maar wat is nu een goede prijs waarvoor je boekhoudsoftware kunt kopen? Zorg ervoor dat je niet meer geld uitgeeft dan nodig is. Bij Appwiki kan je eenvoudig diverse boekhoudsoftware vergelijken. Daarnaast kan je zelfs vaak een administratieprogramma gratis testen! Zo vind je zeker de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf, voor de beste prijs.

   Als je boekhoudsoftware gaat kopen kun je met de bovenstaande drie stappen alvast een voorselectie maken. Heb je alsnog hulp nodig of kom je er toch niet helemaal uit? Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf tien vragen om de beste boekhoudsoftware voor jou te kiezen. Je krijgt inzicht in:

   • Hoe je BTW aangifte wil doen
   • Hoe je bankmutaties wil verwerken
   • Hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
   • Hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
   • Welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

   Boekhoudprogramma ZZP Kiezen

   Eerst testen dan boekhoudsoftware kopen

   Op internet zijn er diverse gratis proefabonnementen voor administratieprogramma's te vinden. Deze programma's kun je vaak de eerste maand gratis gebruiken. Na een maand heb je de keuze om door te gaan met het programma of om de proefperiode te beëindigen. Door eerst gratis wat verschillende systemen te testen ontdek jij welk boekhoudsoftware systeem je het beste kunt kopen. Je zit dan nog nergens aan vast. 

   We raden wel aan om niet teveel verschillende systemen te testen. Met onze vergelijker ontdek jij de verschillende boekhouding software en kun je een persoonlijke top drie samenstellen. Je wilt ook niet dat je door alle bomen het bos niet meer ziet. 

   Er bestaat ook volledig gratis boekhoudsoftware voor startende ondernemers. Deze boekhoudsoftware kun je als starter gedurende het eerste ondernemersjaar volledig gratis gebruiken met alle functionaliteiten. Na het eerste jaar betaal je wel een maandbedrag voor het boekhoudsysteem. 

   We raden wel aan om niet teveel verschillende systemen te testen. Met onze vergelijker ontdek jij de verschillende boekhouding software en kun je een persoonlijke top drie samenstellen. Je wilt ook niet dat je door alle bomen het bos niet meer ziet. 

   Er bestaat ook volledig gratis boekhoudsoftware voor startende ondernemers. Deze boekhoudsoftware kun je als starter gedurende het eerste ondernemersjaar volledig gratis gebruiken met alle functionaliteiten. Na het eerste jaar betaal je wel een maandbedrag voor het boekhoudsysteem. 

   Bekijk het complete boekhoudsoftware overzicht

   Inmiddels heb je het hele complete boekhoudsoftware overzicht kunnen lezen. Het hebben van een goed boekhouding software pakket biedt veel voordelen voor jou als ondernemer. Inmiddels heb je veel verschillende leveranciers en aanbieders die de ‘beste’ boekhoudsoftware systemen verkopen. Om de beste keuze voor jouw bedrijf te maken kun je de systemen bij Appwiki vergelijken.

   Door je persoonlijke top drie te maken en die eventueel gratis te testen weet jij welk boekhoudsoftware systeem je moet kopen. Ga aan de slag en vergelijk de verschillende boekhouding software die er zijn zodat je zeker weet dat je de juiste voor jouw bedrijf gaat kopen. We helpen je graag!

   Relevante artikelen

   brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
   4 maart 2020

   De administratie voor MKB: eisen en tools

   AdministratieBoekhouding

   Waaruit moet de administratie MKB bestaan? En wat is het verschil tussen administratie MKB en het bijhouden van de boekhouding?

   Lees meer 
   4 maart 2020

   Boekhouder MKB inschakelen? 4 overwegingen

   AdministratieBoekhouding
   2 maart 2020

   Administratie bijhouden als zzp'er?

   AdministratieBoekhouding
   24 februari 2020

   De 10 beste boekhoudpakketten voor ZZP

   AdministratieBoekhouding
   30 november 2019

   Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

   Boekhouding

   Wat is de best beoordeelde boekhoudsoftware?

   Onze experts hebben diverse boekhoudpakketten onder de loep genomen. Hieronder vind je een aantal reviews en meer informatie van deze aanbieders.

   Exact Online review

   Exact Online

   Bekijk review

   e-Boekhouden.nl

   Bekijk review

   Visma eAccounting

   Visma eAccounting

   Bekijk review

   Twinfield review

   Twinfield

   Bekijk review

   Moneymonk review

   Moneymonk

   Bekijk review

   DigiBTW review

   Twinfield

   Bekijk review

   Veelgestelde vragen over online boekhoudsoftware

   Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhoudsoftware.

   Is boekhoudsoftware veilig?

   Het antwoord op deze vraag is heel simpel: ja. Online boekhoudsoftware is over het algemeen beter beveiligd dan offline boekhoudprogramma’s. Dit komt doordat online administratie software leveranciers moeten voldoen aan strenge eisen.

   Zo is er bijvoorbeeld het Keurmerk Zeker-Online. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van veilige verbindingen en mogen ze de gegevens niet doorspelen aan andere partijen. 

   Lees hier meer over de veiligheid van cloud software

   Kan ik gratis boekhoudsoftware uitproberen? 

   Er zijn diverse gratis proefabonnementen voor administratieprogramma's te vinden. Deze programma's kun je vaak 14 tot 30 dagen gratis gebruiken. Na deze proefperiode heb je de keuze om door te gaan met het programma.

   Maar er bestaat ook volledig gratis boekhoudsoftware voor startende ondernemers. Deze boekhoudsoftware kun je als starter gedurende de eerste 12 tot 15 maanden volledig gratis gebruiken met alle functionaliteiten. Na het eerste jaar betaal je wel een maandbedrag voor het boekhoudsysteem.

   Lees hier meer over gratis boekhoudsoftware

   Administratie opzetten stappenplan

   Boekhouding eenvoudig opzetten

   Als je net start met je bedrijf is het verplicht om een boekhouding op te zetten. Maar waar moet je beginnen? Hier vind je een stappenplan en handige tips.

   Bekijk stappenplan

   Administratie bijhouden tips

   Boekhouding efficient bijhouden

   Ok, je hebt een boekhouding, maar als je niet oppast kost het bijhouden je veel tijd. Wat moet je bijhouden, hoe doe je dit efficient en wat heb je hiervoor nodig? Ontdek het hier.

   Bekijk tips en tools

   Administratie software overzicht

   Boekhoudprogramma vergelijken

   Voor het bijhouden van je boekhouding heb je het juiste gereedschap nodig. Daarom vind je hier een compleet overzicht met software aanbieders die je financiele administratie ondersteunen.

   Bekijk overzicht

   De beste boekhoudsoftware voor het MKB:

   Unit4 Bedrijfssoftware

   115 reviewsMeer informatie

    

   Veelgestelde vragen

   ✅ Wat is boekhouding software?

   Boekhoudsoftware is een programma waarmee je jouw boekhouding automatiseert. Het is een hulpmiddel om je financiële gegevens in te voeren in een boekhoudsysteem en om deze op orde te houden. Met boekhoudsoftware heb jij jouw financiële administratie eenvoudig en geautomatiseerd op orde.Met boekhoudsoftware kun jij slim boekhouden en tijd overhouden. 

   ✅ Wat kun je met boekhoudsoftware?

   Met een goed online boekhoudsoftware programma kun jij alle boekhoudkundige handelingen doen die bij jou boekhouding horen. Met boekhoudsoftware doe jij deze alleen sneller en automatisch. Met boekhoudsoftware krijg jij overzicht in de grootboekadministratie. Krijg je inzicht in afschrijvingen en kun jij inkomende rekeningen invoeren en afhandelen. 

   ✅Welke voordelen heeft boekhoudsoftware?

   Boekhoudsoftware heeft veel voordelen. Met administratiesoftware voor jouw boekhouding komt er een eind aan de frustratie rondom boekhouden. Met boekhoudsoftware kun je snel facturen maken en deze delen met jouw financiële administratie, boekhouder of accountant. ZZP’ers kunnen de urenregistratie bijhouden via boekhoudsoftware en als webshop heb je de mogelijkheid voor voorraadbeheer. Daarnaast kun je boekhoudpakketten koppelen aan andere systemen die jij binnen jouw organisatie gebruikt.

   Products