5 handige declaratie apps voor je onkosten

Zit jij altijd te stoeien met zakelijke bonnen? Of je nou zelf de zakelijke bonnetjes verwerkt of dat je de declaraties bij iemand moet indienen: het gebeurt weleens dat je een bonnetje kwijtraakt. Jammer, maar gelukkig kan dit makkelijker door digitaal te declareren.

Digitaal declareren heeft veel voordelen:

 • Maak eenvoudig een foto van de bon
 • Raak nooit meer papieren bonnen kwijt
 • Bewaar de zakelijke bonnen digitaal
 • Een soepel declaratieproces
 • Snel terugbetaald krijgen

Hieronder hebben we een lijstje voor je samengesteld met de vijf beste declaratie apps om je onkosten digitaal bij te houden. Deze onkosten apps zijn onmisbaar om kosten te declareren.

Herken jij het gedoe met bonnetjes? Dit is gelukkig heel eenvoudig op te lossen met een onkosten declaratie app. Hiermee kun je digitaal en met veel gemak jouw bonnen direct scannen en declareren.

Arjan
Appwiki expert

  De beste declaratie apps voor digitale declaratie

  1. Exact

  MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

  Snel declareren
  Bespaar veel tijd
  Naadloze integratie

  Prijs: maandelijks €3,60
  Reviews: 8.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. HoorayHR

  HoorayHR is de intuïtieve alles-in-een HR-tool die jou helpt om het HR-proces van jouw organisatie te stroomlijnen. Bespaar direct tijd met onze slimme features; o.a. verlofregistratie, verzuimregistratie, personeelsdossiers, documentenbeheer, bedrijfsmiddelenbeheer, contractbeheer, overuren en slimme koppelingen met bijvoorbeeld je loonpakket.

  Maandelijks overzicht!
  Inzicht in uitgaven
  Inclusief HR features!

  Prijs: maandelijks €5,00
  Reviews: 9.6/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. Moss

  Take charge of your company spend. Less paperwork, but more control over spend, faster month-end, and more accurate reporting.

  Snelle maandafsluiting
  Vergroot je ROI 4,5x
  Minder papierwerk

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  4. Whitevision B.V.

  Automatiseer je administratie: bespaar tijd en krijg meer inzicht. Whitevision biedt software oplossingen om inkomende documenten snel en eenvoudig digitaal te verwerken. ✓ Ruim 26000 gebruikers ✓ Slimme & zelflerende software ✓ Koppelt met jouw ERP

  Ruim 26.000 gebruikers
  Overzichtelijke app
  Flexibele workflow

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  5. SRXP

  SRXP is de marktleider op het gebied van declaratiesoftware. SRXP helpt jou het declaratieproces te digitaliseren met een handige declaratie app. Door de tijd die je hieraan besteed te minimaliseren, houd je meer tijd over voor belangrijkere zaken. Dankzij de features en instellingen past SRXP in de bedrijfsprocessen van elke organisatie.

  Verlaag kosten
  Ultieme controle
  Meer inzicht

  Prijs: vanaf €3,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  De voordelen van onkosten declaratie apps

  Hierboven stelden we al even snel welke voordelen je hebt als je gebruikmaakt van een applicatie om jouw bonnen te scannen en digitaal te declareren. Declaratie apps hebben nog veel meer voordelen. Voor het gemak hebben we alle voordelen op een rijtje gezet.

  Nooit meer bonnetjes kwijtraken

  Even buiten de deur lunchen met die klant, daarna door naar die andere afspraak en afsluiten op kantoor. Maar die lunchbon, waar heb je die ook alweer gelaten? Ligt die in de auto? In de werktas, of ben je die überhaupt vergeten mee te nemen?

  Een bonnetje raak je zo kwijt. Kwijt geraakt betekent niet declareren, Want hoewel veel online geregeld kan worden, heb je als ondernemer wel altijd het bewijs nodig dat je iets hebt aangeschaft en dus betaald. Leer jezelf aan om direct na het krijgen van een bonnetje een foto te maken met de onkosten app, zo heb je alle bonnen digitaal bij elkaar en raak je ze nooit meer kwijt. Maak een foto, upload de bon en klaar!

  Direct scannen met declaratie app

  Geen gedoe met de Belastingdienst door declaratie app

  Facturen en bonnetjes moet je zeven jaar bewaren voor eventuele controle van de Belastingdienst. Dat betekent dat je zeven jaar lang alles moet opslaan zodat je het veilig hebt en direct kunt overhandigen indien dat nodig is. Dat betekent kasten vol met papieren en paperassen en dan op jaar bewaren. Zijn de zeven jaar voorbij dan mag je het uiteraard langer bewaren, maar je kunt het ook vernietigen.

  Wist je dat je de bonnetjes ook digitaal mag bewaren in een declaratie app? Met digitaal declareren is dit ontzettend makkelijk en kun je met een druk op de knop per jaar jouw bonnen overhandigen aan de Belastingdienst.

  Je hoeft er zelf niets voor te bewaren en geen onnodige kastruimte vast te houden voor jouw gehele administratie van de afgelopen zeven jaar. Scheelt veel onnodig uitzoeken en bewaren voor de financiële afdeling.

  Snel inzicht in je uitgaven

  Doordat je alle bonnetjes digitaal opslaat heb je goed inzicht in je uitgaven en hoef je niks meer uit te zoeken. Je hebt inzicht in de datum en tijd van de uitgaven. Het grote voordeel van een declaratie app is daarbij dat de app al het werk voor je doet.

  Upload je verschillende bonnen uit verschillende maanden? Geen probleem, op basis van de data die jij doorgeeft wordt de volgorde bepaald en zul je al snel weer een kloppende administratie hebben die netjes op datum gesorteerd wordt. Je kunt nog wel eens een verdwaald bonnetje uit een broekzak halen, niet? Upload deze en deze komt netjes in de juiste maand te staan. Digitale declaraties met een declaratie app biedt dus een hoop voordelen. 

  Vergelijk alle declaratie apps

  Altijd digitaal toegang tot je bonnetjes

  Met een onkosten app heb je alle bonnetjes digitaal op één plek. Je hebt altijd toegang tot de app via je desktop of mobiel. Heeft jouw financiële afdeling alles binnen een klik binnen handbereik. Bonnen die door anderen worden gedeclareerd kunnen snel inzichtelijk worden gemaakt en kun je via de app gemakkelijk accorderen.

  Enige dat jij nodig hebt om de bonnen te bekijken binnen de declaratie app is internet. Laat dat nu eigenlijk overal ter wereld voorhanden zijn. Dus jouw administratie is werkelijk met een druk op de knop te raadplegen.

  Inzicht en de juiste koppelingen

  Een declaratie app verhoogt de efficiëntie binnen je bedrijf. Medewerkers krijgen via de declaratie app inzicht in de status van hun declaratie. Geen communicatie meer over en weer wanneer een declaratie wordt uitbetaald. Nee je kunt eenvoudig via de app alles inzichtelijk maken.

  Bovendien maakt een declaratie app vaak onderdeel uit van je boekhouding pakket. Hierdoor kun je eenvoudig de koppelingen maken die jij nodig hebt om een kloppende boekhouding bij te houden. Alle declaraties die binnen de app worden gedaan worden netjes in de boekhouding verwerkt.

  Scheelt aan het einde van een maand ontzettend veel uitzoekwerk voor zowel jou als de financiële afdeling. Ze hebben immers alles al bij de hand.

  Meer weten over het opzetten en bijhouden van je boekhouding?

  Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhouden. Denk aan:

  • Hoe zet je eenvoudig een boekhouding op?
  • Hoe declareer ik kosten?
  • Wat zijn de belastingregels waarmee ik rekening moet houden?
  • Hoe hou je de boekhouding efficiënt bij?
  • En hoe bespaar je op een boekhouder?

  In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

  Download gratis

  Meer onkosten declaratie applicaties

  Overtuigd om ook een app te gaan gebruiken voor jouw declaraties? Mara ben je nog niet zeker van welke je wilt gaan gebruiken? Wil je weten welke app het beste bij jouw bedrijf past?

  Bekijk het overzicht met alle onkosten apps of gebruik de selectietool hieronder. Vertel ons over je bedrijf en we maken een voorselectie van de beste apps voor jou. Maak je eigen persoonlijke top drie, vergelijk de apps en vind de beste app voor jou. Zo heb jij altijd digitaal toegang tot jouw declaraties. 

  Gerelateerde artikelen

  30 september 2023

  Administratie bijhouden als zzp'er?

  Administratie Boekhouding

  Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

  10 december 2020

  Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Wat past bij jou?

  Excel Boekhouding

  Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

  11 januari 2024

  Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

  Boekhouding

  Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Hier vind je de vijf administratie apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products