1. Boekhouding
  2. Vereniging

Boekhoudprogramma's voor verenigingen

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor verenigingen. Vertel ons over je vereniging en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Bespaart veel tijd!
Helpdesk, cursus & app
15% sponsorkorting!

Geschikt voor iedere vereniging om eenvoudig een complete boekhouding & ledenadministratie te voeren. Importeer uw ledenbestand en maak onbeperkt gebruikers aan voor het bestuur, zonder extra kosten. Open nu uw gratis account!

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Eenvoudig in gebruik
Uitstekende helpdesk

Geschikt voor iedere vereniging om een boekhouding & ledenadministratie te voeren. U kunt gemakkelijk uw ledenbestand invoeren. Open nu uw gratis account!

Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Visma eAccounting is het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor Verenigingen. Onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer eAccounting 30 dagen gratis!

Meer informatie
Voor verenigingen
met Ledenadministratie
Samen besturen

Wil je een online administratiepakket dat aansluit op de behoeftes van je vereniging? Waarin boekhouding, ledenadministratie en mailing één geheel vormt? Ontdek Conscribo! Ontworpen en gemaakt voor en door verenigingsbestuurders.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf gratis!

Meer informatie
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met het boekhoudprogramma Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en Belgi!

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal

Financile software van Exact is het hart van elke onderneming. Meer dan 500.000 bedrijven vertrouwen voor hun zakelijke cijfers op hun software. Ga aan de slag met hun boekhoudprogramma en ontdek de vele voordelen.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudprogramma's voor verenigingen

Voor het doen van de administratie van een vereniging heb je natuurlijk goed werkende software nodig. Een goed boekhoudprogramma is daarom ook onmisbaar. Op deze pagina zie je alle Nederlandse boekhoudsoftware die een geschikte boekhoudoplossing bieden voor de boekhouding van verenigingen. Eenvoudig en snel boekhouden doe je met deze boekhoudprogramma oplossingen. Gebruik de filters aan de linkerkant om het boekhoudprogramma te vinden die bij jouw vereniging past. 

Boekhouden voor een vereniging

Wat de doelen van een vereniging ook mogen zijn, de boekhouding van de vereniging is van levensbelang en moet in orde zijn. Een goed boekhoudprogramma is daarbij essentieel. De boekhouding vereniging heeft onder andere verschillende soorten van inkomsten, die gedetailleerd moeten worden geregistreerd. Bovendien moet een vereniging ook alle gegevens van haar leden vastleggen. Voor al deze zaken en andere werkzaamheden is een goed werkend boekhoudprogramma nodig. Je kunt bijvoorbeeld een boekhoudpakket vereniging samenstellen, waarbij zowel de boekhouding voor de inkomsten als de ledenregistratie in zijn samengevoegd. Op deze manier is het makkelijker en overzichtelijker om alle informatie in één programma onder te brengen. Middels online boekhouden vereniging is het mogelijk om bijvoorbeeld alle facturen van de leden automatisch te versturen en in de online boekhouding te verwerken. Zo zie je direct wie wat voldaan heeft en welke posten er nog openstaan.

Online boekhouding van je vereniging

Met een boekhoudprogramma voor je vereniging heb je dus geen werk meer van je administratie. Je hebt eenvoudig en overzichtelijk alle informatie bij de hand, in één programma. Doordat alles online wordt geregistreerd en bijgewerkt, is de boekhouding van je vereniging makkelijk en snel toegankelijk. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk de ledenadministratie bijhouden. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en een computer, tablet of smartphone. Waar je ook bent, overal waar internet is kan je de boekhouding voor de vereniging beheren. Het is natuurlijk cruciaal dat alle inkomsten tot in de detail geregistreerd worden. Dit geldt ook voor alle gegevens van leden. Dit kun je als vereniging doen door de boekhouding en de ledenadministratie met elkaar te koppelen. Dit resulteert in een helder overzicht van alle leden inclusief gegevens. Je hebt alles eenvoudig bij de hand en kunt snel schakelen tussen de boekhouding en de ledenadministratie.

Gratis boekhoudprogramma vereniging

Of een vereniging nieuw is opgestart of dat deze al langer bestaat, aan de boekhouding kan niemand ontkomen. Om het de vereniging gemakkelijk te maken, bieden verschillende bedrijven online hun diensten gratis aan voor een bepaalde proefperiode. Je kunt als vereniging daarom een gratis boekhoudprogramma uitproberen. Hierbij heb je meestal te maken met een proefperiode van dertig dagen. Hierna kan de vereniging besluiten om wel of niet met dit boekhoudprogramma verder te gaan. In geval men besluit niet met het programma verder te werken, kan er daarna een ander gratis boekhoudprogramma worden uitgeprobeerd. Wat een vereniging ook in overweging kan nemen, is om meerdere gratis boekhoudprogramma’s uit te proberen om vervolgens een keuze te maken. Deze manier van vergelijken kan in het begin wat tijd in beslag nemen, maar uiteindelijk kan dit positief uitpakken en dus ook tijd en geld gaan besparen.

Voordelen boekhoudprogramma vereniging

Het inschakelen van boekhoudsoftware voor een vereniging levert vele voordelen op. Wanneer de vereniging over een boekhoudprogramma beschikt, heeft deze ook de controle over de bedrijfsvoering. Door online boekhoudsoftware in huis te halen heb je als vereniging altijd inzicht in de bedrijfsvoering en is het mogelijk om de boekhouding altijd bij te werken. Omdat verenigingen bijna altijd door vrijwilligers worden gerund, biedt een online boekhoudprogramma vele voordelen. Zo heb je altijd en overal inzicht in de administratie. Dit geldt zeker wanneer mensen vanuit huis werken. Bovendien is het mogelijk om snel en eenvoudig de facturen online te versturen. Bovenop al deze voordelen is het ook nog mogelijk om op een eenvoudige manier online samen te werken met de accountant van de vereniging. Kortom, boekhoudsoftware voor een vereniging kan ervoor zorgen dat er veel minder tijd besteed hoeft te worden aan de boekhouding.

De belangrijkste voordelen van een boekhoudprogramma vereniging kort op een rij:

  • Overzicht in de financiële en administratieve processen;
  • Aanpassing en inzicht is overal en altijd mogelijk;
  • Eenvoudig online facturen versturen naar alle leden van de vereniging;
  • Gemakkelijk te koppelen met andere software en de accountant van de vereniging.

Vind en vergelijk boekhoudsoftware voor je vereniging

Je kunt tegenwoordig op een snelle en makkelijke manier boekhoudsoftware voor verenigingen online met elkaar vergelijken. De vergelijkingssite geeft je verschillende oplossingen waaruit je een keuze kunt maken. Geheel afhankelijk van wensen en doelen van jouw vereniging, kies je het boekhoudprogramma dat daar het beste bij past. Online boekhoudprogramma’s zijn al helemaal voor je ingericht. Binnen vijf minuten kan je aan de slag. Op onze website vind en vergelijk je snel boekhoudsoftware voor verenigingen. Hiervoor moet je bepalen welke functies en koppelingsmogelijkheden de software moet hebben om aan de wensen van de vereniging te voldoen. Kies je bijvoorbeeld voor een koppeling met facturatie software? Of wil je toch liever (ook) verzekerd zijn van een mobiele app, zodat je altijd en overal up-to-date bent van de boekhouding voor je vereniging. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een boekhoudprogramma die beschikt over de functie waarmee je betalingsherinneringen kan automatiseren. Of kies voor een koppeling met debiteurenbeheer om achterstallige betalingen inzichtelijk te krijgen. Leden die nog niet betaald hebben, ontvangen dan automatisch een betalingsherinnering. De verschillende online aanbieders van boekhoudprogramma’s en boekhoudsoftware werken hun informatie regelmatig bij. Op deze manier ben je altijd up-to-date van alle informatie die betrekking heeft op bestaande en nieuwe boekhoudprogramma’s.

Boekhoudprogramma voor jouw bedrijf

Boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Heb je een eenmanszaak, of ben je een ZZP’er, MKB’er of stichting? Ook daarvoor zijn er speciale boekhoudpakketten. Maar denk ook aan een administratiekantoor, accountantskantoor, of een andere bedrijfsvorm. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier boven en kan razendsnel. 

Een goed boekhoudprogramma is onmisbaar bij de boekhouding voor je vereniging. Gebruik de filters aan de linkerkant om een boekhoudprogramma te vinden, te vergelijken en uiteindelijk uit te komen bij boekhoudsoftware die bij jouw vereniging past. Zo vind je een boekhoudprogramma dat voldoet aan de wensen binnen de vereniging en houd je tijd over voor andere zaken binnen de vereniging.

Lees de blog voor de laatste trends op het gebied van boekhouding.

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
9 juli 2020

Van droom naar eigen ZZP onderneming

Boekhouding

Ineens heb je het! Je wordt ZZP’er. En dan? Waar moet je allemaal aandenken en wat houdt het zijn van een ZZP'er nu precies in? Je ontdekt voor- en nadelen in dit artikel.

Lees meer 
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
30 november 2019

Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

Boekhouding
Products