1. Boekhouding
 2. Vereniging

Beste boekhoudprogramma's voor verenigingen

Voor iedere vereniging is het bijhouden van een goede administratie verplicht. Kies daarom voor een eenvoudig boekhoudpakket dat veel tijd voor je bespaart.

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het opzetten, bijhouden en verantwoorden van een goede administratie. Kies daarom voor een eenvoudig boekhoudprogramma dat veel processen voor je automatiseert. 

Waar moet je precies op letten? Hoe kies je het beste boekhoudprogramma voor jouw vereniging? Om je hierbij te helpen, hebben onze experts onderzocht wat de beste boekhoudprogramma’s zijn voor verenigingen. 

Dit zijn de 5 beste boekhouspakketten voor verenigingen van 2024:

 • #1 e-Boekhouden.nl - Boekhouden, factureren en ledenadministratie. Al jaren één van de meest betrouwbare en voordeligste boekhoudprogramma's. 15 maanden kosteloos gebruik voor nieuwe verenigingen. 
 • #2 Visma eAccounting - Eenvoudig online boekhouden voor verenigingen met 30 dagen gratis proberen. De slimme cloud-software zorgt voor een efficiënte en betrouwbare administratie voor een vast bedrag per maand.
 • #3 Conscribo - De ledenadministratie en boekhouding van uw vereniging in één systeem. Eenvoudig ledencontact, compleet ledenoverzicht en inzicht in financiën met een 21 dagen proefperiode.
 • #4 AFAS SB - Makkelijk en snel boekhouden voor verenigingen. SB is boekhouden zonder beperkingen voor een vast bedrag per maand. Automatisering staat voorop, jij hoeft alleen nog maar te controleren en accorderen.
 • #5 Snelstart - Ook een gemakkelijk boekhoudprogramma voor verenigingen. Stuur onbeperkt (abonnement)facturen naar leden. Geautomatiseerd debiteurenbeheer, inclusief dossiervorming en meer. SnelStart is 30 dagen gratis te proberen. 

Benieuwd naar de volledige reviews en top 5? Bekijk hieronder hoe, waarom en welke boekhoudprogramma’s voor verenigingen het overwegen waard zijn.

Voordat je verder gaat…

Wil je een goed boekhoudprogramma kiezen voor jouw vereniging? Stel jezelf deze vragen:

 • Wat mag het boekhoudprogramma kosten?
 • Welke functies heb je minimaal nodig (must have)? 
 • En welke functies zijn handig maar niet essentieel (nice to have)?
 • Gebruik je het alleen of samen met iemand anders?
 • In hoeverre moet het boekhoudprogramma training bieden?

We hebben deze vragen allemaal meegenomen in ons onderzoek. Daarom kunnen wij met veel trots de resultaten presenteren. Daar gaan we!

#1 - e-Boekhouden.nl - De beste prijs/kwaliteit

Boekhouden zonder boekhoudkennis, daar staat e-Boekhouden voor. Speciaal voor verenigingen en stichtingen is er de ledenadministratie. Dankzij deze module ben je veel minder tijd kwijt met het bijhouden van de leden- of donateursadministratie. En doordat verenigingen gebruik kunnen maken van een gereduceerd tarief, heeft e-Boekhouden van de boekhoudprogramma’s de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Functies e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is een boekhoudprogramma met functies zoals factureren, urenregistratie en het maken van offertes. Het programma biedt ook koppelingen met andere systemen zoals webshops, banken, betaalsystemen en de Belastingdienst. Voor specifieke koppelingen die wellicht ontbreken, is er een API-koppeling beschikbaar. 

Speciaal voor verenigingen is er een module voor de ledenadministratie. Ik vond het redelijk eenvoudig om het ledenbestand te importeren. Verder kun je aanvullende ledeninformatie invullen en bijdragen innen.

Hoe zit het met de ondersteuning? Om dit te testen heb ik de helpdesk van e-Boekhouden.nl benaderd met een aantal vragen. Deze ervaring was heel positief, ik kreeg snel een reactie per chat. Bij het contactformulier op de website geven ze aan dat 90% van de vragen binnen 15 minuten wordt beantwoord. Het is duidelijk dat ze veel aandacht besteden aan het leveren van goede klantenservice. Daarnaast biedt e-Boekhouden.nl diverse handleidingen, kennisbankartikelen en instructievideo’s om zelf mee aan de slag te gaan. 

Prijs

Verenigingen kunnen e-Boekhouden.nl 14 dagen gratis proberen, zonder verplichtingen. Je zit nergens aan vast. Voor 9,50 per maand heb je een boekhoudpakket met een onbeperkt aantal boekingen. De ledenadministratie module is al vanaf 8,50 per maand Inclusief contributies innen, automatische incasso en nieuwsbrieven maken. e-Boekhouden voor verenigingen is maandelijks opzegbaar.

Reviews

Veruit de meeste gebruikers van e-Boekhouden.nl zijn positief over het boekhoudpakket. Op Trustpilot scoort e-Boekhouden.nl zelfs 4,6 van de 5 sterren. Ze worden vooral geprezen om de gebruiksvriendelijkheid en goede prijs/kwaliteitverhouding. Uit de reviews van verenigingen blijkt dat e-Boekhouden hen veel tijd bespaart in de administratie. Het wordt een intuïtief boekhoudprogramma genoemd dat een groot aantal fouten voorkomt. 

Uiteraard waren er ook minder positieve reviews. Wat ik hieruit vooral kon opmaken is dat de koppeling met de bank wat moeizaam kan gaan. Ook misten sommige gebruikers een simpele begrotingsmodule in het basispakket. 

Pluspunten

 • Tijdbesparend
 • Betaalbare maandelijkse prijs
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Snelle klantenservice
 • Handige mobiele app

Minpunten

 • Onoverzichtelijk door de vele mogelijkheden en opties
 • Minder geschikt voor de complexe boekhouding

Bekijk volledige review

Eindoordeel

e-Boekhouden.nl biedt een intuïtief boekhoudprogramma met een focus op gebruiksgemak en prijs/kwaliteit. Voor verenigingen is e-Boekhouden.nl te gebruiken voor een lager tarief. Naast standaardfuncties als factureren en urenregistratie, is er een efficiënte ledenadministratie module die tijd bespaart in de administratie. Zonder twijfel een van de beste boekhoudprogramma’s voor verenigingen.

 

#2 - Visma eAccounting - Beste voor automatisering

Als penningmeester wil je de administratie van je vereniging zo goed mogelijk regelen. Het is dan wel prettig als de software die je gebruikt daarop ingericht is. Visma eAccounting biedt je precies de opties en flexibiliteit die je daarbij zoekt.

Functies Visma eAccounting

Voor verenigingen heeft Visma verschillende functies, waaronder het versturen van facturen, btw-aangifte doen, betalingen verwerken in de administratie en koppelingen met kassasystemen. Is er niet betaald, dan is het eenvoudig om herinneringen aan te maken. Wat ik ook prettig vind, is het dashboard met de financiële administratie. Hierdoor is het gemakkelijk om overzicht te houden. 

Het boekhoudprogramma biedt dus alles wat je als vereniging nodig hebt. Bovendien kun je dankzij de slimme cloud software een groot aantal processen automatiseren die anders veel tijd in beslag nemen. Dit kan de commissie helpen bij het sneller en nauwkeuriger uitvoeren van de kascontrole, zodat er zich geen scenario's voordoen waarbij fouten worden gemaakt.

Prijs

Verenigingen kunnen Visma eAccounting 30 dagen gratis uitproberen. Dit is geheel vrijblijvend, we hebben er ook bij het testen van de software gebruik van gemaakt. Als je daarna overstapt op de betaalde versie heb je al een basispakket boekhouden en factureren vanaf € 22 per maand. Het Pro-pakket kost € 31 per maand. 

Reviews

Gebruikers beoordelen Visma eAccounting op Trustpilot gemiddeld met een 3,7 van 5 sterren. De meeste reviews zijn beoordelingen van ondernemers. Zij geven aan dat het in het begin lastig kan zijn om je weg in het programma te vinden. De reacties met betrekking tot verenigingen zijn positief. Als je in het begin vragen hebt, is er een vlotte, meedenkende helpdesk om je te helpen. Daarna is het plezierig werken, zegt een gebruiker die ook uitvoerend penningmeester is.

 

Pluspunten

 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Geschikt voor alle soorten verenigingen
 • Veilig werken in de cloud
 • Koppelingen met kassasoftware

Minpunten

 • Kan lastig zijn voor nieuwe gebruikers
 • Mobiele functies zijn verdeeld over drie apps
 • Voor facturen is er geen iDEAL-koppeling

Bekijk volledige review

Eindoordeel 

Met Visma eAccounting wordt het voor elke vereniging of stichting mogelijk om zelf de boekhouding te doen. Het design is overzichtelijk, zakelijk en clean. Als je weinig boekhoudkennis hebt kun je met ondersteuning van de helpdesk van start gaan. Daarna is het plezierig werken met Visma! Het biedt alle functionaliteiten die je nodig hebt om de boekhouding van verenigingen te voeren en waar nodig te automatiseren.

 

#3 - Conscribo - Beste alles-in-één-pakket

Waarom zou je als vereniging niet kiezen voor software die speciaal voor verenigingen gemaakt is? Vanaf het begin heeft Conscribo zich volledig gericht op verenigingen. Dat zie je terug in het boekhoudprogramma. Het pakket wordt doorlopend verbeterd door naar de wensen en feedback van verenigingen te luisteren.

Functies Conscribo

Conscribo heeft de functionaliteiten die je mag verwachten van een gemiddeld boekhoudprogramma. Zo kun je facturen maken en versturen en je administratie op orde houden met rapporten en belastingaangiftes. Wat je niet overal tegenkomt is dat er een functionaliteit voor de ledenadministratie is ingebouwd in het programma. 

Afhankelijk van het abonnement dat je afsluit heb je nog meer opties zoals het inscannen van bonnetjes, rapportages, bankkoppeling voor 5 rekeningen en een extra e-mailmodule. Hiermee kun je zo’n 10.000 mails per jaar versturen naar alle leden. 

Prijs

Het boekhoudprogramma biedt twee varianten die beide 21 dagen gratis te proberen zijn: 

 • Conscribo lite (tot 250 leden) voor €10,95 per maand 
 • Conscribo (tot 600 leden) voor €17,95 per maand

Reviews

Conscribo wordt op Truspilot beoordeeld met 4.8 uit de 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van het programma. Ik lees ook dat men het fijn vindt om de leden- en de financiële administratie in één pakket te hebben. Ook het support team wordt snel en vakkundig genoemd. Wel ontbreken er hier en daar nog functionaliteiten, maar dit wordt door Conscribo snel opgepikt. 

Pluspunten

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Toegankelijkheid voor meerdere mensen
 • Rechten aan te passen per gebruiker
 • Uitgebreide handleiding
 • Deskundige helpdesk

Minpunten

 • Rapporten zouden flexibeler moeten zijn
 • Design is wat gedateerd

Bekijk volledige review

Eindoordeel

Conscribo heeft zijn plek in deze lijst zeker verdiend als beste boekhoudprogramma. Je merkt gewoon dat het een pakket is dat echt aansluit op de behoeften van verenigingen. Regelmatig worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd, zoals de communicatie met leden, waardoor het boekhoudprogramma nog beter aansluit. Hoewel het design van Conscribo wat gedateerd aanvoelt, is het functioneel wel modern. Je kunt het boekhoudpakket inclusief uitgebreide handleiding 21 dagen gratis uitproberen.

 

#4 - AFAS SB - Beste voor boekhouden zonder beperkingen

SB is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma voor verenigingen. Automatiseer je boekhouding en verwerk facturen automatisch. Wat het boekhoudprogramma uniek maakt is dat je geen extra kosten betaalt voor updates en ook niet voor intensieve gebruikers. Alle functionaliteit voor één prijs, daar worden we blij van.

Functies AFAS SB

Als vereniging besteed je liever niet te veel tijd aan de administratie. Het moet natuurlijk gebeuren, maar het liefst zo snel en efficiënt mogelijk. AFAS SB zet dan ook in op automatisering: betalingen, contributies, donaties en facturen worden automatisch verwerkt. Ik vind het verder een erg gebruiksvriendelijk pakket waar je snel doorheen klikt. 

Met AFAS SB is het niet nodig om facturen handmatig in te boeken dankzij een geïntegreerde Scan & Herken. Ook kun je met de app eenvoudig bonnetjes invoeren. In veel gevallen hoef jij alleen nog maar te controleren en accorderen. 

Werkt de vereniging samen met een accountant? Je kunt zelf bepalen hoeveel administratie je aan een accountant overdraagt en wat je in eigen beheer houdt. Wil de volgende penningmeester toch meer zelf doen, dan zijn de instellingen eenvoudig aan te passen. 

Prijs

Zoals gezegd hanteert AFAS SB een vaste prijs voor het complete pakket. Deze prijs is op het moment van reviewen € 59,- per maand met een gratis proefperiode van 1 maand.

Reviews

Gebruikers waarderen AFAS SB✛ op Feedback Company met 8 uit de 10 punten. De meeste gebruikers vinden het een goed programma, waar je echt alles mee kunt. Sommige mensen geven wel aan uitleg en handleidingen nodig te hebben en ervaren bij de installatie nog wat uitdagingen. Maar het contact met de klantenservice wordt als zeer prettig ervaren. De automatiseringsmogelijkheden worden als groot pluspunt genoemd. 

 

Pluspunten

 • Compleet met alle functionaliteiten
 • Geen verborgen kosten
 • Veel automatiseringsmogelijkheden
 • Real-time overzichten en dashboards

Minpunten

 • Duurder dan alternatieven
 • Geen pakketten voor simpele administratie

Bekijk volledige review

Eindoordeel

AFAS SB✛ biedt verenigingen een alles-in-een oplossing voor een vaste prijs. Een gebruiksvriendelijk programma dat de penningmeester veel tijd bespaart. De prijs ligt daarentegen wel wat hoger dan andere aanbieders, maar je hebt dan ook gelijk alle mogelijkheden en functionaliteiten tot je beschikking. 

Een aanrader voor verenigingen die op zoek zijn naar het beste boekhoudprogramma zonder beperkingen en geen zin hebben om in de toekomst nog eens over te stappen.

 

#5 - Snelstart - Beste voor eenvoudige boekhouding

Wil je minder tijd kwijt zijn aan de administratie van je vereniging? SnelStart maakt boekhouden voor verenigingen makkelijk door een groot aantal administratieve taken te automatiseren. Stuur onbeperkt (abonnement)facturen naar leden en gebruik verder alleen de functies die je nodig hebt.

Functies

SnelStart biedt verschillende boekhoudpakketten aan. Elke module heeft extra functionaliteiten, zodat je als vereniging kunt kiezen voor het pakket dat het beste past. Functionaliteiten die niet nodig zijn kunnen achterwege gelaten worden. 

Het goedkoopste abonnement van Snelstart heeft de mogelijkheid om onbeperkt facturen te maken en te versturen met betaallink. Facturen zijn volledig in de huisstijl van de vereniging te verzenden. Daarnaast is er handige Scan & Herken functie beschikbaar, waarmee je bonnen en facturen eenvoudig kunt inboeken in de administratie. Heb je meer nodig, dan is er nog een duurder pakket voor bijvoorbeeld het aanbieden van abonnementen. 

Prijs

De kosten voor Snelstart variëren tussen de € 8,00 en € 40,00 per maand, afhankelijk van de samenstelling die je vereniging nodig heeft. De kosten voor het toevoegen van extra gebruikers liggen tussen de € 2,00 en € 12,50 per maand. Je kunt het 30 dagen gratis proberen.

Reviews

Op Trustpilot krijgt Snelstart een beoordeling van 4.6 uit de 5 sterren. De ervaringen met SnelStart zijn grotendeels positief. Ik lees dat gebruikers blij zijn met de eenvoud, snelheid en efficiëntie van het programma. Functionaliteiten zoals de mogelijkheid om offertes en facturen te maken en inkoopfacturen automatisch te verwerken, worden gewaardeerd.

Er worden echter ook negatieve dingen genoemd. Zo kan volgens sommigen de snelheid van het programma beter en vinden ze het jammer dat de goedkopere versies een beperkte functionaliteit hebben.

Pluspunten

 • Onbeperkt factureren in huisstijl
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Bonnetjes inscannen
 • Online & mobiele app
 • Uitgebreide ondersteuning

Minpunten

 • Weinig rapportagemogelijkheden
 • Overwegend gericht op ondernemers
 • Niet alle funcitonaliteiten in basispakket

Bekijk volledige review

Eindoordeel 

SnelStart is een goed te begrijpen boekhoudpakket. Wij zien het als beste optie voor verenigingen met een eenvoudige administratie die op zoek zijn naar een manier om makkelijk te kunnen boekhouden. Veel van de functionaliteiten zijn erop gericht om de taken te automatiseren en versnellen. Met Snelstart wordt het een stuk efficiënter boekhouden, wat je uiteindelijk een hoop tijd bespaart.

 

Populaire boekhoudpakketten van dit moment:

Boekhoudprogramma's voor verenigingen

Binnen een vereniging heb je te maken met leden, vrijwilligers en anderen die de vereniging draaiende houden.Een vereniging mag winst maken, maar die winst moet je gebruiken voor het doel dat je nastreeft. Denk aan mensen te laten sporten, zingen, muziek te leren en ga zo maar door. Winst maken met een doel, als penningmeester heb jij die belangrijke functie binnen een vereniging. Jij bent verantwoordelijk voor het opzetten, bijhouden en verantwoorden van een goede administratie.

Hoe zorg je ervoor dat je dit zo makkelijk mogelijk doet? En dat je ervoor zorgt dat je geen onnodige risico’s loopt op bijvoorbeeld boetes. Met een eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen kun jij dit doen. We leggen je alles graag beter uit!

Online boekhouden voor verenigingen

Op welke manier je het ook wilt bijhouden, als vereniging zul je altijd een administratie moeten bijhouden of je nu wel of geen belasting betaalt. Zorg er daarom voor dat jouw administratie als onderdeel van je boekhouding de gegevens over de belastingheffing duidelijk meeneemt.

De administratie goed bijhouden is niet alleen voor de Belastingdienst en de belastingheffing die je (eventueel) ontvangt een slimme zet. Het helpt je ook om op tijd nieuwe ontwikkelingen te voorzien en daarop in te spelen. Met een goed bijgehouden administratie kun je beslissingen beter maken en onderbouwen met de juiste cijfers. Met een goede administratie voor verenigingen leg je vast wat er in de vereniging allemaal gebeurt en verlies je niet het overzicht.

Daarbij heeft zelfs de Belastingdienst het het liefste digitaal. Online boekhouden en het bijhouden van je administratie gaat het beste met een boekhoudprogramma voor verenigingen.

Zeker weten dat je geen zaken mist in de boekhouding voor verenigingen? Download de gratis stoomcursus online boekhouden van Appwiki

Download de stoomcursus boekhouden

Met een boekhoudprogramma voor je vereniging heb je dus geen werk meer van je administratie. Je hebt eenvoudig en overzichtelijk alle informatie bij de hand, in één programma. Doordat alles online wordt geregistreerd en bijgewerkt, is de boekhouding van je vereniging makkelijk en snel toegankelijk. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk de ledenadministratie bijhouden.

Het is natuurlijk cruciaal dat alle inkomsten tot in de detail geregistreerd worden. Dit geldt ook voor alle gegevens van leden. Dit kun je als vereniging doen door de boekhouding en de ledenadministratie met elkaar te koppelen. Dit resulteert in een helder overzicht van alle leden inclusief gegevens. Je hebt alles eenvoudig bij de hand en kunt snel schakelen tussen de boekhouding en de ledenadministratie.

Wat heb je nodig als vereniging?

Voor het doen van de administratie van een vereniging heb je natuurlijk goed werkende software nodig. Een goed boekhoudprogramma is daarom ook onmisbaar. Op deze pagina zie je alle Nederlandse boekhoudsoftware die een geschikte boekhoudoplossing bieden voor de boekhouding van verenigingen. Eenvoudig en snel boekhouden doe je met deze boekhoudprogramma oplossingen. Gebruik de filters aan de linkerkant om het boekhoudprogramma te vinden die bij jouw vereniging past.

Houd hiermee rekening

Als vereniging heb je met andere zaken te maken dan andere bedrijven. Toch zullen veel zaken ook voor jouw vereniging gelden. Denk hierbij aan belastingzaken en verplichtingen die je na moet komen.Zo kun je als vereniging bijvoorbeeld gebruik maken van subsidies, dien je BTW te betalen, maar soms ook niet.  We zullen het een en ander voor je toelichten.

Subsidie en BTW betalen

Als vereniging kun je subsidie ontvangen. Of je hier BTW aangifte voor moet doen is afhankelijk van de soort subsidie. Lever je een tegenprestatie in ruil voor de subsidie of heeft de subsidieverstrekker rechtstreeks voordeel van de activiteiten waarvoor subsidie gegeven wordt? Dan betaal je BTW over de subsidie. Lever je geen tegenprestatie voor de subsidie dan betaal je geen BTW.

Sponsoring

Sponsoring kan een grote bron zijn voor de inkomsten van de vereniging. Daarbij heb je varianten, zoals:

 • Geld
 • Natura

Je kunt hierbij als vereniging in aanmerking komen voor de vrijstelling voor fondsenwervende activiteiten. Fondsenwervende activiteiten zijn btw-vrij als je onder de maximumbedragen voor de levering van goederen en diensten blijft. Een vrijstelling geldt bijvoorbeeld voor jeugd- en jongerenwerk of sportorganisaties en als je dus bijvoorbeeld toegangsbewijzen voor uitvoeringen, wedstrijden, tourtochten of rommelmarkten verkoopt. Of je ervoor in aanmerking komt en wat het maximum bedrag is, kun je lezen op de website van de Belastingdienst.

Ook kantine activiteiten kunnen voor een vrijstelling in aanmerking komen.

Boekhoudprogramma voor verenigingen

Verantwoording van subsidies

Voor welke subsidies je in aanmerking komt hangt af van jouw activiteiten. Houd er rekening mee dat je bepaalde verplichtingen hebt als je die subsidies krijgt. Ook betaal je BTW over jouw administratie. De administratie van jouw vereniging vor de basis van jouw aangiften. De Belastingdienst moet deze goed en snel kunnen controleren. We zeiden net al dat dat de Belastingdienst het liefste een digitale administratie krijgt. Maar dat is niet de enige reden om je administratie als vereniging online bij te houden met een boekhoudprogramma voor verenigingen.

Het beste boekhoudprogramma voor verenigingen is een programma dat gebruiksvriendelijk is en de penningmeester de handvatten biedt die hij of zij nodig hebt. Bekijk de verschillende reviews over de pakketten en ontdek welke het beste bij de vereniging past.

Vergelijk boekhoudprogramma's voor verenigingen

Wat zijn de voordelen van een boekhoudprogramma voor verenigingen?

Het inschakelen van boekhoudsoftware voor een vereniging levert vele voordelen op. Wanneer de vereniging over een boekhoudprogramma beschikt, heeft deze ook de controle over de bedrijfsvoering. Je kunt ervoor kiezen om een excel boekhoudprogramma voor verenigingen in te richten. Bedenk dan echter wel dat Excel foutgevoelig kan zijn en dat je hoe meer leden je krijgt, hoe moeilijker het bijhouden wordt. Indien je ervoor kiest om op die manier zelf te boekhouden, doe dat dan in zeven stappen.

Je kunt er ook voor kiezen om een boekhoudpakket voor verenigingen aan te schaffen. Door online boekhoudsoftware in huis te halen heb je als vereniging altijd inzicht in de bedrijfsvoering en is het mogelijk om de boekhouding altijd bij te werken. Omdat verenigingen bijna altijd door vrijwilligers worden gerund, biedt een online boekhoudprogramma vele voordelen.

Zo heb je altijd en overal inzicht in de administratie. Dit geldt zeker wanneer mensen vanuit huis werken. Bovendien is het mogelijk om snel en eenvoudig de facturen online te versturen. Bovenop al deze voordelen is het ook nog mogelijk om op een eenvoudige manier online samen te werken met de accountant van de vereniging. Kortom, een eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen kan ervoor zorgen dat er veel minder tijd besteed hoeft te worden aan de boekhouding.

De belangrijkste voordelen van een boekhoudprogramma vereniging kort op een rij:

 • Overzicht in de financiële en administratieve processen.
 • Aanpassing en inzicht is overal en altijd mogelijk.
 • Eenvoudig online facturen versturen naar alle leden van de vereniging.

Zo kun je de periodieke facturatie naar leden automatiseren met een boekhoudprogramma voor verenigingen en kun je daar ook het online kasboek met de kantinekosten aan koppelen. Geen uitzoekwerk meer. Daarnaast kun je met de meeste boekhoudprogramma’s voor verenigingen een bankkoppeling maken, zodat je dit eenvoudig kunt monitoren, bijhouden en automatisch kunt verwerken.

Met online boekhouden vereniging is het mogelijk om bijvoorbeeld alle facturen van de leden automatisch te versturen en in de online boekhouding te verwerken. Zo zie je direct wie wat voldaan heeft en welke posten er nog openstaan. Ook bonnen die ingeleverd zijn kun je eenvoudig in een boekhoudpakket voor verenigingen verwerken. Vaak heb je ook de mogelijkheid om dit bij te houden in een boekhoud app.

Integraties die je nodig hebt

Elke vereniging is anders. De een heeft een groot ledenbestand en de ander heeft weinig leden. Een boekhoudprogramma voor verenigingen kan je daarbij ook zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Dat kun je doen door te kiezen voor bepaalde integraties. Kies je bijvoorbeeld voor een koppeling met facturatie software? Of wil je toch liever (ook) verzekerd zijn van een mobiele app, zodat je altijd en overal up-to-date bent van de boekhouding voor je vereniging.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een boekhoudprogramma die beschikt over de functie waarmee je betalingsherinneringen kan automatiseren. Of kies voor een koppeling met debiteurenbeheer om achterstallige betalingen inzichtelijk te krijgen. Leden die nog niet betaald hebben, ontvangen dan automatisch een betalingsherinnering. De verschillende online aanbieders van boekhoudprogramma’s en boekhoudsoftware werken hun informatie regelmatig bij. Op deze manier ben je altijd up-to-date van alle informatie die betrekking heeft op bestaande en nieuwe boekhoudprogramma’s.

Denk aan een koppeling met de ledenadministratie, maar ook met bijvoorbeeld je voorraadbeheer. Zo kom je in de kantine nooit voor verrassingen te staan omdat de voorraad niet klopt. Ook een koppeling of integratie met de kassa is voor sommige verenigingen ontzettend handig.

Het beste boekhoudprogramma voor verenigingen is een programma dat gebruiksvriendelijk is en de penningmeester de handvatten biedt die hij of zij nodig hebt. Bekijk de verschillende reviews over de pakketten en ontdek welke het beste bij de vereniging past.

Vergelijk boekhoudprogramma's voor verenigingen

Hoe vind je eenvoudig een boekhoudprogramma voor verenigingen?

Je kunt tegenwoordig op een snelle en makkelijke manier boekhoudsoftware voor verenigingen online met elkaar vergelijken. Geheel afhankelijk van wensen en doelen van jouw vereniging, kies je het boekhoudprogramma dat daar het beste bij past. Op onze website vind en vergelijk je snel boekhoudsoftware voor verenigingen.

Een goed boekhoudprogramma voor verenigingen is onmisbaar om jouw administratie goed bij te houden en geen onnodige risico’s te lopen.

Gratis boekhouden als vereniging?

Of een vereniging nieuw is opgestart of dat deze al langer bestaat, aan de boekhouding kan niemand ontkomen. Om het de vereniging gemakkelijk te maken, bieden verschillende leveranciers van online boekhoudpakket voor verenigingen hun diensten gratis aan voor een bepaalde proefperiode. Je kunt als vereniging daarom een boekhoudprogramma vereniging gratis uitproberen. Je kunt ervoor kiezen om Excel te gebruiken als programma, maar we zeiden het al. Let op dat je geen fouten maakt en houd er dan rekening mee als jouw ledenadministratie groter wordt je dit in Excel steeds lastiger kunt bijhouden en verwerken.

Gratis programma voor verenigingen

Hierbij heb je meestal te maken met een proefperiode van dertig dagen. Hierna kan de vereniging besluiten om wel of niet met dit boekhoudprogramma verder te gaan. Deze manier van vergelijken kan in het begin wat tijd in beslag nemen, maar uiteindelijk kan dit positief uitpakken en dus ook tijd en geld gaan besparen.

Vergelijk de verschillende aanbieders en bedenk welke koppelingen en integraties de vereniging nodig heeft. Maak je eigen persoonlijke top drie aanbieders en ontdek welk eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen passend is. 

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
11 januari 2024

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

Boekhouding

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Hier vind je de vijf administratie apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

Lees meer 
8 januari 2024

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
26 september 2023

Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Boekhouding
16 december 2022

Alles over de BTW-aangifte doen

BelastingAdministratieBoekhouding
29 november 2022

Hoe moet je de administratie bewaren en beheren?

AdministratieBoekhouding
Products