1. Boekhouding
  2. Vereniging

Boekhoudprogramma's voor verenigingen

Vergelijk de mogelijkheden en vind een boekhoudpakket voor verenigingen dat bij jou past!

Eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen vergelijken

Bespaart veel tijd!
Helpdesk, cursus & app
15% sponsorkorting!

Geschikt voor iedere vereniging om eenvoudig een complete boekhouding & ledenadministratie te voeren. Importeer je ledenbestand en maak onbeperkt gebruikers aan voor het bestuur, zonder extra kosten. Open nu je gratis account!

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Eenvoudig in gebruik
Uitstekende helpdesk

Geschikt voor iedere vereniging om een boekhouding & ledenadministratie te voeren. je kunt gemakkelijk je ledenbestand invoeren. Open nu je gratis account!

Meer informatie
Makkelijk boekhouden
Onbeperkt factureren
30 dagen gratis

Makkelijk te begrijpen boekhoudpakket voor verenigingen. Stuur onbeperkt (abonnement)facturen naar leden. Geautomatiseerd debiteurenbeheer, inclusief dossiervorming en meer. Probeer SnelStart nu 30 dagen gratis.

Meer informatie
Betrouwbaar Boekhouden
Starters Gratis
MKB Proof Award 2022

Smart online boekhouden met Informer! Eenvoudig factureren, snelle btw-aangifte en boekhoudhulp vanuit de Belastingdienst. Met de Informer app werk jij je administratie altijd en overal bij m.b.v. robots! Voor starters, ZZP & MKB.

Meer informatie
Betrouwbaar/Makkelijk
Slimme automatisering
220+ koppelingen

550.000+ organisaties vertrouwen voor de cijfers op Exact. De boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen, hierdoor bespaar je tot 73% tijd. De slimme software werkt altijd en overal en is eenvoudig te koppelen.

Meer informatie
Compleet en eenvoudig
Uitstekende support
5/5 appwiki score

Een toegankelijk boekhoudpakket dat uitblinkt in online en offline service. Probeer voordelig dankzij de gratis proefmaand en voordelige kickstart korting.

Meer informatie
Persoonlijke service
Consultancy en service
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield Boekhouden onderscheidt zich door rijke functionaliteit, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Probeer het zelf gratis!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudprogramma's voor verenigingen

Binnen een vereniging heb je te maken met leden, vrijwilligers en anderen die de vereniging draaiende houden.Een vereniging mag winst maken, maar die winst moet je gebruiken voor het doel dat je nastreeft. Denk aan mensen te laten sporten, zingen, muziek te leren en ga zo maar door. Winst maken met een doel, als penningmeester heb jij die belangrijke functie binnen een vereniging. Jij bent verantwoordelijk voor het opzetten, bijhouden en verantwoorden van een goede administratie. Hoe zorg je ervoor dat je dit zo makkelijk mogelijk doet? En dat je ervoor zorgt dat je geen onnodige risico’s loopt op bijvoorbeeld boetes. Met een eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen kun jij dit doen. We leggen je alles graag beter uit!

Boekhouden voor verenigingen

Op welke manier je het ook wilt bijhouden, als vereniging zul je altijd een administratie moeten bijhouden of je nu wel of geen belasting betaalt. Zorg er daarom voor dat jouw administratie als onderdeel van je boekhouding de gegevens over de belastingheffing duidelijk meeneemt.

De administratie goed bijhouden is niet alleen voor de Belastingdienst en de belastingheffing die je (eventueel) ontvangt een slimme zet. Het helpt je ook om op tijd nieuwe ontwikkelingen te voorzien en daarop in te spelen. Met een goed bijgehouden administratie kun je beslissingen beter maken en onderbouwen met de juiste cijfers. Met een goede administratie voor verenigingen leg je vast wat er in de vereniging allemaal gebeurt en verlies je niet het overzicht.

Daarbij heeft zelfs de Belastingdienst het het liefste digitaal. Online boekhouden en het bijhouden van je administratie gaat het beste met een boekhoudprogramma voor verenigingen.

Zeker weten dat je geen zaken mist in de boekhouding voor verenigingen? Download de gratis stoomcursus online boekhouden van Appwiki

Download de stoomcursus boekhouden

Met een boekhoudprogramma voor je vereniging heb je dus geen werk meer van je administratie. Je hebt eenvoudig en overzichtelijk alle informatie bij de hand, in één programma. Doordat alles online wordt geregistreerd en bijgewerkt, is de boekhouding van je vereniging makkelijk en snel toegankelijk. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk de ledenadministratie bijhouden.

Het is natuurlijk cruciaal dat alle inkomsten tot in de detail geregistreerd worden. Dit geldt ook voor alle gegevens van leden. Dit kun je als vereniging doen door de boekhouding en de ledenadministratie met elkaar te koppelen. Dit resulteert in een helder overzicht van alle leden inclusief gegevens. Je hebt alles eenvoudig bij de hand en kunt snel schakelen tussen de boekhouding en de ledenadministratie.

Wat heb je nodig als vereniging?

Voor het doen van de administratie van een vereniging heb je natuurlijk goed werkende software nodig. Een goed boekhoudprogramma is daarom ook onmisbaar. Op deze pagina zie je alle Nederlandse boekhoudsoftware die een geschikte boekhoudoplossing bieden voor de boekhouding van verenigingen. Eenvoudig en snel boekhouden doe je met deze boekhoudprogramma oplossingen. Gebruik de filters aan de linkerkant om het boekhoudprogramma te vinden die bij jouw vereniging past.

Houd hiermee rekening

Als vereniging heb je met andere zaken te maken dan andere bedrijven. Toch zullen veel zaken ook voor jouw vereniging gelden. Denk hierbij aan belastingzaken en verplichtingen die je na moet komen.Zo kun je als vereniging bijvoorbeeld gebruik maken van subsidies, dien je BTW te betalen, maar soms ook niet.  We zullen het een en ander voor je toelichten.

Subsidie en BTW betalen

Als vereniging kun je subsidie ontvangen. Of je hier BTW aangifte voor moet doen is afhankelijk van de soort subsidie. Lever je een tegenprestatie in ruil voor de subsidie of heeft de subsidieverstrekker rechtstreeks voordeel van de activiteiten waarvoor subsidie gegeven wordt? Dan betaal je BTW over de subsidie. Lever je geen tegenprestatie voor de subsidie dan betaal je geen BTW.

Sponsoring

Sponsoring kan een grote bron zijn voor de inkomsten van de vereniging. Daarbij heb je varianten, zoals:

  • Geld
  • Natura

Je kunt hierbij als vereniging in aanmerking komen voor de vrijstelling voor fondsenwervende activiteiten. Fondsenwervende activiteiten zijn btw-vrij als je onder de maximumbedragen voor de levering van goederen en diensten blijft. Een vrijstelling geldt bijvoorbeeld voor jeugd- en jongerenwerk of sportorganisaties en als je dus bijvoorbeeld toegangsbewijzen voor uitvoeringen, wedstrijden, tourtochten of rommelmarkten verkoopt. Of je ervoor in aanmerking komt en wat het maximum bedrag is, kun je lezen op de website van de Belastingdienst.

Ook kantine activiteiten kunnen voor een vrijstelling in aanmerking komen.

Boekhoudprogramma voor verenigingen

Verantwoording van subsidies

Voor welke subsidies je in aanmerking komt hangt af van jouw activiteiten. Houd er rekening mee dat je bepaalde verplichtingen hebt als je die subsidies krijgt. Ook betaal je BTW over jouw administratie. De administratie van jouw vereniging vor de basis van jouw aangiften. De Belastingdienst moet deze goed en snel kunnen controleren. We zeiden net al dat dat de Belastingdienst het liefste een digitale administratie krijgt. Maar dat is niet de enige reden om je administratie als vereniging online bij te houden met een boekhoudprogramma voor verenigingen.

Het beste boekhoudprogramma voor verenigingen is een programma dat gebruiksvriendelijk is en de penningmeester de handvatten biedt die hij of zij nodig hebt. Bekijk de verschillende reviews over de pakketten en ontdek welke het beste bij de vereniging past.

Vergelijk boekhoudprogramma's voor verenigingen

Voordelen & integraties boekhoudprogramma vereniging

Het inschakelen van boekhoudsoftware voor een vereniging levert vele voordelen op. Wanneer de vereniging over een boekhoudprogramma beschikt, heeft deze ook de controle over de bedrijfsvoering. Je kunt ervoor kiezen om een excel boekhoudprogramma voor verenigingen in te richten. Bedenk dan echter wel dat Excel foutgevoelig kan zijn en dat je hoe meer leden je krijgt, hoe moeilijker het bijhouden wordt. Indien je ervoor kiest om op die manier zelf te boekhouden, doe dat dan in zeven stappen.

Je kunt er ook voor kiezen om een boekhoudpakket voor verenigingen aan te schaffen. Door online boekhoudsoftware in huis te halen heb je als vereniging altijd inzicht in de bedrijfsvoering en is het mogelijk om de boekhouding altijd bij te werken. Omdat verenigingen bijna altijd door vrijwilligers worden gerund, biedt een online boekhoudprogramma vele voordelen.

Zo heb je altijd en overal inzicht in de administratie. Dit geldt zeker wanneer mensen vanuit huis werken. Bovendien is het mogelijk om snel en eenvoudig de facturen online te versturen. Bovenop al deze voordelen is het ook nog mogelijk om op een eenvoudige manier online samen te werken met de accountant van de vereniging. Kortom, een eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen kan ervoor zorgen dat er veel minder tijd besteed hoeft te worden aan de boekhouding.

De belangrijkste voordelen van een boekhoudprogramma vereniging kort op een rij:

  • Overzicht in de financiële en administratieve processen.
  • Aanpassing en inzicht is overal en altijd mogelijk.
  • Eenvoudig online facturen versturen naar alle leden van de vereniging.

Zo kun je de periodieke facturatie naar leden automatiseren met een boekhoudprogramma voor verenigingen en kun je daar ook het online kasboek met de kantinekosten aan koppelen. Geen uitzoekwerk meer. Daarnaast kun je met de meeste boekhoudprogramma’s voor verenigingen een bankkoppeling maken, zodat je dit eenvoudig kunt monitoren, bijhouden en automatisch kunt verwerken.

Met online boekhouden vereniging is het mogelijk om bijvoorbeeld alle facturen van de leden automatisch te versturen en in de online boekhouding te verwerken. Zo zie je direct wie wat voldaan heeft en welke posten er nog openstaan. Ook bonnen die ingeleverd zijn kun je eenvoudig in een boekhoudpakket voor verenigingen verwerken. Vaak heb je ook de mogelijkheid om dit bij te houden in een boekhoud app.

Integraties die je nodig hebt

Elke vereniging is anders. De een heeft een groot ledenbestand en de ander heeft weinig leden. Een boekhoudprogramma voor verenigingen kan je daarbij ook zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Dat kun je doen door te kiezen voor bepaalde integraties. Kies je bijvoorbeeld voor een koppeling met facturatie software? Of wil je toch liever (ook) verzekerd zijn van een mobiele app, zodat je altijd en overal up-to-date bent van de boekhouding voor je vereniging.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een boekhoudprogramma die beschikt over de functie waarmee je betalingsherinneringen kan automatiseren. Of kies voor een koppeling met debiteurenbeheer om achterstallige betalingen inzichtelijk te krijgen. Leden die nog niet betaald hebben, ontvangen dan automatisch een betalingsherinnering. De verschillende online aanbieders van boekhoudprogramma’s en boekhoudsoftware werken hun informatie regelmatig bij. Op deze manier ben je altijd up-to-date van alle informatie die betrekking heeft op bestaande en nieuwe boekhoudprogramma’s.

Denk aan een koppeling met de ledenadministratie, maar ook met bijvoorbeeld je voorraadbeheer. Zo kom je in de kantine nooit voor verrassingen te staan omdat de voorraad niet klopt. Ook een koppeling of integratie met de kassa is voor sommige verenigingen ontzettend handig.

Het beste boekhoudprogramma voor verenigingen is een programma dat gebruiksvriendelijk is en de penningmeester de handvatten biedt die hij of zij nodig hebt. Bekijk de verschillende reviews over de pakketten en ontdek welke het beste bij de vereniging past.

Vergelijk boekhoudprogramma's voor verenigingen

Vind en vergelijk een eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen

Je kunt tegenwoordig op een snelle en makkelijke manier boekhoudsoftware voor verenigingen online met elkaar vergelijken. Geheel afhankelijk van wensen en doelen van jouw vereniging, kies je het boekhoudprogramma dat daar het beste bij past. Op onze website vind en vergelijk je snel boekhoudsoftware voor verenigingen.

Een goed boekhoudprogramma voor verenigingen is onmisbaar om jouw administratie goed bij te houden en geen onnodige risico’s te lopen.

Gratis boekhoudprogramma vereniging

Of een vereniging nieuw is opgestart of dat deze al langer bestaat, aan de boekhouding kan niemand ontkomen. Om het de vereniging gemakkelijk te maken, bieden verschillende leveranciers van online boekhoudpakket voor verenigingen hun diensten gratis aan voor een bepaalde proefperiode. Je kunt als vereniging daarom een boekhoudprogramma vereniging gratis uitproberen. Je kunt ervoor kiezen om Excel te gebruiken als programma, maar we zeiden het al. Let op dat je geen fouten maakt en houd er dan rekening mee als jouw ledenadministratie groter wordt je dit in Excel steeds lastiger kunt bijhouden en verwerken.

Gratis programma voor verenigingen

Hierbij heb je meestal te maken met een proefperiode van dertig dagen. Hierna kan de vereniging besluiten om wel of niet met dit boekhoudprogramma verder te gaan. Deze manier van vergelijken kan in het begin wat tijd in beslag nemen, maar uiteindelijk kan dit positief uitpakken en dus ook tijd en geld gaan besparen.

Vergelijk de verschillende aanbieders en bedenk welke koppelingen en integraties de vereniging nodig heeft. Maak je eigen persoonlijke top drie aanbieders en ontdek welk eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen passend is. Appwiki helpt je graag met het vergelijken en het maken van een keuze.

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
16 december 2022

Alles over de BTW-aangifte doen

BelastingAdministratieBoekhouding

Alles wat je moet weten over BTW-aangifte doen voor ZZP'ers. Een complete gids.

Lees meer 
8 december 2022

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

AdministratieFacturatieBoekhouding
29 november 2022

Hoe moet je de administratie bewaren en beheren?

AdministratieBoekhouding
19 juli 2022

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products