Boekhouding apps vergelijken

Eenvoudig je boekhouding bijwerken als zzp'er of mkb'er? Vergelijk eenvoudig de top 3 met boekhouding apps die bij je bedrijf past. Probeer deze gratis en vrijblijvend!

Maak je persoonlijke top 3 op basis van prijs, functies en reviews

Hieronder vind je alle boekhoudprogramma's met een mobiele app. Maak je persoonlijke top 3 door met behulp van de keuzehulp. Benieuwd hoe je het beste boekhoudprogramma met app kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welke boekhoud app bij je past. 

500.000 gingen je voor
Snelle btw-aangifte
15 maanden gratis

Een ongekend eenvoudig boekhoudpakket. Maak gebruik van boekhouden, offertes, factureren, urenregistratie en de gratis app. Nú 15 maanden gratis voor startende ondernemers.

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

Meer informatie
Onbeperkt factureren
Eenvoudig in gebruik
Persoonlijke support

In minder tijd je administratie gedaan, zonder kennis van boekhouden? Het kan met SnelStart. Onbeperkt offertes en facturen sturen. Je btw-aangifte is zo gedaan. En dat voor een vast bedrag per maand + de eerste 30 dagen gratis.

Meer informatie
#1 volgens accountants
Met Scan & Herken
Probeer 1 maand gratis

AFAS SB is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

Meer informatie
Compleet en eenvoudig
Uitstekende support
Maandelijks opzegbaar

Een toegankelijk boekhoudpakket dat uitblinkt in online en offline service. Probeer voordelig dankzij de gratis proefmaand en voordelige kickstart korting.

Meer informatie
Best gewaardeerd
Scan & Herken
Bankenkoppeling

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met het boekhoudprogramma Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en Belgie!

Meer informatie
30 dagen gratis
Goede ondersteuning
Realtime inzicht

Een complete oplossing om je boekhouding en facturatie op orde te hebben en te houden. Deskundige ondersteuning en (gratis) trainingen helpen je snel op weg. Al 160.000 ondernemers werken met Visma eAccounting. Probeer 30 dagen!

Meer informatie
Eenvoudig e-factureren
Eenvoudig btw-aangifte
Realtime boekhoudapp

Online boekhouden doe je met Bjorn Lunden, hét online boekhoudplatform voor ondernemers & accountants. Gratis (e-)factureren | bankkoppeling | btw | 100% factuurherkenning | optimale samenwerking | live koppelingen | realtime app

Meer informatie
Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Super voordelig

DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. En nog eens heel compleet, met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Boekhouden zonder boekhouder!

Meer informatie
Met betaalrekening
Gratis scan en herken
Onbeperkt factureren

Moneybird is het enige volwaardige boekhoudpakket mét geïntegreerde betaalrekening! Ontdek zelf alle voordelen. zoals onbeperkt facturen en offertes versturen en automatisch btw sparen. Nu 6 maanden gratis!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste boekhouding apps voor:

Appwik expert

Jouw ideale boekhoudprogramma met app kiezen?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Vragen over boekhouding apps? 

Je boekhouding kun je tegenwoordig overal en altijd doen met een handige boekhouding app. Houd je administratie bij, ook als je onderweg bent. Maak eenvoudig foto's van bonnetjes en verwerk deze direct in je boekhouding. Eerst meer weten? Hieronder vind je antwoord op de meestgestelde vragen.

Wat is een boekhouding app?

Boekhouden is een systematische beoefening, werk of proces van communicatie voor het opnemen van financiële informatie. Met een online boekhoudprogramma kunnen accountants of ondernemers digitaal de boekhouding bijhouden. Een boekhouding app is een toepassing van boekhoudsoftware voor het gebruik op een mobiel of tablet. Wanneer je een boekhoud app hebt gedownload kun je eenvoudig en snel inzicht krijgen op je bedrijfsresultaten. Omdat je de app in principe altijd met je meedraagt, kun je ook overal en altijd boekhouden.

Een boekhouding app in de cloud / online boekhouding app

Boekhouden in de cloud heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld. Daarnaast is ook niet alleen het gebruik steeds meer toegenomen, maar zijn er ook steeds meer functionaliteiten bijgekomen. Met een boekhoudapp in de cloud kun je namelijk je boekhoudadministratie koppelen met het incassobureau, de bank en zelfs de belastingdienst. Dit maakt het nog interessanter voor ondernemers, om hiermee hun boekhouding bij te houden.

Wat kan je met een boekhouding app?

Wil je je boekhouding sneller en efficiënter laten verlopen? Misschien is dan het gebruikmaken een boekhouding app een goede oplossing. Met de administratie app kun je realtime inzicht krijgen voor zowel financiën als relatiebeheer. Daarnaast beschik je ook over volledige controle, omdat je alles eenvoudig kunt overzien en bijhouden.
 
Met de bovenstaande software kun je niet alleen via je computer je boekhouding registreren, maar ook via je mobiel. Zo kun je altijd boekhouden of je nou achter je bureau zit of als je onderweg bent. Dat is voor jou handig, maar zorgt ervoor dat je ook transparanter naar je cliënten toe kunt zijn. De meeste gespecialiseerde apps hebben vele opties, waarmee je bijvoorbeeld debiteurenbeheer en crediteurenbeheer bijhoudt. Daarnaast kun je Bankafschriften importeren, een koppeling maken met je bank, lonen boeken en salarisadministratie bijhouden. Maar denk ook aan een handige koppeling met je: 

Handig toch! De facturen worden vervolgens gesynchroniseerd met de software op je computer, zodat je op één plek een duidelijk overzicht hebt. Je boekhouding kost minder tijd dan ooit en je profiteert van de uitgebreidheid en mobiliteit van een app!

In het bovenstaande overzicht vind je de populairste boekhoud software voor een smartphone app. Met de filters aan de linkerkant kun je de boekhoudsoftware sorteren op basis van verschillende eigenschappen, zoals bijvoorbeeld de bedrijfsvorm of bedrijfsgrootte. Maar ook beschikbare functies als facturen maken of BTW-overzicht. Boekhouden is een onvermijdelijk onderdeel van ondernemen, maar dat betekent dus niet dat het moeilijk hoeft te zijn!

Voordelen van een boekhouding app

Het gebruiken van een boekhoud app brengt veel voordelen met zich mee. Je hebt snel inzicht op je bedrijfsresultaten, altijd een veilige backup, altijd je actuele administratie bij de hand en kunt direct je inkoopfacturen uploaden.

Inzicht op je bedrijfsresultaten met je boekhoud app

Een van de voordelen aan een boekhouding app is dat je altijd inzicht hebt en overal je bedrijfsresultaten kunt bijhouden. Je weet op elk moment je winst, het banksaldo, welke bedragen je nog moet betalen en wat je nog van klanten moet krijgen. Zo heb je 24/7 de controle over je boekhouding. Daarnaast kun je met de boekhouding app gemakkelijk de administratie bijwerken.

Altijd een veilige backup van je administratie

Met een boekhouding app heb je ook altijd een veilige backup van je administratie. Hierdoor hoef je geen zorgen te maken over over het verliezen van je gegevens.

24/7 je actuele administratie bij de hand

Omdat een boekhouding app eenvoudig op de smartphone of tablet kan worden geïnstalleerd kun je in principe elk moment van de dag je administratie inzien en bijhouden. Omdat je de app ook overal met je mee kan dragen, ben je ook niet beperkt aan één plek waar je de gegevens kunt verwerken.

Direct inkoopfacturen uploaden

Een van de grootste voordelen aan een boekhoud app is dat je heel eenvoudig inkoopfacturen kunt uploaden en bewaren door er simpelweg een foto van te maken. Hierdoor heb je niet onnodig veel papierwerk rondslingeren en kun je het ook niet kwijtraken.

Bonnetjes inscannen en opslaan

Naast inkoopfacturen kun je ook heel gemakkelijk bonnetjes digitaal opslaan en verwerken. Dit is handig want hierdoor hoef je de bonnetjes niet allemaal te bewaren. Dit scheelt je veel tijd en zoekwerk wanneer je bijvoorbeeld de aangifte voor omzetbelasting moet doen.

Hoe werkt het?

Je maakt een foto van het bonnetje met de mobiele app op je smartphone. De app scant het bonnetje en verwerkt deze automatisch met de boekhoudsoftware. Zo blijven al je bonnetjes veilig bewaard op één plek.

Er zijn twee manieren om te werken met een mobiele app waarmee je bonnetjes kunt digitaliseren. Beschik je over boekhoudsoftware die ook een app aanbiedt.  Dan is de app automatisch gekoppeld met de boekhoudsoftware. Beschik je niet over boekhoudsoftware met mobiele app. Dan kun je een bonnetjes of declaratie app aanschaffen. Je hoeft de bonnetjes app dan alleen even te koppelen met de boekhoudsoftware.

Door deze app  te koppelen met je boekhoudsoftware wordt je boekhouding automatisch bijgewerkt op het moment dat je wijzigen toebrengt. Door het maken van foto’s van de bonnetjes met de app, hoef je de bonnetjes niet meer fysiek te bewaren.

Let op: Bekijk goed of de bonnetjes app en de boekhoudsoftware automatisch met elkaar kunnen koppelen.

Ook voor andere administraties een app?

Bovendien win je nu schatten aan bedrijfsinformatie, die je elk moment kunt raadplegen. Je bedrijf maximaliseert volop zijn mogelijkheden en minimaliseert de kosten. Door de online aard kun je niet alleen automatiseren, je kunt ook contacten gaan leggen naar andere software, bijvoorbeeld voor facturatie of urenregistratie. Je administratie was nooit vlotter of juister. Je mogelijkheden zijn virtueel eindeloos.

Welke app voor boekhouding is geschikt?

Ben je toe aan een app voor je boekhouding? Dan helpt Appwiki je graag om de juiste administratie app te vinden. Vaak is dat tegenwoordig nog de moeilijkste opdracht. Elk bedrijf is weer anders en elke app legt andere accenten. Hoe zie je door het bos nog de bomen en hoe verzeker je jezelf van hun kwaliteit? 

Wat zijn de beste boekhouding apps?

Appwiki heeft twee keer een oplossing. Ten eerste bieden we je enkel de beste software van het moment aan, waaronder ook de beste boekhoudapps. Kwaliteit is dus altijd verzekerd. De selectie gebeurt op basis van professionele beoordelingen, uitgevoerd door gespecialiseerde gebruikers, net zoals jij. Overtuig je liever jezelf? Maak dan zeker gebruik van de gratis testperiodes en leer je boekhoud app uitgebreid kennen nog voor je kosten hebt gehad.

Hoe kies je de beste boekhoud app als zzp'er?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudprogramma met app het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om de beste boekhoud app voor zzp'ers te kiezen.

Je krijgt inzicht in:

  • Welke manier van boekhouden het beste is
  • Hoe je BTW aangifte wil doen
  • Hoe je bankmutaties wil verwerken
  • Hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
  • Hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
  • Welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis en vrijblijvend onze boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma bij je past. 

Download gratis

Vind de beste app voor jouw boekhouding

Ook kun je een beroep doen op onze handige selectietool. Je vindt hem terug in de linkerkolom van de pagina. Is je bedrijf groot of klein? Heeft je app meer of minder gebruikers? Wat is je bedrijfsvorm? Ben je mobiel? Hoe rapporteer je aan diensten, overheden en partners? Onze selectietool beantwoordt al je vragen in een handomdraai. Blijf je toch nog in dubio? Dan kun je altijd kiezen om het boekhoudprogramma met app even gratis uit te proberen met een proefperiode. Deze periode duurt vaak 30 dagen en geeft je de tijd en ruimte om aan de app te wennen. 

Waar moet je opletten bij je keuze voor je boekhouding app?

Wanneer je verschillende boekhoud software met elkaar wilt vergelijken is het handig om een selectie te maken van de meest geschikte pakketten. Je kunt eenvoudig pakketten wegfilteren door te selecteren op het soort bedrijfsstroom, bedrijfsgrootte, verkoop/inkoop en rapportage & belasting. Er zijn pakketten te vinden voor: 

Een boekhouding app gratis proberen?

Ook al zijn de maandelijkse kosten niet heel hoog, het is toch prettig als je eerst facturatie software kunt proberen voordat je een abonnement afsluit. Daarom hanteren de meeste boekhouding app software aanbieders een proefperiode van 30 dagen om de software gratis te testen. Zo weet je zeker dat het programma prettig werkt en aan alle eisen en wensen voldoet.

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
19 juni 2024

Inkoopfacturen inboeken: hoe verwerk je inkoopfacturen?

Facturatie

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat? In dit artikel leggen we uit wat een inkoopfactuur is en geven we je handige tips om inkoopfacturen in te boeken.

Lees meer 
11 juni 2024

Wat zijn de wettelijke eisen voor facturen?

BelastingFacturatie
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products