1. Facturatie
 2. Gratis factuurprogramma

Gratis facturatieprogramma's vergelijken

Vergelijk facturatie software op prijs, functies en reviews

Dit zijn de beste gratis of goedkope factuurprogramma's voor zzp'ers en starters. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste factuurprogramma's met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Bespaar tijd
Koppel met boekhouding
Flexibele software

Yoobi maakt en levert cloud software voor CRM, projectmanagement en registratie van uren, verlof- en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Wij optimaliseren het proces van urenregistratie naar facturatie. Meer controle met minder handelingen.

(88)
Ga naar website
Meer informatie
#1 Facturatieprogramma
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoo...

(725)
Ga naar website
Meer informatie
Voor mkb en zzp
Gratis ondersteuning
Voor €10,- per maand!

SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf uw boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met uw bedrijf! Alles in de administratie...

(150)
Ga naar website
Meer informatie
Voor starters en ZZP
Scherp geprijsd
Persoonlijke service

CoManage is een online tool op maat van de moderne ondernemer, specifiek ingericht voor starters, ZZP'ers en het klein-MKB. Beheer online je klanten, facturen, offertes, producten en projecten in één gebruiksvriendelijke module. Toegankelijk vanaf je desktop,...

(148)
Ga naar website
Meer informatie
Koppel je boekhouding
Factureer in huisstijl
van uur tot factuur

Teamleader is jouw workflow in één online tool: je kan je klanten beheren, leads opvolgen, projecten plannen en eenvoudig facturen sturen. Bespaar jezelf tijd en geld, Teamleader integreert met al jouw favoriete tools.

(1)
Ga naar website
Meer informatie
Boekhouden en CRM in 1
Schrijf uren online
Meest gekozen

Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmog...

(2085)
Ga naar website
Meer informatie

LIFT Software

Flexibiliteit
Aanpasbaar naar proces
Intuïtief

Met 20 jaar ervaring durven wij onszelf specialist in projectadministratie, urenregistratie en facturatie te noemen. Een geïntegreerd systeem dat de flexibiliteit heeft om al uw kernprocessen te ondersteunen.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over facturatiesoftware...

Het vinden van de juiste facturatiesoftware is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersnel facturatiesoftware vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geven we je antwoord op al jouw vragen over facturatiesoftware. Verder leggen we je uit hoe je binnen een paar minuten de juiste facturatiesoftware vindt.

Gratis factuurprogramma? Vergelijk goedkoop en gratis facturatie software hier!

Facturen maken en versturen is voor ieder bedrijf of organisatie belangrijk. Je kunt handmatig facturen maken en versturen, maar dit kan ook heel goed met een gratis factuurprogramma. Met gratis facturatie software kun je heel gemakkelijk een professionele factuur maken en versturen door middel van een gratis proefabonnement. Professionele facturen sturen zal goed zijn voor het vertrouwen tussen jou en je klanten. Gratis factuursoftware helpt met facturen opstellen zonder dat je eerst kosten moet maken. Binnen een paar minuten verstuur je de eerste factuur gratis. Benieuwd naar welk gratis factuurprogramma bij jou past? Gebruik de filters aan de linkerkant om eenvoudig het beste gratis facturatie pakket te vinden.

Waarom een gratis factuurprogramma?

De gratis factuur software die je hier vindt, is een goede oplossing wanneer je begint met online factureren. Wil je direct gratis een factuur maken of wil je graag antwoord op de vraag of een factuurprogramma iets voor jou is. Probeer vrijblijvend deze gratis factuur software en raak overtuigd van de vele voordelen die gratis facturatie software jou en je onderneming biedt. Eenmaal geprobeerd, dan wil je niet meer terug van je gratis factuur programma.

Welke manieren zijn er om gratis te factureren?

Er zijn verschillende manieren waarop een onderneming gratis kan factureren.

 • Excel: Een veelgebruikte manier om gratis te factureren is met behulp van spreadsheet programma’s als Excel. In Excel zijn veel templates beschikbaar, waarin je vervolgens alle gegevens kunt toevoegen. Doordat er op nagenoeg iedere computer wel een office pakket zit, kun je altijd gratis gebruik maken van dit gratis factuurprogramma. Daarnaast kun je facturen in Excel aanpassen naar eigen wens. Dus mocht je iets toe willen voegen aan de factuur kun je dit zelf doen. Echter, hiervoor is wel kennis van formules nodig. 
 • (Gratis) factuur software: Naast gratis factureren in Excel is er ook gratis factuur software. Dit is enorm makkelijk in gebruik. De software neemt gegevens automatisch over en vult deze in op je facturen, waardoor er weinig handwerk bij komt kijken. Daarnaast is het in de cloud, waardoor je altijd beschikt over actuele gegevens. Het maakt ook niet uit welke computer je bezit. De software is te gebruiken via iedere internetbrowser. Sommige softwareleveranciers hebben zelfs een mobiele app beschikbaar. Met deze mobiele app kun je zelfs onderweg eenvoudig facturen inzien en versturen. Dit zal je veel tijd besparen. 

Wat zijn de voordelen van gratis facturatie software?

De voordelen van gratis facturatie software komen vooral neer op de mogelijkheid om gebruik te maken van speciaal ontwikkelde programma'€™s voor het structureren, opslaan en versturen van je facturen. Je facturatie zorgt altijd voor een hele berg papierwerk en dat is dus helemaal niet nodig. Je kunt dit allemaal laten automatiseren en dat enkel door het gebruik van gratis facturatie software. Precies de dingen die je goed kunt gebruiken om je te richten op andere aspecten van je werk. Maak dus gebruik van gratis factuurprogramma's. Deze bieden je de kans om razendsnel te factureren. 

Tips voor gratis facturatie software uitproberen

Stel je hebt een gratis facturatie software account aangemaakt. Meestal heb je dan 30 dagen de tijd om er achter te komen of deze aan al je wensen voldoet. Daarom hier een aantal tips hoe je het beste kan testen of het gratis factuur programma voldoet aan jouw wensen:

 • Zet je account zo volledig mogelijk op vanaf het begin

Zo ontdek je het snelst alle functionaliteiten die de factuur software biedt. Daarnaast scheelt het je een hoop tijd. Je hoeft dit dan niet meer achteraf te doen als je toch uiteindelijk besluit het pakket aan te schaffen.

 • Test zoveel mogelijk functionaliteiten binnen de proefperiode

Zo voorkom je dat je achteraf toch belangrijke functies mist en wellicht alsnog moet veranderen van aanbieder.

 • Ga niet altijd voor het goedkoopste factuurprogramma

De goedkoopste optie is niet altijd de beste. Kun je met een duurder pakket bijvoorbeeld sneller een factuur sturen en maken dan bespaart je dit uiteindelijk tijd en dus geld. Voor de een is een uitgebreid factuurprogramma het beste, maar voor de ander kan een gratis factuur programma al voldoende zijn.

 • Houd rekening met de toekomst van je bedrijf

Ben je nu nog ZZP-er maar verwacht je snel te groeien? Dan heb je wellicht een uitgebreider factuur pakket nodig in de toekomst. Het is dan soms makkelijker meteen een uitgebreider pakket te nemen in plaats van later te moeten switchen van aanbieder.

Wat is het verschil tussen betaalde en gratis factuur software?

Een factuurprogramma heeft veel verschillende functionaliteiten, het is daarom erg lastig om factuur software te kiezen dat goed aansluit bij jouw organisatie. Daarom bieden veel leveranciers een gratis facturatieprogramma aan waarmee je als klant de software uit kunt proberen. Hieronder volgt een opsomming van een aantal veel voorkomende verschillen tussen gratis factuur software en de betaalde versie:

 • Vaak is het aantal facturen dat je per maand kunt versturen beperkt. Vaak ligt dit aantal rond de drie facturen per maand. Met betaalde software kun je een onbeperkt aantal facturen versturen.
 • Het is meestal niet mogelijk om een koppeling te maken met andere software.
 • Soms is het niet mogelijk om je eigen logo toe te voegen, maar wordt het logo van de leverancier standaard op de factuur geplaatst.
 • Het is meestal niet mogelijk om met gratis software automatische betalingsherinneringen te versturen.

Een gratis facturatieprogramma is erg geschikt voor de startende ondernemer. Je hebt dan vaak nog niet zoveel facturen die je moet versturen. Bovendien is al het geld dat je in deze opstartfase kunt besparen mooi meegenomen. Daarnaast is een gratis proefabonnement erg handig om je keuze voor betaalde software mee te bepalen. Zo kun je alle functionaliteiten uitproberen en weet je precies welke functies je graag wilt hebben. Vind en selecteer een gratis factuurprogramma dat past bij jouw organisatie.

Voor wie is gratis factuur programma geschikt?

Door het gebruiksgemak van een gratis factuurprogramma, is het voor iedere organisatie toegankelijk. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat de ICT te hoog gegrepen is. Zowel op het gebied van gebruik als installatie is het voor iedereen geschikt. Wil je jezelf dus verzekeren van een duidelijk facturatie en de automatisering hiervan? Dan is het gebruik van gratis factuursoftware een slimme stap. Je bespaart jezelf hiermee veel onnodige stress en kopzorgen. De gratis factuurprogramma's beschikken over basale functies waarmee je razendsnel facturen op kunt stellen en versturen. Een gratis factuurprogramma neemt een hoop handmatige handelingen van je over, waardoor je tijd zal winnen op het facturatie proces.

Gratis factuurprogramma uitproberen?

Als je een factuursoftware pakket hebt gevonden die bij je wensen past, kun je vaak een gratis account bij de factuur software aanbieder aanmaken. Deze kun je vervolgens gratis gebruiken voor een bepaalde periode. Bij de meeste aanbieders is een gratis facturatie software account 30 dagen geldig. 

Op deze pagina staan een aantal populaire factuurprogramma’s op een rijtje die je gratis kunt gebruiken. Deze gratis factuur software kun je vergelijken en een keuze maken voor het gratis factuurprogramma dat het beste bij jouw onderneming past. Het verschilt per aanbieder hoe lang je gebruik kunt maken van het proefabonnement en niet elk pakket biedt toegang tot alle mogelijke functionaliteiten. Wel zijn alle proefaccounts en demo's vrijblijvend te gebruiken. Je zit dus nergens aan vast, wanneer je besluit om niet met het betaalde of gratis factuurprogramma verder te werken voor het online factureren. 

Gratis factuur programma voor onbepaalde tijd

Niet alle facturatie software aanbieders hebben een proefperiode. Er zijn ook aanbieders waar je een gratis basis account kunt gebruiken. Deze gratis factuur software heeft minder mogelijkheden maar zou kunnen voldoen voor uw bedrijf. Wanneer het gratis factuur programma voldoet aan jouw wensen ben je kostenloos geslaagd. Als je bedrijf groeit en later een uitgebreider facturatie pakket nodig hebt, kun je vaak het basis account uitbreiden met extra functionaliteiten tegen betaling.

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
15 februari 2019

Tijd winnen op het maken van facturen

Facturatie

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk hier of jij tot deze groep behoort en ontdek hoe je het facturatieproces versnelt!

Lees meer 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products