1. Facturatie
 2. Gratis factuurprogramma

Gratis facturatieprogramma's vergelijken

Als starter moet je ergens beginnen. Je facturen maak en verstuur je het eenvoudigste met een gratis factuurprogramma. Vergelijk hier facturatie software op prijs, functies en reviews!

Top 5 met gratis factuurprogramma's of gratis proefaccount

De onderstaande facturatie software zijn volledig gratis voor startende ondernemers of hebben een gratis proefaccount. Wil je het beste factuurprogramma vinden dat bij jouw situatie en manier van werken past? Probeer dan meerdere pakketten gratis uit. Alle onderstaande pakketten bieden namelijk een gratis en vrijblijvende proefperiode!

Makkelijk & Compleet
Alles met Facturen
Onbeperkt en GRATIS

Slimme startersers kiezen voor factureren met Rompslomp.nl. Waarom? Met hét meest eenvoudige en GRATIS factuurprogramma: Rompslomp, wordt factureren een fluitje van een cent! Maak nu je gratis account aan en ervaar het zelf!

Ga naar website
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Ga naar website
Betalingsherinneringen
Voorraadbeheer
9.7/10 (300+ reviews)

Facturen versturen in uw eigen huisstijl. Inclusief periodieke facturatie, betalingsherinneringen, product- en voorraadbeheer en meer!

Ga naar website
Eenvoudig & compleet!
In eigen huisstijl
15 maanden gratis

Gratis voor alle starters: Maak, beheer én verstuur je facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor je uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen je factuur direct betalen via iDeal.

Ga naar website
Offertes en facturen
Voor uren en producten
Factureer in huisstijl

Met enkele simpele handelingen is een factuur zo gemaakt en direct per e-mail (als PDF en UBL) verstuurd. DigiBTW biedt facturatie- en boekhoudsoftware speciaal voor zzp'ers. Incl. facturatie, uren- en rittenregistratie en meer!

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Andere software met gratis proefperiode:

Appwik expert

Hulp nodig bij het kiezen van het beste factuurprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor zzp'ers te kiezen. Aan de hand van deze vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over factuurprogramma's...

Het vinden van de juiste facturatiesoftware is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersnel facturatiesoftware vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geven we je antwoord op al jouw vragen over facturatiesoftware. Verder leggen we je uit hoe je binnen een paar minuten de juiste facturatiesoftware vindt.

Gratis factuurprogramma? Vergelijk goedkoop en gratis facturatie software hier!

Facturen maken en versturen is voor ieder bedrijf of organisatie belangrijk. Je kunt handmatig facturen maken en versturen, maar dit kan ook heel goed met een gratis factuurprogramma. Met gratis facturatie software kun je heel gemakkelijk een professionele factuur maken en versturen door middel van een gratis proefabonnement. Professionele facturen sturen zal goed zijn voor het vertrouwen tussen jou en je klanten. Gratis factuursoftware helpt met facturen opstellen zonder dat je eerst kosten moet maken. Binnen een paar minuten verstuur je de eerste factuur gratis. Benieuwd naar welk gratis factuurprogramma bij jou past? Gebruik de filters aan de linkerkant om eenvoudig het beste gratis facturatie pakket te vinden.

Waarom een gratis factuurprogramma?

De gratis factuur software die je hier vindt, is een goede oplossing wanneer je begint met online factureren. Wil je direct gratis een factuur maken of wil je graag antwoord op de vraag of een factuurprogramma iets voor jou is. Probeer vrijblijvend deze gratis factuur software en raak overtuigd van de vele voordelen die gratis facturatie software jou en je onderneming biedt. Eenmaal geprobeerd, dan wil je niet meer terug van je gratis factuur programma.

Welke manieren zijn er om gratis te factureren?

Er zijn verschillende manieren waarop een onderneming gratis kan factureren.

 • Excel: Een veelgebruikte manier om gratis te factureren is met behulp van spreadsheet programma’s als Excel. In Excel zijn veel templates beschikbaar, waarin je vervolgens alle gegevens kunt toevoegen. Doordat er op nagenoeg iedere computer wel een office pakket zit, kun je altijd gratis gebruik maken van dit gratis factuurprogramma. Daarnaast kun je facturen in Excel aanpassen naar eigen wens. Dus mocht je iets toe willen voegen aan de factuur kun je dit zelf doen. Echter, hiervoor is wel kennis van formules nodig. 
 • (Gratis) factuur software: Naast gratis factureren in Excel is er ook gratis factuur software. Dit is enorm makkelijk in gebruik. De software neemt gegevens automatisch over en vult deze in op je facturen, waardoor er weinig handwerk bij komt kijken. Daarnaast is het in de cloud, waardoor je altijd beschikt over actuele gegevens. Het maakt ook niet uit welke computer je bezit. De software is te gebruiken via iedere internetbrowser. Sommige softwareleveranciers hebben zelfs een mobiele app beschikbaar. Met deze mobiele app kun je zelfs onderweg eenvoudig facturen inzien en versturen. Dit zal je veel tijd besparen. 

Kies eenvoudig het beste factuurprogramma

Weet je niet welk factuurprogramma bij je past? Of twijfel je nog tussen een gratis of betaald factuurprogramma?? Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van deze vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies het beste bij je passen.

Download gratis

Wat zijn de voordelen van gratis facturatie software?

De voordelen van gratis facturatie software komen vooral neer op de mogelijkheid om gebruik te maken van speciaal ontwikkelde programma'€™s voor het structureren, opslaan en versturen van je facturen. Je facturatie zorgt altijd voor een hele berg papierwerk en dat is dus helemaal niet nodig. Je kunt dit allemaal laten automatiseren en dat enkel door het gebruik van gratis facturatie software. Precies de dingen die je goed kunt gebruiken om je te richten op andere aspecten van je werk. Maak dus gebruik van gratis factuurprogramma's. Deze bieden je de kans om razendsnel te factureren. 

Tips voor gratis facturatie software uitproberen

Stel je hebt een gratis facturatie software account aangemaakt. Meestal heb je dan 30 dagen de tijd om er achter te komen of deze aan al je wensen voldoet. Daarom hier een aantal tips hoe je het beste kan testen of het gratis factuur programma voldoet aan jouw wensen:

 • Zet je account zo volledig mogelijk op vanaf het begin

Zo ontdek je het snelst alle functionaliteiten die de factuur software biedt. Daarnaast scheelt het je een hoop tijd. Je hoeft dit dan niet meer achteraf te doen als je toch uiteindelijk besluit het pakket aan te schaffen.

 • Test zoveel mogelijk functionaliteiten binnen de proefperiode

Zo voorkom je dat je achteraf toch belangrijke functies mist en wellicht alsnog moet veranderen van aanbieder.

 • Ga niet altijd voor het goedkoopste factuurprogramma

De goedkoopste optie is niet altijd de beste. Kun je met een duurder pakket bijvoorbeeld sneller een factuur sturen en maken dan bespaart je dit uiteindelijk tijd en dus geld. Voor de een is een uitgebreid factuurprogramma het beste, maar voor de ander kan een gratis factuur programma al voldoende zijn.

 • Houd rekening met de toekomst van je bedrijf

Ben je nu nog ZZP-er maar verwacht je snel te groeien? Dan heb je wellicht een uitgebreider factuur pakket nodig in de toekomst. Het is dan soms makkelijker meteen een uitgebreider pakket te nemen in plaats van later te moeten switchen van aanbieder.

Wat is het verschil tussen betaalde en gratis factuur software?

Een factuurprogramma heeft veel verschillende functionaliteiten, het is daarom erg lastig om factuur software te kiezen dat goed aansluit bij jouw organisatie. Daarom bieden veel leveranciers een gratis facturatieprogramma aan waarmee je als klant de software uit kunt proberen. Hieronder volgt een opsomming van een aantal veel voorkomende verschillen tussen gratis factuur software en de betaalde versie:

 • Vaak is het aantal facturen dat je per maand kunt versturen beperkt. Vaak ligt dit aantal rond de drie facturen per maand. Met betaalde software kun je een onbeperkt aantal facturen versturen.
 • Het is meestal niet mogelijk om een koppeling te maken met andere software.
 • Soms is het niet mogelijk om je eigen logo toe te voegen, maar wordt het logo van de leverancier standaard op de factuur geplaatst.
 • Het is meestal niet mogelijk om met gratis software automatische betalingsherinneringen te versturen.

Een gratis facturatieprogramma is erg geschikt voor de startende ondernemer. Je hebt dan vaak nog niet zoveel facturen die je moet versturen. Bovendien is al het geld dat je in deze opstartfase kunt besparen mooi meegenomen. Daarnaast is een gratis proefabonnement erg handig om je keuze voor betaalde software mee te bepalen. Zo kun je alle functionaliteiten uitproberen en weet je precies welke functies je graag wilt hebben. Vind en selecteer een gratis factuurprogramma dat past bij jouw organisatie.

Voor wie is een gratis factuurprogramma geschikt?

Door het gebruiksgemak van een gratis factuurprogramma, is het voor iedere organisatie toegankelijk. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat de ICT te hoog gegrepen is. Zowel op het gebied van gebruik als installatie is het voor iedereen geschikt. Wil je jezelf dus verzekeren van een duidelijk facturatie en de automatisering hiervan? Dan is het gebruik van gratis factuursoftware een slimme stap. Je bespaart jezelf hiermee veel onnodige stress en kopzorgen. De gratis factuurprogramma's beschikken over basale functies waarmee je razendsnel facturen op kunt stellen en versturen. Een gratis factuurprogramma neemt een hoop handmatige handelingen van je over, waardoor je tijd zal winnen op het facturatie proces.

Gratis factuurprogramma uitproberen?

Als je een factuursoftware pakket hebt gevonden die bij je wensen past, kun je vaak een gratis account bij de factuur software aanbieder aanmaken. Deze kun je vervolgens gratis gebruiken voor een bepaalde periode. Bij de meeste aanbieders is een gratis facturatie software account 30 dagen geldig. 

Op deze pagina staan een aantal populaire factuurprogramma’s op een rijtje die je gratis kunt gebruiken. Deze gratis factuur software kun je vergelijken en een keuze maken voor het gratis factuurprogramma dat het beste bij jouw onderneming past. Het verschilt per aanbieder hoe lang je gebruik kunt maken van het proefabonnement en niet elk pakket biedt toegang tot alle mogelijke functionaliteiten. Wel zijn alle proefaccounts en demo's vrijblijvend te gebruiken. Je zit dus nergens aan vast, wanneer je besluit om niet met het betaalde of gratis factuurprogramma verder te werken voor het online factureren. 

Gratis factuur programma voor onbepaalde tijd

Niet alle facturatie software aanbieders hebben een proefperiode. Er zijn ook aanbieders waar je een gratis basis account kunt gebruiken. Deze gratis factuur software heeft minder mogelijkheden maar zou kunnen voldoen voor uw bedrijf. Wanneer het gratis factuur programma voldoet aan jouw wensen ben je kostenloos geslaagd. Als je bedrijf groeit en later een uitgebreider facturatie pakket nodig hebt, kun je vaak het basis account uitbreiden met extra functionaliteiten tegen betaling.

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
29 april 2024

CRM: van definitie tot implementatie

Crm

Wat is een CRM en wat zijn de voordelen? Hoe werkt de implementatie als ik met een CRM ga werken? Je leest er hier alles over.

Lees meer 
28 april 2024

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
27 februari 2024

Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

Marketing automationCrm
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products