1. Facturatie
  2. Factuur maken

Eenvoudig facturen maken?

Een factuur maken en versturen doe je eenvoudig en snel met software. Vergelijk daarom de beste factuurprogramma's op prijs, functies en reviews. En probeer ze gratis en vrijblijvend!

Het complete factuurprogramma overzicht

Hieronder vind je alle programma's om eenvoudig een factuur te maken. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste facturatieprogramma's en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. Eenvoudig facturen maken als zzp'er? Download de gratis factuurprogramma checklist en ontdek in 12 vragen welk factuurprogramma het beste bij je past

Bespaar tijd
Koppel je boekhouding
Flexibele software

Optimaliseer het factuurproces. Laat medewerkers en afdelingen slim samenwerken aan facturatie. Yoobi geeft inzicht op alle onderdelen. Zo beschik je over meer controle met minder handelingen.

(105)
Ga naar website
Meer informatie
Voor mkb en zzp
Gratis ondersteuning
Voor €10,- per maand!

Wil je als mkb'er of zzp'er makkelijk kunnen factureren? Veilig en snel online factureren doe je met inStap, het facturatiepakket van SnelStart. Probeer SnelStart 30 dagen gratis! 67.000 ondernemers gingen je al voor.

(157)
Ga naar website
Meer informatie
Van uur tot factuur
Debiteuren overzicht
Koppel je boekhouding

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.

(1)
Ga naar website
Meer informatie
Super makkelijk
Factuur in huisstijl
Super Handige App!

Slimme ondernemers kiezen voor factureren met Rompslomp.nl. Met hét meest eenvoudige factuurprogramma: Rompslomp, wordt factureren een fluitje van een cent! Maak onbeperkt & GRATIS je facturen

(61)
Ga naar website
Meer informatie
#1 Facturatieprogramma
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren

Gratis voor alle starters: Maak, beheer én verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.

(776)
Ga naar website
Meer informatie
Boekhouden en CRM in 1
Schrijf uren online
Meest gekozen

Met Uren & Facturen heb je de urenregistratie, boekhouding en CRM in 1 gebruiksvriendelijk pakket. Ruim 400.000 ondernemers profiteren van het gemak en inzicht van Exact Online. Samenwerken met je accountant gaat super makkelijk.

(2086)
Ga naar website
Meer informatie
Snel en gemakkelijk
Juridisch geborgd
Volledige service

Op het HelloProfs platform doet u gemakkelijk zaken met opdrachtgevers. U kunt stap voor stap een sluitende factuur opstellen om uw samenwerking professioneel af te ronden.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Eenvoudig facturen maken als:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Vragen over het maken van (online) facturen?

net als veel andere ondernemers...

Wij brengen de gegevens van de belangrijkste facturatie software leveranciers bij elkaar en bieden jou een gratis selectietool aan. Zodat jij makkelijk het beste factuurprogramma vindt voor jouw bedrijf.

Wat is een factuur?

Een factuur is een overeenkomst met een betalingsverplichting van de klant aan een leverancier. Er zijn verschillende soorten facturen die je kunt maken en versturen. Een factuur kun je hardcopy versturen maar tegenwoordig is een digitale factuur maken niet meer weg te denken. Zo ook een e-factuur of een elektronische factuur. Een simpele factuur is niet altijd professioneel, dus zorg dat je snel en professioneel facturen maakt als particulier. Facturatie opstellen met software maakt het nog eenvoudiger. 

Waarom professionele facturen maken?

Facturen maken en facturen sturen is een goed teken, dit betekent inkomsten. Dit moet je dan ook professioneel aanpakken. Met een net en gestructureerd factuurproces zal jouw boekhouding goed op orde zijn en je inkomsten stijgen. Stijgen? Ja, want wanneer je professionele facturen maakt en snel verstuurt naar je klanten, zullen zij eerder geneigd zijn te betalen! Een factuur opstellen kan dus makkelijk uit.

Als ondernemer doe je veel meer dan alleen een rekening opstellen en sturen. Je ontvangt vele rekeningen die betaalt moeten worden en je zult ook te maken krijgen met betalingsherinneringen, periodiek facturen sturen en misschien zelfs facturen sturen naar het buitenland in vreemde valuta. Omdat een factuur sturen slechts het begin is, deze moet immers dan nog betaald worden, is het belangrijk om overzicht te bewaren. Het hele facturatieproces moet dus gestroomlijnd lopen. In andere woorden: Je moet je facturatieproces professioneel aanpakken! Facturatie opstellen met software is dan de oplossing.

Zelf een factuur maken, wat zijn de factuur eisen?

Een nota maken, dit moet er op de factuur staan!

Hoe maak ik een factuur? Het kan zijn dat je nog maar net bent begonnen of dat je gewoon even wil informeren wat er ook alweer precies op de factuur moet staan. Hier bespreek ik alle wettelijke bepaalde onderdelen die de Belastingdienst heeft opgesteld die je moet vermelden op je factuur en hoe deze moeten worden weergegeven. Vergeet niks te vermelden en maak je rekening zo compleet en duidelijke mogelijk.

Een aantal handige tips:​

  • De factuur moet authentiek (door de afzender is gestuurd) en integer (niet veranderd) zijn.
  • Bij kleine bedrijven kan dit door de vergelijking van documenten, grote bedrijven werken met bijvoorbeeld een e-mailhandtekening.
  • Facturen moeten kunnen worden gecontroleerd in de vorm waarin deze verstuurd zijn. Voor e-facturen is dit dus digitaal, overige facturen moeten geprint worden bewaard.

Welke tools voor factuur maken zijn er?

Factureren kan op verschillende manieren. Hoogstwaarschijnlijk zijn de verschillende manieren niet allemaal voor jou toepasbaar. Je kunt direct starten met factureren met onze gratis online facturatietool of je kunt facturen maken met een slim factuurprogramma.

Handmatig factuur maken in Excel/Word

Een factuur maken in Excel bevat de mogelijkheid om met een vaste template heel snel facturen te maken, dit is een factuur maken voorbeeld. Ook op de pagina van Excel is een gratis template te downloaden. Met deze vaste templates kun je in no time een factuur opstellen. Een rekening opstellen met gratis programma's als Excel is een prima manier om te factureren, maar als je bedrijf groter wordt, komen er snel nadelen om de hoek kijken. Facturatie opstellen in Excel is namelijk niet zo handig want een foutje is zo gemaakt.

E-facturatie met factuurprogramma of boekhoudsoftware

Uit onderzoek van het CBS blijkt van de kleinere ondernemers, met 10 - 20 werknemers, dat slechts 9% een e-factuur of elektronische factuur stuurt. Dit terwijl, een factuurprogramma of boekhoudprogramma met facturatie module zal jou helpen razendsnel facturen te maken en te versturen. Lees hieronder welke manier van factureren bij jou past en wat de verschillen tussen Excel en een factuurprogramma zijn.

Wat zijn de voordelen van een online factuur opstellen?

Met een factuurprogramma kan je dus een hoop tijd besparen op je facturatieproces. Hiermee kan je namelijk professionele online facturen maken, en snel versturen. Je brengt structuur aan in je administratie, omdat openstaande facturen genoteerd worden en nog te versturen facturen ook allemaal geadministreerd staan. Bovendien houd je overzicht en voldoe je met de software voor facturen maken eenvoudig aan de online facturatie eisen. Alle facturatiegegevens en je administratie staan daarnaast online opgeslagen. De volgende keer bij het factuur opstellen hoef je je geen zorgen meer te maken of je gegevens kwijt raakt of niet meer hebt.

Daarnaast kun je met de scan-en-herken functie razendsnel foto's maken met je smartphone van je bonnetjes en deze opslaan in je factuur overzicht en boekhouding.

Een modern factuurprogramma biedt de mogelijkheid om meerdere processen te automatiseren. Automatiseer abonnementsfacturen, betalingsherinneringen en offerteprocedures. Je hoeft maar eenmalig gegevens in te voeren, hierdoor maak je minder snel fouten en ben je sneller klaar. Daarnaast kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een iDeal link op je factuur om deze sneller betaald te krijgen.

Je factuur wordt 3 keer zo snel betaald met een iDeal betaallink dan zonder

Welke ondernemer wil geen facturen snel betaalt krijgen? Voeg een online betalingslink aan je factuur toe met behulp van een online betaalsysteem. Een online betaalsysteem, ook wel payment service provider (PSP) genoemd, regelt en verwerkt de transactie. Klanten ontvangen jouw factuur met daarin een betaallink, wanneer ze daarop klikken kunnen ze eenvoudig betalen met een betaalmethode naar keuze. 

Lees deze blog met meer voordelen van facturen online maken.

Hoe veilig is online facturen maken?

Wij kunnen ons goed voorstellen als je je afvraagt hoe veilig bedrijfssoftware in de cloud is. Je bent ook zeker niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat drie op de tien bedrijven in Nederland al gebruikt maakt van een betaalde cloud-dienst, voor o.a. facturatie opstellen. Ook al kunnen SaaS-leveranciers uiteraard nooit 100% garantie geven, ze doen er alles voor om te zorgen dat de bedrijfsgevoelige informatie van jouw bedrijf zo goed mogelijk beschermd is.

Veel softwareleveranciers voldoen aan het normenkader en betalen veel geld om te bezitten over het Keurmerk Zeker-Online. Een aantal leveranciers zet de hulp van externe specialisten in om de beveiliging van data aan uit te besteden. Door al deze maatregelen hoef je je als ondernemer geen zorgen te maken over de veiligheid van het gebruik van facturatie software. Facturen sturen met software is dus niet alleen handig maar ook veilig.

Wil je graag meer lezen over de veiligheid van werken in de cloud? In dit blog vertellen we je alles over de veiligheid van cloud software.

Wat kost online factuur maken?

Factuurprogramma starters

Voor de meeste factuurprogramma’s voor starters, zzp'ers en MKB tot 5 werknemers kun je 10 à 15 facturen per maand sturen en hiervoor betaal je dan zo'n 5 tot 10 euro. Je bent dus met een paar tientjes per jaar klaar om 120 facturen te versturen. Voor deze paar tientjes heb je razendsnel professionele facturen en houdt je nauwkeurig je openstaande facturen bij.

Uitgebreidere software voor facturen maken

Er zijn factuurprogramma's met uiteenlopende mogelijkheden en functies. Over het algemeen geldt: hoe meer functies en koppelingen, hoe duurder het pakket is. Kies je alleen voor een factuurmodule dan betaal je rond de 10 euro per maand. Kies je daarnaast een koppeling met je boekhouding en CRM dan betaal je rond de 100 euro per maand. Daarnaast zijn er ook facturatie programma's met eenmalige aanschafkosten.

Gratis factuur software proberen?

Gratis facturen maken als starters

Wil je graag gratis online facturen maken? Voor startende ondernemers is er vaak een periode van 12 tot 15 maanden om gratis een factuur maken programma te proberen. Om starters op weg te helpen in hun eerste ondernemingsjaar bieden softwareleveranciers daarom facturen maken gratis aan. Zo kunnen startende ondernemers leren werken met de software en versturen ze hun eerste facturen kosteloos naar hun klanten. Een online factuur maken in gratis programma's heeft wel beperkingen, want niet alle modules en mogelijkheden zijn beschikbaar in de gratis pakketten voor starters.

Gratis proefabonnementen van 14 tot 30 dagen

De kans is groot dat je meer dan één programma vindt dat geschikt lijkt om facturen te maken. Daarom kun je het gebruik gemakkelijk testen in een proefperiode. Je merkt dan vanzelf of de manier van een online facturatie opstellen voor je ZZP bedrijf of MKB bedrijf bij jou past. Zo hoef je nog niet te betalen en kun je gratis rekeningen maken. In de meeste gevallen heb je 14 of 30 dagen de tijd om een factuurprogramma uit te proberen en te testen met facturen sturen. Vaak is dit geheel vrijblijvend, je kunt gewoon even 14 dagen rondsnuffelen in de software. Het wordt meestal niet automatisch verlengd maar let er wel goed op dat je dit goed nakijkt.

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
25 juli 2019

Administratie bijhouden als zzp'er?

FacturatieAlgemeenUrenregistratieRittenregistratieBoekhouding

Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

Lees meer 
Products