Het beginpunt voor facturen maken

Maak jouw facturatie slimmer, sneller en flexibeler

Factuurprogramma's vergelijken en proberen

Vergelijk en probeer

Factuurprogramma's vergelijken en proberen

Vergelijk en probeer
Vergelijk en probeer

Facturen maken voor elk bedrijf eenvoudig

Wij brengen de gegevens van de belangrijkste facturatie software leveranciers bij elkaar en bieden jou een gratis selectietool aan. Zodat jij makkelijk het beste factuurprogramma vindt voor jouw bedrijf.

Factuur maken als starter

Eenvoudig zelf je facturen maken en versturen? Met een online factuurprogramma doe je dit eenvoudig en snel zelf. Maak bij je klanten een professionele indruk met de facturen zodat je snel betalingen ontvangt!

Bekijk alle factuurprogramma's voor starters

 

Factuur maken als ZZP’er

Van bedrijfsadviseur tot beveiliger. Iedere zzp'er moet facturen opstellen en versturen om inkomsten te ontvangen. Een facturatie programma voor zzp’ers maakt dit super eenvoudig en snel.

Bekijk alle factuurprogramma's voor ZZP'ers

 

Factuur maken als MKB'er

Hoe optimaliseer je je cashflow zodat je eenvoudig kunt investeren in de groei van je bedrijf? Factuurprogramma's helpen je hierbij. Maak je facturatieproces super efficiënt door verschillende handelingen te automatiseren. 

Bekijk alle factuurprogramma's voor MKB

Hulp of advies nodig? Vraag het onze experts!

 

Gratis consult van onze experts

Hulp nodig van een expert bij het selecteren van factuurprogramma? Boek dan hieronder gratis je adviesgesprek met één van onze experts! 

 

  • Geheel kosteloos
  • Persoonlijk advies van facturatie experts
  • In 15 minuten het beste advies voor jouw onderneming

 

     BOEK HIER JE GRATIS CONSULT     

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over het maken van facturen...

Wat is een factuur?

Een factuur is overeenkomst met een betalingsverplichting van de klant aan een leverancier. Er zijn verschillende soorten facturen die je kunt maken en versturen. Een factuur kun je hardcopy versturen maar tegenwoordig is een digitale factuur maken niet meer weg te denken. Zo ook een e-factuur of een elektronische factuur. Een simpele factuur is niet altijd professioneel, dus zorg dat je snel en professioneel facturen maakt als particulier. Facturatie opstellen met software maakt het nog eenvoudiger.

Lees hier meer over factuur maken.

Waarom professionele facturen maken?

Facturen maken en facturen sturen is een goed teken, dit betekent inkomsten. Dit moet je dan ook professioneel aanpakken. Met een net en gestructureerd factuurproces zal jouw boekhouding goed op orde zijn en je inkomsten stijgen. Stijgen? Ja, want wanneer je professionele facturen maakt en snel verstuurt naar je klanten, zullen zij eerder geneigd zijn te betalen! Een factuur opstellen kan dus makkelijk uit.

Als ondernemer doe je veel meer dan alleen een rekening opstellen en sturen. Je ontvangt vele rekeningen die betaalt moeten worden en je zult ook te maken krijgen met betalingsherinneringen, periodiek facturen sturen en misschien zelfs facturen sturen naar het buitenland in vreemde valuta. Omdat een factuur sturen slechts het begin is, deze moet immers dan nog betaald worden, is het belangrijk om overzicht te bewaren. Het hele facturatieproces moet dus gestroomlijnd lopen. In andere woorden: Je moet je facturatieproces professioneel aanpakken! Facturatie opstellen met software is dan de oplossing. 

Zelf een factuur maken, wat zijn de factuur eisen?

Een nota maken, dit moet er op de factuur staan!

Hoe maak ik een factuur? Het kan zijn dat je nog maar net bent begonnen of dat je gewoon even wil informeren wat er ook alweer precies op de factuur moet staan. Hieronder bespreek ik alle wettelijke bepaalde onderdelen die de Belastingdienst heeft opgesteld die je moet vermelden op je factuur en hoe deze moeten worden weergegeven. Vergeet niks te noteren tijdens je rekeningen maken.

Tips​

  • De factuur moet authentiek (door de afzender is gestuurd) en integer (niet veranderd) zijn.
  • Bij kleine bedrijven kan dit door de vergelijking van documenten, grote bedrijven werken met bijvoorbeeld een e-mailhandtekening.
  • Facturen moeten kunnen worden gecontroleerd in de vorm waarin deze verstuurd zijn. Voor e-facturen is dit dus digitaal, overige facturen moeten geprint worden bewaard.

Welke tools voor factuur maken zijn er?

Factureren kan op verschillende manieren. Hoogstwaarschijnlijk zijn de verschillende manieren niet allemaal voor jou toepasbaar. Je kunt direct starten met factureren met onze gratis online facturatietool of je kunt facturen maken met een slim factuurprogramma.

Handmatig factuur maken in Excel/Word

Een factuur maken in Excel bevat de mogelijkheid om met een vaste template heel snel facturen te maken, dit is een factuur maken voorbeeld. Ook op de pagina van Excel is een gratis template te downloaden. Met deze vaste templates kun je in no time een factuur opstellen. Een rekening opstellen met gratis programma's als Excel is een prima manier om te factureren, maar als je bedrijf groter wordt, komen er snel nadelen om de hoek kijken. Facturatie opstellen in Excel is namelijk niet zo handig want een foutje is zo gemaakt.

Gratis tool voor online factuur maken

Daarnaast is er de mogelijkheid de factuurgegevens van jouw klanten op deze online pagina in te vullen en het online te versturen als pdf naar je klant met onze gratis facturatietool.

Een rekening maken op deze manier is heel gemakkelijk. Maar heeft ook zijn beperkingen. Je kunt niet meer sleutelen aan de opmaak en je kunt ook niet factuursjablonen inladen. Om deze beperkingen te vermijden bij facturen maken, kan je kiezen voor een factuurprogramma.

E-facturatie met factuurprogramma of boekhoudsoftware

Uit onderzoek van het CBS blijkt van de kleinere ondernemers, met 10 - 20 werknemers, dat slechts 9% een e-factuur stuurt. E-factuur? E-facturatie? Online facturen maken met software? Factureren in de cloud? Ja, een factuurprogramma of boekhoudprogramma met facturatie module zal jou helpen razendsnel facturen te maken en te versturen. Lees hieronder welke manier van factureren bij jou past en wat de verschillen tussen Excel en een factuurprogramma zijn.

Wat zijn de voordelen van online factuur opstellen?

Met een factuurprogramma kan je dus een hoop tijd besparen op je facturatieproces. Hiermee kan je namelijk professionele online facturen maken, en snel versturen. Je brengt structuur aan in je administratie, omdat openstaande facturen genoteerd worden en nog te versturen facturen ook allemaal geadministreerd staan. Bovendien houd je overzicht en voldoe je met de software voor facturen maken eenvoudig aan de online facturatie eisen. Alle facturatiegegevens en je administratie staan daarnaast online opgeslagen. De volgende keer bij het factuur opstellen hoef je je geen zorgen meer te maken of je gegevens kwijt raakt of niet meer hebt.

Daarnaast kun je met de scan-en-herken functie razendsnel foto's maken met je smartphone van je bonnetjes en deze opslaan in je factuur overzicht en boekhouding.

Een modern factuurprogramma biedt de mogelijkheid om meerdere processen te automatiseren. Automatiseer abonnementsfacturen, betalingsherinneringen en offerteprocedures. Je hoeft maar eenmalig gegevens in te voeren, hierdoor maak je minder snel fouten en ben je sneller klaar. Daarnaast kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een iDeal link op je factuur om deze sneller betaald te krijgen.
 

“Je factuur wordt 3 keer zo snel betaald als een factuur zonder iDEAL-betaallink.”


Lees deze blog om achter nog meer voordelen van factuur online maken te komen.

Hoe veilig is online facturen maken?

Wij kunnen ons goed voorstellen als je je afvraagt hoe veilig bedrijfssoftware in de cloud is. Je bent ook zeker niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat drie op de tien bedrijven in Nederland al gebruikt maakt van een betaalde cloud-dienst, voor o.a. facturatie opstellen. Ook al kunnen SaaS-leveranciers uiteraard nooit 100% garantie geven, ze doen er alles voor om te zorgen dat de bedrijfsgevoelige informatie van jouw bedrijf zo goed mogelijk beschermd is. Veel softwareleveranciers voldoe aan het normenkader en betalen veel geld om te bezitten over het Keurmerk Zeker-Online. Een aantal leveranciers zet de hulp van externe specialisten in om de beveiliging van data aan uit te besteden. Door al deze maatregelen hoef je je als ondernemer geen zorgen te maken over de veiligheid van het gebruik van facturatie software. Facturen sturen met software is dus niet alleen handig maar ook veilig.


Wil je graag meer lezen over de veiligheid van werken in de cloud? In dit blog vertellen we je alles over de veiligheid van cloud software.

Wat kost online factuur maken?

Factuurprogramma starters

Voor de meeste factuurprogramma’s voor starters, zzp'ers en MKB tot 5 werknemers kun je 10 à 15 facturen per maand sturen en hiervoor betaal je dan zo'n 5 tot 10 euro. Je bent dus met een paar tientjes per jaar klaar om 120 facturen te versturen. Voor deze paar tientjes heb je razendsnel professionele facturen en houdt je nauwkeurig je openstaande facturen bij.

Uitgebreidere software voor facturen maken

Er zijn factuurprogramma's met uiteenlopende mogelijkheden en functies. Over het algemeen geldt: hoe meer functies en koppelingen, hoe duurder het pakket is. Kies je alleen voor een factuurmodule dan betaal je rond de 10 euro per maand. Kies je daarnaast een koppeling met je boekhouding en CRM dan betaal je rond de 100 euro per maand. Daarnaast zijn er ook facturatie programma's met eenmalige aanschafkosten.

Gratis software voor factuur opstellen?

Gratis pakketten voor starters

Wil je graag gratis online facturen maken? Voor startende ondernemers is er vaak een periode van 12 tot 15 maanden om gratis een factuur maken programma te proberen. Om starters op weg te helpen in hun eerste ondernemingsjaar bieden softwareleveranciers daarom facturen maken gratis aan. Zo kunnen startende ondernemers leren werken met de software en versturen ze hun eerste facturen kosteloos naar hun klanten. Een online factuur maken in gratis programma's heeft wel beperkingen, want niet alle modules en mogelijkheden zijn beschikbaar in de gratis pakketten voor starters.

 

Gratis proefabonnementen van 14 à 30 dagen

De kans is groot dat je meer dan één programma vindt dat geschikt lijkt om facturen te maken. Daarom kun je het gebruik gemakkelijk testen in een proefperiode. Je merkt dan vanzelf of de manier van een online facturatie opstellen voor je ZZP bedrijf of MKB bedrijf bij jou past. Zo hoef je nog niet te betalen en kun je gratis rekeningen maken. In de meeste gevallen heb je 14 of 30 dagen de tijd om een factuurprogramma uit te proberen en te testen met facturen sturen. Vaak is dit geheel vrijblijvend, je kunt gewoon even 14 dagen rondsnuffelen in de software. Het wordt meestal niet automatisch verlengd maar let er wel goed op dat je dit goed nakijkt.

Wie zijn wij?

Appwiki is dé advieswebsite op het gebied van bedrijfssoftware, gevestigd in het hart van Groningen. Het Appwiki-team is jong, gedreven en gaat iedere dag voor het beste resultaat om ondernemers te helpen.

Meer over ons.

Hoe verdienen wij?

Het gebruik van onze selectietool is helemaal gratis. Wanneer jij op één van de aanbieders klikt, ontvangen wij een daarvoor een vergoeding. Zo zorgen wij dat de hele website voor jou optimaal is en blijft!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Met behulp van onze zelfontwikkelde selectietool maken wij het voor jou eenvoudig mogelijk om de beste bedrijfssoftware te selecteren. Zo wordt jouw onderneming slimmer, sneller en flexibeler.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar hallo@appwiki.nl.

Products