Facturatie software met een bankkoppeling

Er zijn twee manieren om je facturatie software te koppelen aan een bank. Bij beide koppelingen heb je een zakelijke rekening nodig. Ten eerste is er de automatische bankkoppeling waarbij automatisch dagelijks al je banktransacties in je factuurprogramma worden ingeladen. Wanneer er een factuur is betaald zal dat dus worden aangepast in je facturatie software.

Je kunt ook de inkoopfacturen selecteren die je wilt betalen. Wanneer je deze hebt betaald, stuurt de bank je, meestal in de vorm van een e-mail of app, direct een notificatie stuurt waarin staat dat je een betaling moet goedkeuren. Je bevestigt de betalingen, de facturen worden betaald en de bankadministratie is direct bijgewerkt. De meeste facturatie softwarepakketten zijn gekoppeld met Rabobank, ABN Amro, ING en KNAB.

Wat als er geen koppeling is met mijn bank?

Heb je geen rekening bij de bovengenoemde banken? Dan is er ook de mogelijkheid om bij- en afschrijvingen vanuit de bank te importeren en in je software te zetten. De meeste Nederlandse banken bieden de mogelijkheid om via internetbankieren een exportbestand (MT940, CSV of XML) te maken van je bankafschriften. Dit bestand importeer je direct in je factuur software. Zodra je gegevens in je factuurprogramma zitten, kun je deze automatisch versturen en indelen. De huur die elke maand wordt afgeschreven, komt automatisch in de categorie 'vaste lasten'. Facturen die zijn betaald, worden automatisch weggestreept.

Hoe kies je het beste factuurprogramma met een bankkoppeling?

Wat is verder jouw wensenlijst voor facturatie software, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

Maak je persoonlijke top 3

Wat zijn de voordelen van een bankkoppeling

  • Tijdsbesparing. Omdat bankafschriften automatisch worden ingeladen, hoef je dus niet meer handmatig facturen te betalen. Dat scheelt tijd en dus geld
  • Altijd inzicht. Je hebt altijd en overal inzicht in je openstaande facturen en geboekte uitgaven en je hebt geen omkijken meer naar je bankmutaties
  • Minder foutgevoelig: De automatische koppeling en invoer van bankmutaties in je factuurprogramma is veel minder foutgevoelig dan wanneer je alles handmatig moet invoeren.

Benieuwd welke factuur software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van factuur software met bankkoppeling.

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van het beste factuurprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products