Facturatie software met een bankkoppeling

Er zijn twee manieren om je facturatie software te koppelen aan een bank. Bij beide koppelingen heb je een zakelijke rekening nodig. Ten eerste is er de automatische bankkoppeling waarbij automatisch dagelijks al je banktransacties in je factuurprogramma worden ingeladen. Wanneer er een factuur is betaald zal dat dus worden aangepast in je facturatie software.

Je kunt ook de inkoopfacturen selecteren die je wilt betalen. Wanneer je deze hebt betaald, stuurt de bank je, meestal in de vorm van een e-mail of app, direct een notificatie stuurt waarin staat dat je een betaling moet goedkeuren. Je bevestigt de betalingen, de facturen worden betaald en de bankadministratie is direct bijgewerkt. De meeste facturatie softwarepakketten zijn gekoppeld met Rabobank, ABN Amro, ING en KNAB.

Wat als er geen koppeling is met mijn bank?

Heb je geen rekening bij de bovengenoemde banken? Dan is er ook de mogelijkheid om bij- en afschrijvingen vanuit de bank te importeren en in je software te zetten. De meeste Nederlandse banken bieden de mogelijkheid om via internetbankieren een exportbestand (MT940, CSV of XML) te maken van je bankafschriften. Dit bestand importeer je direct in je factuur software. Zodra je gegevens in je factuurprogramma zitten, kun je deze automatisch versturen en indelen. De huur die elke maand wordt afgeschreven, komt automatisch in de categorie 'vaste lasten'. Facturen die zijn betaald, worden automatisch weggestreept.

Wat zijn de voordelen van een bankkoppeling

Benieuwd welke factuur software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van factuur software met bankkoppeling.

Products