Betalingsherinneringen opstellen met factuur software

Wanneer een klant een factuur niet binnen de vooraf afgesproken termijn heeft betaald, stuur je deze een betalingsherinnering. Facturatie software stuurt je een reminder wanneer een factuur nog niet is betaald. Met jouw goedkeuring stuurt de software dan ook een betalingsherinnering aan de klant. Hiermee stel je de betreffende klant weer even op de hoogte en vergroot je de kans dat je betaling sneller binnenkomt. Er is ook een mogelijkheid om de software dit volledig automatisch te laten doen. Je kunt de voorwaarden zelf instellen, zodat de software niet ongevraagd herinneringen stuurt.

Voorwaarden voor betalingsherinnering

Er zijn verschillende filters toe te passen op het sturen van een betalingsherinnering. Zo kun je bij de meeste aanbieders instellen hoeveel herinneringen je wilt sturen voordat je een incassobureau inschakelt. Ook kun je instellen dat er pas een herinnering wordt verstuurd bij facturen die hoger zijn dan een door jou ingesteld bedrag. Verder kun je ervoor zorgen dat je geen betalingsherinneringen stuurt naar klanten die nog geld van jou krijgen. Ook is er de mogelijkheid om rentepercentages (wettelijke rente) aan een herinneringsfactuur toe te voegen.

Factuurprogramma met incasso koppelen

In het uiterste geval dat de klant na meerdere herinneringen nog niet heeft betaald, is er met de optie 'integreren met incassobureau' de mogelijkheid om eenvoudig onbetaalde facturen door te sturen. Het incassobureau regelt de betaling dan verder voor je. Je krijgt je geld misschien niet snel binnen, maar hebt in ieder geval de garantie dat je het gaat ontvangen.

Hoe kies je het beste factuurprogramma met betalingsherinnering?

Wat is verder jouw wensenlijst voor facturatie software, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

Maak je persoonlijke top 3

Voordelen van factuurprogramma met betalingsherinnering functie

  • Helpt je met herinneren aan betalingen. Waardoor je facturen niet vergeet op te sturen, wat weer goed is voor de cashflow
  • Tijdsbesparing. Wanneer je automatisch herinneringen stuurt, bespaar je tijd. Je hoeft immers niet handmatig betalingsherinneringen te sturen
  • Verhoogt kans op betaling. Hierdoor stijgt je omzet
  • Koppeling met incassobureau garandeert betaling

Benieuwd welke factuur software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van factuur software met betalingsherinnering.

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van het beste factuurprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products