Betalingsherinneringen opstellen met factuur software

Wanneer een klant een factuur niet binnen de vooraf afgesproken termijn heeft betaald, stuur je deze een betalingsherinnering. Facturatie software stuurt je een reminder wanneer een factuur nog niet is betaald. Met jouw goedkeuring stuurt de software dan ook een betalingsherinnering aan de klant. Hiermee stel je de betreffende klant weer even op de hoogte en vergroot je de kans dat je betaling sneller binnenkomt. Er is ook een mogelijkheid om de software dit volledig automatisch te laten doen. Je kunt de voorwaarden zelf instellen, zodat de software niet ongevraagd herinneringen stuurt.

Voorwaarden voor betalingsherinnering

Er zijn verschillende filters toe te passen op het sturen van een betalingsherinnering. Zo kun je bij de meeste aanbieders instellen hoeveel herinneringen je wilt sturen voordat je een incassobureau inschakelt. Ook kun je instellen dat er pas een herinnering wordt verstuurd bij facturen die hoger zijn dan een door jou ingesteld bedrag. Verder kun je ervoor zorgen dat je geen betalingsherinneringen stuurt naar klanten die nog geld van jou krijgen. Ook is er de mogelijkheid om rentepercentages (wettelijke rente) aan een herinneringsfactuur toe te voegen.

Factuurprogramma met incasso koppelen

In het uiterste geval dat de klant na meerdere herinneringen nog niet heeft betaald, is er met de optie 'integreren met incassobureau' de mogelijkheid om eenvoudig onbetaalde facturen door te sturen. Het incassobureau regelt de betaling dan verder voor je. Je krijgt je geld misschien niet snel binnen, maar hebt in ieder geval de garantie dat je het gaat ontvangen.

Voordelen van factuurprogramma met betalingsherinnering functie

  • Helpt je met herinneren aan betalingen. Waardoor je facturen niet vergeet op te sturen, wat weer goed is voor de cashflow
  • Tijdsbesparing. Wanneer je automatisch herinneringen stuurt, bespaar je tijd. Je hoeft immers niet handmatig betalingsherinneringen te sturen
  • Verhoogt kans op betaling. Hierdoor stijgt je omzet
  • Koppeling met incassobureau garandeert betaling

Benieuwd welke factuur software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van factuur software met betalingsherinnering.

Products