Eenvoudig een factuur maken als ZZP'er met deze programma's

ZZP factuur maken? Vergelijk de top 3 beste facturatie software voor zzp'ers. Of bekijk hieronder het meest complete factuurprogramma overzicht voor zzp'ers!

Bekijk alle aanbieders van om eenvoudig ZZP facturen te maken

Dit zijn de beste factuurprogramma's voor zzp'ers. Veel aanbieders hebben een gratis en vrijblijvende proefperiode. Gebruik het filter en selecteer de functies die je nodig hebt. Maak een top 3, vergelijk deze 3 beste factuurprogramma's met elkaar en probeer ze gratis uit. 

Tip: Eenvoudig facturen maken als zzp'er? Download de gratis factuurprogramma checklist en ontdek welk programma het beste bij je past.

Eenvoudig & compleet!
In eigen huisstijl
15 maanden gratis

Voor ZZP'ers & Freelancers: Maak, beheer én verstuur je facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor je uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen je factuur direct betalen via iDeal.

Ga naar website
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Ga naar website
Makkelijk boekhouden
Onbeperkt factureren
30 dagen gratis

In minder tijd je administratie gedaan, zonder kennis van boekhouden? Het kan met SnelStart. Verstuur onbeperkt offertes en facturen. Je btw-aangifte is zo gedaan. En dat voor een vast bedrag per maand + de eerste 30 dagen gratis.

Ga naar website
Onbeperkt factureren
iPhone en Android app
Offertes & (fact)uren

Je facturatie is zo gebeurd met Moneybird! Een compleet factuurprogramma waarbij je offertes omzet in facturen met één druk op de knop. Zeer populair onder zzp'ers om zijn gebruiksvriendelijkheid! Nu 60 dagen gratis!

Ga naar website
100% voor ZZP'ers
Alles met Facturen
Onbeperkt en GRATIS

Slimme ZZP'ers kiezen voor factureren met Rompslomp.nl. Waarom? Met hét meest eenvoudige factuurprogramma: Rompslomp, wordt factureren een fluitje van een cent! Maak nu je gratis account aan en ervaar het zelf!

Ga naar website
#1 volgens accountants
Handige dashboards
Probeer 1 maand gratis

Een compleet online facturatieprogramma voor Ondernemers? Ja, dat bestaat! Met AFAS SB maak je niet alleen gemakkelijk offertes en facturen, maar wordt ook je btw-aangifte een makkie. Gebruiksvriendelijke en compleet!

Ga naar website
Onbeperkt factureren
Scan & Herken
iDEAL link op factuur

Met Gripp verlies je facturen nooit meer uit het oog en factureer je binnen een handomdraai! Blijf op de hoogte van de status zodat je precies weet wanneer er een factuur, herinnering of aanmaning verstuurd moet worden.

Ga naar website
Van uur tot factuur
Debiteuren overzicht
Koppel je boekhouding

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.

Ga naar website
Tot 85% tijdbesparing
Met boekhoudkoppeling
Financiële rapportages

Bespaar tot wel 85% tijd op je facturatie met Simplicate software. Koppel je boekhoudpakket, en genereer automatisch facturen die je met één druk op de knop verstuurd. En real-time bijgewerkt worden in je boekhouding.

Ga naar website
Onbeperkt factureren
met basisboekhouding
opstart consult

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste software voor zzp'ers:

Appwik expert

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor zzp'ers te kiezen. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Factuur maken ZZP kan in het begin een uitdaging zijn. Waar begin je en waar moet een ZZP factuur aan voldoen? Wij geven je graag antwoord op deze vragen zodat jij direct aan de slag kan met een ZZP factuur maken. 

Als ZZP’er ben je verplicht om je bedrijfsadministratie bij te houden. Factuur opstellen ZZP is hier onderdeel van. Hierdoor krijg jij betalingen binnen en kan je aangifte doen bij de Belastingdienst. Factuur maken ZZP kan op verschillende manieren, we vertellen je er graag meer over.

Wat is een ZZP factuur?

Een ZZP factuur is de overeenkomst tussen jou als ZZP’er en je opdrachtgever(s) of klanten. Factuur opstellen ZZP gebeurt vaak na het leveren van goederen of diensten. Dit wordt nafactureren genoemd. In sommige gevallen wordt de factuur vóór de uitgevoerde werkzaamheden gestuurd, dan is er sprake van voorfactureren.

Op een ZZP factuur staan de geleverde goederen of diensten vermeld en het corresponderende bedrag dat hiervoor betaald moet worden. Op basis van de ZZP factuur wordt de betaling voldaan. Factuur opstellen ZZP is niet alleen belangrijk voor het ontvangen van betalingen, het is ook verplicht gesteld door de Belastingdienst. Dit geldt wanneer je producten of diensten levert aan ondernemers, stichtingen of verenigingen. Wanneer je producten of diensten aan particulieren levert, is factuur maken ZZP niet verplicht. Er zijn wel een aantal uitzonderingen, deze vind je bij de Belastingdienst.

ZZP factuur maken

Als ZZP’er is het maken van facturen niet het leukste werk, maar het moet wel gebeuren. Wist je dat je als ZZP’er in aanmerking komt voor de ondernemersaftrek? Hieronder vallen de startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Dit wordt van je winst afgetrokken waardoor je uiteindelijk minder belasting betaalt, hierdoor blijft er meer geld over om in je bedrijf te investeren.

Om aangifte te kunnen doen bij de Belastingdienst moet je je omzet, btw en winst inzichtelijk hebben. Door een ZZP factuur te maken houdt je dit automatisch bij en kun je op basis van je facturen een berekening maken voor de btw-aangifte en de aangifte inkomstenbelasting. Besteed je de belastingaangifte uit aan een boekhouder? Dan kan je boekhouder de benodigde administratie eenvoudig terugvinden en direct aan de slag met de belastingaangifte.

Wat zijn de eisen voor factuur opstellen ZZP?

Op een factuur vind je niet alleen de uitgevoerde taken en het bijbehorende betaalbedrag. Je vermeldt hier bijvoorbeeld ook gegevens van je eigen onderneming. De volgende factuureisen mogen absoluut niet op een ZZP factuur ontbreken.

Kop ZZP factuur

 • Btw-nummer;
 • KvK-nummer;
 • Factuurdatum;
 • Uniek factuurnummer.

Factuurregels

 • Goederen en/of diensten;
 • Aantallen;
 • Leverdatum;
 • Kosten per product of dienst;
 • Totaalbedrag exclusief btw;
 • Btw-tarief;
 • Btw-bedrag.

Deze eisen zijn op bijna elke ZZP factuur van toepassing, maar er zijn een aantal uitzonderingen. In bepaalde situaties kan een vereenvoudigde factuur worden opgesteld. Dit is het geval wanneer het factuurbedrag maximaal €100,- is of wanneer de oorspronkelijke ZZP factuur gewijzigd moet worden en er daarom een tweede factuur volgt.

Een vereenvoudigde factuur moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Datum van (uitreiking van) de factuur;
 • Naam en adres;
 • De geleverde goederen en/of diensten;
 • De btw;
 • Indien nodig: een verwijzing naar de oorspronkelijke factuur.

Je weet nu welke gegevens verplicht zijn op een ZZP factuur, maar vergeet niet om gegevens te vermelden die voor jou belangrijk kunnen zijn. We kunnen ons voorstellen dat je de betaling voor de goederen en/of diensten het liefst zo snel mogelijk ontvangt. Je hebt de goederen en/of diensten geleverd en wilt niet achter je betaling aanvangen. Dan is het goed om de betalingsvoorwaarden op de ZZP factuur te vermelden tijdens factuur maken ZZP.

De betalingsvoorwaarden bestaan uit een betalingstermijn en een vervaldatum. De betalingstermijn is de periode waarin de betaling voldaan moet worden, vaak is dit 14 of 30 dagen. De vervaldatum is dat geval 14 of 30 dagen later. Op deze datum moet de betaling in principe binnen zijn. Is dit niet het geval, dan is het tijd om een betalingsherinnering te sturen. De betalingsvoorwaarden worden vaak in de footer van een factuur vermeldt.

ZZP factuur maken met factuurprogramma? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's

Een factuur maken als ZZP’er

Je wilt een ZZP factuur maken, maar waar begin je dan? Er zijn verschillende manieren om een ZZP factuur te maken. Factuur opstellen ZZP kun je in Excel of Word doen, maar je kunt ook kiezen voor een online factuurprogramma.

Excel en Word zijn prima software om facturen te maken wanneer je niet vaak een ZZP factuur moet opstellen. Stuur je regelmatig een factuur en krijg je steeds meer klanten en opdrachtgevers? Je wilt als ZZP’er graag het overzicht bewaren en eenvoudig inzicht krijgen in je facturatie. Wanneer je veel facturen in Excel of Word gaat verwerken, kan je het overzicht kwijtraken. Dan is Excel wellicht voor jou niet voldoende.

Ook kost het veel tijd en aangezien dit niet het leukste klusje is, kunnen wij ons voorstellen dat je je tijd liever aan andere dingen besteedt.

We vertellen je in onderstaande video graag in één minuut hoe jij eenvoudig kunt factureren.

Factuurprogramma ZZP

ZZP factureren hoeft niet moeilijk te zijn. Met een (gratis) factuurprogramma ZZP is factuur maken ZZP erg eenvoudig. Een online factuurprogramma is altijd en overal toegankelijk, waardoor je op ieder moment toegang hebt tot je facturen. Factuur opstellen ZZP in de trein op weg naar je afspraak? Geen probleem. Ook heeft een online factuurprogramma vaak een mobiele factuur app, waardoor je zelfs op je smartphone toegang hebt tot je facturen. 

Een factuurprogramma ZZP is online software waarmee jij eenvoudig een ZZP factuur kunt maken. Hiermee voldoen jouw facturen ook automatisch aan de gestelde eisen en heb je alles op orde voor de aangifte bij de Belastingdienst. Wist je dat je een ZZP factuur 7 jaar moet bewaren? De Belastingdienst kan in de tussentijd je bedrijfsadministratie controleren. Door factuur maken ZZP in een factuurprogramma te doen, worden je factureren automatisch bewaard.

Zo is elke ZZP factuur eenvoudig terug te vinden en heb jij je bedrijfsadministratie altijd op orde. Dat scheelt een hoop stress wanneer de Belastingdienst je administratie wilt controleren.

Onderweg facturen maken als ZZP'er

Ook kun je met een factuurprogramma ZZP eenvoudig processen automatiseren. Je hoeft bijvoorbeeld maar één keer je bedrijfsgegevens en de gegevens van de debiteur in te vullen. Bij de volgende ZZP factuur hoef je alleen maar de juiste debiteur te selecteren. Zo kost een factuur maken ZZP je slechts een paar minuten. Ook staat er in een factuurprogramma vaak een voorbeeld ZZP factuur klaar. Deze standaard layout hoef je alleen nog maar aan te passen aan jouw bedrijf. Voeg hier eenvoudig je bedrijfslogo toe voor een professionele uitstraling.

Ook de gegevens van je onderneming hoef je slechts eenmalig in te voeren en worden bij de volgende keer factuur opstellen ZZP automatisch toegevoegd. Het enige wat jij dan nog moet doen is het invullen van de geleverde goederen en/of diensten en de corresponderende kosten. Makkelijk toch? Zou hou je veel tijd over, deze kostbare tijd kun je namelijk beter besteden aan het uitvoeren van andere taken.

Een factuurprogramma ZZP maakt je bedrijfsadministratie ook een stuk overzichtelijker. Je ziet eenvoudig welke facturen wel en niet zijn betaald. Ook kun je gemakkelijk zien hoeveel btw je hebt binnengekregen, zo ben je goed voorbereid op de btw-aangifte. Sommige factuurprogramma’s beschikken over een bankkoppeling. Hierdoor worden betalingen automatisch verwerkt in het factuurprogramma en is het overzicht altijd up-to-date.

Appwiki tip: voeg bij de betalingsvoorwaarden de gewenste betaalomschrijving toe, zodat het factuurprogramma ZZP de betaling herkent en automatisch verwerkt.

Het juiste ZZP factuurprogramma voor jou

Wil je aan de slag met een ZZP factuurprogramma? Er zijn veel factuur programma’s waar je uit kunt kiezen. Bedenk goed wat jij belangrijk vindt tijdens factuur maken ZZP. Zijn er bepaalde functies die je graag wilt terugzien in een factuurprogramma ZZP? Bijvoorbeeld een bankkoppeling, de mogelijkheid om een offerte op te stellen of een koppeling met een boekhoudprogramma. Of wil je het betalen van facturen nog makkelijker maken voor je klanten door bijvoorbeeld een iDeal of Paypal betaallink toe te voegen? Allerlei functionaliteiten om goed over na te denken, deze kunnen je facturatie nog makkelijker maken. En waarom zou je het moeilijker maken dan nodig is?

Weet je niet welk factuurprogramma bij je past? Of twijfel je nog? Download gratis onze checklist om het beste factuurprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van deze vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies het beste bij je passen.

Download gratis

Ben je eruit welke functionaliteiten voor jou als ZZP’er belangrijk zijn? Vergelijk dan de verschillende aanbieders van factuurprogramma’s ZZP op basis van deze functionaliteiten. Door filters te selecteren in de Appwiki vergelijker zie je in één oogopslag welk factuurprogramma ZZP aan jouw wensen en eisen voldoen.

Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker. Zo vind je in slechts een paar minuten het factuurprogramma ZZP voor jouw onderneming en kan je direct aan de slag met factuur maken ZZP.

ZZP factuur maken met factuurprogramma? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
5 januari 2024

5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

Scan & herkenBonnetjesFacturatie

Met een scan en herken app bespaar je een hoop tijd op facturen scannen en boeken. Met de slimme OCR software worden de gegevens automatisch uitgelezen.

Lees meer 
23 mei 2023

Beste online factuur templates

Facturatie
8 december 2022

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

AdministratieFacturatieBoekhouding
8 juli 2022

De beste tips om je factuurtijd te halveren!

tijd besparenFacturatie
10 november 2020

Van urenregistratie naar facturatie

FacturatieUrenregistratie

Veelgestelde vragen

✅   Is een ZZP factuur maken verplicht als ZZP’er?

Als ZZP’er ben je verplicht om je bedrijfsadministratie bij te houden. Een ZZP factuur maken is hier onderdeel van. Hoe jij een ZZP factuur maakt, bepaal je zelf. Je bent niet verplicht om hiervoor een ZZP factuurprogramma te gebruiken, maar het maakt het opstellen van een ZZP factuur wel een stuk makkelijker. Een facturatieprogramma ZZP heeft veel voordelen, zoals het koppelen van een boekhoudprogramma en het toevoegen van je eigen huisstijl.

✅   Wat zijn de voordelen van een ZZP factuurprogramma?

Factuur maken ZPP in een factuurprogramma scheelt veel tijd, stress én geld. Maar een er zijn meer voordelen aan een ZZP factuurprogramma. Je kunt namelijk altijd en overal een ZZP factuur maken, je kunt processen automatiseren en je boekhouder is altijd up-to-date.

✅   Waar kan ik een voorbeeld ZZP factuur vinden?

Je wilt een ZZP factuur maken en bent benieuwd naar een voorbeeld ZZP factuur. Goed om te weten dat je een factuurprogramma vaak gratis kan testen tijdens een proefperiode. In een factuurprogramma hoef jij alleen maar de gegevens in te vullen van je bedrijf en debiteur, de uitgevoerde taken en de bijbehorende kosten. De rest is al voor je klaargezet. Jij hebt dus geen voorbeeld ZZP factuur meer nodig om zelf een ZZP factuur te maken.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products