Inkoopfacturen inboeken met een factuurprogramma

Naast het versturen van facturen, zul je als ondernemer ook veel facturen ontvangen van bijvoorbeeld leveranciers (inkoopfacturen). Met facturatie software is het mogelijk om deze facturen in te boeken in je boekhouding. Zo boek je een inkoopfactuur of bonnetje in, waarmee de kosten automatisch op je resultatenrekening en in het btw aangifte overzicht komen te staan.

Waarom inkoopfacturen inboeken met facturatie software?

Door inkoopfacturen in de factuur software te boeken heb je altijd inzicht in de openstaande posten bij leveranciers. Zo verklein je dus de kans op verlate betalingen en voorkom je betalingsherinneringen. Niet tijdige betaling van rekeningen zal afdoen aan de professionaliteit van je organisatie en dus is het belangrijk om een actueel crediteurenoverzicht te hebben. Ook kun je eventuele spookfacturen eruit filteren, waardoor je niet onnodig spookfacturen betaalt.

Waarmee moet je rekening houden bij deze functie?

Niet alle factuurprogramma's bieden dezelfde mogelijkheden waar het gaat om het inboeken van een inkoopfactuur. Sommige programma's stellen per periode een limiet aan het aantal inkoopfacturen dat je kunt verwerken, terwijl andere pakketten je onbeperkt facturen laten inboeken. Verder is er bijvoorbeeld factuur software waarin een gescande inkoopfactuur automatisch wordt ingeboekt, maar er zijn ook pakketten waarbij je de facturen handmatig moet invoeren.

Voordelen inkoopfacturen inboeken

  • Compleet inzicht in de factuurstroom
  • Minder kans op te late betalingen en dus geen imagoschade
  • Spookfacturen worden ondervangen

Benieuwd welke factuur software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van factuur software waarmee je inkoopfacturen kan inboeken.

Products