Inkoopfacturen inboeken met een factuurprogramma

Naast het versturen van facturen, zul je als ondernemer ook veel facturen ontvangen van bijvoorbeeld leveranciers (inkoopfacturen). Met facturatie software is het mogelijk om deze facturen in te boeken in je boekhouding. Zo boek je een inkoopfactuur of bonnetje in, waarmee de kosten automatisch op je resultatenrekening en in het btw aangifte overzicht komen te staan.

Wil je weten hoe je een inkoopfactuur inboekt: Lees dan ons blog: Hoe verwerk je inkoopfacturen?

Waarom inkoopfacturen inboeken met facturatie software?

Door inkoopfacturen in de factuur software te boeken heb je altijd inzicht in de openstaande posten bij leveranciers. Zo verklein je dus de kans op verlate betalingen en voorkom je betalingsherinneringen. Niet tijdige betaling van rekeningen zal afdoen aan de professionaliteit van je organisatie en dus is het belangrijk om een actueel crediteurenoverzicht te hebben. Ook kun je eventuele spookfacturen eruit filteren, waardoor je niet onnodig spookfacturen betaalt.

Meer weten over eenvoudig factureren en boekhouden?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over je facturatie en boekhouding. Denk bijvoorbeeld aan:

  • hoe maak en verstuur je eenvoudig facturen?
  • hoe richt je het facturatieproces slim in? 
  • hoe zet je eenvoudig een boekhouding op? 
  • welke checks moet je regelmatig doen? 
  • wat zijn de belastingregeltjes? 
  • en hoe bespaar je op een boekhouder? 

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

Download gratis

Hoe kies je het beste factuurprogramma dat inkoopfacturen kan inboeken?

Wat is verder jouw wensenlijst voor facturatie software, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

Waarmee moet je rekening houden bij deze functie?

Niet alle factuurprogramma's bieden dezelfde mogelijkheden waar het gaat om het inboeken van een inkoopfactuur. Sommige programma's stellen per periode een limiet aan het aantal inkoopfacturen dat je kunt verwerken, terwijl andere pakketten je onbeperkt facturen laten inboeken. Verder is er bijvoorbeeld factuur software waarin een gescande inkoopfactuur automatisch wordt ingeboekt, maar er zijn ook pakketten waarbij je de facturen handmatig moet invoeren.

Voordelen inkoopfacturen inboeken

  • Compleet inzicht in de factuurstroom
  • Minder kans op te late betalingen en dus geen imagoschade
  • Spookfacturen worden ondervangen

Benieuwd welke factuur software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van factuur software waarmee je inkoopfacturen kan inboeken.

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van het beste factuurprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products