Financiële software

Bekijk de beste softwarepakketten van dit moment voor jouw financiële administratie.

Financiële software voor bedrijfsadministratie

Als accountant of administratiekantoor beheer je meerdere financiële administraties, voor verschillende bedrijven. Aan jou dus de taak om het overzicht te houden en te zorgen dat de financiële administratie netjes op orde is. Een goed softwarepakket is daarbij onmisbaar, en dan het liefste een softwarepakket waarbij je de mogelijkheid hebt om de boekhouding van klanten te beheren binnen 1 systeem. 

Voor het doen van bedrijfsadministratie heb je goed werkende financiële software nodig. Heb je dat niet, dan kan het lastig worden om het overzicht te behouden. Eenvoudig en snel de bedrijfsadministratie doen en altijd en overal snel een overzicht kunnen opvragen? Bekijk de mogelijkheden van verschillende financiële softwarepakketten. 

Maar welke moet je dan hebben? Hieronder vind je 5 van de beste software mogelijkheden van dit moment. Bekijk, vergelijk en maak een weloverwogen keuze. En kom je er niet uit? We helpen je graag. 

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

500.000 gingen je voor
Snelle btw-aangifte
15 maanden gratis

Prijs: maandelijks €9,95
Proefperiode: 15 maanden gratis! Daarna €7,95. Wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. Ficsus.nl

Geschikt voor starters, zzp'ers, vof & MKB! Maak een gratis account aan en ervaar zelf het gemak van Ficsus online boekhouden!

Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Prijs: Gratis
Proefperiode:
Reviews: 9.5/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. SnelStart

SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf je boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met jouw bedrijf! Al ruim 120.000 slimme ondernemers gingen je voor.

Onbeperkt factureren
Eenvoudig in gebruik
Persoonlijke support

Prijs: maandelijks €18,00
Proefperiode: 30 dagen gratis proberen. Gratis klantondersteuning. Wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

4. Twinfield

Twinfield International is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield is flexibel boekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier een administratie gevoerd en kan informatie gedeeld worden met een administratie- of accountantskantoor.

Persoonlijke service
Consultancy en service
300+ koppelingen

Prijs: vanaf €69,50
Proefperiode: 30 dagen vrijblijvend
Reviews: 10/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. InformerOnline

Informer maakt sinds 1993 boekhoudsoftware voor ondernemers en accountants. InformerOnline is een innovatief boekhoudprogramma gericht op ondernemers die zelf willen boekhouden.

Meeste Top Reviews
Starters Gratis
Certified B Corp

Prijs: maandelijks €15,00
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 8.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Financiële software voor bedrijfsadministratie

Als accountant of administratiekantoor beheer je meerdere financiële administraties, voor verschillende bedrijven. Aan jou dus de taak om het overzicht te houden en te zorgen dat de financiële administratie netjes op orde is. Een goed softwarepakket is daarbij onmisbaar, en dan het liefste een softwarepakket waarbij je de mogelijkheid hebt om de boekhouding van klanten te koppelen binnen 1 systeem. 

Voor het doen van bedrijfsadministratie heb je goed werkende financiële software nodig. Heb je dat niet, dan kan het lastig worden om het overzicht te behouden. Eenvoudig en snel de bedrijfsadministratie doen en altijd en overal snel een overzicht kunnen opvragen? Bekijk de mogelijkheden van verschillende financiële softwarepakketten. De administratie doe je gemakkelijk met één van onderstaande financiële softwarepakketten. Je vindt hier alle boekhoudsoftware pakketten waarmee je zelf effectief en efficiënt online de bedrijfsadministratie kan doen. 

Wat is financiële software?

Financiële software is een belangrijk digitaal hulpmiddel voor het beheren en automatiseren van financiële zaken binnen een bedrijf. Deze software ondersteunt diverse functies zoals boekhouding, facturatie, budgettering en financiële rapportages. Met de juiste financiële software ben je in staat om financiële gegevens efficiënt te beheren en te analyseren, wat helpt bij het maken van weloverwogen beslissingen. Financiële software biedt mogelijkheden voor het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het beheren van bankrekeningen, het voorbereiden van belastingaangiften en het bieden van inzicht in de financiële gezondheid van een bedrijf. Het leidt tot meer nauwkeurigheid in financiële processen en bespaart tijd door routinematige taken te automatiseren. Kortom, onmisbaar binnen bedrijven, ongeacht de grootte van het bedrijf. 

Financiële software voor het beheren van meerdere administraties 

Als accountant of administratiekantoor beheer je meerdere financiële administraties en boekhouding van klanten. Er zijn meerdere boekhoudpakketten die het mogelijk maken om de boekhouding van klanten te koppelen binnen 1 systeem. Op die manier kun je meerdere administraties beheren binnen hetzelfde systeem. 

Het verschil tussen boekhoudsoftware en financiële software 

Het belangrijkste verschil tussen boekhoudsoftware en financiële software voor het beheren van meerdere financiële administraties ligt in hun functionaliteit en doelgroep. 

  • Boekhoudsoftware: Is ontworpen voor het beheren van de boekhouding van een specifieke onderneming. Het richt zich op taken zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het verwerken van facturen, het opstellen van financiële rapporten, en soms ook salarisadministratie. Deze software is ideaal voor kleine tot middelgrote ondernemingen die hun financiële zaken zelf willen beheren.
  • Financiële software: Deze software gaat een stap verder en is speciaal ontwikkeld voor het beheren van de financiën van meerdere bedrijven of bedrijfsonderdelen binnen één systeem. Het is bijzonder geschikt voor grotere organisaties met diverse afdelingen, holdings met meerdere dochterondernemingen of boekhoudkantoren die de administratie voor meerdere klanten verzorgen. Naast de standaard boekhoudkundige functies biedt deze software vaak geavanceerde mogelijkheden voor het consolideren van financiële gegevens, het maken van complexere financiële analyses en het beheren van verschillende budgetten en financiële stromen. 

Kortom, het verschil zit in de schaal en de complexiteit van de financiële beheertaken. Boekhoudsoftware voor één bedrijf is meestal eenvoudiger en meer gericht op basisbehoeften van een enkele onderneming, terwijl financiële software voor meerdere administraties is uitgerust om de complexiteit van meerdere administraties en organisaties aan te kunnen en te beheren. 

Financiële software kiezen

De bedrijfsadministratie doen, oftewel boekhouden, is de laatste jaren niet veranderd, maar de manier waarop wel degelijk. Er zijn vele verschillende boekhoudpakketten bij gekomen. Simpele pakketten, maar ook pakketten voorzien van diverse functies en mogelijkheden. Ieder pakket heeft andere sterke punten. We willen je dan ook aanraden om verschillende softwarepakketten te proberen voor je een definitieve keuze maakt. Even tijd steken in het maken van een goede keuze en je kan jaren vooruit. Bekijk ook eens de beste boekhoudprogramma's van dit moment. 

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

De beste financiële software vergelijken

Bij je zoektocht naar de beste financiële software, ben je op onze website aan het juiste adres. Vergelijk het aanbod van verschillende softwareleveranciers. Je kunt eenvoudig filteren op de functies die voor jou belangrijk zijn en zo sneller een selectie financiële softwarepakketten vinden die daarbij aansluiten. Ook zijn er verschillende reviews te vinden die kunnen helpen bij de keuze. De informatie over de softwarepakketten wordt regelmatig aangepast zodat je altijd over de juiste informatie beschikt bij het vergelijken van de pakketten.

Financiële software gratis proberen?

Heb je een keuze gemaakt of een top drie samengesteld? Dan kun je besluiten om een softwarepakket gratis te proberen voor een bepaalde proefperiode. Bij de meeste pakketten duurt deze proefperiode dertig dagen. Daarna kun je besluiten om het pakket aan te schaffen of, als de software niet bevalt, een ander softwarepakket te proberen. Op deze manier weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij je wensen en vind je altijd snel en kosteloos het softwarepakket dat bij je past.

 

De beste financiële software voor jou:

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
27 februari 2024

Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

Marketing automationCrm

CRM software is tegenwoordig van cruciaal belang voor marketing.

Lees meer 
12 januari 2024

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products