1. Blog
  2. 5 tijdbesparende boekhouding tips die je niet mag missen
  1. Blog
  2. 5 tijdbesparende boekhouding tips die je niet mag missen

5 tijdbesparende boekhouding tips die je niet mag missen

Tijd besparen Boekhouding 5 oktober 2017 Leestijd 5 minuten
Arjan

Arjan

Appwiki expert

Als ondernemer ben je helaas veel tijd kwijt aan de boekhouding. Tijd die je liever in je klanten steekt. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

Wat als je de volgende handelingen niet meer hoeft te doen? 

  • Inkomsten en uitgaven rubriceren
  • Bonnetjes zoeken en inscannen
  • Veel uren kwijt zijn aan de BTW-aangifte
  • Handmatig verwerken van inkopen

ZZP'ers zijn al gauw zo'n tien procent van de werktijd kwijt aan de boekhouding, zo blijkt uit onderzoek van onder andere de Rabobank. Dit kan veel sneller!

Hoe?

In deze blog geven wij je vijf tijdbesparende boekhouding tips. Bespaar zo vier dagen in de maand door slimmer te boekhouden.

 

Tip 1: Maak gebruik van online boekhoudsoftware

Maak je nog gebruik van een spreadsheetprogramma om je boekhouding bij te houden? Je kunt al een flinke winst behalen door over te stappen op een online boekhoudprogramma. De kleine investering die je in het programma doet, heb je snel weer terugverdiend in tijd en geld. Doordat de boekhouding in de cloud wordt opgeslagen, kun je altijd en overal waar je toegang tot internet hebt bij de boekhouding.

Maar dat is niet alles.

Een bijkomend voordeel is dat je bij een online boekhoudprogramma zelf weinig kennis van de boekhouding nodig hebt. De meeste stappen in het boekhoudprogramma wijzen zichzelf. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd en geld, maar ook moeite. Wil jij de beste bedrijfsoftware? Bekijk hier onze top 3!

De boekhoudsoftware koppel je eenvoudig aan je zakelijke rekening. De bankafschriften worden vervolgens automatisch overgenomen in de boekhouding. Jij bespaart tijd want je hoeft de afschriften niet meer over te typen.
 

Tip 2: Kies voor mobiel boekhouden

Tegenwoordig zijn we gewend om altijd en overal online te zijn. Als ZZP'er is je tijd kostbaar en wil je elke minuut van je werktijd zo goed mogelijk benutten. Het is dan ideaal als je toegang hebt tot een mobiele boekhoudapp. De meeste softwareleveranciers bieden ondersteuning aan een mobiele boekhoud applicatie. Zo heb je altijd en overal inzicht in de boekhouding.

Een boekhoud app werkt heel eenvoudig:

Heb je onderweg een kopje koffie afgerekend? Met de app heb je toegang tot de boekhouding. Je maakt een foto van het bonnetje en deze zet je gelijk in het online boekhoudprogramma. Thuis of op kantoor kun je gelijk verder met het werk dat op je ligt te wachten. Een paar minuten tussen twee afspraken door, kun jij dus altijd optimaal benutten. 

Scan en herken apps

Ben je helemaal klaar om online te boekhouden? Kies dan voor een scan en herken-app om het plaatje compleet te maken. Met een scan en herken app maak je eenvoudig een foto van je bonnetjes en facturen en verwerk je deze eenvoudig in je boekhouding. Lees alles over de vijf beste scan en herken apps.

De beste boekhoudprogramma's met mobiele app op een rij

Welke boekhoudapp moet je dan kiezen? Om het je makkelijker te maken vind je hieronder de beste boekhoudapps op basis van reviews. 

1. DigiBTW

Online boekhouden speciaal voor zzp'ers. Het meest gebruiksvriendelijke en voordeligste systeem. Zelf boekhouden, zonder boekhouder. Zonder beperkingen, compleet met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Probeer gratis.

Prijs: maandelijks €10,00
Proefperiode: 1 maand gratis
Reviews: 10/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. MoneyMonk

Start 2018 met een goede administratie! Klanten waarderen ons om onze eenvoud en fantastische support. Je kan met ons mailen, chatten en bellen. Persoonlijk, daar houden we van. Hulp nodig? We helpen je graag op weg. TIP: lees hieronder ook de reviews van onze klanten, daar zijn we namelijk best trots op :-)

Prijs: maandelijks €10,00
Proefperiode: 30 dagen gratis
Reviews: 9.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. Kleisteen

Online boekhouden voor MKB, meeste functionaliteit voor een laag maandbedrag

Prijs: maandelijks €15,00
Proefperiode: 60 dagen
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

4. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van uw onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, automatische bankkoppelingen en meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis! Daarna €7,95. Wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.3/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. Myfinance.nl

NIEUWJAARSACTIE! 3+3 maanden GRATIS. Myfinance is speciaal ontwikkeld om als ZZP'er zelf te boekhouden. Ook als je net start is ons pakket de beste keuze. Myfinance staat voor gebruiksvriendelijk én veilig online boekhouden! Daarnaast kies jij of je met of zonder hulp van ons of je eigen boekhouder wil boekhouden. Start gratis!

Prijs: maandelijks €9,00
Proefperiode: Tot 30 dagen (stopt automatisch)
Reviews: 9.3/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Tip 3: Elektronische BTW-aangifte doen

Online boekhoudprogramma's verschillen in de hoeveelheid functies. Zo is er boekhoudsoftware waarmee je alleen facturen kunt inboeken en offertes kunt versturen. Er zijn echter ook steeds meer programma's die handige functies bieden zoals het doen van elektronisch BTW-aangifte. Hoe meer functies het online boekhoudprogramma biedt, hoe meer tijd je bespaart op de boekhouding.

Hoe maak je optimaal gebruik van deze functie?

Om snel en gemakkelijk de BTW-aangifte te doen is het handig om alle bonnetjes bij elkaar te hebben. Dit kan met een bonnetjes app, hiermee hoef je alleen maar een foto te maken van je bonnetje en dit wordt verwerkt in je boekhouding. Zo heb je en alle bonnetjes digitaal bij elkaar staan en kun je elektronisch de BTW-aangifte doen. Een win-win! Daarnaast werk je veel efficiënter en heb je meer tijd over voor je klanten.

Tip 4: Hands on accounting

Als ondernemer heb je veel maandelijks terugkerende facturen. Het is dan ideaal als de boekhoudsoftware zelflerend is. Jij hoeft daardoor nooit twee keer dezelfde klantgegevens in te vullen. De software scant je bankafschrift en geeft suggesties waarop je het afschrift kan inboeken. Nadat je het boekhoudprogramma enige tijd gebruikt, hoef je de suggesties alleen nog maar te controleren. 

Tip 5: Kies de juiste software

Zorg ervoor dat je de juiste software kiest. Dat betekent ten eerste dat de software de functies heeft die jij werkelijk nodig hebt. Een voordeel van cloud software is dat je deze programma's eenvoudig aan elkaar kunt koppelen. Of je nou gebruikmaakt van software voor een webwinkel, CRM of urenregistratie, doordat veel aanbieders koppelingen met elkaar hebben gemaakt, werken jouw softwarepakketten makkelijk samen.

Bekijk onderstaande video waarin we de tips nog even bij langsgaan

Het beste boekhoudprogramma kiezen als ZZP'er

Hoe vind je het juiste boekhoudprogramma met de functies die je echt nodig hebt? Er zijn een aantal checks die je hierbij helpen. Zo weet je zeker dat jouw boekhoudprogramma voldoet aan je wensen zonder dat je teveel betaalt. 

Download de checklist!

Na het invullen van je gegevens ontvang je direct de gratis checklist.

Wil je meteen naar jouw persoonlijke boekhoud top 3? Start dan de online keuzehulp waarin wij je helpen jouw wensen in kaart te brengen. 

Gerelateerde artikelen

17 september 2018

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware?

Boekhouding Excel

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

2 januari 2019

De beste jaarafsluiting tips van 4 boekhouding experts

Boekhouding

De beste tips voor een goede jaarafsluiting van je boekhouding. Vier experts aan het woord, die jou op weg helpen met je boekhouding en de aangifte inkomstenbelasting.

31 oktober 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products