bespaar_tijd_boekhouding.png

5 tijdbesparende tips voor je boekhouding die je niet mag missen

Als ondernemer ben je helaas veel tijd kwijt aan de boekhouding. Tijd die je liever in je zaak steekt. Alle inkomsten en uitgaven rubriceren kost al gauw veel tijd. Een bonnetje inscannen, de BTW-aangifte en het verwerken van inkopen. ZZP'ers zijn al gauw zo'n tien procent van de werktijd kwijt aan de boekhouding, zo blijkt uit onderzoek van onder andere de Rabobank. Dit kan veel sneller! Hoe? In deze blog vertellen wij je hoe je vier dagen in de maand bespaart door slimmer te boekhouden.

  Tip 1: Maak gebruik van online boekhoudsoftware

  Waals ZZP'er nog gebruikmaakt van een spreadsheetprogramma om je boekhouding bij te houden, kun je al een flinke winst behalen door over te stappen op een online boekhoudprogramma. De kleine investering die je in het programma doet, heb je snel weer terugverdiend in tijd en geld. Doordat de boekhouding in de cloud wordt opgeslagnen, kun je altijd en overal waar je toegang tot internet hebt bij de boekhouding.

  Boekhouden met een boekhoudprogramma
  Met boekhoudsoftware wordt boekhouden een stuk makkelijker

  Een bijkomend voordeel is dat je bij een online boekhoudprogramma zelf weinig kennis van de boekhouding nodig hebt. De meeste stappen in het boekhoudprogramma wijzen zichzelf. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd en geld, maar ook moeite. Wil jij de beste bedrijfsoftware? Bekijk hier onze top 3!

  De boekhoudsoftware koppel je eenvoudig aan je zakelijke rekening. De bankafschriften worden vervolgens automatisch overgenomen in de boekhouding. Jij bespaart tijd want je hoeft de afschriften niet meer over te kloppen.

  Tip 2: Kies voor mobiel boekhouden

  Tegenwoordig zijn we gewend om altijd en overal online te zijn. Als ZZP'er is je tijd kostbaar en wil je elke minuut van je werktijd zo goed mogelijk benutten. Het is dan ideaal als je toegang hebt tot een mobiele boekhoudapp. Steeds vaker bieden de softwareleveranciers ondersteuning aan een mobiele boekhoud applicatie. Zo heb je altijd en overal inzicht in de boekhouding.

  Heb je onderweg een kopje koffie afgerekend? Met de app heb je toegang tot de boekhouding. Je maakt een foto van het bonnetje en deze zet je gelijk in het online boekhoudprogramma. Thuis of op kantoor kun je gelijk verder met het werk dat op je ligt te wachten. Een paar minuten tussen twee afspraken door, kun jij dus altijd optimaal benutten.

  Boekhoudprogramma's met een mobiele app

  Rating:
  Reviews: te weinig reviews
  Boekhouden
  Rating:
  Reviews: 624
  Boekhouden
  Rating:
  Reviews: 9
  Boekhouden

  Tip 3: Elektronische BTW-aangifte doen

  Online boekhoudprogramma's verschillen in de hoeveelheid functies. Zo is er boekhoudsoftware waarmee je alleen facturen kunt inboeken en offertes kunt versturen. Er zijn echter ook steeds meer programma's die handige functies bieden zoals het doen van elektronisch BTW-aangifte. Zo kun je zelfs je BTW-aangifte in 3 minuten doen. Hoe meer functies het online boekhoudprogramma biedt, hoe meer tijd je bespaart op de boekhouding. Zo houd jij tijd over voor je onderneming.

  Tip 4: Hands on accounting

  Als ondernemer heb je veel maandelijks terugkerende facturen. Het is dan ideaal als de boekhoudsoftware zelflerend is. Jij hoeft daardoor nooit twee keer dezelfde klantgegevens in te vullen. De software scant je bankafschrift en geeft suggesties waarop je het afschrift kan inboeken. Nadat je het boekhoudprogramma enige tijd gebruikt, hoef je de suggesties alleen nog maar te controleren. Zo wordt boekhouden bijna leuk!

  Tip 5: Software koppelen

  Een ander voordeel van cloud software is dat je deze programma's eenvoudig aan elkaar kunt koppelen. Of je nou gebruikmaakt van software voor een webwinkel, CRM of urenregistratie, je koppelt ze eenvoudig aan elkaar.

  Wanneer je bijvoorbeeld een webwinkel hebt, worden de verkopen automatisch geregistreerd in de boekhouding. Een koppeling tussen jouw CRM-systeem en het boekhoudprogramma zorgt ervoor dat betaalde facturen gelijk worden verwerkt. De klantgegevens zijn dus altijd up-to-date.

  Populaire software

  Rating:
  Reviews: te weinig reviews
  Boekhouden
  Rating:
  Reviews: 68
  CRM
  Rating:
  Reviews: te weinig reviews
  Kassa

  Het beginpunt voor je online software

  Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
  Vergelijk & probeer
  Anne Hoekman - Appwiki expert
  Geschreven door:
  Anne Hoekman
  Appwiki expert

  Anne maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

  Verder lezen


  hoe-factureren-ondernemers-2.png

  Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

  Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

  Iris Kluin - Appwiki expert
  Iris Kluin
  Appwiki expert
  blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

  Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

  Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

  Steven Houkes - Appwiki expert
  Steven Houkes
  Appwiki expert
  btw-aangifte-beste-apps.png

  De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

  Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

  Steven Houkes - Appwiki expert
  Steven Houkes
  Appwiki expert
  Products