1. Boekhouding
  2. Digitaal Boekhouden

Digitaal boekhouden begint hier

Vergelijk en probeer de beste boekhoudprogramma's. Start eenvoudig met digitaal boekhouden!

Digitaal boekhouden voor:

De beste digitale boekhoudprogramma's voor jou:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Digitaal boekhouden in een online boekhoudprogramma 

Ben jij klaar om te beginnen met online boekhouden? Doe jij je boekhouding in Excel of een offline boekhoudprogramma en merk je dat je dit bent ontgroeid? Dan kun je kiezen voor digitaal boekhouden.

Hier vind je de populairste boekhoudsoftware op een rij. Gebruik de filters aan de linkerkant hieronder om het juiste boekhoudprogramma te kiezen en start met je digitale boekhouding. Vind je het nog een beetje te duur om aan te schaffen dan kun je kiezen voor een gratis boekhoudprogramma of een gratis proefperiode.

Digitale boekhouding heeft vele voordelen

We zetten hieronder kort de belangrijkste voordelen van een digitale boekhouding op een rij:

Online boekhouden geeft overal toegang tot je boekhouding

Door je online boekhouding kun je overal in je administratie, mits je een internetverbinding hebt. Door het hebben van een digitale boekhouding kun je onderweg in de trein naar een klant of als je op vakantie bent, altijd up-to-date blijven met je boekhouding. Zo ben je in staat om overal gauw in te zien of facturen bijvoorbeeld zijn betaald of dat uren van verschillende projecten goed zijn ingevuld.

Je online administratie bespaart je geld

Digitaal boekhouden zal je geld besparen op een boekhouder. Je moet wel maandelijks een bedrag betalen voor het online boekhoudprogramma, maar de kosten van een boekhouder liggen vaak vele malen hoger. Deze kosten bespaar je jezelf door op een efficiente manier te boekhouden met een boekhoudpakket dat bij jou past.

Digitaal boekhouden geeft je inzicht in je financiële situatie

Door zelf je boekhouding gestructureerd bij te houden, ben jij zelf altijd op de hoogte van je financiën. Hierdoor krijg je meer grip op de zaak en weet je hoe je bedrijf ervoor staat zonder dit met een boekhouder of accountant te overleggen. Dit geeft vrijheid en controle. 

Naast deze drie zijn er nog veel meer voordelen van digitaal boekhouden. Ben je van plan om een online boekhouding te starten? Dan zul je moeten kiezen voor een boekhoudprogramma dat bij jou en je bedrijf past. 

Online boekhouden op de Mac

Wil je digitaal boekhouden op je Mac, dan is online software perfect. Een digitale boekhouding werkt namelijk op elke besturingssysteem omdat deze software via iedere browser toegankelijk is. 

Online boekhouden voor ZZP'ers en eenmanszaak

Voor alle ondernemers is er een geschikt boekhoudprogramma. In onze filters kun je aangeven of je een ZZP'er, VOF, BV, vereniging, stichting of accountant bent. Er is voor alle bedrijfsvormen een geschikt boekhoudpakket. Aan jou de taak om met de filters de geschikte boekhoudsoftware te vinden.

Als je begint met online boekhouden als ZZP'er dan moet je jezelf afvragen wat je allemaal met het boekhoudprogramma wilt kunnen doen. Aan de hand van je wensen weet je namelijk vervolgens welke functies je echt nodig hebt. 

Ben je al ZZP'er veel onderweg en wil je ook buiten het kantoor je boekhouding kunnen doen. Dan kun je het beste filteren op 'Mobiele app beschikbaar'. Op deze manier kun je geheel naar eigen wens de digitale boekhouding samenstellen. Dit zelfde geldt voor eigenaren van een eenmanszaak die opzoek zijn naar een boekhoudprogramma.

Digitale boekhouding voor een MKB bedrijf

Of zoek je een boekhoudprogramma voor je MKB bedrijf. Als MKB'er heb je hoogstwaarschijnlijk al meer processen geautomatiseerd en ben je waarschijnlijk opzoek naar een manier om nog sneller te ondernemen en efficiënter te administreren. Wanneer je een digitale boekhouding zoekt voor je MKB bedrijf kun je in onze filters selecteren of je wilt koppelen met de bank, of dat je inkoop facturen wilt inboeken. Zo zijn er nog meer functies die handig zijn als MKB'er. 

De beste online boekhouding selecteer je zo

Om een boekhoudprogramma te kiezen dat perfect past bij jouw manier van bedrijfsvoeren, moet je eerst goed uitzoeken wat je eigen wensen en behoeften zijn. Wat zou je willen dat het boekhoudpakket kan en in hoeverre wil je dat de software verschillende processen kan automatiseren? Je kunt een programma kiezen met alleen de basale functies, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreider boekhoudpakket.

Probeer gratis online boekhouden

Voor de ondernemers die helemaal nog geen idee hebben van boekhoudprogramma's, is er de mogelijkheid een pakket uit te proberen voor een proefperiode. Op deze manier leer je het programma kennen en leer je ermee te werken. Zonder te hoeven betalen krijg je kennis van het boekhoudpakket. Is het online boekhouden met dit programma niet zoals je wilt, dan kun je altijd een ander boekhoudprogramma uitproberen. Zo kun je kostenloos uitproberen hoe jij je digitale boekhouding het beste en snelste voor elkaar krijgt. 

 

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
24 april 2018

Wat zijn de beste rapportage tools?

Algemeen
Products