1. Blog
 2. Slim boekhouden met boekhoudservice

Boekhoudservice: boekhouding uitbesteden zonder grip te verliezen

Steeds meer software leveranciers bieden uitgebreide service op het gebied van boekhouden. De laatste ontwikkelingen zorgen er zelfs voor dat je niet meer zelf hoeft te boekhouden. Deze uitgebreide boekhoudservice vind je veelal terug in een aanbieders met een totaaloplossing.

Dit betekent dat je een boekhouder en boekhoudpakket in één krijgt. Jij levert alleen facturen en bonnetjes aan en de aanbieder doet de rest en geeft daarnaast advies. Kortom, je bent volledig ontzorgt, de rest wordt voor je gedaan.

Onder andere Acconline en Thinq bieden deze een totaaloplossing aan. Hoe het precies werkt en wat de voordelen zijn lees je in dit artikel.

Arjan
Appwiki expert

  Een boekhoudservice maakt zelf boekhouden overbodig

  Een dikke gebruiksaanwijzing doorlezen voordat je kunt beginnen met boekhouden in je boekhoudprogramma hoeft gelukkig al lang niet meer. De meeste boekhoudprogramma's werken heel intuïtief en bieden daarnaast prima ondersteuning in de vorm van een online of telefonische helpdesk. Toch maakt een aantal software-aanbieders boekhouden tegenwoordig nog gemakkelijker door boekhoudservice in de vorm van een totaaloplossing aan te bieden.

  Bespaart tijd: meer tijd voor jezelf

  Zoals gezegd kun je je online boekhouding volledig overhevelen naar de professionals van de totaaloplossing. Zij doen ook de belastingaangiftes voor je en nemen indien gewenst de jaarcijfers van je onderneming met je door tijdens een jaarlijkse bespreking. Omdat jij je boekhouding en belastingaangiftes niet meer zelf hoeft te doen bespaar je veel tijd. Kostbare tijd, die je beter in de onderneming kunt steken.

  Minder kans op boetes van de Belastingdienst

  Omdat bij de aanbieders van de totaaloplossing ervaren boekhouders werken hoef je je nooit meer zorgen te maken of je nog wel op de hoogte bent van de laatste fiscale wet- en regelgeving. Wanneer het einde van het jaar in zicht komt, dan vraagt de boekhouder je nog eens of je alle facturen en bonnetjes wel hebt opgestuurd.

  Omdat de boekhouder kennis van zaken heeft en bovenop eventuele fiscale veranderingen zit is de kans kleiner dat er fouten worden gemaakt bij de aangifte dan wanneer je zelf aangifte doet. Dat betekent ook weer minder zorgen over eventuele nare naheffingen of boetes van de Belastingdienst.

  Omdat jij je boekhouding niet meer zelf hoeft te doen bespaar je veel tijd

  Meer kans op belastingvoordeel

  Het werkt zelfs zo dat het je belastingvoordeel op kan leveren. Omdat de boekhouders en accountants de belastingregels op hun duimpje kennen, kunnen ze leuke voordeeltjes halen uit je belastingaangifte. Zo worden fiscale kansen maximaal benut en betaal je nooit onnodig te veel belasting.

  Omdat de boekhouders en accountants de belastingregels als hun broekzak kennen, kunnen ze leuke voordeeltjes halen uit je belastingaangifte

  Altijd realtime inzicht in boekhouding

  Software met boekhoudservice wordt veelal gekozen door ondernemers. Zo hebben ze met de totaaloplossing, geen omkijken meer naar hun boekhouding. Maar mocht je graag op de hoogte willen blijven van de stand van zaken van je boekhouding, dan is er de mogelijkheid om altijd en overal je boekhouding realtime in te zien.

  Nadat je jouw bonnen en facturen digitaal, bijvoorbeeld via de smartphone, hebt verstuurd, verwerkt de aanbieder jouw cijfers en zijn deze binnen 48 uur terug te vinden in je persoonlijke dashboard. Dit dashboard laat in één oogopslag zien hoe je er financieel voor staat. Hoeveel geld gaat er uit, en komt er nog binnen deze maand? Alles is terug te vinden. En dankzij een bankkoppeling kun je altijd de meeste actuele stand van zaken zien. Je weet precies welke debiteuren nog moeten betalen. Zo heb je een glashelder financieel plaatje en grip op je onderneming.

  Boekhoudservice zorgt voor professioneel en persoonlijk advies

  Wanneer je met een totaaloplossing begint, gaat dit in overleg met de aanbieder van je totaaloplossing. Je maakt samen een inschatting hoeveel facturen je per maand verwacht te versturen. Op basis hiervan kies je een pakket uit. Mocht je meer of minder facturen versturen dan er vooraf is ingeschat, dan is er altijd de mogelijkheid om het abonnement aan te passen.

  Mocht je graag op de hoogte willen blijven van de stand van zaken van je boekhouding, dan is er de mogelijkheid om altijd en overal je boekhouding realtime in te zien
  Ook wanneer je vragen hebt over de toekomst van je onderneming of eventuele verandering biedt de totaaloplossing uitkomst. 

  Adviseurs als sparringpartner

  Wat vaak ook als boekhoudservice wordt gezien is de de hulp van adviseurs. Ze hebben zelfs antwoord op de complexere vraagstukken. Wanneer je bedrijf bijvoorbeeld een andere BV wil overnemen, of wanneer je van rechtspersoon wil veranderen kunnen ze je bijstaan.

  Hoewel deze dienst niet inbegrepen is in het abonnement, kan het je veel geld opleveren. De adviseurs van de aanbieders van de totaaloplossing hebben jarenlange ervaring hebben, ze kunnen je helpen met financieel advies, fiscaal advies, juridisch advies, P&O-advies en zelfs met subsidieadvies. 

  Goedkope koppeling met andere software

  Wil je graag dat de rekeningen die worden betaald met kassa software ook automatisch laten verwerken in je boekhouding? Dan kun je de kassa software koppelen met de software van de totaaloplossing. Dit scheelt weer handmatig overtypen van kassabonnen, artikelen, kastellingen en relaties in je administratie. Alles wordt automatisch afgehandeld. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het koppelen met facturaties software of je CRM systeem. Zo zorg je voor een vlekkeloze administratie die altijd up-to-date is. 

  Acconline heeft expertise in huis

  Met Acconline geef jij je boekhouding volledig uit handen. Het enig wat je hoeft te doen, is een foto of scan van je bonnetje of factuur te maken en deze op te sturen naar Acconline. Zij doen verder de rest. Omdat Acconline een onderdeel is van een advies- en accountantskantoor kun je met al je ondernemersvragen bij hen terecht. Acconline richt zich op een persoonlijk contact. Wanneer je kiest voor Acconline heb je eerste een intakegesprek. Op basis hiervan wordt een passend abonnement gekozen.

  Faqto heeft lage instapprijs

  Ook bij Faqto wordt de boekhouding voor je gedaan. Het verschil met de andere pakketten is de lage instapprijs. Vanaf 35 euro heb je al een oplossing. Deze is niet 'totaal', omdat je zelf nog de jaarstukken moet maken. Wanneer je wilt dat dit ook voor je wordt gedaan, kun je kiezen voor een uitgebreider pakket. Faqto heeft dus meerdere opties voor een totaaloplossing

  Nooit meer zelf boekhouden met Thinq

  Kies je voor de totaaloplossing van Thinq, dan hoef je nooit meer zelf te boekhouden. Upload je gegevens en Thinq doet de rest. Je kunt zelf natuurlijk wel in het systeem meekijken. Zo heb je altijd inzicht in je boekhouding. Wanneer je vragen hebt over je boekhouding kun je om uitleg vragen.

  Een totale boekhoudservice ontzorgt

  Kortom, wanneer je kiest voor een totaaloplossing word je compleet ontzorgd op het gebied van boekhouden. Zo heb je meer tijd voor jezelf en geen gedoe met bijvoorbeeld de nieuwste BTW-regels. Je kunt altijd bellen met de servicedesk, die je ook kunnen helpen met specifieke vragen. Bij de aanbieders van de totaaloplossing zitten de adviseurs namelijk om de hoek.

  Waar je ook bent, je kunt al je facturen en bonnetjes altijd doorsturen. Na een zakenlunch bijvoorbeeld kun je meteen het bonnetje inscannen en verzenden. Verder word je proactief op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen. Komt het einde van het jaar in zicht, dan word je gealarmeerd: zijn alle bonnetjes ingeleverd voor de jaarrekening en de belastingaangifte? Een complete ontzorging dus.

  Benieuwd welke boekhoudsoftware inclusief boekhoudservice het beste bij jou wensen past? Vergelijk diverse boekhoudpaketten dan hier en probeer de boekhoudsoftware gratis.

  Gerelateerde artikelen

  30 september 2023

  Administratie bijhouden als zzp'er?

  Administratie Boekhouding

  Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

  10 december 2020

  Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Wat past bij jou?

  Excel Boekhouding

  Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

  11 januari 2024

  Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

  Boekhouding

  Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Hier vind je de vijf administratie apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products