factuurprogramma-voordelen.png

Wat zijn de voordelen van een online factuurprogramma?

Als je op zoek bent naar software om facturen te maken zul je merken dat je nog bijna alleen maar online factuurprogramma's tegen komt. De meeste facturatiesoftware zijn tegenwoordig webapplicaties en werken volledig online. Dat is handig want dan heb je alleen een internetverbinding nodig om je factuurprogramma te gebruiken. De snelle opkomst van online factuurprogramma's laat ook zien dat steeds minder ondernemers er voor kiezen om zelf iets te maken in Excel of Word.

En dat is niet voor niets, er zitten veel voordelen aan digitale online facturatie. Je hebt overal toegang tot je gegevens, zelfs op je smartphone! Daarnaast wordt er continu aan de software ontwikkeld zodat de software zich steeds verbeterd en aanpast aan de eisen van deze tijd. Dit komt mede doordat je alleen maar een browser hoeft te hebben om het programma te gebruiken. Daarnaast komt er steeds meer factuursoftware met een eigen app.

Overal toegang tot je factuurprogramma

Het meest opvallende voordeel van een online factuurprogramma ten opzichte van een offline factuurprogramma is dat je werkelijk overal toegang hebt tot de software. Of je nu werkt met Windows of Mac, welke merk smartphone je ook hebt of wat je favoriete browser ook is, je kunt overal inloggen in de webapplicatie en meteen je eerste factuur maken.

Eenvoudige koppeling met belastingdienst, kassa, bank, webwinkel etc.

Integratie en koppeling met systemen van de belastingdienst, kvk of webwinkel gaat een stuk makkelijker via een webapplicatie, dat geld dus ook voor factuurprogramma's. Veel leveranciers van factuaratiesoftware hebben zelf koppeling met andere softwareleveranciers van o.a. boekhoudprogramma, webwinkel en CRM software. Daarnaast hebben veel programma's een koppeling met de bank zodat je makkelijk bankafschriften in je software kunt inladen, maar ook zodat je een iDeal link op je factuur kunt zetten (en de factuur sneller betaald krijgt). Er komt ook steeds meer factuursoftware waarmee je direct vanuit je factuurprogramma de BTW aangifte naar de Belastingdienst kunt sturen. Kortom, je kunt de tijd die je met administratie bezig bent flink inkorten.

Digitale facturen maken en meteen versturen

Eigenlijk is het tegenwoordig al de standaard: een digitale factuur maken en online naar je klant versturen. Niet alleen grote multinationals maar ook kleine zzp bedrijven doen niet meer anders. Je besoaart enorm veel tijd en kosten door je klanten een digitale factuur te sturen. Dit kan direct vanuit een factuurprogramma. Je hoeft dus niet via je eigen mailprovider maar verstuurt de factuur met een druk op de knop.

Makkelijk samenwerken met de boekhouder

Een van de voordelen van het overal toegang hebben, is het makkelijker kunnen delen van informatie. Je kunt op verschillende manieren samenwerken met je boekhouder (of accountant). De makkelijkste manier is een directe koppeling tussen jouw factuurprogramma en de boekhoudsoftware van de boekhouder. Een andere goede manier is om je boekhouder gewoon toegang te geven tot jouw administratie. Hij kan er dan zelf uithalen wat hij nodig heeft voor belastingaangiften en rapportage. De derde manier is periodiek een export naar bijvoorbeeld CSV te maken en dit tekstbestand naar de boekhouder te sturen. Hij kan dit dan uploaden in zijn software.

Altijd alles bij de hand

Wanneer of waar je ook in de administratie wilt kijken, het kan. Zo kun je direct inspelen op vragen van klanten bijvoorbeeld wanneer een factuur betaald moeten zijn of wanneer een offerte verloopt (ja, met veel factuurprogramma's is een offerte maken ook mogelijk). Belangrijker nog is dat je altijd inzicht hebt in de stand van je bedrijf. Je kunt overal zien hoe het gaat met de liquiditeit en winst. Dat geeft rust en overzicht, zodat je je volledig kunt richten op ondernemen.

Automatische backups en alles veilig in de cloud

Jouw softwareleverancier zorgt er voor dat je gegevens veilig zijn. En dat is wel zo prettig nu er ook veel te doen is om veiligheid van gegevens in de cloud. De softwareleverancier maken gebruik van de laatste technieken om te zorgen dat jouw gegevens goed worden opgeslagen en altijd voor je beschikbaar zijn. Dat is dus weer een zorg minder.

Werk met de nieuwste technieken

De concurrentie in de markt van online software is moordend. Daarom blijven alle programma's volop in ontwikkeling. Als ondernemer kun je daar van profiteren. Zo worden belangrijke nieuwe features altijd voor grote groepen ontwikkeld, waarmee de kosten voor een individuele gebruiker laag blijven. Verder maak je altijd gebruik van de laatste technieken. Doordat ontwikkelaars van online software met een online testomgeving naast de live omgeving werken kunnen nieuwe updates snel in korte tijd uitgerold worden. Dit maakt de programma's flexibel zodat ze altijd in kunnen spelen op wat de markt (jij dus als gebruiker) vraagt.

De software groeit met je mee

Als je net begint met ondernemen zul je niet dagelijks een factuur maken en dus met een kleine bundel toe kunnen. Maar als je groeit wil je niet je hele administratieve infrastructuur overhoop halen. Facturatie software speelt hier op in. Je kunt voor een lagere prijs beginnen met facuren maken en als je groeit kun je het pakket upgraden met een druk op de knop. Geen vertraging in de bedrijfsvoering dus.

Online software levert geld op

Wat levert het nou in harde euro's op om online software te gebruiken in plaats van Word of Excel? Dat bereken je als volgt: bekijk hoe lang je per factuur bezig bent om alle gegevens in een Word document te krijgen, zelf de BTW te berekenen, de factuur op te slaan als PDF bestand en dit bestand vervolgens te versturen via de mail. Doe dit maal het aantal facturen die je gemiddeld in de maand stuurt. De uitkomst daarvan vermenigvuldig je met je eigen uurtarief en je weet wat facturen maken met Word kost. Trek daar een tientje in de maand voor een online factuurprogramma vanaf en tel uit je winst. En dan hebben we nog niet eens over de administratie en BTW aangifte.

Veel gebruikte factuursoftware

Er zijn veel online factuurprogramma's op de markt. Om jou te helpen de juiste software voor jouw bedrijf te kiezen hebben we een overzicht van veel gebruikte facturatie software gemaakt. Hoe weet je nu welke het beste bij jou past? Bedenk welke functies je in ieder geval nodig hebt en filter de resultaten daar op. Ga met de programma's die over blijven gewoon eens een facturen sturen. Ieder softwarepakket heeft een gratis en vrijblijvende proefperiode dus maak daar gebruik van!

Populaire software

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Arjan Nieuwbeerta - Appwiki expert
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Appwiki expert

Arjan maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products