1. Administratie
 2. Administratieprogramma

Administratie programma's vergelijken

Vergelijk eenvoudig de beste administratieprogramma's. Selecteer je bedrijfsvorm, aantal medewerkers en branche en vergelijk de pakketten die bij je bedrijf passen. Of bekijk hieronder het complete overzicht.

Bekijk het complete administratieprogramma overzicht

Hier vind je een compleet overzicht van alle Nederlandse online administratie pakketten. Deze programma's zijn geschikt voor de boekhouding, maar een groot deel is ook geschikt voor urenregistratie, facturatie, debiteurenbeheer en offertes. Kies de 3 beste programma's en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. 

Woordmerk Appwiki

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

De beste administratie programma's voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Hoe kies ik het beste administratie programma?

Als je een administratie programma zoekt, moet je rekening houden met je wensenlijst, de software doe je nu gebruikt en de toekomst van je bedrijf.

Jouw wensenlijst

We beginnen bij je wensen: Zo kun je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Wil je alleen de boekhouding bijhouden of meer?
  Veel boekhoudprogramma’s kun je uitbreiden met:
  • een facturatie module zodat je facturen kunt opstellen en meteen online versturen
  • een urenregistratie zodat je ook gewerkte uren kunt bijhouden en eventueel direct kunt omzetten in een factuur.
  • een offerte module zodat je offerte kunt maken en versturen en op basis van de offerte gegevens een factuur kunt versturen.
  • een debiteurenbeheer module zodat je bijvoorbeeld niet-betaalde factureren automatisch kunt opvolgen.
  • een voorraadadministratie waarmee je de goederenstromen beheert.
 • Doe je zaken buiten de EU?
  Dan is het handig dat je pakket overweg kan met vreemde valuta. Zo zijn er programma's die facturen direct omrekenen naar de actuele dagkoersen.
 • Ben je eigenaar van meerdere bedrijven?
  Dan is het fijn om alles in één pakket onder te brengen. Let dan erop of je eenvoudig meerdere administraties in je pakket kan beheren.
 • Ben je veel onderweg?
  Met een mobiele app heb je je administratie altijd en overal bij de hand. Heb je medewerkers? Dan kan het handig zijn dat ze onderweg direct bepaalde gegevens in het systeem kunnen verwerken.
 • Wil je ook budgetteren en begroten ?
  Dan is een balans en winst- en verliesrekening niet voldoende. Je hebt dan uitgebreidere financiele rapportages nodig waarop je prognoses kunt baseren.

De software die je gebruikt

Naast je wensenlijst is een inventarisatie van de software die je nu gebruikt handig. Maak hiervan een lijst en vraag je bij elke tool af of het handig is deze met je administratie te integreren of juist te vervangen met de nieuwe software. Als je wilt integreren, moet je dus rekening houden met de integratiemogelijkheden van het nieuwe programma. 

De toekomst van je bedrijf

Houdt bij je keuze rekening met je verwachtingen voor de toekomst. Verwacht je bijvoorbeeld steeds meer producten te verkopen en doe je de voorraadadministratie nu nog handmatig? Kijk dan naar een pakket die een voorraadmodule heeft of met een voorraadbeheer systeem kan koppelen.

Of werk je op basis van uren en verwacht je in de toekomst meer personeel aan te nemen? Houdt dan bijvoorbeeld rekening met de urenregistratie functies van het programma en de kosten voor extra gebruikers.

Administratie programma's vergelijken

Nu je weet wat je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden, ben je klaar om te gaan vergelijken. Zet de beste 3 programma's naast elkaar en vergelijk deze op functies, reviews en prijzen. 

Hoe je dat precies doet, zie je in de onderstaande video.

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
5 maart 2019

Wat zijn de beste VoIP providers van dit moment?

Algemeen

Benieuwd naar de voordelen van VoIP? Hier vind je alle voordelen van online zakelijke telefonie. Bovendien hebben we de beste VoIP providers voor je op een rij gezet.

Lees meer 
1 maart 2019

Wat zijn de beste rapportage tools?

Algemeen

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products