Boekhoudpakket: vind de software die bij je past

Wil je een boekhoudpakket? Bij Appwiki selecteer en vind je het beste boekhoudpakket met de handige selectietool. Filter op bedrijfsvorm en vind de software die bij jou past. Houd over voor zaken die er daadwerkelijk toe doen.

Vind en selecteer de beste online boekhoudpakketten

Je bedrijfsboekhouding op orde dankzij de software die je hier vindt en selecteert. Stuk voor stuk softwarepakketten waarmee je de boekhouding automatiseert, en tijd en geld bespaart. Dat bieden al deze pakketten! Door te vergelijken op functies en criteria die voor jouw boekhouding belangrijk zijn, bepaal je welk boekhoudpakket het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Je kiest bijvoorbeeld voor een pakket dat gespecialiseerd is in jouw bedrijfsvorm of op organisaties van vergelijkbare omvang. Zo vind je snel het beste boekhoudpakket.

Doe je administratie makkelijk met een online boekhoudpakket

Hoe werkt het?

Een boekhoudpakket vereenvoudigt en automatiseert de boekhouding. Dat betekent dat ook iemand die geen financieel expert is de boekhouding kan doen. Maar ook accountants en financieel experts doen hun voordeel met een boekhoudpakket. Zij besparen er veel tijd mee. Hoe een boekhoudpakket precies werkt? Boekhoudsoftware vereenvoudigt boekhouden doordat bepaalde waarden of getallen alleen nog maar hoeven te worden ingevuld. Overzichten, kosten, baten en belastingen worden in een keer uitgerekend. De betere boekhoudpakketten zijn ook geïntegreerd met andere bedrijfssoftware (of hebben zelf een dergelijke functionaliteit) waardoor online verkoop meteen in de boekhouding terechtkomt en facturen automatisch gegenereerd worden. Met een boekhoudpakket exporteer je eenvoudig belangrijke gegevens en overzichten. Een jaarrekening opstellen gaat zo sneller en eenvoudiger. Ook alles omtrent btw wordt automatisch gegenereerd. Geen gedoe meer met overzichten in Excel, waar niet iedereen mee overweg kan. Alle belangrijke financiële gegevens zijn beschikbaar wanneer je ze nodig hebt.

De voordelen op een rijtje

Kies je voor boekhoudsoftware, kies dan vooral voor een online pakket. Dat biedt tal van voordelen ten opzichte van offline oplossingen met bijvoorbeeld Excel. Online boekhoudpakketten zijn veiliger, degelijker en klaar voor de toekomst. Updates worden automatisch doorgevoerd, back-ups worden automatisch gemaakt en extern opgeslagen en de belangrijkste gegevens van je bedrijf kun je overal inzien en updaten. Online oplossingen bieden bovendien modulaire functionaliteiten, die maken dat het pakket heel schaalbaar is. Groeit je bedrijf en heb je behoefte aan nieuwe functionaliteiten? Dan hoef je geen nieuwe software aan te schaffen. In plaats daarvan voeg je de benodigde functies toe aan je boekhoudsoftware.

Hoe vind je het beste boekhoudpakket?

Het vinden van boekhoudpakketten is niet per se eenvoudig, maar wordt door de handige filters van Appwiki wel een stuk gemakkelijker gemaakt. Uitgangspunt van deze tool is dat het beste boekhoudpakket niet voor elk bedrijf hetzelfde is. Je filtert op de functionaliteiten die belangrijk zijn, waardoor alleen de pakketten overblijven die voor jou interessant zijn. Wanneer je het aantal pakketten tot een overzichtelijk aantal terugbracht hebt, kijk je meer inhoudelijk naar de pakketten, de functionaliteiten en de voorwaarden.

Software verbinden, voordeel behalen

Een van de zaken die je moet overwegen om het beste boekhoudpakket te vinden is de geschiktheid voor je bedrijfsvorm, maar ook voor de omvang van je organisatie en het opnemen van eventuele dochterbedrijven. Wanneer het bedrijf wat groter is, dan is de kans aanwezig dat er al van (diverse) bedrijfssoftware gebruik wordt gemaakt, bijvoorbeeld CRM, HRM of ERP software. Dergelijke software overlapt met sommige functionaliteiten van boekhoudpakketten. Dat is iets om op te letten. Tegelijkertijd moet integratie tussen de betreffende softwarepakketten natuurlijk ook mogelijk zijn. Een belangrijk deel van de winst die met boekhoudsoftware geboekt wordt, bestaat uit de integratie met andere bedrijfssoftware. Zo worden vrijwel alle data in je bedrijf automatisch verwerkt tot facturen, declaraties, urenregistraties en financiële overzichten.

Products