Boekhoudprogramma vergelijken

Het beste boekhoudprogramma is dat pakket dat het beste bij jouw bedrijf past! Bekijk hieronder het complete overzicht van de verschillende boekhoudprogramma’s en maak je eigen persoonlijke top drie.

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Op zoek naar een compleet en eenvoudig online boekhoudpakket? Velen gingen u al voor. Bij e-Boekhouden.nl heeft u geen boekhoudkennis nodig, iedereen kan het! ACTIE: 15 maanden gratis! > Maak nu uw gratis account aan!

Ga naar website
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

Ga naar website
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf gratis!

Ga naar website
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

Ga naar website
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met het boekhoudprogramma Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en Belgi!

Ga naar website
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal

Financile software van Exact is het hart van elke onderneming. Meer dan 500.000 bedrijven vertrouwen voor hun zakelijke cijfers op hun software. Ga aan de slag met hun boekhoudprogramma en ontdek de vele voordelen.

Ga naar website
Geen boekhoudkennis
Makkelijk & Compleet
Bespaar tijd & geld!

Rompslomp.nl is ht complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

Ga naar website
Alles in 1 pakket
Inclusief facturatie
Slechts 10,- p.m.

DigiBTW is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige boekhoudpakket, speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is alles in 1 (incl. facturatie, boekhouden en btw-aangifte) voor slechts 10 per maand. Probeer het gratis!

Ga naar website
40 jaar ervaring
Altijd overal inzicht
> 100.000 klanten

Maak je administratie vele malen efficinter. Automatiseer je dagelijkse taken en werk direct samen met je accountant. Breng alles samen in n online tool zodat je overzicht en grip hebt op je financin. Probeer Unit4 30d gratis!

Ga naar website
Betaalbaar
Uitgebreid
Al 15 jaar online!

Uitgebreid, makkelijk en betaalbaar. Ook met bonnetjes uploaden, onbeperkt online facturen, urenregistratie, projectbeheer, voorraadbeheer. Makkelijk samenwerken met uw boekhouder. Keurmerk betrouwbaar boekhouden

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste boekhoudprogramma's voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken

Geen bedrijf is hetzelfde en dus zijn de wensen en eisen die je aan jouw programma’s en software stelt ook voor elk bedrijf verschillend. Wat voor het ene bedrijf een geweldig boekhoudprogramma is, omdat deze veel in de bouw gebruikt wordt, hoeft voor jouw bedrijf niet te werken. Helemaal als jij niet in de bouw zit, maar bijvoorbeeld als stichting opereert.

Hoe kun je er dan voor zorgen dat je het boekhoudprogramma kiest dat het beste bij jouw onderneming past? Door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en te testen! Appwiki biedt je een gemakkelijke vergelijker. Dit zijn de beste boekhoudpakketten om online te boekhouden.

Kies de functies die je nodig hebt en vergelijk de drie beste boekhoudpakketten met elkaar. Bovendien kun je veel van de aanbieders vaak gratis en vrijblijvend uit proberen. Hoef je dus nog niets aan te schaffen en kun je ontdekken wat er wel of niet bij je past. Zonder al direct kosten te maken.

Vind nu de boekhoudsoftware die bij jou en jouw onderneming past. Vergelijk alle boekhoudsoftware op specificaties, mogelijkheden en prijs. Geef je wensen aan en vind in enkele clicks de boekhoudsoftware die naadloos aansluit bij jouw werkwijze.

Niet zeker welke boekhoudsoftware? Hier vind je de meest gestelde vragen over boekhoudsoftware.

Boekhoudsoftware vergelijken? Waar let je op?

Als ondernemer is boekhouden niet de klus waar je het meeste naar uitkijkt, dat snappen we maar al te goed. Maar door alle wettelijke eisen, zoals een bewaarplicht van zeven jaar en de verschillende aangiftes die je moet doen, ontkom je er niet aan. Het is gewoon wettelijk iets dat je moet doen om het daarna te overhandigen aan de Belastingdienst.

Iets dat wettelijk gezien moet, wil je zo gemakkelijk mogelijk doen toch? Met behulp van een boekhoudprogramma wil je dat het zo min mogelijk tijd en moeite kost. Want tijd om je daarin te verdiepen heb je namelijk als ondernemer niet. Om die redenen zijn er verschillende boekhoudprogramma's ontwikkeld. Het loont daarom om de verschillende boekhoud software pakketten die er zijn te vergelijken. Maar waar let je op bij de keus voor een bepaald pakket?

  • Tijd
  • Geld
  • Moeilijkheid
  • Online of offline boekhouden
  • Koppelingen
  • Bewaarplicht

Tijd is ook geld

Dankzij de digitalisering wordt door boekhoudprogramma's veel tijd bespaard. Dat is toch wel de eis van de meeste ondernemers. Boekhouden moet zo min mogelijk tijd kosten en zo efficiënt mogelijk gedaan kunnen worden. De meeste software is daar ook op ingericht. Dat je zo makkelijk mogelijk je administratie en boekhouding kunt doen.

Je wilt niet een hele cursus boekhouden nodig hebben, omdat je geen idee hebt wat je allemaal kunt gaan doen met het programma. Naast tijd is het kostenplaatje een grote overweging wanneer je boekhoudsoftware vergelijken wilt.

Zie het als een investering

Software in welke vorm dan ook kost geld. Maar zie het aanschaffen van een boekhoudprogramma voor jouw bedrijf als een investering die zich terugbetaalt in gemak en tijdbesparing. Daarnaast kun je het zo duur maken als je zelf wenst. Een boekhouding bestaat uit vijf dagboeken, maar bepaal zelf welke onderdelen je nodig hebt binnen je programma en of je die aanschaft of niet.

Online of offline boekhouden

Wanneer je niet weet of je moet kiezen tussen een online of een offline programma is het goed om te gaan boekhoudsoftware vergelijken. Zo kun je zien dat een offline pakket handig is wanneer je niet altijd beschikking hebt over internet en wel je administratie wilt bijwerken.

Een offline pakket heeft echter hoge(re) opstartkosten, maar deze zijn wel eenmalig. Het voordeel van een online boekhoudprogramma dan weer is dat je niets hoeft te installeren waardoor je overal en altijd kunt boekhouden. Als je maar toegang hebt tot het internet. De kosten zijn laag maar wel doorlopend zolang je het programma gebruikt. Een soort abonnement dus. Je krijgt daar wel meestal extra hulp bij. Lees hier alles over het kiezen van een boekhouder, boekhoudprogramma of beide.

Koppelingen

Zowel een offline programma als een online pakket hebben de mogelijkheid om te koppelen met je bankgegevens. Dit is zeer handig, want het bespaart je weer extra uitzoekwerk. Daarnaast kun je met beide programma's aangiftes voor bijvoorbeeld de BTW uitdraaien. Hierop je boekhoudsoftware vergelijken is zeker een aanrader. Want het maakt het boekhouden nog efficiënter en het kost nog minder tijd.

Bewaarplicht

Wat heel belangrijk is bij een administratie voeren als ondernemer is de wettelijke bewaarplicht. Met zowel een online als een offline programma heb je de mogelijkheid een back-up te maken. Het enige verschil is dat wanneer je online boekhoudt, het bedrijf waar het pakket zit hiervoor verantwoordelijk is.

Met een offline pakket ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Denk aan een eigen server waarop je jouw data veilig opslaat.

Boekhoudprogramma vergelijken

Door rekening te houden met bovenstaande punten en vooral jouw eigen wensen en eisen in kaart te brengen kun jij de verschillende boekhoudprogramma's met elkaar vergelijken. De meeste aanbieders zullen je een gratis proefperiode aanbieden zodat je de functionaliteiten zelf  echt kunt testen. Lees reviews van gebruikers en zorg ervoor dat je jouw eigen top drie maakt. Dan weet je zeker dat het pakket dat jij wilt kiezen bij jou past!

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
9 juli 2020

Van droom naar eigen ZZP onderneming

Boekhouding

Ineens heb je het! Je wordt ZZP’er. En dan? Waar moet je allemaal aandenken en wat houdt het zijn van een ZZP'er nu precies in? Je ontdekt voor- en nadelen in dit artikel.

Lees meer 
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products