Online boekhoudprogramma’s vergelijken

Vergelijk en probeer de beste online programma's gratis

Beste online boekhoudprogramma's voor:

De beste online boekhoudprogramma's voor jou:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Iris
Iris
Appwiki expert

Vind jouw online boekhoudprogramma

Vind jouw online boekhoudprogramma in het overzicht. Online boekhouden is flexibel, handig en snel. In een online boekhoudprogramma heb je altijd en overal toegang tot je gegevens en is jouw administratie dus altijd up-to-date. Daarbij hoef je een online boekhoudprogramma niet te installeren en kun je dus meteen beginnen met boekhouden.

Waar moet je op letten bij gebruik van een online boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma gebruiken om je boekhouding naar behoren uit te voeren is geen overbodige luxe. Vooral wanneer je als ondernemer of freelancer weinig kennis hierover in huis hebt. Of wanneer je hier niet te veel tijd aan wilt besteden. Wanneer je een boekhoudprogramma voor je bedrijf wilt gebruiken kun je kiezen uit online boekhoudsoftware of een offline programma. Wanneer je offline of online boekhoudprogramma's vergelijken wilt om je keus voor een programma te maken, dien je rekening te houden met verschillende aspecten. De belangrijkste zijn: prijs, toegankelijkheid, veiligheid en of er een back-up gemaakt wordt.

De prijs van offline en online boekhoudprogramma

De prijs voor een offline programma is over het algemeen vrij hoog. Je betaalt eenmalig een bepaald bedrag voor de rechten, waarna je het programma onbeperkt kunt gebruiken. Wanneer je kiest voor online boekhoudsoftware betaal je meestal een bedrag per maand. In de vorm van een abonnement. Je hebt geen hoge opstartkosten maar je betaalt wel maandelijks een bedrag zolang je gebruikmaakt van het online boekhoudprogramma. Een voordeel is wel dat je meestal extra services krijgt.

Installeren en gebruik

Als het gaat om het installeren van de programma's is de online boekhoudsoftware handiger dan de offline variant. In principe is er bij online boekhouden helemaal geen sprake van installatie. Wanneer je een abonnement afneemt krijg je gegevens waarmee je inlogt en je kunt aan de slag. Je moet wel altijd beschikking hebben over een internetverbinding. Het offline pakket moet geïnstalleerd worden. Maar je hoeft dit eigenlijk maar een keer te doen. Een voordeel van een offline programma is dat je niet afhankelijk bent van internet. Een nadeel is wel dat je alleen in het programma kunt werken wanneer je de computer voor je hebt waarop deze geïnstalleerd is. 
Boekhoudsoftware heeft als grote voordeel dat het kan worden gekoppeld met de apps die je al gebruikt voor de administratie. Zo kun je eventueel koppelen met je debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm softwarefacturatieprogramma en kilometerregistratie software

Bewaarplicht en veiligheid

Een ondernemer is verplicht zeven jaar de administratie te bewaren. Hiervoor kun je zowel van een offline als van een online boekhoudprogramma een back-up maken. Het verschil is dat je bij het offline pakket dit zelf moet doen en bij online boekhoudsoftware wordt dit door de leverancier voor je geregeld. Als het om veiligheid gaat, hebben de meeste mensen het gevoel dat een offline pakket veiliger is. Men denkt dat een online boekhoudprogramma eerder gehackt kan worden. Dit risico is heel erg laag terwijl er ook risico's kleven aan een offline programma. Bijvoorbeeld dat de computer gestolen wordt of er ontstaat een brand. Vind hier meer informatie over de bewaarplicht bij boekhouden.

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
27 januari 2019

De beste verlof apps voor een eenvoudige verlofregistratie (2019)

Verlof en verzuim

Bekijk de top 5 beste verlof apps voor een eenvoudige verlofregistratie. Creëer inzicht voor zowel medewerkers als jezelf als leidinggevende of manager.

Lees meer 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products