Online boekhoudprogramma’s vergelijken

Vergelijk en probeer de beste online boekhoudprogramma's gratis.

Top 10 online boekhoudprogramma's voor eenvoudig boekhouden

Online boekhoudprogramma's vergelijken? Hier vind je een overzicht van de beste Nederlandse programma's voor een online boekhouding. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Benieuwd hoe je het beste online boekhoudprogramma kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk online programma het beste bij je past. 

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
(0)
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Betaalbaar
Uitgebreid
Al 15 jaar online!
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Alles in 1 pakket
Inclusief facturatie
Slechts €10,- p.m.
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Geen boekhoudkennis
Makkelijk & Compleet
Bespaar tijd & geld!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Duidelijke pricing
Incl. bankkoppeling
Gratis ondersteuning
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste online boekhoudprogramma's voor:

Appwik expert

Jouw ideale online boekhoudprogramma kiezen?

Download gratis onze checklist om het beste online boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Jouw online boekhoudprogramma?

Vind jouw online boekhoudprogramma in het overzicht. Online boekhouden is flexibel, handig en snel. In een online boekhoudprogramma heb je altijd en overal toegang tot je gegevens en is jouw administratie dus altijd up-to-date. Daarbij hoef je een online boekhoudprogramma niet te installeren en kun je dus meteen beginnen met boekhouden. Eerst meer weten? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Waar moet je op letten bij gebruik van een online boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma gebruiken om je boekhouding naar behoren uit te voeren is geen overbodige luxe. Vooral wanneer je als ondernemer of freelancer weinig kennis hierover in huis hebt. Of wanneer je hier niet te veel tijd aan wilt besteden. Wanneer je een boekhoudprogramma voor je bedrijf wilt gebruiken kun je kiezen uit online boekhoudsoftware of een offline programma. Wanneer je offline of online boekhoudprogramma's vergelijken wilt om je keus voor een programma te maken, dien je rekening te houden met verschillende aspecten. De belangrijkste zijn: prijs, toegankelijkheid, veiligheid en of er een back-up gemaakt wordt.

De prijs van offline en online boekhoudprogramma

De prijs voor een offline programma is over het algemeen vrij hoog. Je betaalt eenmalig een bepaald bedrag voor de rechten, waarna je het programma onbeperkt kunt gebruiken. Wanneer je kiest voor online boekhoudsoftware betaal je meestal een bedrag per maand. In de vorm van een abonnement. Je hebt geen hoge opstartkosten maar je betaalt wel maandelijks een bedrag zolang je gebruikmaakt van het online boekhoudprogramma. Een voordeel is wel dat je meestal extra services krijgt.

Installeren en gebruik

Als het gaat om het installeren van de programma's is de online boekhoudsoftware handiger dan de offline variant. In principe is er bij online boekhouden helemaal geen sprake van installatie. Wanneer je een abonnement afneemt krijg je gegevens waarmee je inlogt en je kunt aan de slag. Je moet wel altijd beschikking hebben over een internetverbinding. Het offline pakket moet geïnstalleerd worden. Maar je hoeft dit eigenlijk maar een keer te doen. Een voordeel van een offline programma is dat je niet afhankelijk bent van internet. Een nadeel is wel dat je alleen in het programma kunt werken wanneer je de computer voor je hebt waarop deze geïnstalleerd is. 
Boekhoudsoftware heeft als grote voordeel dat het kan worden gekoppeld met de apps die je al gebruikt voor de administratie. Zo kun je eventueel koppelen met je debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm softwarefacturatieprogramma en kilometerregistratie software

Bewaarplicht en veiligheid

Een ondernemer is verplicht zeven jaar de administratie te bewaren. Hiervoor kun je zowel van een offline als van een online boekhoudprogramma een back-up maken. Het verschil is dat je bij het offline pakket dit zelf moet doen en bij online boekhoudsoftware wordt dit door de leverancier voor je geregeld. Als het om veiligheid gaat, hebben de meeste mensen het gevoel dat een offline pakket veiliger is. Men denkt dat een online boekhoudprogramma eerder gehackt kan worden. Dit risico is heel erg laag terwijl er ook risico's kleven aan een offline programma. Bijvoorbeeld dat de computer gestolen wordt of er ontstaat een brand. Vind hier meer informatie over de bewaarplicht bij boekhouden.

Hoe kies je het beste online boekhoudprogramma?

Het verschilt per bedrijf welk online boekhoudprogramma het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om het beste programma te kiezen.

Je krijgt inzicht in:

  • welke manier van boekhouden het beste is
  • hoe je BTW aangifte wil doen
  • hoe je bankmutaties wil verwerken
  • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
  • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
  • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis en vrijblijvend onze boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma bij je past. 

Download gratis

De beste online boekhoudprogramma's voor jou:

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
6 dagen geleden

Online boekhouden. De feiten en fabels ontrafeld

Boekhouding

Als ondernemer kom je er niet onderuit; je moet een sluitende boekhouding voeren. Een online boekhoudprogramma zou hiervoor een goede investering zijn. Maar hoe goed zijn online programma’s nu echt?

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products