Goedkope boekhoudprogramma's vergelijken

Vergelijk en probeer goedkope boekhoudprogramma's gratis. Start eenvoudig met boekhouden!

Goedkope boekhoudprogramma's voor:

De beste goedkope boekhoudsoftware voor jou:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Goedkoop boekhoudprogramma? Start een simpele en goedkope boekhouding!

Een goedkoop boekhoudprogramma is ideaal voor starters, ZZP'ers en kleine ondernemers met een relatief eenvoudige boekhouding. Met de onderstaande goedkope boekhoudsoftware hou je eenvoudig je boekhouding bij.

Voor wie is een goedkoop boekhoudprogramma geschikt?

Een goedkoop boekhoudprogramma is zeer geschikt voor jou wanneer je een ondernemer bent met een klein bedrijf. Dit wil zeggen: je bent ZZP’er of MKB’er met enkele personen in dienst. Zo zijn er goedkope boekhoudprogramma's ZZP. Je boekhouding is eenvoudig en een boekhoudprogramma met enkele basisfunctionaliteiten zal volstaan voor het genereren van overzicht over je financiële administratie. Je wilt immers ontzorgd worden bij je administratie, maar geen kopzorgen over de hoogte van het maandelijkse bedrag van het abonnement. 

Wat kost een goedkoop boekhoudprogramma?

Goedkope boekhoudprogramma’s zijn verkrijgbaar vanaf rond een tientje per maand en dus zeer betaalbaar. Daarnaast verdient het boekhoudprogramma zichzelf snel terug door de tijdwinst die het goedkope boekhoudpakket je maandelijks oplevert. Sterker nog, er zijn zelfs leveranciers die een volledig gratis versie van hun pakket aanbieden. Door gebruik te maken van een vergelijkingstool voor online boekhoudsoftware en deze te rangschikken op ‘prijs’ krijg je inzicht in de prijzen en functionaliteiten van verschillende gerenommeerde boekhoudtools. Zo vind je snel de tool die het beste bij je past. 

Hoe nuttig is een goedkoop boekhoudprogramma?

Basisfunctionaliteiten staan bij een online boekhoudprogramma gelukkig niet gelijk aan simpele functionaliteiten, want deze basisfunctionaliteiten zijn vaak al verbazend modern en uitgebreid. Wat enkele jaren terug nog geavanceerde functionaliteiten waren, zijn nu basisfunctionaliteiten geworden. Dit komt doordat er de laatste jaren grote technologische sprongen zijn gemaakt in de financiële automatisering. Daarnaast is er een sterk concurrerende markt, waarin leveranciers klanten graag willen laten kennismaken met hun product. Veel leveranciers stellen daarom deze basisfunctionaliteiten tegen een lage prijs ter beschikking aan hun klanten. Een goedkoop boekhoudpakket is dus volwaardig in gebruik.

Voor wie zijn de gratis boekhoudprogramma’s geschikt?

De gratis versies van de software zijn interessant en nuttig voor jou als ZZP’er wanneer je:

 • enkele klanten per jaar bedient;
 • part-time werkt;
 • per jaar slechts voor een paar klanten werkt welke je bijvoorbeeld per kwartaal factureert;
 • geen aparte zakelijke bankrekening hebt;
 • je enkel meer overzicht wilt over je facturen en Excel volstaat voor je verdere financiële administratie.

Een goedkoop boekhoudprogramma ZZP heeft eigenlijk dezelfde functionaliteiten. Het kunnen aanmaken en monitoren van 3 facturen per maand is  voldoende om overzicht en controle te houden over je debiteurenadministratie. Wanneer je daarnaast weinig inkopen doet, is het kunnen doen van enkele bankboekingen per maand meer dan voldoende functionaliteit. Mocht je bedrijf in de loop van de tijd toch groeien, is opschalen van het pakket heel eenvoudig. De meeste leveranciers werken namelijk met pakketten op maat, welke je bij het bereiken van je limiet met een druk op de knop kunt opschalen naar een omvangrijker pakket. Test dus zeker een boekhoudpakket eerst gratis uit, dan weet je zeker dat het bij jouw onderneming past. 

Voor wie zijn de goedkope boekhoudpakketten geschikt?

Wanneer je bedrijf al wat gegroeid is en je:

 • elke maand enkele inkopen doet;
 • een automatische bankkoppeling wilt;
 • meerdere klanten bedient die je maandelijks of per kwartaal factureert;
 • geregeld offertes verstuurd;
 • ook graag betalingsherinneringen wilt kunnen versturen;

is de goedkope basisversie van een online boekhoudprogramma heel geschikt voor jou. 

Beste prijs-kwaliteit verhouding

Wil jij al graag goedkoop online boekhouden? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool en daarbij de filters aan te zetten die op jouw situatie van toepassing zijn, vind je snel die goedkope boekpakketen die voor jouw situatie het meest geschikt zijn. Klik eens door naar de websites van de leveranciers en klik op ‘prijzen’ of pakketten’. 

Veel leveranciers bieden schaalbare pakketten aan, maar de inhoud per pakket is vaak net wat verschillend per leverancier. Wellicht biedt de ene leveranciers net het aantal facturen dat jij maandelijks verstuurt in hun basispakket aan, terwijl je hiervoor bij de andere leverancier al moet opschalen. 

Ook verschilt het aantal maanden waarin het pakket gratis uit te proberen is sterk tussen de leveranciers. Beschouw ook eens het aanbod aan gratis tutorials en de hulpvaardigheid van de helpdesk van de tool. Zo vind je door slim te vergelijken snel een goed en goedkoop online boekhoudprogramma voor jouw onderneming. 

Hoe kies je een betaalbaar boekhoudprogramma?

Met onze checklist ontdek je in 10 vragen wat het beste boekhoudprogramma voor jou is. Je krijgt inzicht in:

 • welke manier van boekhouden het beste is
 • hoe je BTW aangifte wil doen
 • hoe je bankmutaties wil verwerken
 • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
 • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
 • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis onze boekhouding checklist en je weet precies wat je nodig hebt. Zo betaal je nooit te veel voor het programma! 

Download gratis

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
Gisteren

Online boekhouden. De feiten en fabels ontrafeld

Boekhouding

Als ondernemer kom je er niet onderuit; je moet een sluitende boekhouding voeren. Een online boekhoudprogramma zou hiervoor een goede investering zijn. Maar hoe goed zijn online programma’s nu echt?

Lees meer 
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
30 november 2019

Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

Boekhouding
Products