Goedkope boekhoudprogramma's vergelijken

Vergelijk en probeer goedkope boekhoudprogramma's gratis. Start eenvoudig met boekhouden!

Goedkope boekhoudprogramma's voor:

De beste goedkope boekhoudsoftware voor jou:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Goedkoop boekhoudprogramma? Start een simpele en goedkope boekhouding!

Een goedkoop boekhoudprogramma is ideaal voor starters, ZZP'ers en kleine ondernemers met een relatief eenvoudige boekhouding. Met de onderstaande goedkope boekhoudsoftware hou je eenvoudig je boekhouding bij.

Voor wie is een goedkoop boekhoudprogramma geschikt?

Een goedkoop boekhoudprogramma is zeer geschikt voor jou wanneer je een ondernemer bent met een klein bedrijf. Dit wil zeggen: je bent ZZP’er of MKB’er met enkele personen in dienst. Zo zijn er goedkope boekhoudprogramma's ZZP. Je boekhouding is eenvoudig en een boekhoudprogramma met enkele basisfunctionaliteiten zal volstaan voor het genereren van overzicht over je financiële administratie. Je wilt immers ontzorgd worden bij je administratie, maar geen kopzorgen over de hoogte van het maandelijkse bedrag van het abonnement. 

Wat kost een goedkoop boekhoudprogramma?

Goedkope boekhoudprogramma’s zijn verkrijgbaar vanaf rond een tientje per maand en dus zeer betaalbaar. Daarnaast verdient het boekhoudprogramma zichzelf snel terug door de tijdwinst die het goedkope boekhoudpakket je maandelijks oplevert. Sterker nog, er zijn zelfs leveranciers die een volledig gratis versie van hun pakket aanbieden. Door gebruik te maken van een vergelijkingstool voor online boekhoudsoftware en deze te rangschikken op ‘prijs’ krijg je inzicht in de prijzen en functionaliteiten van verschillende gerenommeerde boekhoudtools. Zo vind je snel de tool die het beste bij je past. 

Hoe nuttig is een goedkoop boekhoudprogramma?

Basisfunctionaliteiten staan bij een online boekhoudprogramma gelukkig niet gelijk aan simpele functionaliteiten, want deze basisfunctionaliteiten zijn vaak al verbazend modern en uitgebreid. Wat enkele jaren terug nog geavanceerde functionaliteiten waren, zijn nu basisfunctionaliteiten geworden. Dit komt doordat er de laatste jaren grote technologische sprongen zijn gemaakt in de financiële automatisering. Daarnaast is er een sterk concurrerende markt, waarin leveranciers klanten graag willen laten kennismaken met hun product. Veel leveranciers stellen daarom deze basisfunctionaliteiten tegen een lage prijs ter beschikking aan hun klanten. Een goedkoop boekhoudpakket is dus volwaardig in gebruik.

Voor wie zijn de gratis boekhoudprogramma’s geschikt?

De gratis versies van de software zijn interessant en nuttig voor jou als ZZP’er wanneer je:

  • enkele klanten per jaar bedient;
  • part-time werkt;
  • per jaar slechts voor een paar klanten werkt welke je bijvoorbeeld per kwartaal factureert;
  • geen aparte zakelijke bankrekening hebt;
  • je enkel meer overzicht wilt over je facturen en Excel volstaat voor je verdere financiële administratie.

Een goedkoop boekhoudprogramma ZZP heeft eigenlijk dezelfde functionaliteiten. Het kunnen aanmaken en monitoren van 3 facturen per maand is  voldoende om overzicht en controle te houden over je debiteurenadministratie. Wanneer je daarnaast weinig inkopen doet, is het kunnen doen van enkele bankboekingen per maand meer dan voldoende functionaliteit. Mocht je bedrijf in de loop van de tijd toch groeien, is opschalen van het pakket heel eenvoudig. De meeste leveranciers werken namelijk met pakketten op maat, welke je bij het bereiken van je limiet met een druk op de knop kunt opschalen naar een omvangrijker pakket. Test dus zeker een boekhoudpakket eerst gratis uit, dan weet je zeker dat het bij jouw onderneming past. 

Voor wie zijn de goedkope boekhoudpakketten geschikt?

Wanneer je bedrijf al wat gegroeid is en je:

  • elke maand enkele inkopen doet;
  • een automatische bankkoppeling wilt;
  • meerdere klanten bedient die je maandelijks of per kwartaal factureert;
  • geregeld offertes verstuurd;
  • ook graag betalingsherinneringen wilt kunnen versturen;

is de goedkope basisversie van een online boekhoudprogramma heel geschikt voor jou. 

Beste prijs-kwaliteit verhouding

Wil jij al graag goedkoop online boekhouden? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool en daarbij de filters aan te zetten die op jouw situatie van toepassing zijn, vind je snel die goedkope boekpakketen die voor jouw situatie het meest geschikt zijn. Klik eens door naar de websites van de leveranciers en klik op ‘prijzen’ of pakketten’. 

Veel leveranciers bieden schaalbare pakketten aan, maar de inhoud per pakket is vaak net wat verschillend per leverancier. Wellicht biedt de ene leveranciers net het aantal facturen dat jij maandelijks verstuurt in hun basispakket aan, terwijl je hiervoor bij de andere leverancier al moet opschalen. 

Ook verschilt het aantal maanden waarin het pakket gratis uit te proberen is sterk tussen de leveranciers. Beschouw ook eens het aanbod aan gratis tutorials en de hulpvaardigheid van de helpdesk van de tool. Zo vind je door slim te vergelijken snel een goed en goedkoop online boekhoudprogramma voor jouw onderneming. 

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
27 januari 2019

De beste verlof apps voor een eenvoudige verlofregistratie (2019)

Verlof en verzuim

Bekijk de top 5 beste verlof apps voor een eenvoudige verlofregistratie. Creëer inzicht voor zowel medewerkers als jezelf als leidinggevende of manager.

Lees meer 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products