Boekhoudpakketten vergelijken

Eenvoudig het beste boekhoudpakket kiezen?

Dit zijn de beste boekhoudpakketten om online te boekhouden. Kies de functies die je nodig hebt en vergelijk de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer de programma's gratis en vrijblijvend. Benieuwd hoe je het beste boekhoudpakket als zzp'ers kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk pakket bij je past.

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Op zoek naar een compleet en eenvoudig online boekhoudpakket? Velen gingen u al voor. Bij e-Boekhouden.nl heeft u geen boekhoudkennis nodig, iedereen kan het! ACTIE: 15 maanden gratis! > Maak nu uw gratis account aan!

(870)
Ga naar website
Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

(1)
Ga naar website
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

(279)
Ga naar website
Meer informatie
Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Voordelig

DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. En nog eens heel compleet, met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Boekhouden zonder boekhouder!

(15)
Ga naar website
Meer informatie
Btw-aangifte
Incasso & Excasso
Ongelimiteerd

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met het boekhoudprogramma Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en België!

(0)
Ga naar website
Meer informatie

InformerOnline

Keurmerk Zeker-OnLine
Partner ZZP Nederland
MKB Proof Award 2019

Met InformerOnline stuur je de btw-aangifte+iDEAL betaling zelf direct naar de Belastingdienst. InformerOnline heeft het Keurmerk Zeker-OnLine en Betrouwbaar Boekhouden en is winnaar van de Robotic Accounting Contest 2018.

(1239)
Meer informatie
Meer informatie

Reeleezee

Altijd overzicht
24/7 service
App voor onderweg

Waar je ook bent. Via app en web; onderweg en thuis. Al je facturen en bonnen, je btw-aangifte en banktransacties op één plek. Overzichtelijk en actueel. Met of zonder accountant of administratiekantoor. Probeer 30 dagen gratis.

(20)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

De beste boekhoudpakketten voor:

Appwik expert

Hoe kies je het beste boekhoudpakket?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download gratis checklist

Het beste boekhoudpakket vinden voor jouw onderneming

Wat is voor jou het beste boekhoudpakket? Het vinden van een geschikt boekhoudprogramma kan behoorlijk wat tijd kosten. Welke functionaliteiten wil je dat het programma kan en wat wil je ermee voor nu en in de toekomst?

Met de meeste boekhoudsoftware kun je online boekhouden. Daardoor maakt het niet uit of je de boekhouding op een Mac of Windows computer wilt doen. Daarnaast is boekhouding ook nog eens overal beschikbaar omdat je het boekhoudprogramma via internet kunt gebruiken. 

Vergelijk de beste online boekhoudpakketten

Je bedrijfsboekhouding op orde dankzij de software die je hier vindt en selecteert. Stuk voor stuk softwarepakketten waarmee je de boekhouding automatiseert, en tijd en geld bespaart. Dat bieden al deze pakketten! Door te vergelijken op functies en criteria die voor jouw boekhouding belangrijk zijn, bepaal je welk boekhoudpakket het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Je kiest bijvoorbeeld voor een pakket dat gespecialiseerd is in jouw bedrijfsvorm of op organisaties van vergelijkbare omvang. Maak vervolgens jouw eigen software top 3 aan en vergelijk de aanbieders. Zo vind je snel het beste boekhoudpakket.

In de video hieronder zie je hoe je eenvoudig een vergelijking maakt van jouw software top 3. 

Hulp nodig bij het kiezen voor het beste boekhoudpakket?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudpakket het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om het beste zzp boekhoudprogramma voor jou te kiezen. Je krijgt inzicht in:

 • welke manier van boekhouden het beste is
 • hoe je BTW aangifte wil doen
 • hoe je bankmutaties wil verwerken
 • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
 • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
 • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis

Waarom het beste administratiepakket?

Een boekhoudpakket vereenvoudigt en automatiseert de boekhouding. Dat betekent dat ook iemand die geen financieel expert is de boekhouding kan doen. Maar ook accountants en financieel experts doen hun voordeel met een boekhoudpakket. Ook zzp'ers, mkb'ers en andere ondernemers. Zij besparen er veel tijd mee. 

Hoe werkt een boekhoudpakket precies? 

Boekhoudsoftware vereenvoudigt boekhouden doordat bepaalde waarden of getallen alleen nog maar hoeven te worden ingevuld. Overzichten, kosten, baten en belastingen worden in een keer uitgerekend.

De betere boekhoudpakketten koppelen ook met andere bedrijfssoftware (of hebben zelf een dergelijke functionaliteit) waardoor online verkoop meteen in de boekhouding terecht komt en facturen automatisch gegenereerd worden.

Met een boekhoudpakket exporteer je eenvoudig belangrijke gegevens en overzichten. Een jaarrekening opstellen gaat zo sneller en eenvoudiger. Ook alles omtrent de btw wordt automatisch gegenereerd. Geen gedoe meer met overzichten in Excel, waar niet iedereen mee overweg kan. Alle belangrijke financiële gegevens zijn beschikbaar wanneer je ze nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van een online boekhoudpakket?

Wat is het voordeel van online boekhouden over offline boekhouden? Excel werkt ook prima voor sommige ondernemers. Maar toch heeft een online boekhoudpakket veel meer voordelen. Op deze pagina staan de voordelen kort omschreven;

 • Tijdbesparing
 • Koppeling mogelijk
 • Overzicht
 • Altijd en overal je boekhouding bijhouden
 • Gegevens veilig opgeslagen

Lees hier meer over alle voordelen van online boekhouden

Tijd besparen met je administratiepakket

​Doordat je met digitaal boekhouden met een boekhoudpakket maar één keer alle gegevens hoeft in te vullen, bespaar je veel tijd. Het programma onthoud de gegevens en zal deze gegevens doorvoeren in bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening en het jaaroverzicht.

​Koppeling mogelijk

Het boekhoudprogramma kun je koppelen aan bijvoorbeeld je bank, de KvK of belastingdienst. Op deze manier worden gegevens ook automatisch doorgevoerd bij andere software en instanties. Op deze manier win je veel tijd op het overkloppen van gegevens.

Overzicht

​Met een online boekhoudpakket heb je alle financiële gegevens gestructureerd bij elkaar. Dit is heel belangrijk gezien de Belastingdienst hier altijd om kan vragen. Fijn is dan om alle gegevens netjes geordend te hebben zodat je geen risico loopt op een boete. 

Altijd en overal je boekhouding bijhouden

Je hebt altijd en overal inzicht in je financiële situatie vanaf nu. Doordat je administratiepakket via de cloud werkt, zullen gegevens 24/7 inzichtelijk zijn. Zo kun je altijd bij de boekhouding en kun je dit altijd in de gaten houden, zelfs als je weg bent van kantoor. 

​Gegevens veilig opgeslagen

​Door de gegevens van je boekhouding programma online staat opgeslagen, zal er altijd een back up zijn van je boekhouding. Je hoeft niet meer bang te zijn wanneer je computer of server een storing heeft of crasht. 
 
Meer weten over de voordelen? Hier lees je alles over de voordelen van online boekhouden.

Je administratiepakket integreren met andere software

Een van de zaken die je moet overwegen om het beste boekhoudpakket te vinden is de geschiktheid voor je bedrijfsvorm, maar ook voor de omvang van je organisatie en het opnemen van eventuele dochterbedrijven. Wanneer het bedrijf wat groter is, dan is de kans aanwezig dat er al van (diverse) bedrijfssoftware gebruik wordt gemaakt, bijvoorbeeld CRM, HRM of ERP software.

Dergelijke software overlapt met sommige functionaliteiten van boekhoudpakketten. Dat is iets om op te letten. Tegelijkertijd moet integratie tussen de betreffende softwarepakketten natuurlijk ook mogelijk zijn. Een belangrijk deel van de winst die met boekhoudsoftware geboekt wordt, bestaat uit de integratie met andere bedrijfssoftware. Zo worden vrijwel alle data in je bedrijf automatisch verwerkt tot facturen, declaraties, urenregistraties en financiële overzichten.

Een administratiepakket gratis proberen?

​Ben je er nog helemaal over uit welk boekhoudprogramma je gaat kiezen of twijfel je nog tussen twee leveranciers? Bij een aantal softwareleveranciers kun je gratis een administratiepakket proberen voor een bepaalde proefperiode. Op deze manier kun je kosteloos ervaren welke mogelijkheden er zijn met die bepaalde software. Ben je toch niet tevreden dan zoek je verder naar een ander boekhoudpakket dat wel goed bij je past. Zorg dat je een administratiepakket kiest dat perfect past bij jou en je bedrijf.

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
2 december 2019

Robotic Accounting: de ontwikkelingen en trends op een rij

Boekhouding

Robotic accounting: hoe staan we ervoor? Robotic accounting zingt al een tijdje rond in de boekhoudwereld. Het robotiseren van simpele, handmatige handelingen begint dan ook serieus te worden.

Lees meer 
Products