Boekhoudpakketten vergelijken

Eenvoudig het beste boekhoudpakket MKB kiezen?

Je wilt als ondernemer het beste boekhoudpakket MKB. Maar hoe kies je? Welke verschillende boekhoudprogramma’s voor MKB kun je vergelijken? Appwiki biedt je een gemakkelijke vergelijker. Dit zijn de beste boekhoudpakketten om online te boekhouden. Kies de functies die je nodig hebt en vergelijk de drie beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer de programma's gratis en vrijblijvend. Benieuwd hoe je het beste boekhoudpakket als ZZP'ers kiest? Vergelijk de verschillende pakketten hieronder of lees snel verder.

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Op zoek naar een compleet en eenvoudig online boekhoudpakket? Velen gingen u al voor. Bij e-Boekhouden.nl heeft u geen boekhoudkennis nodig, iedereen kan het! ACTIE: 15 maanden gratis! > Maak nu uw gratis account aan!

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal

Financiële software van Exact is het hart van elke onderneming. Meer dan 500.000 bedrijven vertrouwen voor hun zakelijke cijfers op hun software. Ga aan de slag met hun boekhoudprogramma en ontdek de vele voordelen.

Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf gratis!

Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

Meer informatie
Geen boekhoudkennis
Makkelijk & Compleet
Bespaar tijd & geld!

Rompslomp.nl is hét complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
Duidelijke pricing
Incl. bankkoppeling
Gratis ondersteuning

Maak je administratie vele malen efficiënter. Automatiseer je dagelijkse taken en werk direct samen met je accountant. Breng alles samen in één online tool zodat je overzicht en grip hebt op je financiën. Probeer Unit4 30d gratis!

Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk

Online boekhouden voor dienstverlenende ZZP'ers. Boekhouden in begrijpelijke taal en zonder gedoe! Alles-in-één: Facturatie met iDeal, automatische Bankkoppeling & Btw-aangifte in 1 klik, inclusief mobiele App. Probeer nu gratis!

Meer informatie
Alles in 1 pakket
Inclusief facturatie
Slechts €10,- p.m.

DigiBTW is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige boekhoudpakket, speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is alles in 1 (incl. facturatie, boekhouden en btw-aangifte) voor slechts €10 per maand. Probeer het gratis!

Meer informatie
Eén ERP-oplossing
> 100 controles
Inzicht met dashboards

Boekhouden is verleden tijd dankzij het slim inrichten van bedrijfsprocessen met AFAS. Doordat zowel de payroll-, project- en logistieke administratie in één softwarepakket worden vastgelegd, is de boekhouding altijd actueel.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Het beste MKB boekhoudpakket vinden voor jouw onderneming

Wat is voor jou het beste boekhoudpakket? Het vinden van een geschikt boekhoudprogramma MKB kan behoorlijk wat tijd kosten. Welke functionaliteiten wil je dat het programma kan en wat wil je ermee voor nu en in de toekomst? Welke functionaliteiten heb je nodig en welke kun je eigenlijk binnen jouw MKB onderneming wel missen? Vragen die je eerst moet beantwoorden voordat je een keuze kunt maken voor een MKB boekhoudprogramma.

Met de meeste boekhoudsoftware kun je online boekhouden. Daardoor maakt het niet uit of je de boekhouding op een Mac of Windows computer wilt doen en maakt het ook niet uit waar je je bevindt. Hierdoor kun je jouw administratie MKB overal bijhouden. Zo lang je internet hebt kun jij met administratie software MKB jouw boekhouding bijhouden. 

Uiteraard heb je ook altijd de mogelijkheid om een MKB boekhoudprogramma te kopen en die op je zakelijke computers te installeren. Voordeel hiervan is dat jij volledig eigenaar wordt, nadeel is dat je met licenties werkt en dus niet overal kunt inloggen in je systeem. Bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van jouw data, in tegenstelling tot een online boekhoudpakket MKB.

Vergelijk de beste online boekhoudpakketten

Je bedrijfsboekhouding op orde dankzij de software die je hier vindt en selecteert. Stuk voor stuk softwarepakketten waarmee je de boekhouding automatiseert. Automatiseren betekent besparen. Besparen in tijd en geld. Dat bieden al deze pakketten! Door te vergelijken op functies en criteria die voor jouw boekhouding belangrijk zijn, bepaal je welk boekhoudpakket het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Wat voor het ene bedrijf namelijk noodzakelijk is, hoeft dat voor jouw onderneming niet te zijn. Een MKB boekhoudprogramma kun je helemaal zelf passend maken. Door de verschillende administratie leveranciers met elkaar te vergelijken, weet jij zeker dat je het pakket kiest dat het beste bij jou past. 

Je kiest bijvoorbeeld voor een pakket dat gespecialiseerd is in jouw bedrijfsvorm of op organisaties van vergelijkbare omvang. Maak vervolgens jouw eigen software top drie aan en vergelijk de aanbieders. Zo vind je snel het beste boekhoudpakket.

In de video hieronder zie je hoe je eenvoudig een vergelijking maakt van jouw software top drie. 

Hulp nodig bij het kiezen voor het beste boekhoudpakket MKB?

Geen bedrijf is hetzelfde, waarom zou je dan wel een MKB boekhoudprogramma kiezen dat standaard is. Het verschilt per bedrijf welk boekhoudpakket het beste bij je past. Bedenk aan welke eisen jouw boekhoudprogramma voor MKB moet voldoen. Stel jezelf bijvoorbeeld vragen als:

  • Welke manier van boekhouden vind ik prettig?
  • Hoe wil je btw aangifte doen?
  • Hoe wil je bankmutaties verwerken?
  • Hoe wil je bonnetjes bijhouden?

Door jezelf deze en meer vragen te stellen kom je al snel achter de eisen die jij hebt aan een MKB boekhoudprogramma.

Met een online boekhoudpakket MKB kun je veel opties allemaal onderweg doen. Wat dacht 
je bijvoorbeeld van een koppeling op je telefoon zodat je met een app jouw boekhouding kunt doen. Dat maakt het bijhouden van de administratie een stuk gemakkelijker. Je kunt dit letterlijk in de lunchroom doen, waar je net je zakelijke lunch hebt gehad. 

Boekhouding App

Een boekhoudpakket vereenvoudigt en automatiseert de boekhouding. Dat betekent dat ook iemand die geen financieel expert is de boekhouding kan doen. Ook accountants en financieel experts doen hun voordeel met een boekhoudpakket. Het controleren van gegevens gaat namelijk een stuk gemakkelijker als je gebruikt maakt van een boekhoudpakket MKB. 

Zo weet je zeker dat mocht je nog gebruik willen maken van een boekhouder voor jouw administratie dat je minder kosten kwijt bent, aangezien hij of zij veel minder uit te zoeken heeft. Het beste boekhoudpakket voor MKB is het pakket dat bij jou past en waar je veel tijd en dus geld mee bespaart.

Hoe werkt een boekhoudpakket precies? 

Administratie software MKB is in de basis niet heel anders dan de programma’s voor ZZP’ers. Een boekhoudprogramma voor MKB vereenvoudigt boekhouden doordat bepaalde waarden of getallen alleen nog maar hoeven te worden ingevuld. Overzichten, kosten, baten en belastingen worden in een keer uitgerekend. Dat scheelt aanzienlijk veel tijd en uitzoekwerk. Iets dat je als ondernemer helemaal niet wilt doen. Immers, als ondernemer wil jij je bezighouden met ondernemen. Niet met het opzetten en bijhouden van je administratie.

Uiteraard kun je als MKB’er een financiële afdeling aan het werk zetten. Toch zul je dan zelf nog vaak in de boekhouding duiken, omdat je wilt weten welke kosten je hebt gemaakt in een bepaalde periode tegenover de inkomsten. Dat is logisch, je wilt inzicht in jouw bedrijf. Of je nu zelf de boekhouding bijhoudt of deze hebt uitbesteed. 

De betere boekhoudpakketten koppelen ook met andere bedrijfssoftware (of hebben zelf een dergelijke functionaliteit) waardoor online verkoop meteen in de boekhouding terecht komt en facturen automatisch gegenereerd worden. 

Met een boekhoudprogramma MKB exporteer je eenvoudig belangrijke gegevens en overzichten vanuit jouw boekhouding of administratie. Een jaarrekening opstellen gaat zo sneller en eenvoudiger. Ook alles omtrent de btw wordt automatisch gegenereerd. Geen gedoe meer met overzichten in Excel, waar niet iedereen mee overweg kan. Alle belangrijke financiële gegevens zijn beschikbaar wanneer je ze nodig hebt. Vaak zelfs met een druk op de knop gevonden. Het loont dus om je te verdiepen in het beste boekhoudpakket MKB dat bij jouw onderneming past. 

De voordelen van een online boekhoudpakket MKB

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat nu de voordelen van online boekhouding voor MKB zijn. Zitten er verschillen tussen online en offline boekhouden? De boekhouding in Excel werkt ook prima voor sommige ondernemers, vaak zijn dit ZZP’ers. Maar toch heeft een online boekhoudpakket veel meer voordelen. Denk hierbij aan voordelen als:

  • Tijdbesparing
  • Koppeling met andere software pakketten die je hebt
  • Altijd en overal je boekhouding bijhouden en dus overal inzicht
  • Gegevens veilig opgeslagen, waarbij jij geen risico loopt.

Zoals je hopelijk begrijpt zitten er veel voordelen aan online boekhouden. Uiteraard is geen enkel bedrijf hetzelfde en zul je op basis van jouw wensen en eisen het beste boekhoudpakket MKB moeten kiezen dat bij jou past. 

Voordelen Online Boekhoudpakket

Tijd besparen met je administratiepakket

​Doordat je met digitaal boekhouden met een boekhoudpakket maar één keer alle gegevens hoeft in te vullen, bespaar je veel tijd. Het programma onthoudt de gegevens en zal deze gegevens doorvoeren in bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening en het jaaroverzicht.

Bovendien hoef je niet meer aan het einde van een kwartaal, halfjaar of jaar alle gegevens bij elkaar te zoeken die in verschillende systemen opgeslagen zit. Je hebt alles letterlijk met een druk op de knop beschikbaar. Tijd is ook echt geld en een goed boekhoudprogramma voor MKB helpt je dit te besparen. 

​Koppeling mogelijk

Het MKB boekhoudprogramma kun je koppelen aan bijvoorbeeld je bank, de KvK of belastingdienst. Op deze manier worden gegevens ook automatisch doorgevoerd bij andere software en instanties. Scheelt jou wederom tijd en het maakt je administratie MKB een stuk beter. Je hoeft immers niet te schuiven met gegevens van het ene programma naar het andere. Op deze manier win je veel tijd op het overkloppen van gegevens.

Overzicht

​Met een online boekhoudpakket MKB heb je alle financiële gegevens gestructureerd bij elkaar. Dit is heel belangrijk gezien de Belastingdienst je hier altijd om kan vragen. Fijn is dan om alle gegevens netjes geordend te hebben zodat je geen risico loopt op een boete. Je behoudt het overzicht en bovendien kun je met een MKB boekhoudpakket vaak jaren met elkaar vergelijken. Zit je nog op lijn met de verwachtingen en doelstellingen die je jezelf hebt geschetst? De beste boekhoudprogramma’s voor MKB bieden je vaak deze mogelijkheid. Zo behoud je het ultieme overzicht wat betreft jouw boekhouding.

Online Boekhoudpakket

Je hebt altijd en overal inzicht in je financiële situatie vanaf nu. Doordat je administratiepakket via de cloud werkt, zullen gegevens 24/7 inzichtelijk zijn. Zo kun je altijd bij de boekhouding en kun je dit altijd in de gaten houden, zelfs als je weg bent van kantoor. Het beste online boekhoudprogramma MKB is het programma dat jou alle opties biedt. Dat je de vrijheid hebt en ervaart om overal je boekhouding bij te houden. 

Je administratie software MKB integreren met andere software

Een van de zaken die je moet overwegen om het beste boekhoudprogramma MKB te vinden is de geschiktheid voor je bedrijfsvorm, maar ook voor de omvang van je organisatie en het opnemen van eventuele dochterbedrijven. Wanneer het bedrijf wat groter is, dan is de kans aanwezig dat er al van (diverse) bedrijfssoftware gebruik wordt gemaakt, bijvoorbeeld een CRM systeem waarin je klantgegevens bijhoud. Een HRM systeem voor gegevens van je medewerkers of denk aan ERP software.

Dergelijke software overlapt met sommige functionaliteiten binnen een MKB boekhoudpakket. Dat is iets om op te letten. Tegelijkertijd moet integratie tussen de betreffende softwarepakketten natuurlijk ook mogelijk zijn. De administratie software MKB moet wel kunnen ‘praten’ met je andere software. 

Een belangrijk deel van de winst die met boekhoudsoftware geboekt wordt, bestaat uit de integratie met andere bedrijfssoftware. Zo worden vrijwel alle data in je bedrijf automatisch verwerkt tot facturen, declaraties, urenregistraties en financiële overzichten. Handig he! Zo zorgt jouw boekhoudpakket echt voor meer structuur, orde en een betere boekhouding en administratie binnen jouw onderneming.

MKB administratie software gratis proberen?

​Ben je er nog helemaal over uit welk boekhoudpakket MKB het beste bij je past? Je wilt immers kiezen voor het beste boekhoudpakket. Welke dat precies is, is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en eisen. Twijfel je nog tussen twee administratie software MKB leveranciers? Bij een aantal softwareleveranciers kun je gratis een administratiepakket proberen voor een bepaalde proefperiode. Op deze manier kun je kosteloos ervaren welke mogelijkheden er zijn met die bepaalde software. 

Ben je toch niet tevreden dan zoek je verder naar een ander boekhoudpakket MKB dat wel goed bij je past. Zorg dat je kiest voor MKB administratie software dat het beste bij jou en je bedrijf past. Vergelijk de verschillende aanbieders en profiteer van het beste boekhoudpakket voor MKB. 

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

De beste boekhoudpakketten voor:

Veelgestelde vragen

 

✅ Welke verschillende boekhouding pakketten voor MKB zijn er?

Er zijn veel verschillende boekhouding pakketten voor  MKB’ers. Je wilt als MKB-ondernemer het beste boekhoudpakket voor jouw bedrijf kiezen Maar hoe weet je nu wat dan de beste is? Kies je voor een online pakket of een offline pakket? Appwiki beetje een online vergelijker waarbij de verschillende boekhoudpakketten voor het MKB met elkaar kunt vergelijken

✅ Zit er een verschil in boekhouding pakket voor ZZP of MKB?

Boekhouding pakketten voor MKB of ZZP verschillen niet zoveel van elkaar. Zowel een MKB’er als een ZZP’er moet een kloppende boekhouding overhandigen aan de Belastingdienst. Hoe groot en uitgebreid jouw boekhouding is, is afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf en het aantal klanten dat je hebt. Een boekhoudingspakket voor ZZP kan eenvoudiger zijn dan een boekhouding pakket voor MKB, maar dat hoeft niet

✅ Hoe vergelijk je de verschillende boekhouding pakketten?

De verschillende boekhouding pakketten kun je het beste vergelijken door gebruik te maken van een online vergelijker.Vaak kun je online boekhoudpakketten gratis testen. Hierdoor weet jij of het pakket wel of niet bij jouw onderneming past. Na de proefperiode kun je kiezen voor het pakket dat je getest hebt of je gaat een andere proefperiode in en vergelijkt op die manier de verschillende boekhouding pakketten met elkaar.

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
4 maart 2020

De administratie voor MKB: eisen en tools

AdministratieBoekhouding

Waaruit moet de administratie MKB bestaan? En wat is het verschil tussen administratie MKB en het bijhouden van de boekhouding?

Lees meer 
4 maart 2020

Boekhouder MKB inschakelen? 4 overwegingen

AdministratieBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
24 februari 2020

De 10 beste boekhoudpakketten voor ZZP

AdministratieBoekhouding
30 november 2019

Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

Boekhouding
Products