Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen

Eenvoudig het beste boekhoudpakket kiezen?

Dit zijn de beste boekhoudpakketten voor slimme ondernemers. Kies de functies die je nodig hebt en vergelijk de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

De beste boekhoudpakketten voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Iris
Iris
Appwiki expert

Het beste boekhoudpakket vinden voor jouw onderneming

Wat is voor jou het beste boekhoudpakket? Het vinden van een geschikt boekhoudprogramma kan behoorlijk wat tijd kosten. Welke functionaliteiten wil je dat het programma kan en wat wil je ermee voor nu en in de toekomst. Met de meeste boekhoudsoftware kun je online boekhouden. Daardoor maakt het niet uit of je de boekhouding op een Mac of Windows computer wilt doen. Daarnaast is boekhouding ook nog eens overal beschikbaar omdat je het boekhoudprogramma via internet kunt gebruiken. 

Selecteer de beste online boekhoudpakketten hier

Je bedrijfsboekhouding op orde dankzij de software die je hier vindt en selecteert. Stuk voor stuk softwarepakketten waarmee je de boekhouding automatiseert, en tijd en geld bespaart. Dat bieden al deze pakketten! Door te vergelijken op functies en criteria die voor jouw boekhouding belangrijk zijn, bepaal je welk boekhoudpakket het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Je kiest bijvoorbeeld voor een pakket dat gespecialiseerd is in jouw bedrijfsvorm of op organisaties van vergelijkbare omvang. Maak vervolgens jouw eigen software top 3 aan en vergelijk de aanbieders. Zo vind je snel het beste boekhoudpakket.

Waarom het beste administratiepakket?

Een boekhoudpakket vereenvoudigt en automatiseert de boekhouding. Dat betekent dat ook iemand die geen financieel expert is de boekhouding kan doen. Maar ook accountants en financieel experts doen hun voordeel met een boekhoudpakket. Ook zzp'ers, mkb'ers en andere ondernemers. Zij besparen er veel tijd mee. 

Hoe werkt een boekhoudpakket precies? 

Boekhoudsoftware vereenvoudigt boekhouden doordat bepaalde waarden of getallen alleen nog maar hoeven te worden ingevuld. Overzichten, kosten, baten en belastingen worden in een keer uitgerekend. De betere boekhoudpakketten zijn ook geïntegreerd met andere bedrijfssoftware (of hebben zelf een dergelijke functionaliteit) waardoor online verkoop meteen in de boekhouding terecht komt en facturen automatisch gegenereerd worden.

Met een boekhoudpakket exporteer je eenvoudig belangrijke gegevens en overzichten. Een jaarrekening opstellen gaat zo sneller en eenvoudiger. Ook alles omtrent de btw wordt automatisch gegenereerd. Geen gedoe meer met overzichten in Excel, waar niet iedereen mee overweg kan. Alle belangrijke financiële gegevens zijn beschikbaar wanneer je ze nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van een online boekhoudpakket?

Wat is het voordeel van online boekhouden over offline boekhouden? Excel werkt ook prima voor sommige ondernemers. Maar toch heeft een online boekhoudpakket veel meer voordelen. Op deze pagina staan de voordelen kort omschreven;

  • Tijdbesparing
  • Koppeling mogelijk
  • Overzicht
  • Altijd en overal je boekhouding bijhouden
  • Gegevens veilig opgeslagen

Tijd besparen met je administratiepakket

​Doordat je met digitaal boekhouden met een boekhoudpakket maar één keer alle gegevens hoeft in te vullen, bespaar je veel tijd. Het programma onthoud de gegevens en zal deze gegevens doorvoeren in bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening en het jaaroverzicht.

​Koppeling mogelijk

Het boekhoudprogramma kun je koppelen aan bijvoorbeeld je bank, de KvK of belastingdienst. Op deze manier worden gegevens ook automatisch doorgevoerd bij andere software en instanties. Op deze manier win je veel tijd op het overkloppen van gegevens.

Overzicht

​Met een online boekhoudpakket heb je alle financiële gegevens gestructureerd bij elkaar. Dit is heel belangrijk gezien de Belastingdienst hier altijd om kan vragen. Fijn is dan om alle gegevens netjes geordend te hebben zodat je geen risico loopt op een boete. 

Altijd en overal je boekhouding bijhouden

Je hebt altijd en overal inzicht in je financiële situatie vanaf nu. Doordat je administratiepakket via de cloud werkt, zullen gegevens 24/7 inzichtelijk zijn. Zo kun je altijd bij de boekhouding en kun je dit altijd in de gaten houden, zelfs als je weg bent van kantoor. 

​Gegevens veilig opgeslagen

​Door de gegevens van je boekhouding programma online staat opgeslagen, zal er altijd een back up zijn van je boekhouding. Je hoeft niet meer bang te zijn wanneer je computer of server een storing heeft of crasht. 
 
Meer weten over de voordelen? Hier lees je alles over de voordelen van online boekhouden.

Je administratiepakket integreren met andere software

Een van de zaken die je moet overwegen om het beste boekhoudpakket te vinden is de geschiktheid voor je bedrijfsvorm, maar ook voor de omvang van je organisatie en het opnemen van eventuele dochterbedrijven. Wanneer het bedrijf wat groter is, dan is de kans aanwezig dat er al van (diverse) bedrijfssoftware gebruik wordt gemaakt, bijvoorbeeld CRM, HRM of ERP software.

Dergelijke software overlapt met sommige functionaliteiten van boekhoudpakketten. Dat is iets om op te letten. Tegelijkertijd moet integratie tussen de betreffende softwarepakketten natuurlijk ook mogelijk zijn. Een belangrijk deel van de winst die met boekhoudsoftware geboekt wordt, bestaat uit de integratie met andere bedrijfssoftware. Zo worden vrijwel alle data in je bedrijf automatisch verwerkt tot facturen, declaraties, urenregistraties en financiële overzichten.

Een administratiepakket gratis proberen?

​Ben je er nog helemaal over uit welk boekhoudprogramma je gaat kiezen of twijfel je nog tussen twee leveranciers? Bij een aantal softwareleveranciers kun je gratis een administratiepakket proberen voor een bepaalde proefperiode. Op deze manier kun je kosteloos ervaren welke mogelijkheden er zijn met die bepaalde software. Ben je toch niet tevreden dan zoek je verder naar een ander boekhoudpakket dat wel goed bij je past. Zorg dat je een administratiepakket kiest dat perfect past bij jou en je bedrijf.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products