Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen

Vergelijk en probeer boekhoudpakketten gratis

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor kleine bedrijven. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk vervolgens de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Henk-Jan
Henk-Jan
Founder

Vergelijk boekhoudprogramma's voor kleine bedrijven & ondernemers

Boekhoudprogramma voor het kleinbedrijf heeft heel andere functies dan een boekhoudprogramma voor een grote onderneming. De bovenstaande boekhoudprogramma's zijn speciaal ontwikkeld voor het kleinbedrijf en sluiten aan bij de wensen die jij als kleine ondernemer hebt. In deze boekhoudprogramma's kun je onder andere facturen opstellen en verwerken, vind je de belangrijkste rapportagemogelijkheden en kun je al je relaties toevoegen.

De mogelijkheden voor een kleine ondernemer om te boekhouden

Je bent ondernemer of werknemer van een klein bedrijf en je wil de boekhouding goed voor mekaar hebben. Een boekhouding voeren kan voor velen van ons een ingewikkelde klus zijn. Vooral wanneer er weinig kennis hiervoor aanwezig is. Om je hierin helemaal te gaan verdiepen, kost naast veel inspanning vooral veel tijd. Tijd die een kleine ondernemer helemaal niet heeft. Wanneer je een kleine onderneming hebt, is een boekhoudprogramma dat speciaal voor kleine ondernemers zeker een aanrader. Er zijn verschillende manieren om een boekhouding te voeren. Je kunt gebruik maken van Excel. Wat je vaak niets extra's kost omdat het al geïnstalleerd is op je computer. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende offline of online boekhoudprogramma voor kleine ondernemers.

Klein bedrijf dus boekhouden met Excel?

Een veelgebruikt boekhoudprogramma voor kleine ondernemers is Excel. En daar is in principe niets mis mee. Wanneer je nog weinig administratieve taken hebt kan je daarmee goed uit de voeten. Wanneer je het al wat drukker krijgt, kan het zijn dat een boekhouding voeren in Excel je te veel tijd gaat kosten. Omdat het nou eenmaal niet de functies heeft die een specifiek boekhoudprogramma wel heeft en tijd kan elk klein bedrijf goed gebruiken. In dat geval kun je gebruikmaken van een gratis of betaald offline boekhoudprogramma dat je kunt downloaden en installeren op je computer. Zo'n boekhoudprogramma voor een kleine ondernemer kan je veel werk uit handen nemen, en daarmee meer tijd opleveren voor andere zaken.

Online boekhouden is in opkomst

Naast Excel en een offline boekhoudprogramma kleine ondernemer zijn online boekhoudprogramma's echt in opkomst. Steeds meer ondernemers kiezen hier namelijk voor. Vooral omdat de programma's heel goed toegankelijk zijn. Daarnaast zijn de lage prijzen ook aantrekkelijk. Voor een betaald offline boekhoudpakket moet je vaak een groot bedrag neerleggen bij de aanschaf. Bij een online boekhoudprogramma kleine ondernemer betaal je gespreid een klein bedrag voor de duur dat je gebruikmaakt van het boekhoudprogramma. Maar wist je dat een online boekhoudprogramma als grote voordeel heeft dat je het gemakkelijk kan koppelen aan andere administratieve tools die je al gebruikt? Denk hierbij aan debiteurenbeheer, kilometerregistratie, offerte software en je CRM systeem.

Voordelen voor een kleine ondernemer bij de keuze voor een online boekhoudpakket

Een online boekhoudprogramma kleine ondernemer biedt verschillende voordelen voor een ondernemer. Op nummer 1 staat wel de toegankelijkheid. Om met het pakket te werken log je in via een webbrowser en je kunt beginnen. Je bent niet afhankelijk van een bepaalde computer of besturingssysteem. Je kunt overal en altijd boekhouden. Je hebt wel altijd een internetverbinding nodig. Daarnaast is het niet heel duur; voor een paar euro per maand kun je al online boekhouden. Verder zijn er allerlei functionaliteiten mogelijk. Van helemaal zelf de boekhouding doen met je kleine onderneming, tot een totaaloplossing waarbij ook de aangiftes gedaan worden. Lees de blog voor meer informatie over boekhouden: van zelf doen tot totaaloplossing

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products