1. Boekhouding
  2. Kleinbedrijf

Boekhoudprogramma's voor kleine bedrijven

Vergelijk en probeer boekhoudpakketten gratis

Dit zijn de beste boekhoudprogramma's voor kleine bedrijven. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Benieuwd hoe je het beste boekhoudprogramma als kleine ondernemer? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma het beste bij je past.

Starters / ZZP - 15 maanden gratis! (Best getest)
#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Boekhoudpakket voor Zzp'ers
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
Hét makkelijkste boekhoudprogramma voor ZZP'ers
100% voor ZZP'ers
Makkelijk & Compleet
Maak gratis je account
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Boekhouden voor zzp'er. Probeer Nu Gratis!
Speciaal voor zzp'ers
Inclusief facturatie
Slechts €10,- p.m.!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Ideaal samenwerken met je boekhouder
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Compleet verzorgd
Altijd inzicht
Geen verrassingen
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste boekhoudprogramma's voor:

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Vergelijk boekhoudprogramma's voor kleine bedrijven & ondernemers

Boekhoudprogramma voor het kleinbedrijf heeft heel andere functies dan een boekhoudprogramma voor een grote onderneming. De bovenstaande boekhoudprogramma's zijn speciaal ontwikkeld voor het kleinbedrijf en sluiten aan bij de wensen die jij als kleine ondernemer hebt. In deze boekhoudprogramma's kun je onder andere facturen opstellen en verwerken, vind je de belangrijkste rapportagemogelijkheden en kun je al je relaties toevoegen.

De mogelijkheden voor een kleine ondernemer om te boekhouden

Je bent ondernemer of werknemer van een klein bedrijf en je wil de boekhouding goed voor mekaar hebben. Een boekhouding voeren kan voor velen van ons een ingewikkelde klus zijn. Vooral wanneer er weinig kennis hiervoor aanwezig is. Om je hierin helemaal te gaan verdiepen, kost naast veel inspanning vooral veel tijd. Tijd die een kleine ondernemer helemaal niet heeft. Wanneer je een kleine onderneming hebt, is een boekhoudprogramma dat speciaal voor kleine ondernemers zeker een aanrader. Er zijn verschillende manieren om een boekhouding te voeren. Je kunt gebruik maken van Excel. Wat je vaak niets extra's kost omdat het al geïnstalleerd is op je computer. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende offline of online boekhoudprogramma voor kleine ondernemers.

Klein bedrijf dus boekhouden met Excel?

Een veelgebruikt boekhoudprogramma voor kleine ondernemers is Excel. En daar is in principe niets mis mee. Wanneer je nog weinig administratieve taken hebt kan je daarmee goed uit de voeten. Wanneer je het al wat drukker krijgt, kan het zijn dat een boekhouding voeren in Excel je te veel tijd gaat kosten. Omdat het nou eenmaal niet de functies heeft die een specifiek boekhoudprogramma wel heeft en tijd kan elk klein bedrijf goed gebruiken. In dat geval kun je gebruikmaken van een gratis of betaald offline boekhoudprogramma dat je kunt downloaden en installeren op je computer. Zo'n boekhoudprogramma voor een kleine ondernemer kan je veel werk uit handen nemen, en daarmee meer tijd opleveren voor andere zaken.

Online boekhouden is in opkomst

Naast Excel en een offline boekhoudprogramma kleine ondernemer zijn online boekhoudprogramma's echt in opkomst. Steeds meer ondernemers kiezen hier namelijk voor. Vooral omdat de programma's heel goed toegankelijk zijn. Daarnaast zijn de lage prijzen ook aantrekkelijk. Voor een betaald offline boekhoudpakket moet je vaak een groot bedrag neerleggen bij de aanschaf. Bij een online boekhoudprogramma kleine ondernemer betaal je gespreid een klein bedrag voor de duur dat je gebruikmaakt van het boekhoudprogramma. Maar wist je dat een online boekhoudprogramma als grote voordeel heeft dat je het gemakkelijk kan koppelen aan andere administratieve tools die je al gebruikt? Denk hierbij aan debiteurenbeheer, kilometerregistratie, offerte software en je CRM systeem.

Voordelen voor een kleine ondernemer bij de keuze voor een online boekhoudpakket

Een online boekhoudprogramma kleine ondernemer biedt verschillende voordelen voor een ondernemer. Op nummer 1 staat wel de toegankelijkheid. Om met het pakket te werken log je in via een webbrowser en je kunt beginnen. Je bent niet afhankelijk van een bepaalde computer of besturingssysteem. Je kunt overal en altijd boekhouden. Je hebt wel altijd een internetverbinding nodig. Daarnaast is het niet heel duur; voor een paar euro per maand kun je al online boekhouden. Verder zijn er allerlei functionaliteiten mogelijk. Van helemaal zelf de boekhouding doen met je kleine onderneming, tot een totaaloplossing waarbij ook de aangiftes gedaan worden. 

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma als zzp'er?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudprogramma met app het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om de beste boekhoud app voor zzp'ers te kiezen.

Je krijgt inzicht in:

  • welke manier van boekhouden het beste is
  • hoe je BTW aangifte wil doen
  • hoe je bankmutaties wil verwerken
  • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
  • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
  • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis en vrijblijvend onze boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma bij je past. 

Download gratis

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

Lees meer 
30 november 2019

Boekhoudprogramma kiezen in 5 stappen

Boekhouding
Products