Gratis online boekhouden begint hier

Vergelijk boekhoudprogramma's op prijs, reviews en functies

Dit zijn de beste gratis en goedkope boekhoudpakketten. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Probeer gerust meerdere pakketten. Alleen door het pakket te ervaren, kun je de beste keuze maken.

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Geen boekhoudkennis
Makkelijk & Compleet
Bespaar tijd & geld!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Alles in 1 pakket
Inclusief facturatie
Slechts €10,- p.m.
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Betaalbaar
Uitgebreid
Al 15 jaar online!
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Gratis online boekhouden met een gratis boekhoudprogramma

Gratis online boekhouden? Hieronder vind je een overzicht met gratis online boekhoudpakketten of gratis proefabonnementen. Vergelijk online boekhouding software die voor jouw onderneming het meest aantrekkelijk is. Maak vervolgens je eigen top 3 met gratis boekhoudprogramma's door ze toe te voegen aan de vergelijker.

Wil je meer weten over online boekhouden en de voordelen daarvan? Lees hier meer over alle voordelen van online boekhouden voor zzp'ers en mkb'ers.

Online boekhouden gratis? Neem een proefabonnement

Voor een bedrijf neemt boekhouden een belangrijke taak in. Je bent genoodzaakt alles gestructureerd bij te houden. Je hebt een wettelijke bewaarplicht van 7 jaar van de Belastindienst. Daarnaast moet je, afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt, allerlei aangiftes verrichten. Dan wil je dat je boekhouding zorgvuldig en professioneel gebeurt. Wanneer je een klein bedrijf hebt en weinig kennis hebt over boekhouden en een administratie voeren, is het zeker aan te raden om met een boekhoudprogramma te gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te starten met een gratis boekhoudprogramma. Met gratis boekhouden met een slim boekhoudpakket heb je geen specifieke kennis nodig. Dus je hoeft geen tijd te stoppen om dit onder de knie te krijgen. Gratis online boekhouden bespaart dus zowel tijd als geld.

Gratis boekhouding offline?

Er zijn allerlei soorten boekhoudprogramma’s beschikbaar. Het grootste verschil is of ze offline of online werken. Een offline programma download en installeer je op je computer. Hierna kun je het programma onbeperkt gebruiken, zonder gebruik te maken van een internetverbinding. Je kunt hierbij kiezen voor zowel gratis online boekhouden of gratis offline boekhouden als een betaalde versie. Als je een betaalde versie kiest, leg je een som geld neer. Want ze zijn vaak vrij kostbaar. Maar daar staat tegenover dat dit de enige kosten zijn. Kies je voor gratis boekhouden dan zijn er vaak niet zoveel functionaliteiten. Daarnaast kost het je waarschijnlijk ook meer tijd om het even goed bij te houden. Boekhouden in Excel is een voorbeeld van een gratis boekhoudprogramma.

De voordelen van online boekhouden

Online boekhouden in je webbrowser

Naast een offline boekhoudprogramma bestaat er ook online boekhouden, ook wel internetboekhouden. Het grote verschil zit in de toegankelijkheid en de kosten. Want in de manier waarop we boekhouden is al jaren niet veel veranderd. Als je online gaat boekhouden hoef je geen programma te installeren. Je werkt in een webbrowser, waar je je in kunt loggen. Je bent daardoor onafhankelijk van een apparaat en een besturingssysteem. Dus je kunt echt overal en altijd boekhouden zolang je beschikking hebt over een internetverbinding. Dat is tegenwoordig op steeds meer plaatsen het geval, waardoor het bijna geen belemmering meer is voor de keuze voor online boekhouden.

Maandelijkse betaling

Naast de toegankelijkheid is de manier waarop je betaald voor een online programma anders dan een offline pakket. Je betaalt namelijk per maand een bepaald bedrag, voor de periode dat je het pakket gebruikt. Hierbij krijg je vaak ook nog support. De maandprijzen kunnen vrij laag zijn, want voor een paar euro kun je al online boekhouden. Je kunt wel stellen dat hoe duurder een pakket is, hoe meer functionaliteiten het heeft. Zo kun je het pakket kiezen met de functies die je bedrijf echt nodig heeft. Daardoor betaal je niet meer dan echt moet.

Online gratis boekhouden is veilig

Gratis online boekhouden is veilig. Gegevens zijn opgeslagen in de cloud. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je data verliest tijdens een storing of crash. Daarnaast zijn gegevens altijd toegangbaar mits je een internetverbinding hebt. Updates worden verzorgd door de uitgever van de software, daar heb je dus ook geen omkijken meer naar. 

Nog meer voordelen online boekhouden

Online boekhouden heeft naast veiligheid en mobiliteit ook het voordeel dat het kan worden gekoppeld met andere apps die je al gebruikt voor de administratie. Zo kun je veel boekhoudpakketten koppelen met je facturatieprogramma of debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. Wanneer je ook een fysieke winkel hebt kun je je kassa software koppelen aan je boekhoudprogramma. En heb je een webshop, dan is het mogelijk om je webshop software te koppelen aan je boekhoudsoftware

Gratis boekhoudprogramma voor eenmanzaak en zzp

Als eigenaar van je eenmanzaak of zzp wil je zo min mogelijk tijd besteden aan je boekhouding en administratie. Jij wilt je tijd steken in je onderneming. Maar door boekhouding op orde te hebben, help je je bedrijf naar een hoger level. Je zult alle inkomende en uitgaande stromen goed in kaart moeten brengen. Ook heb je een aantal plichten richting de Belastingdienst. Om zo weinig mogelijk tijd te steken in je administratie kun je gratis boekhoudsoftware nemen om uit te testen of dit bevalt.

Het is dus onmisbaar als je wilt blijven groeien. Daarom zijn er speciale boekhoudprogramma's voor zzp'ers en mkb'ers, gericht op de wensen en behoeften van kleinere ondernemers. Zo hoeft een MKB of ZZP boekhoudprogramma niet over de meest uitgebreide rapportage mogelijkheden te beschikken en moet daarnaast niet te duur zijn. Ook kun je een gratis boekhoudprogramma uitproberen zodat je kunt ervaren of dit de juiste manier van boekhouden is voor jou en je onderneming. 

Boekhoudprogramma voor andere bedrijven

Niet alleen als zzp'er maar ook als mkb'er, freelanceraccountant of administratiekantoor kun je handig gebruik maken van een boekhoudpakket. Ook voor een stichting of vereniging zijn speciale boekhoudpakketten te vinden. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier en kan razendsnel. Maak je eigen software top 3 en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit.

Probeer gratis online boekhouden

Wil je werken met een online boekhoudprogramma? Dan heb je veel keuze. Er zijn steeds meer aanbieders, waardoor de maandprijzen concurrerend zijn. Dat is zeer voordelig voor de klant, want zo heb je de kans gratis boekhouding te proberen. Je kunt zelfs gratis online boekhoudprogramma proberen. Op die manier kun je je online administratie gratis doen. Want de meeste aanbieders van online boekhouden geven de mogelijkheid het volledige programma 30 dagen lang gratis te proberen. Na deze periode stopt het proefabonnement. Ben je tevreden dan kun je deze voortzetten. Is het toch niets voor je bedrijf? Dan kun je met andere online boekhoudsoftware gratis online boekhouden.

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
Gisteren

Online boekhouden. De feiten en fabels ontrafeld

Boekhouding

Als ondernemer kom je er niet onderuit; je moet een sluitende boekhouding voeren. Een online boekhoudprogramma zou hiervoor een goede investering zijn. Maar hoe goed zijn online programma’s nu echt?

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products