1. Blog
 2. Beste boekhoudpakketten ZZP

De 10 beste boekhoudpakketten voor zzp'ers

Als ZZP’er wil je het beste voor jouw bedrijf. Je wilt jouw administratie en boekhouding goed bijhouden. Niet alleen voor de Belastingdienst, maar vooral voor jezelf. Om jouw bedrijf gezond te houden en de juiste keuzes te maken. Door jouw boekhouding als ZZP’er goed bij te houden weet je wat er dagelijks aan kosten gemaakt worden en welke baten hier tegenover staan.

Maar waar moet je nu voor kiezen? Hoe zorg je ervoor dat je de beste keuzes voor jouw bedrijf maakt? Jouw bedrijf verdient immers altijd het beste! Wij zetten de tien beste boekhoudpakketten voor ZZP voor je op een rij. Kun jij een gedegen keuze maken.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

  Ontdek het pakket dat bij jouw bedrijf past

  Begin bij het begin. Je kunt een boekhouding bijhouden in Excel, maar verstandig is het niet. Een fout is zo gemaakt en bovendien zul je veel zaken handmatig moeten bijhouden. Zonde van je tijd, die je beter aan ondernemen kunt besteden. Een boekhoudpakket voor ZZP is dan een goed alternatief. Welke pakketten zijn er allemaal en wat zijn de voordelen van het online bijhouden van je boekhouding?

  In de basis is een boekhoudprogramma voor ZZP niet veel anders dan een boekhoudprogramma voor het MKB. Over het algemeen heb je als ZZP’er minder opties nodig en heb je ook meer beheerders nodig. Hierdoor kun je kosten beperken en heb je niet direct een ingewikkeld pakket nodig.

  Beste Boekhoudpakketten kiezen voor ZZP

  Het beste pakket is in de basis het pakket dat bij jou past. Dat klinkt misschien flauw, maar zo werkt het wel. Jij moet goed beseffen welke opties je wilt hebben en vooral ook nodig hebt. Wil je tijd besparen? Wil je stressvrij boekhouden en jouw boekhouder eigenlijk niet meer nodig hebben? Jij beslist, want jij zult het pakket moeten gaan gebruiken. Het beste pakket heeft voor de ene ondernemer wellicht hele andere functionaliteiten dan die jij voor jouw boekhouding gebruikt.

  Bij Appwiki kun je gemakkelijk het juiste boekhoudpakket voor jouw ZZP onderneming kiezen. Zet de juiste filters aan (of uit) en vergelijk de tien beste boekhoudpakketten hieronder. Denk aan:

  • Bedrijfsvorm. Vink hier ZZP aan als je specifiek wilt zoeken naar een programma dat bij jouw bedrijfsvorm past.
  • Branche. Sommige boekhoudprogramma’s hebben veel klanten en ervaring binnen een bepaalde branche. Daar krijg je dus voordeel van. 
  • Kies de manier waarop je wilt boekhouden. Wil je zelf boekhouden? Wil je een online boekhoudprogramma? Vink jouw keuze aan en ontdek.

  Hieronder zetten wij de tien beste boekhoudpakketten voor ZZP op een rij. Vergelijk ze en test ze vrijblijvend en vaak gratis en kies het beste pakket voor jouw ZZP onderneming.

  De top 10 pakketten voor jouw ZZP onderneming

  e-Boekhouden.nl

  Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

  135.000 gingen u voor
  Belastingdienst Erkend
  Deskundige helpdesk

  Prijs: Gratis
  Proefperiode: 15 maanden gratis! Daarna €7,95. Wordt niet automatisch verlengd!
  Reviews: 9.4/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Ficsus.nl

  Geschikt voor starters, zzp'ers, vof & MKB! Maak een gratis account aan en ervaar zelf het gemak van Ficsus online boekhouden!

  Gratis en vrijblijvend
  Gratis helpdesk
  Belastingdienst-Link

  Prijs: Gratis
  Proefperiode:
  Reviews: 9.5/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Rompslomp.nl

  Rompslomp is hét meest eenvoudige facturatie en boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Je administratie wordt veilig opgeslagen en met onze handige app kun je altijd je administratie bekijken. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl

  Makkelijk & Compleet
  Boekhouden wordt leuk!
  Handige mobiele app

  Prijs: maandelijks €15,00
  Proefperiode: GRATIS proefabonnement!
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Exact

  Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmogelijkheden op dit niveau! Daarnaast is Exact dé keuze van ruim 9000 accountants.

  Betrouwbaar/Makkelijk
  Slimme automatisering
  220+ koppelingen

  Prijs: maandelijks €39,00
  Proefperiode: 30
  Reviews: 8.5/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  InformerOnline

  Informer maakt sinds 1993 boekhoudsoftware voor ondernemers en accountants. InformerOnline is een innovatief boekhoudprogramma gericht op ondernemers die zelf willen boekhouden.

  Betrouwbaar Boekhouden
  Meeste reviews
  MKB Proof Award 2021

  Prijs: maandelijks €12,00
  Proefperiode: 30 dagen
  Reviews: 8.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  AFAS SB+

  AFAS SB+ is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers en ZZP'ers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

  Met Scan & Herken
  CRM & Bankkoppeling
  Complete oplossing

  Prijs: maandelijks €59,00
  Proefperiode:
  Reviews: 7.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  DigiBTW

  Online boekhouden speciaal voor zzp'ers. Het meest gebruiksvriendelijke en voordeligste systeem. Zelf boekhouden, zonder boekhouder. Zonder beperkingen, compleet met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Probeer gratis.

  Speciaal voor zzp'ers
  Gebruiksvriendelijk
  Super voordelig

  Prijs: maandelijks €10,00
  Proefperiode: 1 maand gratis
  Reviews: 9.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Twinfield

  Twinfield International is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield is flexibel boekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier een administratie gevoerd en kan informatie gedeeld worden met een administratie- of accountantskantoor.

  Persoonlijke service
  Consultancy en service
  300+ koppelingen

  Prijs: vanaf €59,50
  Proefperiode: 30 dagen vrijblijvend
  Reviews: 10/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Visma eAccounting

  Met Visma eAccounting bieden we je innovatieve en gebruiksvriendelijke software. Werk met een slim en compleet boekhoudpakket voor maar €18 per maand inclusief handige app, e-learnings en een uitstekende klantenservice. Boekhouden én factureren is altijd onbeperkt. Maak nu een gratis account aan en probeer het zelf!

  30 dagen gratis
  Beste ondersteuning
  Realtime inzicht

  Prijs: maandelijks €18,00
  Proefperiode: 30 dagen / 1 jaar gratis voor starters
  Reviews: 7/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  fENNA factureren en boekhouden

  Bij fENNA vinden we dat de boekhouding voor je zelf moet zijn. Niet voor je boekhouder, niet voor de fiscus. We maken het daarom zó dat je het zelf kan, maar ook gemakkelijk met je adviseur kan. Inclusief offertes, facturen, bonnetjes-app, facturatie-planning, automatische betalings-verwerking en rapportages.

  Online factureren
  Herinneren en aanmanen
  Btw-aangifte

  Prijs: maandelijks €15,00
  Proefperiode: onbeperkt
  Reviews: 8.7/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Het beste pakket is de jouwe

  Als ondernemer wil je het beste voor jouw bedrijf. De beste en mooiste klanten en het beste boekhoudprogramma dat bij jouw onderneming past. Welke dat is bepaal je zelf. Het beste pakket is immers dat pakket dat jou hulp biedt en ontzorgt. Die de functionaliteiten heeft die je nodig hebt, niet omdat ze 'standaard' bij een programma horen. Met een goed boekhoudprogramma zorg jij ervoor dat je de boekhouding beter bijhoudt. Wil je er zeker van zijn dat je het beste pakket kiest, maak dan je eigen persoonlijke top drie en vergelijk deze pakketten met elkaar. Zo kies jij het beste pakket voor jouw onderneming voor de toekomst. 

  Gerelateerde artikelen

  10 december 2020

  Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Wat past bij jou?

  Excel Boekhouding

  Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

  2 maart 2020

  Administratie bijhouden als zzp'er?

  Administratie Boekhouding

  Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

  22 juli 2022

  Boekhouden met een open-source boekhoudprogramma?

  Boekhouding

  Ben jij op zoek naar een open source boekhoudpakket? Bekijk dan hier de voor- en nadelen zodat je een goede keuze maakt.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products