1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is een boekhoudpakket?

Wat is een boekhoudpakket?

Met een boekhoudpakket kun je de boekhouding voor een groot deel automatiseren. Met een boekhoudpakket kun je bijvoorbeeld bankafschriften vastleggen of een inkoop- of verkoopfactuur verwerken.

Daarnaast kun je met een boekhoudpakket grotendeels automatisch een balans en een jaarrekening genereren. De meeste boekhoudpakketten vervullen deze basisfuncties van de grootboekadministratie.

Wat kun je met een boekhoudpakket?

Vaak bieden boekhoudpakketten ook allerlei extra functionaliteiten, zoals functies voor subadministraties (debiteuren, crediteuren en/of voorraad), telebankieren, mailingen, consolidatie, budgettering, relatiebeheer, activa beheer, inkoop & verkoop, projecten of urenregistratie.

Alternatieve benamingen voor een boekhoudpakket zijn boekhoudsoftware, boekhoudprogramma, boekhoudapplicatie, administratiesoftware of administratiepakket. Op boekhoudsoftware-vergelijken.nl hebben wij verschillende boekhoudpakketten geïndexeerd.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products