1. Begrippen
  2. CRM begrippen
  3. Wat is een CRM systeem?

Wat is een CRM systeem?

CRM (Customer Relationship Management) is een strategie om de band tussen een organisatie en diens klanten en relaties te versterken. Niet het product of het proces, maar de klant staat centraal in deze bedrijfsstrategie. Op deze manier verbeter je als bedrijf de winstgevendheid.

Hiervoor gebruiken veel ondernemers een CRM systeem. Een CRM (Customer Relationship Management) systeem is een tool om alle relaties en contacten met huidige en potentiële klanten te beheren. Een CRM systeem is een softwarepakket dat gebruikt kan worden door bedrijven om klantgegevens en klantinteracties op te slaan en te beheren. Het helpt om de winstgevendheid van je bedrijf te verbeteren.

Wat is een crm systeem

Iedere organisatie doet aan een vorm van relatiebeheer. In het CRM staan de klant en diens behoeften en loyaliteit centraal. In een CRM systeem worden gegevens van alle klanten verzameld, zodat deze gebruikt kunnen worden voor het optimaliseren van bedrijfs- en productieprocessen. De juiste CRM software kiezen is voor veel ondernemers een lastige beslissing.

Waaraan moet je CRM systeem voldoen?

Een CRM systeem is dan ook veel meer dan een software uitbreiding voor je bedrijf. Je CRM systeem moet aansluiten bij je bedrijfsfilosofie en doelstellingen. Het juiste CRM systeem zorgt er na implementatie voor dat klanten beter bediend kunnen worden en de processen binnen je organisatie hierop aangepast kunnen worden.

Een passend CRM systeem kan je organisatie veel voordeel opleveren. Maak dus een weloverwogen keuze door CRM software te vergelijken of specificaties te bekijken in het CRM overzicht.

CRM software vergelijken?

Voordelen van het hebben van het juiste CRM systeem

Een CRM systeem bevat gegevens van je klanten en van mogelijke klanten. Deze mogelijke klanten worden prospects genoemd. In het systeem worden gegevens vastgelegd over de gesprekken die je hebt gevoerd, de mogelijkheden die je hebt gesignaleerd en de kansen die je hebt verzilverd. Of de kansen die je nog kunt verzilveren. 

Het CRM systeem zorgt ervoor dat je niets vergeet en altijd de juiste informatie bij de hand hebt van relatiebeheer. Een ander voordeel van het gebruik van een CRM systeem is dat je er analyses mee kan maken van de huidige en toekomstige klantbehoeften. Dit is belangrijk voor je continuïteit. 

Hiermee kun je nieuwe klantbehoeften snel signaleren en je producten en diensten hierop aanpassen. Maar hoe weet je nu of je een CRM systeem nodig hebt en welke tools je hierbinnen allemaal kunt gebruiken?

In Nederland zijn er meer dan honderd CRM software systemen beschikbaar en zijn er veel verschillende soorten. Zorg voordat je gaat kiezen dat duidelijk is waaraan het systeem moet voldoen in jouw ogen en blijf de ontwikkelingen in het systeem volgen.

Eenvoudig de beste CRM tool kiezen

Heb je moeite met kiezen tussen alle CRM aanbieders? Download onze CRM checklist en vind in een paar vragen de CRM software die het beste bij jouw MKB-bedrijf past.

CRM tool checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products