Gratis CRM systeem

Vergelijk en probeer CRM software gratis

Als ondernemer wil je het beste voor je bedrijf, maar moet software soms gewoon niet te duur zijn. Niet voor niets dat steeds meer ondernemers kiezen voor een gratis CRM. Een gratis CRM systeem biedt je vaak dezelfde mogelijkheden als een CRM systeem waarvoor je betaalt. 

Dit zijn de beste CRM systemen met een gratis proefabonnement. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de drie beste CRM systemen met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Benieuwd welk CRM het beste bij jouw situatie past? Download onze gratis CRM checklist en ontdek welke functies je echt nodig hebt.

HubSpot

(0)
Eenvoudig & gratis CRM
Intuïtieve interface
Alles-in-één CRM
Proefperiode
onbeperkt
Meer informatie

Silvasoft

Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

Pipedrive

Drag-and-drop pipeline
Volledig aanpasbaar
Geweldige mobiele app
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Salesforce

(0)
World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Gripp

Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

AFAS Software

Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk
Proefperiode
15 maanden
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Hulp nodig bij het kiezen van de beste CRM tool?

Download gratis onze checklist om de beste CRM tool te kiezen. Aan de hand van 8 vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Gratis CRM: ontdek de software die bij je past

Zoek je het beste CRM systeem om gratis te proberen? Bij Appwiki ontdek en vind je de beste CRM software gratis met de handige selectietool. Maar hoe maak je nu de beste keuze? Wat maakt een gratis CRM systeem nu goed? Waar moet je opletten als je een CRM systeem gratis wilt afnemen? En is gratis echt gratis? 

Deze en meer vragen gaan we allemaal voor je beantwoorden, dus lees snel door.

 • Waarom CRM software implementeren?
 • Aandachtspunten bij het kiezen CRM software
 • Het beste CRM systeem voor jouw bedrijf kiezen
 • CRM systeem gratis of betaald?
 • Mogelijkheden voor gratis CRM software
 • Gratis CRM software proberen?

Er is veel software beschikbaar en een verkeerde keuze is dan snel gemaakt. Helaas kom je hier in de meeste gevallen pas achter wanneer je de software begint te gebruiken. Na een lang implementatieproces is een overstap dan vaak geen optie meer.

Gelukkig is er een oplossing: een CRM systeem gratis proberen. Dit kan vaak door het afnemen van een gratis proefabonnement. Gebruik de filters aan de linkerkant en vind het gratis CRM dat bij je past! Zo houd jij als ondernemer tijd over voor zaken die er daadwerkelijk toe doen, zoals ondernemen.

Waarom CRM software implementeren?

Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken om de relatie met de klant centraal te stellen, is de CRM software waarmee je gaat werken. CRM staat voor Customer Relationship Management. Dit is de manier waarop jij de interactie en alle klantinformatie opslaat en bijhoudt.Met een CRM kun je de relatie met de klant centraal stellen binnen de bedrijfsvoering. 

Dit betekent dat niet alleen de verkoopafdeling zich bezighoudt met de klantrelatie, maar dat alle afdelingen binnen het bedrijf dit doen. Alle afdelingen zijn gericht op het beter inspelen op de behoeften van de klant, van klantenservice tot logistiek. Een gratis CRM betekent dat je gemakkelijk alles kunt bijhouden in één overzichtelijk systeem. 

CRM software implementeren

Een goede implementatie van een CRM strategie kenmerkt zich in de gehele organisatie. Daarbij is een gratis CRM systeem een onmisbare tool. Het is dus van essentieel belang om software te kiezen die voldoet aan jouw wensen en die van de organisatie. Maar hoe maak je deze keuze? En waar moet je opletten bij het kiezen van CRM software?

Aandachtspunten bij het kiezen CRM software

De eerste én belangrijkste stap bij het kiezen van CRM software, is het bepalen van jouw wensen en die vanuit de organisatie. Elke afdeling zal ten slotte gaan werken met de software. Stel jezelf daarom de volgende vraag: wat verwacht ik van de CRM software? daarnaast moet je bepalen welke features je allemaal nodig hebt. 

Hieronder vind je nog een reeks vragen die je jezelf kunt stellen om alle wensen in kaart te brengen en zo te bepalen welk CRM systeem geschikt is.
Wat is de bedrijfsvorm?

 • Hoeveel medewerkers moeten toegang kunnen krijgen tot het CRM systeem?
 • Hoeveel trainingstijd is er nodig per medewerker?
 • Hoe eenvoudig moet het CRM pakket zijn in gebruik?
 • Wil je de vormgeving kunnen aanpassen aan bijvoorbeeld de bedrijfskleuren?
 • Wil je foto’s en logo’s kunnen toevoegen aan bedrijven en/of persoonspagina’s?
 • Welke functies/mogelijkheden moet het CRM systeem hebben? Denk hierbij aan relatiebeheer, verkoop, agenda en/of taken.
 • Wil je het CRM systeem kunnen koppelen met andere systemen? Zo ja, met welke systemen wens je deze te koppelen?
 • Welke import mogelijkheden voor data zijn van belang?
 • Moeten nieuwe ontwikkelingen direct doorgevoerd kunnen worden in de CRM software?

Als je de antwoorden op bovenstaande vragen in kaart hebt gebracht, ben je klaar om een goede CRM software te kiezen.

Wat maakt een gratis CRM geweldig?

Het is moeilijk te geloven dat een tool die zo cruciaal is voor je bedrijf geen cent kost. Dat snappen we maar al te goed. Bedenk wel dat de meeste CRM systemen hopen dat als je eenmaal tijd investeert in hun product, je daarna het gratis CRM omzet in een betaald plan. Zelfs als je dat niet doet, bieden sommige CRM systemen gratis functies, voor altijd. 

1. Robuuste gratis functies
CRM software moet jou ontlasten. Met een CRM systeem gratis wil je op een gemakkelijke manier zaken kunnen bijhouden en kunnen inzien. Daarom zijn bepaalde functies binnen een CRM systeem vaak essentieel.

Denk aan contactbeheer, deal tracking en taak automatisering, vaak onderdelen die een must have zijn binnen een gratis CRM. Bij het vergelijken van de verschillende systemen kun je bekijken of deze functies aangeboden worden of dat je hiervoor wat extra’s moet afsluiten binnen het gratis CRM.

2. Gemakkelijk te gebruiken
Gebruiksgemak is de meest gevraagde functie van gebruikers en ondernemers. We weten dat dit subjectief kan zijn, want wat voor de een gemak is, is dat voor een ander niet. Gemakkelijk te gebruiken betekent dat je in ieder geval zonder te veel moeite door het CRM kunt navigeren. 

Ook als je even niet op de ‘zaak’ bent is gebruiksgemak belangrijk. Denk aan een gratis CRM systeem die online beschikbaar is of die een gratis CRM app biedt. Dan kun je ook onderweg altijd jouw klant- en relatiegegevens inzien en veranderen. 

Gratis CRM

3. Integratie met andere systemen

Welke unieke functies heb je nodig? Elk gratis CRM systeem heeft unieke functies die je wellicht niet nodig hebt. Bekijk dus welke unieke functies je nodig hebt, denk het integreren met andere apps en bijvoorbeeld je ERP systeem. Dergelijke integraties zijn niet altijd standaard bij een klantenbeheer systeem die gratis is. 

Er zijn veel CRM systemen beschikbaar. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet. We vergelijken de verschillende systemen graag voor je. Maar jij bent hierin leidend. Bedenk dus welke integraties je nodig hebt of welke je wel kunt missen.

Het beste CRM systeem voor jouw bedrijf kiezen

Met onze gratis checklist wordt het kiezen van het beste CRM een stuk eenvoudiger. Door acht overwegingen te maken, kom je gauw achter wat je belangrijk vindt en waar je rekening mee moet houden bij je keuze. Download hieronder de gratis CRM tool checklist.

CRM tool checklist

CRM systeem gratis of betaald aanschaffen?

Ben je een starter wat betreft het gebruik van CRM software en heb je weinig ervaring? Start dan simpel en probeer verschillende gratis CRM pakketten uit. Het kan namelijk een groot risico zijn om direct voor de keuze van een duurder CRM pakket te gaan. Met de keuze voor een CRM systeem gratis kun je direct veilig aan de slag met de implementatie van je bedrijfsstrategie. 

Bovendien loop je met een gratis CRM geen onnodige risico’s, want je kunt altijd besluiten om over te stappen naar een ander systeem. Aan jou de keuze en de beslissing. CRM software gratis testen is dan altijd een goede optie. Op die manier ontdek je wat er allemaal mogelijk is binnen de verschillende systemen.

Mocht je al bekend zijn met CRM en al wat systemen hebben getest, dan kun je ook overgaan op een betaald CRM systeem. We kunnen ons voorstellen dat je dan juist behoefte aan extra functionaliteiten die er binnen een gratis CRM systeem misschien niet te vinden zijn. Met een betaald systeem heb je keuze uit verschillende plug-ins en koppelingsmogelijkheden.

Mogelijkheden voor gratis CRM software

Binnen CRM systemen heb je de keuze uit drie verschillende systemen. Namelijk:

 • Open source
 • Cloud based
 • On-premise CRM systemen

Om een goede keuze te maken voor een CRM systeem die gratis is, zullen we je uitleggen wat de verschillen zijn. 

Gratis open-source CRM software

Met online CRM software heb je de mogelijkheid om te kiezen voor CRM open-source software. Open source software CRM heeft de afgelopen jaren steeds meer bedrijfstoepassingen gekregen. Bij open source software is de broncode voor iedereen vrij beschikbaar, maar dit hoeft niet te betekenen dat deze ook altijd gratis is. 

De open source software kan over het algemeen worden gewijzigd, gekopieerd en gedistribueerd. Dit alles zonder dat er rechten moeten worden betaald aan de ontwikkelaars.

Meestal ontwikkelt de software zich verder door de inbreng van de gebruikers. Wel coördineren de oorspronkelijke ontwikkelaars doorgaans de verdere ontwikkeling. Open-source software wordt meestal gebruikt door gebruikers met veel ervaring van software.

Open source crm software

Als starter kun je je hier natuurlijk in verdiepen, maar dan kan het bouwen van een CRM systeem wel veel tijd kosten. Wil je direct aan de slag, kies dan voor één van de softwarepakketten op deze pagina.

Cloud based CRM systeem

Voordeel van open source systemen is dat dit altijd cloud based systemen zijn. Zo staat alles online opgeslagen. Cloud CRM-software is namelijk software die je niet zelf koopt, maar afneemt als programma. Jij installeert de software van de provider en zij beheren de gegevens op hun eigen server. 

Met een cloud based systeem kun je altijd en overal jouw CRM inzien, zolang je maar internet hebt. Ben je veel onderweg? Dan is een CRM app wellicht handig. Zo heb je altijd en overal toegang tot je klantgegevens.

On-premise CRM systemen

Een on premise CRM systeem is vaak niet geen gratis CRM systeem. On premise betekent letterlijk bij jou op de computer. Je koopt dus het programma van de bouwer van het CRM systeem. Hierdoor word jij als het ware eigenaar van het programma en het systeem. Je kunt vaak wel een gratis proefversie downloaden op je computer. Na die periode zul je zelf de beslissing moeten maken of je het gratis CRM systeem gaat aanschaffen of niet. 

Jij bent bij een on premise CRM systeem zelf verantwoordelijk voor het veilig opslaan van je klantgegevens. Hiervoor dien je een server in te richten. Jouw IT-afdeling zal de verantwoordelijkheid moeten dragen voor het upgraden, aanpassen en onderhouden van het on premise systeem. 

Gratis CRM software proberen?

Heb je je wensen in kaart gebracht, dan kun je de filters aan de linkerkant van de pagina gebruiken om de juiste software te vinden. Heb je een keuze kunnen maken? In de meeste gevallen kun je de betreffende CRM software gratis proberen. Op deze manier ontdek je kosteloos de mogelijkheden van het door jouw gekozen online CRM gratis software pakket. 

Zo kun je voordat je overgaat tot aanschaf precies bepalen of je het juiste pakket gekozen hebt. Vergelijk de verschillende CRM systemen gemakkelijk en snel. 

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
5 augustus 2023

Hou grip op de zaak met de beste business apps

Uitgelicht

Op vakantie ondernemen en grip op de zaak houden? Het kan met business apps!

Lees meer 
23 mei 2023

Beste online factuur templates

Facturatie
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Eenvoudig CRM software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste CRM software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste CRM systemen toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products