CRM systemen vergelijken

Het beste CRM systeem voor jou bedrijf vind je door de verschillende CRM systemen te vergelijken. Gebruik de gratis keuzehulp van Appwiki en vergelijk de verschillende CRM pakketten.

World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie

Saleforce is hét toonaangevende CRM voor MKB en grote bedrijven. Eén van de meest geavanceerde CRM's met vele automation functies die je productiviteit verhogen. Zo verkoop je op jouw manier en bereik je klanten op hun manier.

Ga naar website
Eenvoudig & gratis CRM
Intuïtieve interface
Alles-in-één CRM

HubSpot's gratis CRM maakt het beheren van je pipeline zeer makkelijk. Maximaliseer je efficiëntie met HubSpot, zodat je kunt concentreren op de groei van je bedrijf. (Website in het Engels)

Ga naar website
Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline

Met Gripp CRM heb je al je contacten bij de hand; klanten, leveranciers, leads. Met een duidelijk overzicht van orders, feedback en activiteiten ben je beter, sneller en effectiever voorbereid op vragen en zorgen van de klant.

Ga naar website
100% customizable
E-mail integraties
Intuïtieve interface

Een intuïtief CRM voor sales, relatiebeheer en samenwerking binnen teams. Breng al je klantprocessen samen en automatiseer workflows voor een optimale klantervaring. Eenvoudig te implementeren zonder IT hulp. Probeer nu gratis!

Ga naar website
Alles-in-1 pakket
100% realtime inzicht
Koppel je applicaties

Krijg realtime inzicht in jouw relaties, projecten en facturatie. En factureer tot wel 80% sneller. Met Simplicate CRM-software heb je voortaan één centrale plek voor al jouw klant- en projectinformatie. Probeer 14 dagen gratis.

Ga naar website
Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen

Meer gedaan, minder gedoe. 15.000 ondernemers en hun teams maken dagelijks gebruik van Teamleaders business software om makkelijk te facturen, offertes en planningen te maken. En dat alles op één plek.

Ga naar website
Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten

Altijd en overal zicht op uw relaties met de CRM software van Silvasoft. Mogelijkheid tot registreren eigen velden. Exporteren aan de hand van dynamische lijsten. Uitbreiding met sales / verkoopkansen registratie mogelijk.

Ga naar website
Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App

CRM is de basis voor een goede dienstverlening. Dankzij de volledige integratie met de ERP software van AFAS zit alles in een systeem. CRM Financieel Projecten/uren Ordermanagement HRM/Payroll

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Het beste CRM systeem voor jou bedrijf vind je door de verschillende CRM systemen te vergelijken. Gebruik de gratis keuzehulp van Appwiki en vergelijk de verschillende CRM pakketten. Of je nu MKB’er, ZZP’er of een stichting of vereniging bent, alleen het beste CRM systeem is goed genoeg voor jouw bedrijf.

Dit is de top 10 beste CRM software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de drie beste CRM programma's met elkaar.

Waarom CRM pakketten vergelijken?

Om het beste CRM systeem voor jouw onderneming te kunnen kiezen is het volgende essentieel. Formuleer een duidelijke CRM doelstelling en maak deze SMART. Zodra je namelijk weet wat je wilt bereiken, kun je aan de slag met CRM pakketten vergelijken. Alleen zo kun je bepalen welk type CRM systeem jou helpt om je doelstellingen te behalen en je vervolgens het systeem succesvol implementeert.

Maak een betere keuze

Het vergelijken van de verschillende CRM systemen zorgt ervoor dat jij een betere keuze kunt maken. Geen bedrijf is immers hetzelfde, waarom zou dan elk CRM pakket dat wel zijn? Of je nu een ZZP’er of MKB-ondernemer bent, of je nu met veel klanten werkt of nog met weinig.

Je zult de verschillende CRM systemen vergelijken op basis van de eisen en wensen die jij hebt. Maak een keuze uit de meest gebruikte CRM systemen en ontdek wat wel en niet voor jouw bedrijf werkt. Laat de reviews voor je spreken en zorg ervoor dat je jouw eigen top 10 CRM systemen terugbrengt naar een persoonlijke top drie. Hieruit kun jij het systeem kiezen dat het beste bij jouw bedrijf past!

Eerst CRM vergelijken daarna implementeren

Hoe beter jij de verschillende CRM software vergelijkt met elkaar, hoe beter het implementatieproces verloopt. Je wilt als ondernemer niet achteraf bedenken dat een ander CRM systeem of CRM pakket beter bij je had gepast. Een implementatie gaat sowieso beter als je eerst een top 10 CRM systemen voor jezelf maakt. Deze breng je daarna terug naar je persoonlijke top drie en deze ga je testen. Testen zorgt ervoor dat je voor jouw bedrijf een crm systeem kunt vergelijken en het systeem kiest dat het beste past.

CRM systemen vergelijken en dan implementeren

De implementatie van een CRM systeem gaat namelijk veel verder dan alleen het aanschaffen van software. Door de verschillende CRM systemen te vergelijken, maak je het implementatie proces beter en makkelijker. Laten we er eens dieper op ingaan.

CRM doelstellingen vaststellen

Je kunt pas een top 10 CRM systemen maken, als je weer waarom je een CRM wilt gaan gebruiken. Je organisatie groeit, iemand komt met het idee om iets met Customer Relationship Management te doen. Het is essentieel om CRM doelen vast te stellen. Want zonder duidelijke doelen ben je niet bezig met het managen van de klantrelatie, maar verzamel je slechts gegevens.

CRM heeft een overkoepelend karakter. Alle afdelingen binnen je organisatie krijgen ermee te maken en kunnen er op hun eigen manier hun voordeel mee doen. Dit betekent dat je niet alleen hoofddoelstellingen maar ook deeldoelstellingen zult moeten formuleren.

  • Zet je CRM in voor het signaleren van (sales)kansen en het uitbreiden van je klantenkring?
  • Wil je liever processen stroomlijnen en een workflow in het systeem opnemen?
  • Of juist een zo compleet mogelijk beeld van je klanten krijgen ten behoeve van optimale communicatie?

Bepaal dus waarom CRM voor jou belangrijk is en op welke manier de verschillende afdelingen binnen je onderneming kunnen profiteren van een goed CRM. Bepaal vervolgens je koers en breng verschillende afdelingen bij elkaar in je CRM doelstellingen overzicht. Door deze informatie mee te nemen als je crm systemen vergelijkt weet je dat je de doelstellingen kunt behalen met het systeem waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Bepaal je startpunt en hoe een CRM systeem hierin past

Voor het beheren van klantrelaties geldt hetzelfde als voor 'gewone' relaties: een goede relatie kost toewijding, tijd en commitment. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen hoeveel tijd dit zal zijn, wie er bij CRM betrokken zullen zijn en welke (technische) aanpassingen er nodig zijn om de implementatie van je CRM systeem tot een succes te maken.

Het beste CRM systeem voor jouw onderneming is het systeem dat zo goed mogelijk in jouw werkwijze past. Een startpunt bepalen is dus onvermijdelijk, anders kun je net zo goed niet de verschillende CRM systemen vergelijken. Toch ligt het succes van CRM niet alleen in de software die je gebruikt en de vergelijking die je maakt. Er zullen altijd processen en werkwijzen aangepast of uitgebreid moeten worden om je CRM doelstellingen te behalen. Bepaal dus hoe je onderneming er nu uitziet, hoe een systeem hierin past en welke aanpassingen nodig zullen zijn.

Maak een praktisch plan van aanpak

Nadat je bepaald hebt wat de huidige situatie van je onderneming is en welke veranderingen er nodig zijn voor het succesvol starten met een CRM, is het tijd om een praktisch plan van aanpak op te stellen. Hierin neem je echte relaties, contactpersonen, processen en scenario's op.

Je praktische plan van aanpak (of business case) maakt je klaar om CRM systemen te vergelijken en uit te proberen op de manier waarop deze in de toekomst ook echt gebruikt zullen gaan worden. Om te vermijden dat je kiest voor het pakket met de mooiste interface of aantrekkelijkste presentatie is het belangrijk om een CRM systeem te vergelijken en echt zelf te testen. En het liefst samen met de mensen die er daadwerkelijk mee moeten werken.

Ontdekken door te doen werkt volgens ons nog altijd het beste.

Test dus je plan van aanpak in een gratis en vrijblijvend proefabonnement of een demo en vergelijk de verschillende systemen met elkaar.

Communiceer helder naar je medewerkers

Laat je medewerkers van tevoren weten dat je een nieuwe tool gaat gebruiken. Maak duidelijk wat de verwachtingen zijn. Je doelstelling moet voldoen aan het SMART principe. Kijk ook even kritisch of je budget toereikend is om je doelstellingen waar te kunnen maken. Alles valt en staat met het systeem dat je kiest en zorg ervoor dat je jouw medewerkers betrekt in het vergelijken van de CRM systemen.

CRM systemen vergelijken

Laat ze elk een crm systemen top 10 maken en leg deze op elkaar. Door jouw medewerkers vanaf het begin te betrekken wordt het CRM software vergelijken ook deel van hun werkende leven en zullen zij veel meer zin en geduld hebben als het daadwerkelijk wordt geïmplementeerd.

Door medewerkers te betrekken, creëer je minder weerstand

Test de tool voor gebruik

Door de tool uitgebreid te testen onder een aantal medewerkers, voorkom je een stagnerend proces en gefrustreerde medewerkers. Deze ‘early adopters’ kunnen de frustraties die ze in de testfase tegenkomen vóór de uiteindelijke implementatie wegnemen, zodat je niet de hele organisatie hiermee belast. Vergelijk CRM systemen en ontdek dat testen net zo belangrijk is!!

Eerst een CRM systeem vergelijken dan kiezen

Door eerst een top 10 CRM systemen te vergelijken op reviews, gebruiksvriendelijkheid en prijs zul jij een beter systeem ontdekken voor jouw bedrijf. Maak vervolgens jouw eigen top drie en ontdek dat je de CRM pakketten kunt vergelijken. Vergelijk de CRM systemen op functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid, aantal gebruikers, of deze een app heeft en ga zo maar door. Een CRM vergelijken betekent dat jij altijd de beste keuze maakt voor jouw bedrijf en jouw medewerkers.

Heb je het CRM systeem gevonden waarin jij je doelstellingen kunt behalen op een manier die naadloos aansluit bij je werkwijze? Dan heb je het beste CRM systeem voor jouw onderneming gevonden.

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
5 augustus 2023

Hou grip op de zaak met de beste business apps

Uitgelicht

Op vakantie ondernemen en grip op de zaak houden? Het kan met business apps!

Lees meer 
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products