CRM MKB

Overzicht CRM software voor MKB 

Niet elk MKB-bedrijf is hetzelfde. Hoe groter je bedrijf, hoe meer functies je vaak nodig hebt binnen CRM MKB. Een CRM systeem voor een klein bedrijf heeft misschien wel weer andere opties. Op deze pagina vind je de beste CRM systemen voor kleine MKB bedrijven. 

Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie voor een CRM MKB systeem. Vergelijk daarna de drie beste CRM pakketten met elkaar, zodat je zeker weet dat ze aan je eisen voldoen. Probeer ze gratis en vrijblijvend. 

Tip: Hulp nodig bij het bepalen van je CRM wensen? Download onze gratis CRM checklist en ontdek welk CRM voor MKB het beste bij je past.

Teamleader

Meetings, taken en calls in 1 kalender?
Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Pipedrive

Optimaaal inzicht in contacten, leads, en deals
28% meer verkopen
Drag-and-drop pipeline
Geweldige mobiele app
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Salesforce

(0)
World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Gripp

Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

monday.com

100% customizable
E-mail integraties
Intuïtieve interface
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Silvasoft

Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

AFAS Software

Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Het beste CRM systeem voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste CRM pakket te kiezen. Aan de hand van acht vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Overzicht met CRM systemen voor kleine MKB bedrijven

Zoek je een oplossing om je salesteam efficiënter te laten werken? Wil je processen en relatiebeheer meer stroomlijnen binnen jouw MKB-bedrijf? En ben je op zoek naar de beste CRM software voor jouw bedrijf? Met bovenstaande CRM systemen zorg je voor een gestroomlijnd en effectief verkoopproces. Met een CRM hou je eenvoudig de klantinformatie up-to-date, geef je het salesteam inzicht in de resultaten en automatiseer je administratieve taken. Zo zorg jij voor de continue groei van je bedrijf!

Veel MKB-ondernemers denken dat een CRM systeem alleen geschikt is voor de grotere MKB-bedrijven. Er staat echter niet voor niets een K in MKB. En die staat natuurlijk voor kleine bedrijven. Een CRM systeem voor een klein bedrijf kan net zo goed helpen bij het stroomlijnen en efficiënter maken van processen. 

Je hebt echter misschien minder CRM tools nodig binnen je CRM software nodig dan een groter bedrijf, maar dat staat niet vast. Een CRM voor MKB moet jouw ondersteunen en dan maakt het in de basis niet uit welke tools je wel of niet gebruikt.

Wat betekent een CRM voor het MKB? 

CRM staat voor ‘Customer Relationship Management’. Een CRM systeem is dus in eerste instantie een goede manier van klantrelatiebeheer. Een goed CRM pakket zorgt voor automatische beheer van je klantgegevens. Zeker als je MKB-bedrijf groeit en je meer klanten krijgt is overzicht houden over je klantgegevens heel belangrijk. 

Een CRM MKB geeft ook inzicht in hoe relaties zich over tijd ontwikkelen. Alle data van klantafspraken is er namelijk in opgeslagen. Zo kan je salesteam direct zien in welke fase bepaalde klanten zich bevinden. En of er nog extra sales op ingezet kan worden. 

Een CRM voor het MKB heeft twee fundamentele taken: 

  • Het centraliseren van klantgegevens. 
  • Het automatiseren van klantgerichte processen. 

Dankzij deze fundamentele taken heb je voor iedereen in jouw onderneming de klantgegevens op een centrale plek online opgeslagen. Daarnaast verlopen contacten met klanten nog beter en gestructureerder. 

Voordelen crm mkb

Wat zijn de voordelen van een CRM systeem MKB?

Een crm systeem voor MKB draagt dus veel bij en heeft vele voordelen. We kunnen ons voorstellen dat je deze graag wilt weten. Een CRM systeem heeft voor MKB’ers een aantal voordelen. Het centraal kunnen opslaan van alle klantgegevens zorgt voor twee belangrijke voordelen:

  1. Efficiëntie. 
  2. Klantgerichte bedrijfsvoering

Laten we ze allebei eens beter toelichten.

Efficiënt werken met een CRM MKB

Door gebruik te maken van CRM software waar alles in is opgeslagen werk je samen met je teamleden aan dezelfde informatie. Je hoeft dus nooit meer op zoek naar de informatie of deze op te vragen bij je collega. Daarnaast zorgt het werken met één systeem ervoor dat je het makkelijk op verschillende bedrijfsprocessen kan laten aansluiten. 
Zo optimaliseer je in één keer je sales, facturen en bijvoorbeeld je offertes. Helemaal als je dus een CRM pakket voor MKB online gebruikt, kan iedereen met een goede internet verbinding met het CRM aan de slag. Zo werk je als team ontzettend efficiënt. Dit kun je zelfs bedrijfsbreed doortrekken. Je hele bedrijf werkt efficiënter als klantgegevens bij de hand zijn.

Klantgerichte bedrijfsvoering met een CRM

Wanneer de klantgegevens in één systeem staan, hebben alle werknemers toegang tot dezelfde informatie. Hierdoor kunnen zaken optimaal gecommuniceerd worden naar de klant. Dit zorgt voor een betere service en een bedrijf dat is gericht op de klanten. Een klant die terugbelt en niet zijn of haar vaste contactpersoon aan de telefoon krijgt, kan alsnog goed geïnformeerd worden. Zo kun je direct zien wie van het team contact gezocht heeft en vaak ook waarom. Een CRM voor MKB werkt echt voor jouw bedrijf. 

CRM app voor het MKB?

Ben jij als ondernemer veel onderweg? Dan is een CRM app echt een uitkomst. Met een mobiele app heb je altijd en overal inzicht in je klantgegevens, sales data en alle gekoppelde software. Met een CRM app kan je ook visitekaartjes scannen en eenvoudig de klantdetails in je database zetten. Handig, want zo hebben jij en je werknemers altijd de juist informatie bij de hand. Een CRM systeem voor klein bedrijf die je aanschaft als CRM software heeft vaak een optie om dit ook als app te kunnen gebruiken.

CRM app

Als je de verschillende CRM MKB systemen met elkaar gaat vergelijken, kun je hier ook op selecteren. Vergelijk op deze pagina de verschillende CRM systemen voor MKB en maak de keuze die het beste bij jouw bedrijf past!

Het juiste CRM systeem voor jouw klein MKB bedrijf kiezen

We kunnen ons voorstellen dat het juiste CRM systeem kiezen best lastig is. Gebruik daarom onze gratis CRM checklist. Deze checklist helpt je in acht vragen de juiste wensenlijst samen te stellen.

Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste CRM tool die bij jouw MKB bedrijf past. Download de gratis CRM checklist hieronder.

CRM tool checklist

Wanneer heb je een CRM pakket als mkb'er nodig?

Grote kans dat jij je als kleine ondernemer afvraagt of je überhaupt een CRM systeem nodig hebt. Zoals je al hebt kunnen lezen heeft het hebben van een CRM vele voordelen. Wil je er graag zeker van zijn dat een CRM systeem bij jouw onderneming past? Lees dan de volgende punten door. 

  • De sales loopt net niet helemaal lekker
  • Verschillende systemen lopen door elkaar in jouw organisatie
  • Je verliest het overzicht over projecten, klanten en werknemers 
  • Je wil graag een omnichannel strategie toepassen
  • Het lijkt jou een goed idee om verschillende processen samen te voegen
  • Je wilt op een efficiënte manier verder groeien met je bedrijf

Zijn ze herkenbaar? Dan is het echt tijd om over te stappen op een CRM systeem dat geschikt is voor jouw MKB-bedrijf.

Gratis een CRM proberen? 

Al overtuigd van de voordelen van een CRM systeem? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten van een CRM systeem. Aanbieders verschillen in de prijs die ze vragen voor een CRM systeem. Zo bestaan er namelijk uitgebreide CRM systemen met daarbij horende hogere kosten. Soms is een CRM ook een extra module of heb je alleen een mogelijkheid tot opslaan van klantdetails. 

Vergelijk daarom verschillende aanbieders met elkaar en kijk wat het beste past bij jou. Sommige CRM software leveranciers bieden je de mogelijkheid om het CRM systeem met andere systemen te koppelen. Wij kunnen ons daarbij goed voorstellen dat jij niet direct tot aanschaf over wilt gaan. Je wilt immers weten wat je allemaal kunt.

Een CRM systeem klein bedrijf kun je vaak gratis testen. Een gratis CRM dat ook gratis blijft zul je niet gaan vinden. Dan maak je gebruik van een open source CRM, wat betekent dat je aardig wat developers code moet kunnen lezen en schrijven. Maak dus vooral gebruik van de gratis proefperiode die sommige CRM MKB je aanbieden. Op die manier test en kies je kosteloos en vrijblijvend of een bepaald CRM pakket werkt voor jouw organisatie.  

CRM systemen voor kleine MKB bedrijven

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er veel voordelen aan het hebben en gebruiken van een CRM voor MKB. Je structureert klantgegevens en laat je teams efficiënter en klantgerichter werken. Een CRM voor MKB kun je bovendien vaak gratis testen, zodat je zeker weet dat het gekozen pakket bij jouw onderneming past. Vergelijk de beste pakketten voor MKB en maak de beste keuze. 

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
29 april 2024

CRM: van definitie tot implementatie

Crm

Wat is een CRM en wat zijn de voordelen? Hoe werkt de implementatie als ik met een CRM ga werken? Je leest er hier alles over.

Lees meer 
28 april 2024

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
27 februari 2024

Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

Marketing automationCrm
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

tijd besparenWorkflowmanagementCrm
30 mei 2017

Verschil tussen ERP en CRM

ErpCrm
Products