Gratis boekhoudprogramma's voor ZZP'ers vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met gratis ZZP boekhoudsoftware die bij je bedrijf past. Probeer gratis en vrijblijvend.

Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen

Het complete overzicht met ZZP boekhoudprogramma's

Hieronder vind je alle boekhoudprogramma's voor zzp'ers met een gratis proefabonnement. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste boekhoudprogramma's en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

Woordmerk Appwiki

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Iris

Wil je weten hoe je je tijd efficiënter indeelt?

Wij delen 5 lifehacks waarmee je als ZZP'er maandelijks tot 30 uur tijd bespaart. Dit staat gelijk aan een besparing van 1000 euro. Lees ons gratis whitepaper en ontdek hoe je slimmer kunt werken.

Download het whitepaper

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Gratis boekhoudprogramma's en proefabonnementen voor zzp'ers

Als zzp'er heb je vaak geen grote bedragen beschikbaar om te investeren. Een gratis boekhoudprogramma voor zzp'ers helpt je dan om snel en kosteloos je boekhouding op te zetten en bij te houden. Een complete ZZP boekhouding is voor jou als zzp'er erg belangrijk. Niet alleen effectief debiteuren- en crediteurenbeheer is noodzakelijk, ook het bijhouden van je uren voor het behalen van het urencriterium van de Belastingdienst is essentieel. Doorr efficiënt te boekhouden, hou je meer tijd over voor je vak!

Een gratis boekhoudprogramma ZZP, wat zijn de mogelijkheden?

Steeds meer mensen gaan aan de slag als ZZP'er. Als een zelfstandige zonder personeel moet je natuurlijk ook gewoon boekhouden. En dat wil je graag zonder er te veel tijd en geld aan te besteden. Dat kan ook tegenwoordig, want er zijn namelijk zoveel verschillende manieren om een boekhouding te voeren. Van een Excel bestand tot online boekhouden. Veel kan, en elke methode heeft zo zijn voordelen en nadelen. Ben je vooral op zoek naar een gratis boekhoudprogramma ZZP? Dan heb je een paar mogelijkheden: een Excel bestand, een proefabonnement van een online boekhoudpakket of een offline gratis boekhoudpakket zzp.

Je boekhouding in een Excel bestand doen

Wil je helemaal niets betalen voor een programma, dan kun je uitstekend je boekhouding doen in Excel. Vooral als beginneling, wanneer je nog weinig facturen moet versturen en weinig te administreren hebt, kun je goed met Excel uit de voeten. De meeste mensen kunnen wel in Excel werken waardoor je het meteen kunt gebruiken. Met een PDF of een Word bestand erbij om de facturen op te maken en je boekhouding is compleet. Maar wanneer je het drukker krijgt kan Excel op een gegeven moment niet meer voldoen omdat het te weinig functies heeft. Daarnaast kan het te veel tijd gaan kosten in vergelijking met andere boekhoudprogramma's.

Een boekhouding zzp gratis offline doen

Als je Excel ontgroeid bent als bedrijf kun je kiezen voor een offline gratis boekhoudprogramma zzp. Offline houdt in dat je het programma moet installeren op je computer en dat je na installatie geen internetverbinding nodig hebt om gebruik te maken van het programma. Voor dit soort pakketten moet je vaak betalen, maar sommige zijn gratis. Het is wel zo dat de gratis varianten vaker een basisversie zijn van de betaalde. Dit betekent dat je niet zoveel functies hebt. Maar voor een ZZP'er hoeft dit geen probleem te zijn. Het nadeel van een offline boekhoudpakket is wel dat je het niet overal en altijd kunt gebruiken omdat je afhankelijk bent van de computer waarop het geïnstalleerd is. Daarnaast loop je het risico dat je boekhouding weg is wanneer je computer kapot gaat of gestolen wordt.

Kiezen voor online boekhouden

Het online boekhouden is echt de toekomst. Ook voor een ZZP'er kan online boekhouden een goede keuze zijn. Je kunt namelijk altijd en overal je boekhouding doen, je hebt alleen een internetverbinding en een apparaat nodig. Doordat er in een browser wordt gewerkt, is online boekhouden namelijk niet afhankelijk van een bepaald besturingssysteem. Je hoeft ook geen software te installeren waardoor je kunt boekhouden op welk apparaat dan ook. Hierdoor kun je efficiënter werken en bespaar je tijd. Daarnaast wordt de back-up door de aanbieder gedaan waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. En je betaalt er niet zoveel voor, je kunt al voor een paar euro per maand online boekhouden. Wist je dat je ook heel gemakkelijk je online boekhouding kan koppelen aan je andere administratie tools? Koppel bijvoorbeeld je facturatieprogramma of debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. Daarnaast als je een fysieke winkel hebt kun je je kassa software koppelen aan je boekhoudprogramma. En heb je een webshop, dan is het mogelijk om je webshop software te koppelen aan je boekhoudsoftware. Weet je niet welke pakket je moet kiezen, dan kun je gratis boekhoudprogramma ZZP uitproberen zodat je een goede keuze kunt maken. Lees de blog voor alle trends op het gebied van boekhouding.

Boekhoudsoftware geschikt voor iedereen?

Boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Heb je een eenmanszaak, of ben je een ZZP’ers, MKB’ers, stichting of vereniging? Of werk je bij een administratiekantoor, accountantskantoor, of een andere bedrijfsvorm. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier en kan razendsnel. Maak je eigen software top 3 en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit. 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products