Gratis boekhoudprogramma's voor ZZP'ers vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met gratis ZZP boekhoudsoftware die bij je bedrijf past. Probeer gratis en vrijblijvend.

Het complete overzicht met ZZP boekhoudprogramma's

Hieronder vind je alle boekhoudprogramma's voor zzp'ers met een gratis proefabonnement. Benieuwd hoe je het beste boekhoudprogramma als zzp'er kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma het beste bij je past.

Starter / ZZP'er 15 maanden gratis! (Best getest)
#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Boekhouden voor zzp'er. Probeer Nu Gratis!
Speciaal voor zzp'ers
Inclusief facturatie
Slechts 10,- p.m.!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Boekhoudpakket voor Zzp'ers
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
Hét makkelijkste boekhoudprogramma voor ZZP'ers
100% voor ZZP'ers
Makkelijk & Compleet
Maak gratis je account
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Het meestgebruikte boekhoudprogramma van het MKB
Win tijd
Eenvoudig factureren
220+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Dé totaaloplossing voor je ZZP-administratie!
100% premium support
Gratis opstartservice
4x als beste getest!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Ideaal samenwerken met je boekhouder
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Iris

Het ZZP boekhoudprogramma dat bij je past?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download de checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Gratis boekhoudprogramma's en proefabonnementen voor zzp'ers

Als zzp'er heb je vaak geen grote bedragen beschikbaar om te investeren. Een gratis boekhoudprogramma voor zzp'ers helpt je dan om snel en kosteloos je boekhouding op te zetten en bij te houden. Een complete ZZP boekhouding is voor jou als zzp'er erg belangrijk. Niet alleen effectief debiteuren- en crediteurenbeheer is noodzakelijk, ook het bijhouden van je uren voor het behalen van het urencriterium van de Belastingdienst is essentieel. Doorr efficiënt te boekhouden, hou je meer tijd over voor je vak!

Een gratis boekhoudprogramma ZZP, wat zijn de mogelijkheden?

Steeds meer mensen gaan aan de slag als ZZP'er. Als een zelfstandige zonder personeel moet je natuurlijk ook gewoon boekhouden. En dat wil je graag zonder er te veel tijd en geld aan te besteden. Dat kan ook tegenwoordig, want er zijn namelijk zoveel verschillende manieren om een boekhouding te voeren. Van een Excel bestand tot online boekhouden. Veel kan, en elke methode heeft zo zijn voordelen en nadelen. Ben je vooral op zoek naar een gratis boekhoudprogramma ZZP? Dan heb je een paar mogelijkheden: een Excel bestand, een proefabonnement van een online boekhoudpakket of een offline gratis boekhoudpakket zzp.

Je boekhouding in een Excel bestand doen

Wil je helemaal niets betalen voor een programma, dan kun je uitstekend je boekhouding doen in Excel. Vooral als beginneling, wanneer je nog weinig facturen moet versturen en weinig te administreren hebt, kun je goed met Excel uit de voeten. De meeste mensen kunnen wel in Excel werken waardoor je het meteen kunt gebruiken. Met een PDF of een Word bestand erbij om de facturen op te maken en je boekhouding is compleet. Maar wanneer je het drukker krijgt kan Excel op een gegeven moment niet meer voldoen omdat het te weinig functies heeft. Daarnaast kan het te veel tijd gaan kosten in vergelijking met andere boekhoudprogramma's.

Een boekhouding gratis offline doen als zzp'er

Als je Excel ontgroeid bent als bedrijf kun je kiezen voor een offline gratis boekhoudprogramma zzp. Offline houdt in dat je het programma moet installeren op je computer en dat je na installatie geen internetverbinding nodig hebt om gebruik te maken van het programma. Voor dit soort pakketten moet je vaak betalen, maar sommige zijn gratis. Het is wel zo dat de gratis varianten vaker een basisversie zijn van de betaalde. Dit betekent dat je niet zoveel functies hebt. Maar voor een ZZP'er hoeft dit geen probleem te zijn. Het nadeel van een offline boekhoudpakket is wel dat je het niet overal en altijd kunt gebruiken omdat je afhankelijk bent van de computer waarop het geïnstalleerd is. Daarnaast loop je het risico dat je boekhouding weg is wanneer je computer kapot gaat of gestolen wordt.

Kiezen voor online boekhouden

Het online boekhouden is echt de toekomst. Ook voor een ZZP'er kan online boekhouden een goede keuze zijn. Je kunt namelijk altijd en overal je boekhouding doen, je hebt alleen een internetverbinding en een apparaat nodig. Doordat er in een browser wordt gewerkt, is online boekhouden namelijk niet afhankelijk van een bepaald besturingssysteem. Je hoeft ook geen software te installeren waardoor je kunt boekhouden op welk apparaat dan ook. Hierdoor kun je efficiënter werken en bespaar je tijd. Daarnaast wordt de back-up door de aanbieder gedaan waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. En je betaalt er niet zoveel voor, je kunt al voor een paar euro per maand online boekhouden.

Wist je dat je ook heel gemakkelijk je online boekhouding kan koppelen aan je andere administratie tools? Koppel bijvoorbeeld je facturatieprogramma of debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. Daarnaast als je een fysieke winkel hebt kun je je kassa software koppelen aan je boekhoudprogramma. En heb je een webshop, dan is het mogelijk om je webshop software te koppelen aan je boekhoudsoftware. Weet je niet welke pakket je moet kiezen, dan kun je gratis boekhoudprogramma ZZP uitproberen zodat je een goede keuze kunt maken. Lees de blog voor alle trends op het gebied van boekhouding.

Hoe kies je een boekhoudprogramma als zzp'er?

Met onze checklist ontdek je in 10 vragen wat het beste boekhoudprogramma voor jou is. Je krijgt inzicht in:

  • welke manier van boekhouden het beste is
  • hoe je BTW aangifte wil doen
  • hoe je bankmutaties wil verwerken
  • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
  • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
  • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis onze boekhouding checklist! 

Download gratis

Boekhoudsoftware geschikt voor iedereen?

Boekhoudsoftware is geschikt voor iedereen en zal de administratie verbeteren van elke bedrijfsvorm. Heb je een eenmanszaak, of ben je een ZZP’ers, MKB’ers, stichting of vereniging? Of werk je bij een administratiekantoor, accountantskantoor, of een andere bedrijfsvorm. Het beste boekhoudprogramma vergelijken doe je hier en kan razendsnel. Maak je eigen software top 3 en probeer minstens drie softwareleveranciers gratis uit. 

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
9 dagen geleden

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

Boekhouding

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Hier vind je de vijf administratie apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

Lees meer 
27 augustus 2020

Hoe doe je de boekhouding efficienter?

tijd besparen
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products